Stranda Sentrum

Moderne leilighet i nybygg! 2 soverom, veranda, heis og egen, privat uteplass

Rådhusgata 7 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 71 m²
Bruksareal 71 m²
Tomt 510 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2020
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 307
Energimerking D
FINN.no 209350432
Sist endret 14.03.2023 11:42
Prisantydning 2 975 000,-
Totalpris 3 057 020,-
Fellesutgifter 770,-

Beregnet totalkostnad

2 975 000,- (Prisantydning) Omkostninger 74 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 975 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 057 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til ny og ubrukt leilighet med lyse og tidløse fargevalg, midt i Stranda sentrum. Boligen har en moderne standard med gulvoverflater av 1-stavs Boen eikeparkett og flis, vegger med sparklede og malte gipsflater og flis, med listefri overgang mot sparklede og malte gipshimlinger.

Leiligheten har også utgang til overbygd veranda, terrasse, samt overbygd parkeringsplass. Av utstyr er det blant annet montert porttelefon med kamera, fiber, seriekoblet brannvarslersystem med sprinkleranlegg og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det er også heis i bygget!

Innhold

2.etasje: Entrè/gang, stue/kjøkken, bad/wc, vaskerom/teknisk/bod, 2 soverom

Leiligheten har også veranda, terrasse, overbygd parkeringsplass og sportsbod.

Utstyr

Balansert ventilasjon m/ varmegjenvinning
Fiber
Porttelefon m/ kamera
Automatsikringer
Rør-i-rør
Sprinkleranlegg og seriekoblede røykvarslere

Standard

Velkommen til en ny og innbydende leilighet med lyse og tidløse fargevalg. Boligen ble ferdigstilt i 2020, og er beliggende midt i Stranda sentrum. Standard med gulvoverflater av 1-stavs Boen eikeparkett og flis, vegger med sparklede og malte gipsflater og flis, med listefri overgang mot sparklede og malte gipshimlinger.

Entré

Boligen er beliggende i 2. etasje, og eiendommen har flotte, flislagte fellesareal og heis. Leiligheten har en åpen og luftig entrè, som er utstyrt med calling-anlegg/porttelefon med kamera og nisje for garderobeløsning.

Stue

Stuen er romslig på størrelse, og har store vinduer mot Rådhusgata som gir mye naturlig lys. Det er montert soneinndelte takpunkter, samt utgang til en overbygd veranda med spotlights og utvendig stikkontakt. Her har man en fantastisk utsikt mot blant annet Roalden og de omkransende fjell. Rommet har en arealeffektiv, åpen løsning mot kjøkkenet, og har god plass til både sofakroka og spisegruppe.

Kjøkken

Kjøkkenet har montert L-formet kjøkkeninnredning fra Sigdal med benkeskap, overskap og høyskap. Benkeplate i laminat med nedfelt stålservan, og det er montert fullintegrert kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin, samt integrert komfyr og microbølgeovn. Det er også montert Røroshetta ventilator og komfyrvakt.

Bad

Badet har en flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og fliskledde vegger. Av utstyr er det montert downlights i himling, baderomsinnredning med helstøpt servantplate, veggholdt toalett og åpen dusjnisje i glass.

Leiligheten har også et eget, separat vaskerom med gulvoverflate av flis med gulvvarme, og malte veggflater. Her er det montert 200l vvbereder, sikringsskap med automatsikringer, ventilasjon, rørskap for rør-i-rørsystem og opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Boligen har to soverom med gulvoverflater av eikeparkett. Hovedsoverommet er romslig på størrelse, og har utgang til terrasse. Begge soverommene har en tilbaketrukken beliggenhet, bort fra Rådhusgata.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i 2. etasje i nybygget i Rådhusgata, midt i Stranda sentrum. Fra boligen har man kort gangavstand til alle sentrumsfasiliteter og barneskole, samt en kort kjøretur unna barnehager, ungdomsskole og videregående skole. Stranda sentrum har et godt servicetilbud med blant annet dagligvare, kaféer, butikker, frisør, og vinmonopol. Kort vei til Stranda Kulturhus med et rikt kulturtilbud, idrettsanlegg på Mona. Strandafjellet Skisenter er bare en 15 minutters kjøretur fra eiendommen. Nærområdet består i hovedsak av boligbebyggelse, samt  kombinasjonsbygg med næring og boenheter.

