Fauske

Eldre enebolig over tre plan med svært gode sol- og utsiktsforhold!

Fauskevegen 71 , 6230 Sykkylven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

12%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 174 m²
Bruksareal 184 m²
Tomt 1 030 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1963
Gårdsnummer 3
Bruksnummer 40
FINN.no 232744941
Sist endret 15.10.2021 13:39
Prisantydning 2 800 000
Totalpris 2 883 820

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 83 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 883 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over tre plan og inneholder følgende:
Kjelleretasje: Gang med trapp, vaskekjeller, bad, soverom, stue, kjøkken og tre boder.
Hovedetasje: Vindfang, gang, trapperom, bad, soverom, stue og kjøkken.
Loftsetasje: Gang og to soverom.
- Bod på 19 kvm under terrasse.

Standard

Velkommen til Fauskevegen 71 - en enebolig over tre plan flott beliggenhet og supre sol- og utsiktsforhold. Boligen er godt vedlikeholdt, men står generelt sett foran oppussing/renoveringsarbeider.
Kjelleretasje
Boligens kjelleretasje har egen inngang via utvendig bod mot øst. Fremre del av etasjen består av soverom, stue og kjøkken. Stue og kjøkken ligger i åpen løsning og har belegg med tilhørende varmekabler i gulv. Kjøkkeninnredningen har profilerte furufronter, laminat benkeplate, benkebeslag med oppvaskkum, integrert komfyr og platetopp.
Badet i etasjen har belegg på gulv og våtromstapet på veggene. Rommet er utstyrt med stor baderomsinnredning mer servant, dusjkabinett, toalett, stråleovn og opplegg for vaskemaskin.
Den opprinnelige vaskekjelleren har malte betongvegger og betonggulv med sluk. Rommet har montert brannslange.
Etasjen inneholder videre tre boder med gode oppbevaringsmuligheter.
Hovedetasje
I stue er det parkett på gulv og tapet på vegger. Rommet har store vindusflater mot sør som ble utskiftet i 2010. Fra stuen er det utgang til sørvendt balkong hvor både sol og utsikt kan nytes til det fulle.
Kjøkkenet er svært romslig og har innredning fra Kvalsvik kjøkken med profilerte eikefronter. Innredningen har benkeplate av laminat med flis mot overskapene, ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer; stekeovn, platetopp og mikrobølgeovn.
Badet i etasjen har belegg på gulv og malte flater på vegger. Rommet er utstyrt med varmekabler i gulv, baderomsinnredning med servant, toalett og opplegg for badekar.
Videre inneholder etasjen ett soverom med integrert garderobeskap.
Loftsetasje
Boligens loftsetasje har tilkomst fra trapp i hovedetasjens vindfang. Etasjen inneholder to soverom og gangareal. Gode oppbevaringsmuligheter i kneloft.

Beliggenhet

Boligen har en svært flott beliggenhet på Fauske, i underkant av 2 km fra Sykkylven sentrum. Fra eiendommen kan man nyte nydelig utsikt inn Sykkylvsfjorden i sør og Storfjorden mot vest. Fra den sørvendte terrassen er det svært gode solforhold.
I underkant av 3 minutters kjøring til sentrum med de fleste servicetilbud/fasiliteter og flere fritidstilbud. Et mangfold av turmuligheter finnes like utenfor inngangsdøren.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 16 088,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 3 797,- per år.

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 184 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang med trapp, vaskekjeller, bad, soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Tre boder.
Hovedetasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, trapperom, soverom, bad, stue og kjøkken.
Loft:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 030 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt på cirka 1030 kvm, arealet er omtrentlig. Tomten er opparbeidet med gruset adkomst, forstøtningsmurer, hekker, beplantning og store grøntarealer. Tomten har svært gode sol- og utsiktsforhold.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen har pipe fra byggeår i murstein med puss og forblending. I kjellerstue er det oppmurt peis, på kjøkkenet eldre vedovn og på stue en eldre kombiovn med ved og olje.

Kommunale avgifter

Kr. 16 088 pr. år Vann, avløp, renovasjon og feiing

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 502 405 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 808 658 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, ihht. reguleringsplan for området Ullavika - Fauske II. Reguleringsplan følger som vedlegg til salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på 1528-3/8
Rettigheter i eiendomsrett
1961/104435-2/58  Best. om vann/kloakkledning, 28.10.1961 
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:3 Bnr:40

Vei/vann/avløp

Avkjørsel til eiendommen fra kommunal vei, offentlig tilknyttet vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer medfølger ved handel.
Lamper i stuevindu medfølger ikke ved handel.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Selger orienterer om at det tidligere har vært problemer med overflatevann på tomten, særlig ved veien bak boligen og sammen med berget i nordvestlig retning av tomten. Det har også vært observert vann som kommer opp fra grunnen ved treet i oppkjørselen til huset. Det ble antatt at problemene stammet fra byggeprosjekt på eiendommer bak denne boligen, men vurderinger fra teknisk bistand og nyere undersøkelser har ikke gitt sikre svar.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fauskevegen 71, 6230, Sykkylven, Gnr. 3 bnr. 40 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-21-0079

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.