Habostad

Enebolig med rolig, landlig beliggenhet. Romslig tomt og garasje

Dalevegen 646 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

74%

har bolig på over 120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 147 m²
Bruksareal 159 m²
Bruttoareal 181 m²
Tomt 2 180 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1984
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 22
Energimerking E
FINN.no 220150630
Sist endret 07.06.2021 10:27
Prisantydning 1 850 000
Totalpris 1 910 070
Ligningsverdi 365 213,-

Beregnet totalkostnad

1 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 46 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 850 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 60 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 910 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Dalevegen 646 - en innholdsrik eiendom med landlig og tilbaketrukken beliggenhet! Boligen har i hovedsak en standard med veggtepper, 3-stavs laminat og vinyl på gulvoverflater, vegger med malt panel og tapeter, og himlinger kledd med himlingsplater. Eiendommen har en romslig tomt på nærmere 2,2mål med pent tillaget uteområder med singlet innkjørsel, hellebelagte gangstier og diverse beplantning. Noe opparbeidet hageareal i front, og ellers skrående terreng i bakkant. På eiendommen er det også oppført en 1,5-garasje med god plass til redskap og verktøybenk. Gangavstand til barnehage og Svemorka. Eiendommen har flott utsikt mot omkransende fjell, og gode solforhold.

Innhold

1. etasje: Vindfang, hall/trapp, kjellerstue, soverom, gang, bad/wc, vaskerom, 2 boder, utv. bod
2. etasje:Trapp/gang, stue, kjøkken, 2 soverom, og bad/wc.
Boligen har også to verandaer, samt kryploft.

Standard

Boligen har i 1.etasje en standard med veggtepper, 3-stavs laminat og vinyl på gulvoverflater, vegger med malt panel og tapeter, og himlinger kledd med himlingsplater. I 2.etasje er det i hovedsak også vinyl og 3-stavs laminat på gulvoverflater, vegger med malte tapeter, og himlinger kledd med himlingsplater.

Entré

Eiendommen har et overbygd inngangsparti på boligens vestlige side, med inngang til et tradisjonelt vindfang med nyere ytterdør. Videre kommer man inn til en lys og romslig hall/trapperom hvor det er montert varmepumpe. Like ved ytterdørern er det også en praktisk, utvendig bod. Boligen har også bi-inngang til vaskerommet på sørsiden.

Stue

I hovedetasjen er det stue med flere vindusfelt som gir mye naturlig lys og god romfølelse. Her er det montert vedovn, samt utgang til en nordvendt/vestvendt veranda med flott utsikt og gode solforhold.  Rommet har gode møbleringsmuligheter for både sofagruppe og spisegruppe.
I 1.etasje er det også en romslig stue som fint kan benyttes til et fjerde soverom. Her er det også montert vedovn.

Kjøkken

Kjøkkenet har montert en romslig kjøkkeninnredning med hvite, profilerte fronter av benkeskap, overskap, høyskap og vitrineskap, og heltre benkeplate med nedfelt stålservant. Opplegg for frittstående komfyr, opplegg for oppvaskmaskin, samt nisje for frittstående kjøleskap. Mye av både skap- og benkeplass, samt god plass til frokostbord.

Bad

Boligen har bad i begge etasjer, der det i 1.etasje er vinyl på gulvoverflate med gulvvarme og vegger med malte tapeter. Her er det montert enkel servant, dusjkabinett og toalett. Etasjen har også et separat, praktisk vaskerom hvor det er montert vvbereder, skyllekum, bi-inngang og opplegg for vaskemaskin.
I andreetasje har badet vinyl på gulvoverflate med gulvvarme og vegger med tapeter. Av utstyr er det montert badekar, baderomsinnredning og toalett.

Soverom

Boligen har totalt tre (/fire) soverom, der ett er beliggende i førsteetasje, og to er beliggende i andreetasje. Hovedsoverommet har montert plassbygde garderobeskap, og har utgang til praktisk lufteveranda. Stuen i førsteetasje kan fint benyttes som et fjerde soverom..

Beliggenhet

Eiendommen har en landlig beliggenhet på Habostad i Strandadalen. Fra eiendommen er det cirka 8 km til Stranda sentrum med alle sentrumsfunksjoner, kort vei til barnehagen på Helstad med romslig uteareal og ballbinge, samt gangavstand til industriområdet i Svemorka. Adgang til offentlig transport like ved.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 12 825,- / år
(inkluderer vann, slamtømming, renovasjon og feiing)
Eiendomsskatt kr 1 994,- / år
I tillegg må det påregnes utgifter til strøm, forsikring, og eventuelt brøyting.

Forsikring

Sparebank 1 SMN - Polisenummer: 17269932

Boligens areal

Primærrom: 147 kvm, Bruksareal: 159 kvm, Bruttoareal: 181 kvm
1. etasje: P-rom: 64m², BRA: 76m², BTA: 89m²
2. etasje: P-rom: 83m², BRA: 83m², BTA: 92m²
Boligen har i tillegg to verandaer, samt kryploft.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra privat, felles vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 180 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsforhold i innkjørsel, samt en frittstående 1,5-garasje fra 1996. Garasjen er på ca. 35 kvm, har innlagt strøm (25A-kurs) og elektrisk portåpner. Plass til èn bil, og ellers god plass til moped/mc og redskap/verktøybenk.

