Straumgjerde

Fritidsleilighet fra 2017 med tre soverom, tilbaketrukken beliggenhet, terrasse, utsikt og ski-in!

Lastølen, Snr 6 , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Fritidseiendom / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Tomt 2 236 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2017
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 188
Energimerking C
FINN.no 239240892
Sist endret 28.08.2023 11:07
Prisantydning 2 350 000,-
Totalpris 2 417 570,-
Fellesutgifter 500,-

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 67 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 417 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. Etasje: Entrè/gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, 3 soverom, utvendig bod

Leiligheten har også en overbygd terrasse på 15m².

Standard

Velkommen til en flott fritidsleilighet i Lastølen hyttefelt, cirka 300 meter fra skitrekket på Fjellsætra. Leiligheten ble oppført i 2017, og fremstår som velholdt. Leiligheten er beliggende i første etasje med enkel tilkomst, og har terrasse med nydelig utsikt. Standarden er i hovedsak 3-stavs parkett og flis på gulvoverflater, vegger med beiset furupanel, og himlinger kledd med hvitlasert panel som stedvis er utstyrt med downlights.

Entré

Seksjonen har overbygd inngangsparti med sportsbod like ved inngangsdøren. Entrèn har flislagt gulv med gulvvarme, samt muligheter for klesoppbevaring. Åpen løsning mot gang med gulvoverflate av 3-stavs parkett på gulv, og himling med downlights. Praktisk, elektronisk lås på ytterdør.

Stue

Leilighetens stue er av god størrelse og har store vindusflater. God plass til både sofagruppe og spisegruppe. Det er montert vedovn som sørger for den riktige stemningen etter en lang dag i skiløypene. Fra stue er det utgang til en delvis overbygd terrassen på 15m² med nydelig utsikt og gode solforhold.

Kjøkken

Stuen har åpen løsning mot kjøkken, hvor det er montert en moderne kjøkkeninnredning fra HTH med mørke, glatte fronter og takhøye overskap. Benkeplate i laminat  med nedfelt sort servant. Av utstyr er det montert waterguard, integrert komfyr og platetopp, samt fullintegrert kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin, og videre er det montert ventilator og komfyrvakt.

Bad

Badet har en flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og vegger med beiset panel. Av utstyr er det montert dusjkabinett, toalett, avtrekksvifte, baderomsinnredning med overhengende speilseksjon, opplegg for vaskemaskin, samt downlights i himling.

Soverom

Leiligheten har tre soverom.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet på Fjellsætra, nærmere bestemt i første rekke i Lastølen hyttefelt. Lastølen hyttefelt ligger like ved skitrekket, og herfra er det kort vei til utallige turmuligheter både vinter og sommer.

Alpinanlegget på Fjellsætra har et godt og variert utvalg for den skiglade, med totalt 5 heiser og 14 nedfarter. Anlegget er familievennlig tilrettelagt, med blant annet gratis barneheis og flotte langrennsløyper. Fjellsætra har totalt 35 kilometer med preparerte langrennsløyper, inkludert lysløypen som er belyst frem til kl. 21:30. Skianlegget på Strandafjellet er også kun en kort kjøretur unna.

På sommerstid kan Fjellsætra i tillegg til toppturer friste med aktiviteter som fiske, kano eller kajakk.

Felleskostnader

500 pr. mnd. (Inkl. vann, avløp og brøyting)

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 1 958,- / år.
(inkluderer hytterenovasjon)

Eiendomsskatt kr 2 910,- / år.

Felleskostnader kr 500,- / mnd.
(Inkl. vann, avløp og brøyting)

Det må i tillegg påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Sameie

Sameiet består av to bygg med totalt åtte seksjoner. Styreleder i sameiet er Odd Erik Brenne.
Det er normal dugnadsplikt i sameiet. Sameiet er ikke praktisert.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 89593392

Regnskap

Sameiet har ikke regnskap eller budsjett.

Det er ikke fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Det er opplyst fra styreleder at sameiet ikke har vedtekter eller husordensregler.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-
-
-
-

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-
-
-

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

1. etasje: P-rom: 67m², BRA: 67m²

Leiligheten har også en terrasse på 15m², samt utvendig sportsbod på 4,4m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Nysætervegen. Det vil bli skiltet med &Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 236 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Foruten bygningsmassene består tomten av asfaltert adkomstvei, biloppstillingsplasser og diverse forstøtningsmurer, etc.

Garasje / Parkering

Leiligheten har to parkeringsplasser iflg. styreleder. Biloppstillingsplassene er på sameiets fellesarealer, og er umerket.

