Ringstadmarka

Prisgunstig del av tomannsbolig med flott beliggenhet! 3 sov, 2 bad, hage og garasje

Dalevegen 41 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 124 m²
Bruksareal 148 m²
Bruttoareal 166 m²
Tomt 662 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1967
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 325
Energimerking F
FINN.no 220645002
Sist endret 15.06.2021 21:36
Prisantydning 1 250 000
Totalpris 1 295 070
Ligningsverdi 476 438,-

Beregnet totalkostnad

1 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 31 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 250 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 45 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 295 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

U.etasje: Vindfang, gang, vaskerom, bad, 2 soverom, 2 boder, tilknyttet garasje
1.etasje: Entrè/gang, kjøkken, 2 stuer, bad/wc, soverom
Boligen har også balkong og kryploft.

Standard

Boligen har i hovedsak en eldre, men velholdt standard med gulvoverflater av teppe, vinyl, lakkert furuplan og flis, vegger med malt panel og tapeter, og himlinger kledd med malt himlingspapp og himlingsplater. Badet har blitt pusset opp med ny gulvoverflate i 2015, samt stedvise oppgraderinger av overflater i underetasjen.

Entré

Boligen har inngang til hovedetasjen på den nordlige siden av bygget. Inngangspartiet er delvis overbygd, og man kommer inn i en  åpen entrè/gangløsning med nisje for garderobeløsning. I underetasjen er det også en praktisk bi-inngang

Stue

Hovedetasjen har en romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Det er montert både ildsted og varmepumpe, og det er utgang til delvis overbygd, sørvendt veranda med flott mot Storfjorden og de omkransede fjell. Her kan man nyte solen hele dagen, og på verandaen ved inngangspartiet kan kveldssolen nytes. Stuen har også en delvis åpen løsning mot separat spisestue.

Kjøkken

Kjøkkenet har montert en hvit, L-formet innredning bestående av benke-, høy- og overskap med glatte fronter. Benkeplate i lamninat, og stålbenk ved oppvaskkum. Rommet har opplegg for frittstående hvitevarer, samt plass til frokostbord.

Bad

Boligen har baderom i begge etasjer. I hovedetasjen er badet pusset opp i 2015 med flislagt gulvoverflate. Av utstyr er det montert toalett, servantinnredning, stråleovn og dusjkabinett. I underetasjen er gulvoverflaten også flislagt, og det er montert dusjkabinett, toalett, servantinnredning og stråleovn. I underetasjen er det også et separat vaskerom med malt betonggulv, hvor det er montert vvbereder 200l og opplegg for vaskemaskin.

Hage

Boligen har en lun og fin beliggenhet like nord for hovedvegen, sentralt og usjenert. Boligen har flotte uteområder med pent tillaget hageareal, asfaltert innkjørsel, gangsti med belegningsstein og diverse beplantning.

Soverom

Boligen har per i dag tre soverom, hvorav to er beliggende i underetasjen. Soverommet i hovedetasjen har montert garderobeskap, og det ene  soverommet i underetasjen har montert skyvedørsgarderobe.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i Ringstadmarka, med tilbaketrukken beliggenhet i forhold til Dalevegen. Eiendommen ligger som siste bolig i en endevei, i rolig område uten gjennomgangstrafikk. Området består i hovedsak av spredt boligbebyggelse, og er cirka 1,8km fra Stranda sentrum med alle sentrumsfunksjoner. Særdeles kort gangavstand til barnehage, ungdomsskole og videregående skole, og ellers kort avstand til barneskole. Til Stranda Skisenter er det kun 5-10 minutters kjøring.

Felleskostnader

Det praktiseres ikke noe sameie med den andre halvparten av tomannsboligen. Det er derfor ingen felleskostnader eller felleslån per dags dato.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 13 604,- / år.
(inkluderer vann, avløp, feiing og redusert renovasjon. Det må påregnes noe høyere beløp ved normal renovasjon)
Eiendomsskatt kr 1 896,- / år.
I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og forsikring, eventuelt brøyting. Det er ingen felleskostnader med nabo.

