Straumgjerde

Enebolig med garasje, nyere tak og flott utsikt!

Myrane 18 , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 141 m²
Bruksareal 164 m²
Tomt 1 034 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 24
Bruksnummer 49
Energimerking F
FINN.no 239359850
Sist endret 09.03.2022 13:35
Prisantydning 1 700 000,-
Totalpris 1 756 320,-

Beregnet totalkostnad

1 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 700 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 756 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

U.etg: Entrè, trapperom/gang, kjellerstue, gang, vaskerom, 3 boder, verkstedrom
H.etg: Vindfang, trapperom/gang, stue, kjøkken, bad, wc, 3 soverom

Boligen har i tillegg kryploft og utgang til veranda.

Standard

Velkommen til Myrane 18 - en innholdsrik eiendom med en med enebolig over to etasjer, samt halvpart av dobbelgarasje. Boligen har i hovedsak en eldre standard fra byggeår og 90-tallet med gulvoverflater av med vinyl, malt betong og furuplank, vegger med tapeter, panel og malt mur, og himlinger kledd med i hovedsak malt himlingspapp.

Entré

Boligen har hovedinngang på den vestlige siden med overbygd inngangsparti. Her er det et tradisjonelt vindfang før man kommer inn i hallen med trapp til hovedetasjen. I hovedetasjen er det også en bi-inngang til et vindfang.

Stue

Boligen har stue i begge etasjer. I underetasjen er det en standard fra 90-tallet med gulvoverflate av furuplank, og vegger med brystningspanel og tapeter. Her er det montert peisinnsats, og flere vindusfelt som gir mye naturlig lys. Underetasjen har også en kjellerstue/tvkrok i forbindelse med hallen. I hovedetasjen er det også flere vindusfelt som utnytter utsikten maksimalt. Det er montert vedovn fra rundt 2010, og utgang til en overbygd veranda med fantastisk utsikt mot Fetvatnet og Sykkylvsfjorden.

Kjøkken

Kjøkkenet har montert en I-formet, plassbygd innredning med glatte, finèrfronter og takhøye overskap fra byggeår. Benkeplate i laminat og stålbenk. Montert vegghengt ventilator, samt opplegg for frittstående hvitevarer.

Bad

Badet er beliggende i hovedetasjen og har gulvoverflate av vinyl med gulvvarme, og tapetserte veggflater. Her er det montert badekar og servantinnredning. Toalettrommet ligger i tilstøtende rom og er utstyrt med wc og enkel servant.
I underetasjen er det vaskekjeller med gulvoverflate av malt betong, og vegger med malt mur. Her er det montert en eldre vvbereder, skyllekum og sluk.

Soverom

Boligen har totalt tre soverom per i dag, og tidligere var tvkroken ved hallen et fjerde soverom. Hovedsoverommet har montert plassbygd garderobeløsning, og utgang till verandaen. Det er også montert garderobeskap på et annet soverom.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet i Straumgjerde med utsikt mot blant annet Sykkylvsfjorden og fjellene rundt. Kort vei til Bunnpris, barnehage og barneskole. Velledalen Naturbarnehage ligger innen en kjøreavstand på cirka 5 minutter. Elven Straumen er en populær lakseelv som ivrige laksefiskere strømmer til når sesongen starter. I det samme området har det de senere år blitt tillaget lekeapparater og sandvolleyballbane - perfekt for barnefamilien. Lillesanden ved Fetvatnet har blitt et populært tumål for hele Sykkylvens befolkning, her finnes det både gapahuk, utedo, brygge og badestrand. Slettegjerde med et av Sykkylvens flotteste garderobeanlegg er vertskap for diverse fotballarrangementer og her samles også krinsen til jonsokfeiring hvert år.

Like ved boligen er det en ny, stor lekeplass under utvikling i regi av Straumgjerde Vel. Mer informasjon om de mange prosjektene i krinsen finnes på Facebook-siden til Straumgjerde Vel: https://www.facebook.com/groups/446883555361848

Sykkylven sentrum ligger innen en kjøreavstand på cirka 8 minutter og her finner man de fleste servicetilbud/fasiliteter, samt ungdomsskole og videregående skole. Gode bussforbindelser med busstopp like nede i veien. For de ski- og turglade er det kort avstand til Fjellsetra og Strandafjellet.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 9814,- / år.
(inkluderer avløp etter areal, redusert renovasjon og feiing)

Vann (Straumgjerde Vassverk) kr 2.400,- / år

Eiendomsskatt kr 2930,- / år.

I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85946971

Boligens areal

Primærrom: 141 kvm, Bruksareal: 164 kvm

U.etasje: P-rom: 77m², BRA: 54m²
1.etasje:  P-rom: 87m², BRA: 87m²

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 1 034 kvm, Eierform: Eiet tomt.
Arealet fremgår av skyldskiftet. Tomten er ikke oppmålt i morderne tid, og noe arealavvik kan forekomme.