Byggemåte

Bygningen er oppført i to etasjer, og inneholder i alt fire selvstendige, seksjonerte boenheter. Denne seksjonen er lokalisert i 1. etasje.
Grunnmur som ringmur med isolert betongplate direkte på komprimert grunn.
Fra grunnen og opptil ytterveggen i seksjonen er grunnmuren dekket med sementbaserte plater (Cembit fasadeplater el.) uten overflatebehandling. Det samme gjelder i overgang mellom yttervegg mot terreng i bakkant av bygningen.
Ytterveggen i seksjonen kledd med stående luftet tre-kledning.  Total tykkelse på ytterveggen med utvendig og innvendig kledning, isolasjon og bærekonstruksjon er målt til ca. 300mm. Yttervegger i andre etasje er av laftet tømmer.
Vindu med fabrikkmalt karm av tre, 2-lags isolerglass med utenpåliggende sprosser.
Yttertaket er tekket med torv, og avsluttet ved rart med torvholder og utenpåliggende takrenner av metall.
Den bærende delen av etasjeskille mot overliggende seksjon er skjult.
Skorstein er plassert på utsiden av ytterveggen og har pusset og malt overfalte. Over taktekkingen er skorsteinen kledd med heldekkende metallbeslag med påmontert røkhatt.
Vannrør som rør-i-rørsystem. Avløpsrør av plast. Elektrisk anlegg fra byggeår med automatsikringer.

Beskrivelsen er hentet fra takstrapporten, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 20.12.2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Gjenstående arbeider iflg. brukstillatelsen var " Arbeider med fritidsbustadeining i seksjon 2" med frist 01.07.2018 for retting.

Det er nå utstedet ferdigattest.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming via varmekabler i entrè, bad/wc/vaskerom, samt eventuelle panelovner.
Vedovn på stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten. Energiattesten er basert på den forenklede versjon, med all bakgrunnsdata fra verditakst. Energiattesten er vedlagt prospektet.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand, spesielt på fritidsboliger.

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til "Fritids- og turistformål" (utleiehytter) iflg. Reguleringsplan Solheimfeltet, datert 18.11.2015.
Tilhørende føresegner "Detaljregulering for FT7 ved Nysætervatnet", datert 19.11.15. (oppdatert 12.10.2018).
Eiendommen er beliggende i merkantilt område, som er område med formål om næringsmessig utleie enten via bookingfirma eller privat. For ytterligere opplysninger om reguleringen kan Sykkylven Kommune kontaktes.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

07.11.2017 1238724-1/200  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:2  
Rett til bruk av vei over området betegnet som LaStølen Hyttegrend.
Gjelder også for utskilte parseller fra gnr. 29 bnr. 1
Gjelder denne registerenheten med flere

07.11.2017 1238724-2/200  Bestemmelse om veg  
Gjensidig veirett over hverandres eiendom i området betegnet som LaStølen Hyttegrend
Gjelder også for utskilte parseller fra gnr. 29 bnr. 1
Gjelder denne registerenheten med flere

25.09.2017 1045297-1/200  Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 6
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 67/556

Vei/vann/avløp

Avkjøring fra kommunal vei. Privat, felles vei med gjensidig veirett og drift-/vedlikeholdsplikt.
Privat, felles vannforsyning i sameiet (og sameiet ved siden av) fra pumpehus og felles avløpsanlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det bemerkes at det ene soverommet er definert utifra bruk. Rommet er på tegning definert som disp. rom. Rommet holder ikke kravene i TEK i forhold til rom for varig opphold. Rommet beskrevet som bod er benyttet som vaskerom og definert som dette.

Det er i takstrapporten bemerket at det mangler egen tiluftsventil til badet, og "lokalt fall kring sluk er ikkje vurdert da sluket er dekket av dusjkabinett". Det er videre presisert at vegger i våt sone ikke har vantett sjikt (mangler membran på veggflatene), og at det er avvik på 70mm ift. takhøyde (krav 2,4m - stikkmålt 2,33m)

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.800,-, tilrettelegging. kr. 4.900,-, markedspakke kr 17.900,-, kommunale opplysninger kr. 2.500,- og offentlige opplysninger/tinglysingsgebyr kr. 1.500,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Selger er et firma, og har ikke selv bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke inngående kunnskap om boligen.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Lastølen, Snr 6, 6220, Straumgjerde, Gnr. 29 bnr. 188 snr. 6 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-21-0100

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.