Ikornnes

Innholdsrik enebolig med carport, flott utsikt, stor tomt og usjenert beliggenhet!

Fureskogvegen 5 , 6222 Ikornnes

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

53%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

30%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 204 m²
Bruksareal 227 m²
Tomt 2 142 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1967
Gårdsnummer 43
Bruksnummer 56
FINN.no 214671940
Sist endret 27.04.2021 14:22
Prisantydning 3 100 000
Totalpris 3 191 320
Ligningsverdi 499 631,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 191 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:
Kjelleretasje: Vindfang, hall med trapp, gang, vaskekjeller, kjellerstue, soverom og tre boder.
Hovedetasje: Entre, gang med trapp, fire soverom, bad, wc-rom, stue og kjøkken.
- Verksted/bod på 22 kvm.
- Carport på 27 kvm.

Standard

Kjelleretasje
Boligens vindfang og hall fikk nye gulvoverflater i 2018 og i hallen er det montert varmepumpe. Etasjen har to romslige soverom, begge med god plass til både seng- og garderobeløsninger.
Separat vaskekjeller med betonggulv og som inneholder dobbel skyllekum på vegg og opplegg for vaskemaskin, Fra vaskekjelleren er det utgang direkte til carporten.
Videre inneholder etasjen boder med svært gode oppbevaringsmuligheter. En av bodene var i utgangspunktet tiltenkt til wc-rom og har vann/avløp tilgjengelig.
Hovedetasje
Trappen fra hallen tar deg til hovedetasjen. Etasjens stue er svært romslig og har god plass til flere sittegrupper. Stuen ble utvidet med tilbygg i 1975. Stuen har gulvoverflater med flis/parkett og panel på vegger. I stue er det oppvarming via vedovn. Store vindusflater mot fjorden som gir stuen et luftig preg i kombinasjon med den gode takhøyden i tilbygget. Fra stue er det utgang til delvis overbygget terrasse med flott utsikt mot fjord og fjell.
Kjøkkenet ligger i tilknytning til stuen. Kjøkkeninnredning fra tidlig på 2000-tallet med profilerte eikefronter som ble sprøytemalt i 2020. Innredningen har benkeplate av laminat med flis mot overskap, ventilator og integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøleskap.
Hovedetasjens bad er oppusset i senere tid. Rommet har mikrosement på gulv, våtromsplater på vegger og inneholder varmekabler, dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning med servant, speil og belysning. Vegg i vegg ligger separat wc-rom som inneholder toalett og servant.
Etasjen inneholder videre fire soverom hvor to av rommene ligger i påbygget mot vest fra 1982. Hovedsoverommet er vendt mot øst og har utgang til terrasse hvor morgensolen kan nytes.

Beliggenhet

Boligen har en flott og usjenert beliggenhet på Jarnes med nydelig utsikt over blant annet Sykkylvsfjorden, Storfjorden og fjellene rundt.
Innen en kjøreavstand på under fem minutter finner man Ikornnes FUS barnehage, Sørestranda barneskole og Ikornnes idrettspark med nyere kunstgressbane, løpebane med tartandekke og tennisbane. I gangavstand fra boligen finner man også Ekornes og Bunnpris med post i butikk. En kort kjøretur tar deg til Sykkylven sentrum med de fleste servicetilbud og aktiviteter.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 8 441,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 3 844,- per år.
Vannavgift til Sætre og Jarnes Vassverk: kr. 1 750,- per år.

Forsikring

Tryg Forsikring

Boligens areal

Primærrom: 204 kvm, Bruksareal: 227 kvm
Kjelleretasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall med trapp, gang, vaskekjeller, kjellerstue og soverom.
Sekundærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Tre boder.
Hovedetasje:
Bruksareal: 147 m².
Primærrom: 147 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang med trapp, fire soverom, bad, wc-rom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 142 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor, eiet tomt med flott beliggenhet på Jarnes. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst/biloppstilling, flere uteplasser og store grøntarealer rundt boligen med plen og diverse beplantning. Flott utsikt mot Sykkylvsfjorden, Storfjorden og omkringliggende fjell.

Garasje / Parkering

Boligen har carport på 27 kvm og forøvrig gode parkeringsmuligheter på asfaltert område foran boligen. Carporten har praktisk lagringsloft via luke i tak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen har teglpipe fra byggeår med tilsluttet vedovn i hovedetasjens stue. Det har tidligere vært oljekamin i boligen. Varmepumpe i hall, varmekabler i gulv på hovedetasjens bad og forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 8 441 pr. år Avløp via vannmåler, renovasjon og feiing

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 499 631 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 798 673 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som er regulert til boligformål, ihht. reguleringsplan for "Brauta" gnr./bnr. 43/3. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1967/100187-2/58  Bestemmelse om vannledning, 13.01.1967

Vei/vann/avløp

Adkomst fra kommunal vei, via privat vei uten tinglyst rett. Det vil bli tinglyst veirett over gnr. 43, bnr. 3 slik at det kan opparbeides ny tilkomst til eiendommen, se dokument i salgsoppgaven for nærmere informasjon. Offentlig tilknyttet avløp. Boligen er tilknyttet Jarnes og Sætre Vassverk.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de ikke har bebodd eiendommen på lang tid.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Selger har orientert om at det finnes en nedgravd oljetank på eiendommen som ikke er i bruk. Kostnader ved sanering og oppgraving av tanken må bæres av kjøper.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fureskogvegen 5, 6222, Ikornnes, Gnr. 43 bnr. 56 i Sykkylven kommune

Eier

Malene Myklebust Hustad Simon Myklebust Hustad

Oppdragsnummer

21-21-0012

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.