Ullavika

Liten enebolig over tre plan med renovasjonsbehov, carport og vestvendt terrasse.

Ullavikvegen 46 , 6230 Sykkylven

VISNINGER

20. oktober onsdag kl. 17:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

38%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 69 m²
Bruksareal 76 m²
Tomt 400 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1900
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 84
FINN.no 235019944
Sist endret 12.10.2021 10:16
Prisantydning 990 000
Totalpris 1 028 570

Beregnet totalkostnad

990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 38 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 028 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over tre plan og inneholder følgende:
Kjelleretasje: Gang med trapp, bad, soverom og to boder.
Hovedetasje: Entre med trapp, stue, tv-stue og kjøkken.
Loftsetasje: Gang, wc-rom, soverom og kott.

Standard

Hovedetasje
Boligen har overbygget inngangsparti og vindfang med laminat på gulv og klesoppheng.
Todelt stue med laminat på gulv og tapet på vegger. I den ene stuen er det oppvarming via varmepumpe og pipe uten tilsluttet ildsted.
Kjøkkenet har innredning med hvite, profilerte fronter, laminat benkeplate med plater bak servant/oppvaskkum. Komfyr og kjøleskap medfølger ved handel.
Kjelleretasje
Kjellergang med betong på gulv og utgang til hage. Etasjen inneholder bod med varmtvannsbereder, ett soverom av god størrelse, samt bad. Badet har malt betongplate på gulv og panel/tapet på veggene. Rommet er utstyrt med vegghengt servant, hjørnebadekar og toalett.
Loftsetasje
Loftsetasjen har gangareal hvor sikringsskapet med automatsikringer er plassert. Videre inneholder etasjen wc-rom med toalett og servant, samt romslig soverom med tilkomst til raftekott.

Beliggenhet

Boligen er beliggende i Ullavika, cirka 1 km nord for Sykkylven sentrum. Like ved boligen ligger både Ullavik barnehage og Ullavik barneskole, så her er det flere lekeplasser for de minste i nærheten. Fra Ullavika er det gangavstand på 5-10 minutter til Sykkylven sentrum med de fleste servicetilbud/fasiliteter. Innenfor en kjøreavstand på cirka 5 minutter finner man blant annet flere barnehager, barneskoler, ungdom- og videregående skole, idrettshall, svømmehall, Sykkylven Regionale kunstgressbane og kulturhus med kino.
Et stort utvalg av turmuligheter finnes like utenfor inngangsdøren. Vassætra, Storevarden, Raudeberga og Kambane er bare noen av de mange alternativene.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 9 549,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 2 655,- per år.

Forsikring

Gjensidige

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 76 kvm
Kjelleretasje:
Bruksareal: 25 m².
Primærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang med trapp, bad og soverom.
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To boder.
Hovedetasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, tv-stue og kjøkken.
Loftsetasje:
Bruksareal: 15 m².
Primærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, wc-rom og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 400 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomtearealet er omtrentlig. Tomten er opparbeidet med støpte platter, terrasse, plenarealer og noe beplantning.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt. Carport under terrasse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Eksisterer ikke i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen har pipe fra byggeår med puss og forblending. Det er ikke tilsluttet ildsted i boligen. Feier opplyser at det sist ble kontrollert i 2008 og at det var flere avvik. Fyringsanlegget må ha tilsyn/kontroll, da tilstanden er usikker.

Kommunale avgifter

Kr. 9 549 pr. år Vann, avløp, renovasjon og feiing

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 351 420 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 265 112 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til forretning/industri, ihht. reguleringsplan for Ullavika datert 05.06.1999. Reguleringsplan følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2001/946-1/58  Kjøpekontrakt, 24.01.2001 
Bestemmelse om rett til utskilt tomt
Rettighetshaver : Idebygg as
Gjelder 2 tomter
Kjøpesum kr. 30.000,-
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Adkomst fra kommunal vei, offentlig tilknyttet vann og avløp. Det er septiktank på eiendommen med kommunal tømming.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr og kjøleskap.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ullavikvegen 46, 6230, Sykkylven, Gnr. 14 bnr. 84 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-21-0097

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.