Sentrum

Pen 2-roms leilighet med vannbåren varme, balkong og heisadkomst!

Auregata 17 , 6230 Sykkylven

BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 44 m²
Bruksareal 44 m²
Tomt 1 705 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 2007
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 377
FINN.no 220753171
Sist endret 13.06.2021 18:00
Prisantydning 1 900 000
Totalpris 1 958 820
Ligningsverdi 296 190,-

Beregnet totalkostnad

1 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 50 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 58 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 958 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder følgende:
Entre, bad, vaskerom, soverom og stue/kjøkken.
- Tilhørende bod på 6 kvm i fellesareal.

Standard

Velkommen til en flott 2-roms selveierleilighet med attraktiv beliggenhet midt i sentrum. Leiligheten ble oppført i 2007 og holder standard fra byggeår. Oppvarming via vannbåren gulvvarme sørger for jevn og behagelig varme i leiligheten. Bygget har heisadkomst og pene fellesarealer.
Entre
Det første en møter er inngangspartiet med tilhørende skyvedørsgarderobe med muligheter for å henge fra seg yttertøyet.
Stue/kjøkken
Lys og trivelig stue med eikeparkett på gulv, lysmalte vegger og god takhøyde. Fra stue er det utgang til balkong - herfra er det flott utsikt mot blant annet Aurenakken og Aurdalsnibba.
Fra stuen er det åpen løsning mot kjøkkenet. Kjøkkeninnredning med hvite, slette fronter, laminat benkeplate med mosaikkfliser mot overskapene, ventilator over platetopp og integrerte hvitevarer; stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Kjøkkenet har praktisk barløsning mot stue med spiseplasser. Stekeovn og kjøleskap var nye i 2020.
Soverom
Leiligheten har ett soverom med enkel adkomst fra stue. Soverommet har god takhøyde, tilhørende skyvedørsgarderobe og utgang til balkong.
Bad / vaskerom
Leilighetens bad er helfliset og inneholder baderomsinnredning med heldekkende servant og speilskap, dusj med dusjvegger og vegghengt toalett. Fra badet er det tilkomst til separat vaskerom. Rommet er utstyrt med skyllekar, varmtvannsbereder, brannslange og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Diverse
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Rør-i-rør system.
- Vannbåren gulvvarme.
- Innlagt fibertilknytning for bredbånd.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral beliggenhet, midt i Aure sentrum. Like utenfor inngangsdøren finnes de fleste servicetilbud/fasiliteter, blant annet dagligvarebutikker, post, banker, kafeer, bibliotek, klær, sko, etc. Innen en kjøreavstand på under 5 minutter finner man flere barnehager, barneskoler, ungdom- og videregående skole, idrettshall, svømmehall, Sykkylven Regionale kunstgressbane og kulturhus med kino. Sykkylven kan også skilte med et mangfold av turmuligheter. Vassetra, Storevarden, Aurenakken og Fagrefjellet er bare noen av de mange alternativene.

Felleskostnader

2 600 pr. mnd. Inkluderer forbruk vann/renovasjon, vannbåren gulvvarme, strømforbruk, brøyting, trappevask, byggforsikring og service på heis. Enkelte av kostnadene vil variere noe fra år til år.

Løpende kostnader

Eiendomsskatt: kr. 2 237,- per år.
Kommunale avgifter: 6 385,- per år. Årsabonnement vann/avløp.
Felleskostnader kr. 2 600,- per mnd. Inkluderer forbruk vann/avløp, vannbåren gulvvarme, strømforbruk, brøyting, trappevask, byggforsikring og service på heis. Enkelte av kostnadene vil variere fra år til år.

Sameie

Sameiet Urigården. Sameiet består av totalt 11 enheter.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue/kjøkken, bad, vaskerom og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 705 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles, eiet tomt på ca. 1 700 kvm. Foruten bygningsmassen er tomten opparbeidet med asfaltert adkomst/parkeringsplass.

Garasje / Parkering

Parkering på felles parkeringsplass like utenfor inngangspartiet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Urigården datert 09.01.2012. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Oppvarming

Leiligheten har oppvarming via vannbåren gulvvarme.

Kommunale avgifter

Kr. 6 385 pr. år Årsabonnement vann/avløp. Forbruk er inkludert i felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 296 190 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 066 285 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/næring/kontor. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1987/101726-2/58  Rettigheter iflg. skjøte  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: Knr: 1528 Gnr: 14 Bnr: 377
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/600769-1/200  Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 16
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning
Sameiebrøk: 88/2941

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Auregata 17, 6230, Sykkylven, Gnr. 14 bnr. 377 snr. 11 i Sykkylven kommune
Ideell andel av sameiet: 45/2941

Eier

Agnieszka Sylwia Sørgård

Oppdragsnummer

21-21-0024

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.