Straumgjerde

Rekkehus med 3 soverom, 2 bad og stor terrasse og flott utsikt

Einane 9 , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Eierseksjon
Primærrom 127 m²
Bruksareal 145 m²
Bruttoareal 159 m²
Tomt 1 328 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1997
Gårdsnummer 23
Bruksnummer 168
Energimerking E
FINN.no 217799870
Sist endret 10.06.2021 13:35
Prisantydning 1 790 000
Totalpris 1 842 400
Ligningsverdi 499 762,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,-)) -------------------------------------------------------- 52 400,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 842 400,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

U.etasje: Hall/trapperom, bad/wc/vaskerom, 3 soverom, bod m/ bi-inngang, bod
1. etasje: Entrè/gang, bad/wc, stue/spisestue, kjøkken
Boligen har også tilgang til kryploft, veranda og terrasse.

Utstyr

Seriekoblede røykvarslere på faststrøm m/ backupbatteri
Brannslange
Sentralstøvsuger
Villavent Balansert ventilasjonsanlegg m/ varmegjenvinning
Automatsikringer
Diverse garderobeløsninger
Vedovn

Standard

Flott del av rekkehus på to etasjer med sentral beliggenhet i Straumgjerde. Seksjonen ble oppført i 1997, og fremstår med god standard på inventar, overflater og utstyr. Gulvoverflater er i hovedsak belagt med 3-stavs parkett og flis, vegger med i hovedsak tapeter og flis, og himlinger kledd med takessplater og behandlet panel.

Entré

Eiendommen har et overbygd inngangsparti på byggets østlige side. I entrèen er det montert garderobeskap, og det er uttak for sentralstøvsuger og oppgang til kryploft. Boligen har også en praktisk bi-inngang til den ene boden i underetasjen.

Stue

Stuen er svært romslig på størrelse med flere møbleringsmuligheter, og god plass til både sofakrok og spisestue. Rommet har flere, store vindusflater som gir mye naturlig lys, samt utgang til en delvis overbygd veranda på 5,5m² med flott utsikt utover Sykkyvlsfjorden og de omkransende fjell. På stuen er det montert vedovn, samt downlights i himling.

Kjøkken

Kjøkkenet er utstyrt med en romslig, L-formet innredning med mørke, profilerte fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt stålservant, og ellers er det montert integrert komfyr og platetopp, samt opplegg for vaskemaskin. Rommet er romslig på størrelse, og har god plass til frokostbord.

Bad

Badet i hovedetasjen har flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og fliskledd og tapetserte vegger. Her er det montert badekar, wc, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin. I underetasjen har badet flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og vegger kledd med malt panel. Her er det montert dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin, servant og wc. Vvberder montert i bod med sluk.

Uteareal

Tomten er pent opparbeidet og tillaget med asfaltert innkjørsel og parkeringsareal i øst, og flotte, flate hageareal i front. Diverse beplantning og hekk.

Soverom

Boligen har totalt tre soverom med gulvoverflater av vinyl, og tapetserte vegger. Det er i hovedsak montert garderobeløsning, og det ene soverommet har utgang til en romslig terrasse  på 36m². Terrassen har også et overbygg, og port til hagearealet. Spisestuen i hovedetasjen var forøvrig tegnet inn som et fjerde soverom.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet i Straumgjerde med utsikt mot blant annet Sykkylvsfjorden og fjellene rundt. Kort vei til Bunnpris, barnehage og barneskole. Velledalen Naturbarnehage ligger innen en kjøreavstand på cirka 5 minutter. Elven Straumen er en populær lakseelv som ivrige laksefiskere strømmer til når sesongen starter. I det samme området har det de senere år blitt tillaget lekeapparater og sandvolleyballbane - perfekt for barnefamilien. Lillesanden ved Fetvatnet har blitt et populært tumål for hele Sykkylvens befolkning, her finnes det både gapahuk, utedo, brygge og badestrand. Slettegjerde med et av Sykkylvens flotteste garderobeanlegg er vertskap for diverse fotballarrangementer og her samles også krinsen til jonsokfeiring hvert år.
Ikke langt unna boligen er det en ny, stor lekeplass under utvikling i regi av Straumgjerde Vel. Mer informasjon om de mange prosjektene i krinsen finnes på Facebook-siden til Straumgjerde Vel: https://www.facebook.com/groups/446883555361848
Sykkylven sentrum ligger innen en kjøreavstand på cirka 8 minutter og her finner man de fleste servicetilbud/fasiliteter, samt ungdomsskole og videregående skole. Gode bussforbindelser med busstopp like nede i veien. For de ski- og turglade er det kort avstand til Fjellsetra og Strandafjellet.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 10 272,- / år.
(inkluderer avløpsgebyr, renovasjon og feiing)
Privat vann, Straumgjerde Vassverk SA kr 2 400,- / år.
Eiendomsskatt kr 3 783,- / år.
I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og forsikring. Ingen felleskostnader i sameiet.

