Straumgjerde

Pen 2-roms leilighet med god standard, carport og hage.

Bakkane 41 , 6220 Straumgjerde

BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 73 m²
Bruksareal 73 m²
Tomt 1 652 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1993
Gårdsnummer 23
Bruksnummer 153
FINN.no 230254151
Sist endret 15.09.2021 15:31
Prisantydning 1 650 000
Totalpris 1 705 070
Ligningsverdi 327 265,-

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 46 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 55 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 705 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

2-roms selveierleilighet i 1. etasje som inneholder:
Vindfang, ett soverom, vaskerom, bad og stue/kjøkken.
- Carport på 22 kvm.
- Utvendig sportsbod på 8 kvm.

Standard

Pen 2-roms selveierleilighet beliggende i Straumgjerde. Leiligheten ble oppført i 1993 men har de senere år gjennomgått flere oppgraderinger og fremstår med god standard på inventar, overflater og utstyr. Fra stue er det utgang til stor terrasse og hage. Bilen parkeres i carporten like utenfor inngangsdøren.
Stue/kjøkken
Lys og trivelig stue med parkett på gulv og lysmalte vegger. I stue er det montert både varmepumpe og vedovn fra Contura som sørger for god varme på kalde vinterdager. Utgang til terrasse og plen i forkant av boligen.
Åpen kjøkkenløsning med kjøkkeninnredning fra Ikea (2019). Kjøkkeninnredningen har grå, slette fronter og inneholder heltre benkeplate med skiferflis mot overskapene, belysning under overskap, ventilator og integrerte hvitevarer; stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Kjøl- og fryseskap medfølger ved handel.
Soverom
Leilighetens soverom har nyere gulvoverflater og malte veggoverflater. Rommet har god størrelse og tilhørende garderobeløsning. Leiligheten hadde opprinnelig to soverom, men soverom to har av nåværende eier blitt innlemmet i vaskerom. Muligheter for å tilbakeføre til opprinnelig løsning hvis ønskelig.
Bad / vaskerom
Badet har flis på gulv og våtromstapet på veggene. Rommet er utstyrt med varmekabler i gulv, toalett, stort dusjkabinett med kar og hvit baderomsinnredning med tilhørende speil/belysning.
Separat vaskerom med belegg på gulv og malt strie på vegger. Rommet har sluk i gulv, nyere varmtvannsbereder, sikringsskap med automatsikringer, skyllekar og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Diverse
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Varmtvannsbereder fra 2018 på 200 liter.
- Utekran.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet i Straumgjerde med kort vei til Bunnpris, frisør og barnehage. Velledalen Naturbarnehage ligger innen en kjøreavstand på cirka 5 minutter. Elven Straumen er en populær lakseelv som ivrige laksefiskere strømmer til når sesongen starter. I det samme området har det de senere år blitt tillaget lekeapparater og sandvolleyballbane - perfekt for barnefamilien. Lillesanden ved Fetvatnet har blitt et populært tumål for hele Sykkylvens befolkning, her finnes det både gapahuk, utedo, brygge og badestrand. Slettegjerde med et av Sykkylvens flotteste garderobeanlegg er vertskap for diverse fotballarrangementer og her samles også krinsen til jonsokfeiring hvert år.
Sykkylven sentrum ligger innen en kjøreavstand på cirka 8 minutter og her finner man de fleste servicetilbud/fasiliteter, samt ungdomsskole og videregående skole. Gode bussforbindelser med busstopp like nede i veien. For de ski- og turglade er det kort avstand til Fjellsetra og Strandafjellet.

Felleskostnader

500 pr. mnd. Felles byggforsikring og avsetning til fremtidig vedlikehold

Løpende kostnader

Felleskostnader kr. 500,- per mnd. Inkluderer felles byggforsikring og avsetning til div. vedlikehold.
Eiendomsskatt: kr. 2 474,- per år.
Kommunale avgifter: 8 293,- per år.
Vannavgift til Straumgjerde Vassverk: 2 400,- per år.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, soverom, bad og vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 652 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i carport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen datert 15.11.1993. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Leiligheten har varmepumpe og vedovn i stue, samt varmekabler på bad. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 8 293 pr. år Avløp via vannmåler, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 327 265 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 178 153 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligformål, ihht. kommunedelplan for Straumgjerde 2017-2028.. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1994/1195-1/58  Seksjonering, 25.01.1994 
Opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/4

Vei/vann/avløp

Eiendommen har tilkomst fra offentlig vei. Vantilførsel tilknyttet Straumgjerde Vassverk. Avløp til septiktank med kommunal tømming.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken. Kjøleskap medfølger ved handel.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.  Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.  Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bakkane 41, 6220, Straumgjerde, Gnr. 23 bnr. 153 snr. 3 i Sykkylven kommune
Ideell andel av sameiet: 1/4

Eier

Martin Lotz

Oppdragsnummer

21-21-0068

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.