Byggemåte

Fundamenter antatt å være i betong. Grunnmur av kplastkoppbetong som utvendig er pusset/slemmet og malt.
Drenering antatt å være fra byggeår, med ukjente forhold da de ikke kunne inspiseres pga. snø. Ingen indikasjon for fukt på veggplater.
Yttervegger av bindingsverk, utvendig kledd med liggende og stående bordkledning. Malt i 2020.
Vinduer i hovedsak med 3-lags isolerglass fra 1983. Isolerte balkongdører med 3-lags isolerglass fra 1983. Kniper noe i karmen.
Takkonstruksjonen av fabrikkframstilte frittbærende takstoler som har opplegg på bygningenes yttervegger. Konstruksjonen er kaldt loft med isolasjons og fuktsperresjikt lagt i taket over 2. etasje. Undertak for yttertaket er bygget med tak bord av tre. Opphavlig  taktekking av pappshingel, og tekket i 1992/1993 med glasert teglstein. Lekkasje ved takbeslaget for ventilasjonsanlegget har forårsaket skade i taket i gangen i 2. etasje. Altan mot nordvest er av trekonstruksjon, og fungerer også som tak over den utvendige boden. Gulvet er tekket med takmembran, med ukjent alder, men det er ikke observert lekkasje i underkant av konstruksjonen.
Avslutning av membranen mot kant av konstruksjonen er gjort uten beslag og dryppkant
Lecapipe fra byggeår.
Etasjeskille av 198mm trebjelkelag.
Ventilasjon ved mekanisk undertrykk ventilasjon, og tilstrøm fra luftespalter. Ventilasjonanlegg defekt. Kjøkken med manglende ventilasjon.
Vannrør av kobber, som i 2016 ble tilknytt kommunalt vann. Tidligere brønn.
Avløpsrør i plast.
Elektrisk anlegg med skrusikringer fra byggeår. Inntakssikring som automatsikring.
Beskrivelsen er et utsnitt fra vedlagte tilstandsrapport, som i sin helhet bør leses. Det er gitt TG3 på ventilasjon på bad i 1.etg  og bad 2.etg pga defekt ventiksjonsanlegg. Det er også gitt TG3 på veggflate på bad i 2.etg pga skade i våtromstapet ved blandebatteri for badekaret. Ellers er det i hovedsak TG1 og TG2.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest for enebolig, datert 06.11.1984.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Varmepumpe (luft/luft) fra 2020
Vedovn på stue i begge etasjer.
Varmekabler på begge bad/wc, samt eventuelt panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og feil kan derfor forekomme. Megler har kun tatt en enkel energimerking, og brukt takstdokumentet til bakgrunnsinformasjon. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst fra selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 365 213 pr. 2019.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 314 767 pr. 2019.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er beliggende i uregulert område. Stranda kommune opplyser at eiendommen "ligg under LNF-føremål", og at "kommuneplanens arealdel er under utarbeiding, og er klar om ikkje så lenge". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Stranda kommune. Eiendommen er beliggende i området angitt som rasutsatt, "Hensynsonenavn H_310_S3"

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen, men ifbm. overskjøting av eiendommen må det på grunn av eiendommens størrelse innleveres egenerklæring om konsesjonsfrihet (for hver kjøper) til Stranda kommune. Megler bistår med dette.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

15.11.1968 104248-3/58  Bestemmelse om gjerde  
15.11.1968 104248-4/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:28 Bnr:21  
28.02.1969 100754-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:28 Bnr:21  
12.09.1991 105590-1/58  Best. om adkomstrett  
Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:29 Bnr:29  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
11.10.1991 106364-1/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:28 Bnr:21  
18.01.2017 56224-1/200  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:28 Bnr:21  
Gjelder denne registerenheten med flere
15.11.1968 104248-1/58  Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1525 Gnr:28 Bnr:1
22.08.1991 105131-1/58  Grensejustering  
Gjelder denne registerenheten med flere
22.08.1991 105131-2/58  Målebrev  
Areal:2365,1
15.11.1968 104248-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:28 Bnr:22  
Rettihet på: 1525-28/1
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om septiktank m.m.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet (fra 2016) offentlig vann og avløp. Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stranda kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Adkomst fra privat, felles vei for Bnr. 1, Bnr 21, Bnr. 22 og Bnr 29. Tinglyste veiretter ligger vedlagt prospekt. Gjensidig vedlikeholdsplikt.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Eksempelvis er "disp." rom på tegning benyttet til kjellerstue/soverom.
Om meglers vederlag er det avtalt fastprovisjon kr 40.000,-, tilrettelegging kr 7.900,-, opplysninger Statens Kartverk 1.800,-, opplysninger Stranda Kommune kr 3.500,-, oppgjørshonorar kr. 4800,- og markedspakke kr. 19.900,-. Dersom eiendommen ikke selges, skal selger betale kr 0,-. Alle summer i dette avsnitt er inkl. mva.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Feier opplyser at siste feiing 06.05.21, og sist tilsyn 03.07.17. På tilsynet ble følgende mangler påpekt:  "Siden skorsteinen er over 120 cm over tak, skal det monterast ein plattform." og "Det skal være minimum 30 cm fra sotluka til brennbart materiale . Stålplaten på veggen må byttast ut med ein gipsplate."
Stranda Energi opplyser at siste tilsyn var 30.10.05, og anlegget ble godkjent 28.11.05.
Det er lagt frem fiberkabel til boligen.
Det opplyses på generelt grunnlag at det ikke er oljetank på eiendommen.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Dalevegen 646, 6200, Stranda, Gnr. 28 bnr. 22 i Stranda kommune

Eier

Karolina Nawrocka Pawel Mateusz Szwedo

Oppdragsnummer

21-21-0029

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.