Forsikring

Gjensidige - Polisenr/avtalenr 84402610

Boligens areal

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 148 kvm, Bruttoareal: 166 kvm
U.etasje: P-rom: 49m², BRA: 73m², BTA: 85m²
1. etasje: P-rom: 75m², BRA: 75m², BTA: 81m²
Boligen har i tillegg balkong, samt et kryploft på ca. 43m² med gulv.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst med privat, felles stikkvei fra kommunal vei.

Tomt

Areal: 662 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i asfaltert innkjørsel og tilknyttet garasje. Garasjen utgjør ca. 16m², og har innlagt både strøm og vann (uttak hageslange).

Byggemåte

Drenering fra byggeår med ukjent utførelse og kvalitet. TG3.
Grunnmur av betong på grunn med pusset og malt overflate.
Yttervegger over terreng av bindingsverk, med utvendig eternittkledning. TG3.
Takkonstruksjon av tresperrer med knevegger, tekket med betongtakstein/teglstein.
Vinduer med 2-lagsruter. Noen utskiftinger på 90-tallet. Noen koblede glass i underetasje.
Takluke med eldre fuktmerker. TG3. Presisert i rapporten at den bør skiftes/fjernes.
Plassbygd pipe.
Ventilasjon med naturlig avtrekk fra ventiler. TG3. Manglende avslutning over tak, som har resultert i fukt. Det er ikke målt unormale verdier for fukt ved takseringstidspunktet.
Avløpsrør av soilrør, og vannrør av kobber. TG3 pga. alder. Vvbereder TG3
Sikringsskap med skrusikringer.
Bad i u.etg med TG3 på gulvoverflate pga. alder og manglende dokumentasjon på utførelse. Det er også bemerket at sluken ligger over gulvnivå.
Bad i 1.etg med TG3 på gulvoverflate pga. alder og manglende dokumentasjon.
Beskrivelsen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Vedovn på stue
Varmepumpe (luft/luft) på stue
Elektrisk oppvarming via eventuelle panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og feil kan derfor forekomme. Megler har kun tatt en enkel energimerking, og brukt takstdokumentet til bakgrunnsinformasjon. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst fra selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 476 438 pr. 2019.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 715 175 pr. 2019.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område, men er i kommunedelplanen Stranda Sentrum 1993-2002 til bustadområde, datert 11.02.1994. Tilhørende føresegner datert 15.12.1993. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Stranda kommune.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

02.01.1987 100006-1/58  Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:188
Det vil også bli tinglyst veirett over Gnr./Bnr. 52/187.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.
Privat, felles vei med tinglyst veirett over naboeiendommene. Felles drift- og vedlikeholdsplikt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Ift. byggetegninger mottatt fra Stranda kommune er "div. lager" og "klerom" omgjort til soverom (fra sekundærrom til primærrom)
Om meglers vederlag er det avtalt fastprovisjon kr 45.000,-, tilrettelegging kr 9.900,-, opplysninger Statens Kartverk 1.500,-, opplysninger Stranda Kommune kr 3.500,-, oppgjørshonorar kr. 4.800,-, visninger kr 1.875,- og markedspakke kr. 19.900,-. Dersom eiendommen ikke selges, skal selger betale kr 0,-. Alle summer i dette avsnitt er inkl. mva.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Feier opplyser at siste feiing var 12.02.2018, og siste tilsyn 29.09.2020. Det ble registrert avvik, og mangelrapport ligger vedlagt prospektet.
Stranda Energi opplyser at siste tilsyn på det elektriske anlegget var 15.02.2018, og anlegget ble godkjent 29.06.2018.
Det er en eldre oljetank på eiendommen, som ikke er i bruk. Denne er plassert på nordsiden av boligen, under den utvendige trappen. Det er ukjent hvor mye olje som er på tanken, samt selve tilstanden på tanken. Eier har til enhver tid ansvaret for å unngå forurensinger, og det  presiseres at det ved lekkasjer kan medføre store skader på miljø, samt betydelige kostnader for skadeutbedring. Det er ikke utført kontroll av tanken, og på generell basis oppfordres det til periodisk kontroll eller fjerning av tanken.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Dalevegen 41, 6200, Stranda, Gnr. 52 bnr. 325 i Stranda kommune

Eier

Kjell Jarle Welle

Oppdragsnummer

21-21-0031

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.