Fagerlivegen

Romslig, arkitekttegnet og modernisert enebolig! 4 soverom, 2 bad, frittstående garasje, flatt hageareal

Fagerlivegen 74 , 6200 Stranda

VISNINGER

17. juni torsdag kl. 17:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

79%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 207 m²
Bruksareal 256 m²
Bruttoareal 278 m²
Tomt 1 489 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1954
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 100
Energimerking G
FINN.no 220923784
Sist endret 07.06.2021 10:29
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 2 670 570
Ligningsverdi 486 808,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 80 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 670 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

U.etasje/kjeller: Gang, Bod 1, annet rom med sluk, bod 2, teknisk rom, bod 3
1. etasje              Vindfang, gang, bad, stue, kjøkken, vaskerom, soverom, bod
2. etasje:             Gang, bad, wc, 3 soverom, bod
Boligen har også terrasse/veranda i 1.etg, og en romslig takterrasse rundt hele 2.etg, samt kryploft.

Standard

Boligen går over 3 plan, og har blitt vesentlig oppgradert siden byggeår. Boligen ble tilbygd i 1968, samt renovert og påbyd med 2.etasje i 1972. I senere år er det blant annet oppgradert bad i hovedetasjen fra rundt 2007, fuktsikring av grunnmur i 2008, sikringsskap og hovedinntak i 2010, satt inn luft/vann varmepumpe i 2017, flere vinduer i 2017/2018, og diverse overflater fra 2019 og utover.
Boligens standard består i hovedsak av gulvoverflater av teppe, 3-stavs parkett, laminat, vinyl og flis, vegger med malte tapeter, malt panel, flis og baderomsplater, og himlinger kledd med malt himlingspapp, himlingsplater og spiler. Boligens 1. og 2.etasje er i stor grad pusset opp i senere år.

Entré

Boligen har et flislagt, delvis overbygd inngangdsparti på den nordlige siden av bygget. Her kommer man inn i et tradisjonelt vindfang med plassbygd garderobeløsning, og går videre inn til en hall med åpen trappeløsning mot 2.etasje. Fra vindfanget har man også direkte tilkomst til etasjens vaskerom. I tillegg har man i denne etasjen utgang til veranda/terrasse med trappetilkomst til hagearealet. I undereetasjen har man også en praktisk bi-inngang på byggets vestlige side.

Stue

Hovedetasjen har en romslig stue, med delvis åpen løsning til spisestue. Dette, i kombinasjon med flere store vindusfelt gir en svært god romfølelse, og utnytter utsikten maksimalt. Stuen har en åpen peis belagt med teglstein og vinduer som romavdeler mot spisestuen. På spisestuen er det montert en nyere vedovn, samt plassbygd, innfelt skap og utvendig solskjerming (screens). Rommene har nyere gulvoverflater av 3-stavs parkett, og himling med tidsriktige, malte spiler. Fra spisestuen har man også utgang til en delvis overbygd veradna/terrasse med trapp til romslig og flatt hageareal.
I 2.etasje er det også utgang til en romslig takterrasse, som går rundt hele etasjen. Her er det også fantastiske solforhold hele dagen, og flott utsikt mot blant annet Storfjorden.

Kjøkken

Kjøkkenet ble pusset opp i 2020 med ny gulvoverflate, og malt innredning. Innredningen består av underskap og takhøye overskap, samt nisje for frittstående kjøleskap, samt opplegg for komfyr og oppvaskmaskin. Hvite, glatte fronter, og benkeplate i laminat og stålservant. Rommet har også plass til frokostbord.

Bad

Boligen har bad i både 1. og 2.etasje. I hovedetasjen baderommet pusset opp rundt 2007, og har flislagt gulvoverflate med gulvvarme, fliskledde vegger og himlinger kledd med himlingsplater. Av utstyr er det montert åpen dusjnisje, veggholdt toalett og baderomsinnredning. I 2.etasjen er det bad fra renoveringsår, med separat toalettrom. Badet er utstyrt med gulvvarme, badekar og baderomsinnredning, og på wc-rommet er det montert toalett og enkel servant.
I hovedetasjen er det også et romslig vaskerom, mellom kjøkkenet og vindfanget. Her er det vinyl på gulvoverflate, og dels fliskledde og tapetserte veggflater. Her er det montert sluk, L-formet innredning med overskap, stålskyllekum og opplegg for vaskemaskin. Rommet har også en praktisk bod i tilknyttning.