Sameie

Sameiet er ikke registrert, og består av tre seksjoner. Det praktiseres ikke noe sameie, og det er ingen styreleder.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet. Sameiet har ingen felleslån.

Forsikring

Gjensidige Gjensidige

Regnskap

Foreligger ikke. Sameiet praktiseres ikke.

Vedtekter / husordensregler

Foreligger ikke. Sameiet praktiseres ikke.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 145 kvm, Bruttoareal: 159 kvm
U.etasje: P-rom: 54m², BRA: 72m², BTA: 79m²
1. etasje: P-rom: 73m², BRA: 73m², BTA: 80m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig vei. Det vil bli skiltet med &Partners Eiendomsmegling-visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 328 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Felles, asfaltert parkeringsareal på byggets østlige side.

Byggemåte

Fundamenter av betong på antatt faste, drenerende masser. Ingen tegn til setninger i bygget eller terrenget på kontrollerte steder.
Grunnmur av plasstøpt betong. Ingen unormale forhold observert.
Gulv på grunn med betongplate og oppforet/ flytende gulv på isolasjon i underetasje. Øvrige etasjeskille av trebjelkelag. Ingen unormale skjevheter.
Drenering fra byggeår med ukjent utførelse. Antatt bestående av drenerende masser og drensrør av perforerte plastrør. Grunnmur antatt fuktsikret med vorteplast. God helning bort fra bygget i bakkant, og ellers er grunnmur over terreng i front.
Yttervegger over terreng av bindingsverkkonstruksjon med trefiberplater med papp. Utvendig kledd med liggende bordkledning i malt utførelse.
Vinduer med 2 lags isolerglass/ energiglass fra byggeår. Det er montert utenpåliggende sprosser på vinduene.
Takkonstruksjon som saltak av takstoler i tre med sperrer av tre. Det er undertak som sutaksplater i papp/ trefiber. Det er foretatt fuktmåling i taksperrer uten at det er påvist unormal fukt på de steder målingene er tatt. Noen fuktmerker på enkelte undertaksplater, det ble ikke registrert unormale verdier her under befaringen. Det viser at det har kommet inn noe rundt takhatt/ luftehatt, dette trolig i forbindelse med uvær, ikke registrert unormale verdier under befaringen.
Taktekking med betongtakstein. Takrennesystem av aluminium fra byggeår. Takutstikk av rettkantbord og panel i malt utførelse.
Pipe fra byggeår med puss og forblendingsstein.
Vannrør av kobber og avløpsrør av plast og stål, innslag av andre rørmaterialer kan forekomme med bakgrunn i alder på røropplegget. Varmtvanntank på 200 liter fra byggeår og utvendig krane for hageslange er montert.
Sikringsskap med automatsikringer.
Bad i begge etasjer med TG2, påpekt blant annet stedvis motfall og vindu innenfor definert våtsone, men det er ikke målt fukt.
Beskrivelsen er hentet fra tilstandsrapporten, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest, datert 22.09.97.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via gulvvarme på bad/wc 1.etg, trapperom/gang u.etg, bad/wc u.etg, bod u.etg, samt eventuelle panelovner.
Vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har på vegne av selger utarbeidet energiattesten, som er godkjent av selger. Hverken selger eller megler har kompetanse innen bygningsfaget, og har kun brukt tilstandsrapport for bakgrunn av utfylling av en enkel attest. Hverken selger eller megler tar ansvar for eventuelle feil som måtte forekomme. Attesten ligger vedlagt prospektet.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 055 pr. år (inkluderer avløpsgebyr, renovasjon, feiing og eiendomsskatt)

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 499 762 pr. 2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 799 142 pr. 2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til Bolig iflg. Reguleringsplan Einane, sist revidert 23.11.20. Tilhørende Reguleringsføresegner for Einane (Straumgjerde), datert 10.12.86, samt Enrdring av reguleringsplan, datert 23.11.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttett vei og avløp.
Privat vann, Straumgjerde Vassverk SA.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Det er avtalt fastprovisjon kr 45.000,-, tilrettelegging kr. 8.900,-, fotografering kr. 5.000,-, markedspakke kr. 24.900,-, megleropplysninger kommune kr. 3.500,-, megleropplysning Statens Kartverk kr. 2.500,-. Alle summer i dette avsnitt er inkl. mva. Dersom eiendommen ikke selges skal selger betale kr. 0,-.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Feier har opplyst: Siste feiing her var den 10.09.2019. Elles ingen merknader her.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.  På eiendommen er følgende tinglyst:
09.09.1997 10769-1/58  Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/3

Forkjøpsrett

Nei.

Adresse og matrikkel

Einane 9, 6220, Straumgjerde, Gnr. 23 bnr. 168 snr. 2 i Sykkylven kommune

Eier

Ola Magne Vestre

Oppdragsnummer

21-21-0020

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.