Høgebøane

Innholdsrik enebolig med stor tomt, dobbelgarasje og flott utsikt!

Nakkegata 92 , 6230 Sykkylven

BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 177 m²
Bruksareal 188 m²
Tomt 2 040 m² / Fellestomt
Soverom 5
Byggeår 1972
Gårdsnummer 17
Bruksnummer 131
FINN.no 220155998
Sist endret 10.06.2021 11:30
Prisantydning 2 400 000
Totalpris 2 485 690
Ligningsverdi 528 930,-

Beregnet totalkostnad

2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 870,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 85 690,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 485 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:
Kjelleretasje: Hall med trapp, bad, kjellerstue, to soverom, kjøkken, tre boder og kott.
Hovedetasje: Vindfang, gang, bad, wc-rom, tre soverom, stue og kjøkken.
- Dobbelgarasje.
- Vedbod på cirka 10 kvm.
- Lekehytte.

Standard

Velkommen til Nakkegata 92, en innholdsrik enebolig med stor tomt i Nakkegata/Høgebøane. Boligen går over to plan og har tilhørende dobbelgarasje. Fra den sørvendte tomten er det flott utsikt, gode solforhold og kort avstand til både barnehage og barneskole.
Kjelleretasje
Etasjen har tilkomst både direkte fra hagen og via trapp fra hovedetasjen. Etasjen inneholder blant annet to soverom, bad, stue, kjøkken, vaskekjeller og flere bodarealer. Soverommene har belegg på gulv og tilhørende intregrerte garderobeskap.
I front av etasjen ligger kjellerstuen med trebord på gulv og panel på vegger. Rommet er meget romslig og har oppvarming fra vedovn. Boligen er registrert med to boenheter og har rom som er innredet som kjøkken. Idag har rommet en enkel innredning med tilhørende utslagsvask.
Badet i etasjen har belegg på gulv og malte flater på veggene. Rommet er utstyrt med med toalett, servant, stråleovn og dusjkabinett. Hallen har idag vært benyttet som vaskekjeller. Vaskekjelleren har betong på gulv, panel på vegger og inneholder varmtvannsbereder, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.
Hovedetasje
Hovedetasjens stue har laminat på gulv og tapet på vegger. Den flotte utsikten mot både fjord og fjell kan nytes fra sittegruppene, eller fra terrassen mot sørvest som har tilkomst fra stuen. I stue er det oppvarming fra både peisovn og varmepumpe.
Kjøkkenet har innredning fra byggeår med hvite, slette fronter. Videre inneholder innredningen laminat benkeplate med flis mot overskapene, ventilator over komfyr, utslagsvask og opplegg for oppvaskmaskin.
Badet i hovedetasjen er fra byggeår og har belegg på gulv og tapet på vegger. Rommet er utstyrt med nyere dusjkabinett, stråleovn på vegg og baderomsinnredning med servant. Separat wc-rom som ligger vegg-i-vegg og som har tilkomst fra vindfanget i etasjen.
Hovedetasjen har tre soverom, samtlige med integrerte garderobeskap. Hovedsoverommet har utgang til balkong i front av boligen.
Diverse
- Opplegg for fiber ligger klart til husvegg.
- Sikringskap med skrusikringer.
- Varmtvannsbereder på 200 liter fra 1999.
- Taktekke av Decra stålplater fra 1998.

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet cirka 1,5 km fra Sykkylven sentrum. Fra den sørvestvendte tomten kan man nyte gode solforhold og nydelig utsikt mot Sykkylvsfjorden og omkringliggende fjell. Innen en kjøreavstand på fem minutter finnes det flere barnehager og skoler, samt fritidstilbud for store og små. Cirka 15 minutters gange til sentrum med de fleste servicetilbud/fasiliteter. Et mangfold av turmuligheter like utenfor inngangsdøren med blant annet flotte grusveier til Høyset eller videre til Gimsdalen. Skulle en ønske større utfordringer kan Aurenakken, Borgundkollen eller Gimsdalstinden være gode alternativer.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 11 961,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 3 997,- per år.

Boligens areal

Primærrom: 177 kvm, Bruksareal: 188 kvm
Kjelleretasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, bad, to soverom, kjellerstue og kjøkken.
Sekundærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Tre boder og kott.
Hovedetasje:
Bruksareal: 99 m².
Primærrom: 99 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, tre soverom, bad, wc-rom, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 040 kvm, Eierform: Fellestomt
Stor, sørvestvendt tomt på 2040 kvm. Tomten er opparbeidet med gruset adkomst/biloppstilling, dobbelgarasje og store grøntarealer rundt boligen med plen og diverse beplantning. Fra tomten er det gode solforhold og flott utsikt.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje. Garasjen er 37 kvm og har betongplate som gulv, bindingsverk med liggende kledning og taktekke av profilerte metallplater. Forøvrig gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig med hybelleilighet datert 04.04.1973. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen er registrert med hybelleilighet i kjelleretasjen.

Oppvarming

Pipe fra byggeår med puss og med forblending av teglstein. Stor peisløsning og oljekamin i hovedetasjens stue og vedovn i kjellerstue. Montert varmepumpe i stue og forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 11 961 pr. år Vann/avløp etter forbruk, redusert renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 528 930 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 904 146 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som er avsatt til boligformål, ihht. kommunedelplan for sentrum-Ikornnes 2019-2029. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1971/101092-2/58  Bestemmelse om gjerde, 17.03.1971

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sykkylven kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Diverse redskaper i garasje og uthus.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nakkegata 92, 6230, Sykkylven, Gnr. 17 bnr. 131 i Sykkylven kommune

Eier

Hildegunn Velle Larsen

Oppdragsnummer

21-21-0021

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.