Vikedalen

Innholdsrik enebolig med utleiedel, flott utsikt og nærhet til skole/barnehage!

Vikedalen 2 , 6230 Sykkylven

BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 187 m²
Bruksareal 199 m²
Tomt 1 000 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1972
Gårdsnummer 17
Bruksnummer 141
FINN.no 231008589
Sist endret 16.09.2021 14:23
Prisantydning 3 300 000
Totalpris 3 393 820
Ligningsverdi 545 473,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 93 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 393 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:
Kjeller: Vindfang, gang, hall med trapp, vaskerom, bad, stue, kjøkken, soverom og tre boder.
Hovedetasje: Vindfang, gang, trapperom, tre soverom, bad, stue, spisestue og kjøkken.
- Kryploft.
- Garasje på 35 kvm.
- Redskapsbod på 7 kvm.

Standard

Hovedetasje
Hovedetasjens stue har laminat på gulv og tapet på vegger. Den flotte utsikten mot både fjord og fjell kan nytes fra sittegruppene, eller fra terrassen mot sør som har utgang fra stuen. I stue er det oppvarming fra vedovn og ved spisestue er det montert varmepumpe.
Kjøkkenet har innredning fra 2002 med slette kirsebærfronter. Innredningen inneholder laminat benkeplate med plater mot overskapene, ventilator og opplegg for vaskemaskin. Oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger ved handel.
Badet i hovedetasjen ble oppusset i 2002. Rommet har flis på gulv, flis til brystningshøyde på vegger og inneholder varmekabler i gulv, dusj med dusjvegger, toalett og baderomsinnredning med dobbel servant.
Hovedetasjen har tre soverom, samtlige med muligheter for både seng- og garderobeløsninger.
Kjelleretasje
Etasjen har tilkomst både via eget inngangsparti og via trapp fra hovedetasjen. Hoveddelen disponerer idag vaskerom og bodarealer i kjelleretasjen, resterende areal tilhører utleieleiligheten. Fra vaskerommet er det utgang direkte til garasjen via innvendig bod.
I front av etasjen ligger den åpne stue-/kjøkkenløsningen. I stue/kjøkken er det montert både varmepumpe og vedovn. Rommet har utgang til stor terrasse med enkel tilkomst til hagen. Kjøkkeninnredningen har slette, finerte fronter, laminat benkeplate med flis mot overskap, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Oppvaskmaskin og stekeovn medfølger ved handel.
Fra kjøkkenet er det tilkomst til leilighetens soverom. Rommet er nyoppusset og har belegg på gulv og tapet på vegger.
Badet i etasjen ble oppusset i 2020, arbeid utført av fagfolk. Rommet er helfliset og inneholder varmekabler i gulv, vegghengt toalett, dusj med dusjvegger og baderomsinnredning med speilskap og servant.
Diverse
- Innlagt fiber.
- Kryploft.
- Rør-i-rør på deler av røropplegget.
- Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2005.

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv beliggenhet i Vikedalen, i underkant av 3 kilometer fra sentrum. Populære Vikedalen Barnehage ligger kun 100 meter fra boligen i luftlinje og barneskolen på Vik finnes også innen gangavstand. Et mangfold av turmuligheter like utenfor inngangsdøren med blant annet flotte grusveier til Høyset eller videre til Gimsdalen. Skulle en ønske større utfordringer kan Aurenakken, Borgundkollen eller Gimsdalstinden være gode alternativer.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 20 483,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 4 122,- per år.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Boligens areal

Primærrom: 187 kvm, Bruksareal: 199 kvm
Kjelleretasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, hall med trapp, bad, vaskerom, soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Tre boder.
Hovedetasje:
Bruksareal: 114 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, trapperom, tre soverom, bad, stue, spisestue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 000 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Boligen har garasjerom mot vest på cirka 35 kvm. Garasjen har betongplate som gulv og ledd garasjeport med motoråpner. Forøvrig gode parkeringsmuligheter på tomten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for nybygg datert 14.06.1972. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligen har pipe med tilsluttet peisovn i stue og peisovn i kjellerstue. Begge ovnene er fornyet i senere tid. Montert varmepumpe i både hovedetasjen og kjelleretasjen. Varmekabler i gulv på begge bad.

Kommunale avgifter

Kr. 20 483 pr. år Vann/avløp, renovasjon og feiing

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 545 473 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 963 702 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som er avsatt til boligformål, ihht. kommunedelplan for sentrum-Ikornnes 2019-2029. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1971/103791-3/58  Best. om vann/kloakkledning, 15.09.1971 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
Bestemmelse om gjerde
Rettigheter:
1971/103791-2/58  Bestemmelse om veg, 15.09.1971 
Rettighetshaver: Knr:1528 Gnr:17 Bnr:141

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sykkylven kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin og kjøleskap i hovedetasje og oppvaskmaskin og stekeovn i kjelleretasje medfølger ved handel.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vikedalen 2, 6230, Sykkylven, Gnr. 17 bnr. 141 i Sykkylven kommune

Eier

Elisabeth Eide

Oppdragsnummer

21-21-0078

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.