Felleskostnader

770 pr. mnd. (inkluderer strøm fellesareal, kontroll/drift heis, brannvarsling/sprinkleranlegg, trappevask, felles byggforsikring og snørydding hovedinngang. Beløpet er estimert fra utbygger, og kan avvike noe)

Løpende kostnader

Felleskostnader kr. 770,- (estimert)
(inkluderer strøm fellesareal, kontroll/drift heis, brannvarsling/sprinkleranlegg, trappevask, felles byggforsikring og snørydding hovedinngang. Beløpet er estimert fra utbygger, og kan avvike noe)

Kommunale avgifter kr. 11 308,- / år
(inkluderer vann, avløp, renovasjon (samarbeid))

Eiendomsskatt kr 3 444,- / år

I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og innboforsikring.

Sameie

Sameiet er registrert som "Sameiget Rådhusgata 7" med organisasjonsnr. 926 165 267, og består av 8 seksjoner fordelt over 4 etasjer. Styreleder er Sverre Hjelle.

Sameiet har ingen felleslån. Per tid foreligger det kun budsjett, og ingen resultatregnskap da sameiet er nyetablert.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sameiet har ingen fellesgjeld.

Regnskap

Sameiet er nyetablert og uten regnskap.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter følger vedlagt prospektet. Sameiet har pt. ikke utarbeidet husordensregler.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm

2. etasje: BRA: 71 m², P-rom: 71m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entrè/gang, bad/wc, vaskerom/teknisk/bod, stue/kjøkken, to soverom

Boligen har også en egen bod på fellesarealet på ca. 5m², samt veranda og parkeringsplass.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte seksjonering for nærmere beskrivelse av arealløsningen. Arealet er ikke kontrollert/oppmålt av megler, men gjengitt fra byggetegninger.

Tomt

Areal: 510 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Egen, overbygd parkeringsplass. Sameiet har også utvendig gjesteparkering.

Byggemåte

1.etasje med felles garasjeanlegg med plasstøpt dekke.
Etasjeskille av hulldekke med tilhørende konstruksjon som stetter byggetekniske lydkrav.
Bærekonstruksjoner/yttervegger er utført i stål, tre og betong. Yttervegger av tre er isolert som standard enebolig trevegg. Utside av yttervegger kledd med ferdigbehandlet plate/ pusset betong.. Innside av yttervegger er isolert og kledd med 13 mm gipsplater.
Vinduer med 2-lags energiglass, som trevinduer kledd med aluminium på utsiden.
Yttertak med varmtak-løsning som tekkes med helsveist/limt membran.
Vannrør som rør-i-rør. Avløpsrør i plast.
Elektrisk anlegg med allpolige automatsikringer (NEK 400). 3-faset overbelastningsvern og jordfeilautomater på alle kurser.
Balansert ventilasjon med roterende varmegjenvinner. Mekanisk avtrekk for kjøkken.

Beskrivelsen er hentet fra utbyggers leveransebeskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse, datert 27.10.2020.
Ferdigattest, datert 19.02.2021.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via eventuelle panelovner, samt varmekabler på bad/wc og vaskerom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten

Energiforbruk

Energiforbruket er ukjent for selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 752 pr. år (inkluderer vann, avløp, renovasjon (samarbeid) og eiendomsskatt)

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi foreligger ikke på eiendommen, da den er nyetablert.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er beliggende i området B/F/K9, som er regulert til Bolig/Forretning/Kontor iflg. Områderegulering - Stranda Sentrum datert 10.03.11.
Tilhørende føresegner 10.03.2011, med mindre reguleringsendring 26.02.2017.

Offentlige planer

Det er mottatt nabovarsel for bygging av leiligheter i huset på andre siden av veien.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

03.06.2019 621283   Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 71/632

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stranda kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegnet boligselgerforsikring ihht. vilkår, og det er derfor ikke utarbeidet egenerklæring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte byggetegning. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige  byggemeldte/godkjente.Det er i byggetegningene angitt at vaskerommet er tiltenkt som bod i kombinasjon med vaskerom, og det er derfor oppgitt som primærareal mtp. rombruk/rombenevnelse.

Det gjøres oppmerksom på at det er en relasjon mellom oppdragsgiver og meglerforetaket, men relasjonen er ikke i strid med eiendomsmeglingsloven. Eiere i oppdragsgivers selskap er også eier/styreleder/styremedlem i meglerforetaket.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Ihht. avhendingslovens § 2-11.Garanti for oppfylling av avtale går det frem følgende:
"Ved sal av ny eigarbustad eller fritidsbustad som vert seld innan seks månader etter fullføringa av bustaden, skal seljaren stille garanti i samsvar med bustadoppføringslova § 12, såframt seljaren har gjort avtalen som ledd i næringsverksemd og kjøparen er forbrukar." Fullføringen av boligen må regnes fra det tidspunkt det ble utstedt midlertidig brukstillatelse, 27.10.2020.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rådhusgata 7, 6200, Stranda, Gnr. 53 bnr. 307 snr. 2 orgnr. 926165267 i Stranda kommune

Oppdragsnummer

21-21-0006

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.