Tomten er opparbeidet med et flatt hageareal i front, diverse beplantning og singlede gangstier. Noe hellende beskaffenhet i bakkant, med singlet svalgang og bi-inngang til boligen.

Garasje / Parkering

Eiendommen disponerer halvparten (nærmest veien) av dobbelgarasjen på eiendommen. Det fremgår av byggesøknaden fra 1985 at det var en avtale om felles garasje stående på 1528-24/49 (denne eiendommen), mot at tilkomstveien på 1528-24/57 skulle være felles. Disse to rettighetene tinglyses ifbm. salget.

Byggemåte

Byggrunn antatt av aur, morenemasser eller lignende. Tomten er hellende mot vest, og opparbeidet med singlet gangstier til boligen. På baksiden av boligen er det svalgang med singel og forstøtningsmur mot terreng. Noe plen og helling mot grunnmur, TG2.
Drenering fra byggeår, terrengfall mot grunnmur, og uten tegn til utvendig fuktsikring. TG2.
På rom under terreng er det måleresultat mellom 19% og 20% for fukt, dette er grenseverdier. Påvist høyt fuktnivå i trevegger, men ikke påvist fuktskader i områder det er tatt hulltaking. Påvist indikasjoner på fuktgjennomgtrening i murvegger. TG2.
Grunnmur er registrert med horisontalriss, som er symptom på jordtrykk, og skråriss som er symptom på setninger. Det er også registrert løs puss på muroverflate. TG2.
Gulv på grunn av betong, og ellers etasjeskillere av trebjelkelag. Noe høydeforskjell, TG2.
Yttervegger av bindingsverk med stående bordkledning. Stedvis noe værslitt/oppsprukket trevirke, TG2.
Vinduer fra byggeår, stedvis med høyt fuktnivå i treverk, TG2.
Tak som saltak av plassbygde takstoler, undertak av trefiberplater. Noe fuktskjolder i uindertak/konstruksjon, som er antatt å stamme fra før omtekking. TG2.Taktekking med Decra fra 2005, noe mosegrodd og manglende snøfangere, TG2.
Selger har opplyst i egenerklæringen at det var en lekkasje ved takhatten i 2017, lekkasjen ble utbedret og himling på bad skiftet.
Pipe som elementpipe fra byggeår, med mer enn halvparten av forventet levetid oppbrukt. TG2.
Elektrisk anlegg med skrusikringer. Det er ukjent når det ble gjennomført kontroll og vedlikehold av anlegget, men det er langt tilbake i tid, er det opplyst. Tilstand er ukjent. TG2
Vannrør som kobberrør fra byggeår, og avløpsrør i plast fra byggeår. TG2. Vvbereder er over 20 år, TG2.
Utvendige vann- og avløpslendinger med mer enn halvparten av forventet brukstid oppbrukt. TG2.
Ventilasjon som naturlig ventilasjon fra byggeår. TG2.
Boligen mangler brannvarslere og brannslukkingsutstyr, TG3.
Kjøkken fra byggeår som står foran fornying/utskifting, TG2. Kjøkkenventilator er eldre og med manglende mekanisk avtrekk, TG3.
Wc-rom fra byggeår. Kun naturlig avtrekk. TG2. Bad fra byggeår, står foran fornying, TG3.
Vaskerom fra byggeår, står foran modernisering, TG3.

Beskrivelsen er hentet fra tilstandsrapporten som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstilltatelse for "Leilighet", datert 01.08.1974. Det er på tillatelsen presisert "Det gjenstår mindre arbeider med puss av grunnmur i kjeller og mindre innredningsarbeider i kjelleretg. Noe arrondering og tilfyllingsarbeider utv. Gjenstående arbeider må utføres snarest og ferdigbesiktigelse avholdt innen 15.12.1974."

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via varmekabel (på bad) og panelovner.
Vedfyring

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 387 506,- pr. 2019.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 395 023,- pr. 2019.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til "Boligområde" iflg. Reguleringsplan for Straumgjerde, datert 03.06.1977. Tilhørende føresegner, datert 03.06.1977.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

12.02.1971 100629-2/58  Bestemmelse om veg  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

12.02.1971 100629-1/58  Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1528 Gnr:24 Bnr:48

Det blir ifbm. salget tinglyst bruksrett for naboen (1528-24/57) på halve garasjen, samt tinglyst veirett for 1528-24/49 (denne eiendommen) på eksisterende tilkomstvei over 1528-24/57.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har tilkomst fra offentlig vei.
Vann fra privat vannverk (Straumgjerde Vassverk). Tilknytt offentlig avløp.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Med boligen følger: Fryser, safe, plenklipper og stiger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Feier opplyser følgende: "Siste feiing var den 24.09.2019, lite sot i pipa."

Det opplyses på generelt grunnlag at det ikke er nedgravd oljetank på eiendommen.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Myrane 18, 6220, Straumgjerde, Gnr. 24 bnr. 49 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-21-0102

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.