Straumgjerde

Eldre enebolig over to plan med dobbelgarasje, stor tomt og utsikt!

Sykkylvsvegen 970 , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 150 m²
Bruksareal 173 m²
Tomt 2 632 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1958
Gårdsnummer 23
Bruksnummer 57
FINN.no 235264787
Sist endret 13.05.2022 13:20
Prisantydning 1 400 000,-
Totalpris 1 448 820,-

Beregnet totalkostnad

1 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 35 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 400 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 48 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 448 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende: 
Kjelleretasje: Vindfang, gang, trapperom, bad, to soverom, kjøkken, stue og fire boder.
Hovedetasje: Vindfang, gang med trapp, bad, soverom, stue, tv-stue, kjøkken og bod.

- Dobbelgarasje ved adkomsten.

Standard

Enebolig med fin beliggenhet i Straumgjerde. Fra eiendommen er det flott utsikt mot blant annet Sykkylvsfjorden og omkringliggende fjell. Eiendommen har dobbelgarasje ved adkomsten. Boligen har hovedsaklig eldre standard og generelle oppgraderinger må påregnes.

Kjelleretasje
Etasjen har eget inngangsparti mot sør eller via terrasse i front av boligen. Store deler av etasjen er innredet som egen leilighet med stue, kjøkken, bad og to soverom.

Leilighetens stue har trebord på gulv, tapet på vegger og oppvarming fra eldre vedkamin. Fra stue er det utgang til vestvendt terrasse. Kjøkkenet består av en enkel, plassbygget innredning med malte, finerte fronter, benkeplate med belegg, benkebeslag med oppvaskkum og utslagsvask.

Videre inneholder leiligheten to soverom og bad. Badet har belegg på gulv, tapet på vegger og er utstyrt med toalett, dusj og baderomsinnredning med servant.

Øvrige deler av kjelleretasjen består av bodarealer og vaskerom med betongplate på gulv, støpt skyllekar, underskap med servant og egen utgang.

Hovedetasje
Inngangspartiet til hovedetasjen ligger på baksiden av boligen.

Hovedetasjens stue er romslig med god plass til flere sittegrupper. Gulvoverflater av belegg og vegger med panel/tapet. I stue er det oppvarming via vedovn og vedovn.

Kjøkkenet har tilkomst fra spisestuen. Kjøkkeninnredning med finerte fronter, laminat benkeplate med flis mot overskapene, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.

Hovedetasjens bad har flis på gulv og tapet på vegger. Rommet er utstyrt med varmekabler i gulv, dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning med servant, speil og belysning.

Etasjen har ett soverom med god størrelse og integrert garderobeskap.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet i Straumgjerde med utsikt mot blant annet Sykkylvsfjorden og fjellene rundt. Kort vei til Bunnpris, barnehage og barneskole. Velledalen Naturbarnehage ligger innen en kjøreavstand på cirka 5 minutter. Elven Straumen er en populær lakseelv som ivrige laksefiskere strømmer til når sesongen starter. I det samme området har det de senere år blitt tillaget lekeapparater og sandvolleyballbane - perfekt for barnefamilien. Lillesanden ved Fetvatnet har blitt et populært tumål for hele Sykkylvens befolkning, her finnes det både gapahuk, utedo, brygge og badestrand. Slettegjerde med et av Sykkylvens flotteste garderobeanlegg er vertskap for diverse fotballarrangementer og her samles også krinsen til jonsokfeiring hvert år.

Gjennom Straumgjerde Vel er det flere spennende prosjekter under utvikling i Straumgjerde. Mer informasjon om de mange prosjektene i krinsen finnes på Facebook-siden til Straumgjerde Vel: https://www.facebook.com/groups/446883555361848

Sykkylven sentrum ligger innen en kjøreavstand på cirka 8 minutter og her finner man de fleste servicetilbud/fasiliteter, samt ungdomsskole og videregående skole. Gode bussforbindelser med busstopp like nede i veien. For de ski- og turglade er det kort avstand til Fjellsetra og Strandafjellet.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 4 366,- per år. Per idag er det fritak for renovasjon.
Eiendomsskatt: kr. 3 273,- per år.
Vannavgift til Straumgjerde Vassverk: kr. 2 400,- per år.

Forsikring

Gjensidige

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 173 kvm

Kjelleretasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, trapperom, vaskerom, bad, to soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Fire boder.

Hovedetasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang med trapp, bad, soverom, stue, tv-stue og kjøkken.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 632 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst, flere uteplasser, utepeis, samt grøntarealer rundt boligen med plen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Oppført dobbelgarasje på 33 kvm ved adkomsten. Garasjen har betongplate som gulv og takkonstruksjon med plate av betong. Forøvrig biloppstillingsplasser i oppkjørsel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet. Innredet leilighet i kjelleretasje er ikke registrert som egen boenhet.

Oppvarming

Boligen har pipe fra byggeår med tilsluttet eldre kamin i stue i kjelleretasje og vedovn i hovedetasjens stue. Varmekabler i gulv på hovedetasjens bad og forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 4 366 pr. år Avløp og feiing. Fritak for renovasjon.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 433 136 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 559 290 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som er avsatt til bolig, ihht. kommunedelplan for Straumgjerde 2017-2028. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Siden tomten er over 2 mål må det fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet som sendes til kommunen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har tilkomst fra offentlig vei. Vantilførsel tilknyttet Straumgjerde Vassverk. Avløp til septiktank med kommunal tømming.

Tilbehør

Lysekrone medfølger ikke ved handel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de ikke har bebodd den på lang tid.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sykkylvsvegen 970, 6220, Straumgjerde, Gnr. 23 bnr. 57 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-21-0092

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.