Soverom

Boligen har totalt fire soverom, der ett er beliggende i hovedetasjen, og tre er beliggende i 2.etasjen. Soverommet i hovedetasjen har en veggdekkende, plassbygd garderobeinnredning, samt ny gulvoverflate fra 2019. I 2.etasjen har også samtlige av soverommene montert garderobeløsning, og det ene soverommet har utgang til takterrassen.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i Fagerlivegen, like vest for Stranda sentrum. Fra boligen har man gangavstand til alle sentrumsfasiliteter, Fløten Park og barneskole, samt en kort kjøretur unna barnehager, ungdomsskole og videregående skole. Stranda sentrum har et godt servicetilbud med blant annet dagligvare, kaféer, butikker, frisør, og vinmonopol, samt Stranda Kulturhus med et rikt kulturtilbud. Det er også kort vei til idrettsanlegg på Mona.
Strandafjellet Skisenter er bare en 15 minutters kjøretur fra eiendommen. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 17 518,- / år
(inkluderer vann, avløp, redusert renovasjon og feiing. Det må påregnes noe høyere avgift ved normal renovasjon)
Eiendomsskatt kr 3 592,- / år
I tillegg må det påregnes utgifter til forsikring og strøm.

Forsikring

Gjensidige - Polisenummer: 79334770

Boligens areal

Primærrom: 207 kvm, Bruksareal: 256 kvm, Bruttoareal: 278 kvm
U.etasje/kjeller:  P-rom:      30m²,  BRA:      74m², BTA:     83m²
1. etasje:              P-rom:   131m²,  BRA:    131m², BTA:  138m²
2. etasje:              P-rom:     46m²,  BRA:      51m², BTA:     57m²
Boligen har også et romslig kryploft med gulv, veranda og en romslig takterrasse.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 489 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eiendommen har gode parkeringsforhold i innkjørsel, samt en frittstående garasje på 39m² fra 1994.

Byggemåte

Fundamenter av betong på grunn.
Drenering fra byggeår med ukjent utføring og kvalitet. TG3
Fuktsikring med utvendige elektroder på grunnmur , ca. 2008 iflg. selgers egenerklæring.
Grunnmurer i betongkonstruksjon, som utvendig er pusset og malt. TG2
Yttervegger over terreng av bindingsverk med liggende og stående borkledning. TG2
Vinduer av i hovedsak 3-lags isolerglass fra 2017/2018. Innslag av eldre. Generelt TG1.
Tak som saltak, konstruert med sperrer av tre.  "Ingen antydning til fukt/lekasje" TG1
Taktekking med Zanda betongtakstein. TG2
Større areal av 1.etg har flatt tak/takterrasse, tekket med papp. TG2.
Pipe TG2
Ventilasjon med naturlig trekk. TG3
Bad i begge etasjer med TG2. Manglende dokumentasjon.
Elektrisk anlegg sikringsskap og inntakssikringer med automatsikringer, ca. fra 2010.
Vannrør av kobber, samt noe rør-i-rør. Avløpsrør i plast. TG2
Beskrivelsen er hentet fra tilstandsrapporten, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen har ingen matrikkelregistrert utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Peis og vedovn på stuene i 1.etasje.
Luft/vann varmepumpe til radiatorer i 1.etasje og 2.etasje.
Elektrisk oppvarming via varmekabler på bad i 1.etasje og bad i 2.etasje, samt eventuelle panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som fremgår av attesten, da det kun er benyttet en enkel merking, og takstdokumentet er brukt som  bakgrunnsinformasjon. Attesten ligger vedlagt prospektet.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 486 808 pr. 2019.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 752 507 pr. 2019.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er beliggende i uregulert område, men er i Kommunedelplan Stranda sentrum 1993-2002, sist revidert 11.02.94, avsatt til boligformål. Tilhørende føresegner, datert 15.12.93. Kommunedelplan med føresegner ligger vedlagt prospektet.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

06.06.1955 101549-1/58  Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:9
 
11.06.1993 7117-1/58      Grensejustering  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stranda kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Stranda Energi opplyser at siste tilsyn på det elektriske anlegget var 26.06.2007, og anlegget ble sist godkjent 29.11.2007.
Feier opplyser at siste feiing var 16.10.2018, og siste tilsyn var 08.01.2015. På tilsynet ble det registrert avvik, og rapport ligger vedlagt prospektet.
Selger opplyser at oljetanken er fjernet fra eiendommen.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fagerlivegen 74, 6200, Stranda, Gnr. 52 bnr. 100 i Stranda kommune

Eier

Øystein Opsvik Ewa Opsvik

Oppdragsnummer

21-21-0030

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.