Hundeidvik

Oppgradert enebolig med dobbelgarasje, flott utsikt og godkjent sokkelleilighet!

Kursethagen 2 , 6224 Hundeidvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

15%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 157 m²
Bruksareal 190 m²
Tomt 1 189 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1982
Gårdsnummer 50
Bruksnummer 38
FINN.no 239070082
Sist endret 18.05.2022 11:28
Prisantydning 3 300 000,-
Totalpris 3 396 320,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 396 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:
Kjelleretasje: Vindfang, gang, ett soverom, bad, vaskerom, to boder og stue/kjøkken.
Hovedetasje: Vindfang, gang, to soverom, bad, vaskerom, stue og kjøkken.

- Dobbelgarasje fra 1998.
- To åpne rom under terrasse.

Standard

Hovedetasje:
Boligens hovedetasje har inngang på baksiden av boligen.

Etasjens stue er romslig og har god plass til ulike sittegrupper. Stuen har laminat på gulv og oppvarming fra nyere vedovn. Fra stue er det utgang til stor terrasse med nydelig utsikt og gode solforhold.

Kjøkkenet har innredning som ble fornyet i 2005. Innredningen har fronter i heltre eik, laminat benkeplate med flis mot overskap, ventilator og integrerte hvitevarer; stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Hovedetasjens bad er helfliset og har varmekabler i gulv. Rommet er utstyrt med spotlights i himling, dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning med servant, speil og belysning. Etasjen har separat vaskerom med belegg på gulv og vegghengt utslagsvask. Rommet var opprinnelig trapperom med trapp til kjelleretasje - dette kan med enkle grep tilbakeføres om ønskelig.

Videre inneholder etasjen to soverom hvor hovedsoverommet har ny skyvedørsgarderobe fra Langlo og utgang til balkong.

Kjelleretasje:
Etasjen er idag innredet som leilighet med egen inngang. Store deler av etasjen er nylig renovert etter vannskade. Opprinnelig var det tilkomst fra hovedetasjen via trapp. Leiligheten har lydbøyler og gips i himling mot hovedetasjen.

Leilighetens stue er romslig og har en-stavs eikeparkett på gulv med tilhørende varmekabler. Fra stue er det åpen løsning mot kjøkkenet som har profilerte fronter, laminat benkeplate, ingerert stekeovn/platetopp, opplegg for oppvaskmaskin og medfølgende kjøleskap.

Badet i etasjen er nylig renovert, alt arbeid utført av fagfolk. Rommet har flis på gulv og vegger og er utstyrt med varmekabler i gulv, dusjhjørne med dusjvegger, vegghengt toalett og baderomsinnredning med servant og speilskap/belysning.

Etasjen inneholder videre separat vaskerom som ble oppusset i 2021. Rommet har flis på gulv og inneholder utslagsvask, ny varmtvannsbereder på 200 liter, samt rør-i-rør skap.

Videre inneholder etasjen to innvendige boder og ett soverom med tilhørende skyvedørsgarderobe fra Langlo.

Diverse:
- Vannrør i hele boligen som rør-i-rør.
- Oppgradert sikringsskap.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet i Hundeidvik med nydelig utsikt som strekker seg fra Hjørundfjorden i sør til Storfjorden i nord - her kan man nyte gode solforhold til langt på kveld.

Hundeidvik kan skilte med nyere, privat barneskole, samt krinsens nye aktivitetshall, Hundeidvik Arena, som inneholder kunstgressbane, klatrevegg og squashbane. I det samme området finner man også grendahus og fotballstadion - alle disse fasilitetene ligger i gangavstand fra boligen og er naturlige samlingspunkter for alle barnefamiliene i bygda. Dagligvarebutikken ligger cika 400 meter unna boligen og Hundeidvik fergekai med forbindelser til Ørsta, Volda eller Ålesund ligger like i nærheten.

Flotte turer til Nyfonnveien eller Kolda er gode alternativer for barnefamilien, og de sprekeste kan måle krefter på topptur til Skopshorn eller Hundatinden. Med bil tar det cirka 15 minutter til kommunesenteret på Aure, her finner man ungdom- og videregående skole, samt alle sentrumsfasiliteter.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 10 374,- per år
Eiendomsskatt: kr. 3 241,- per år
Vannavgift til Hundeidvik Vassverk: kr. 2 200,- per år

Boligens areal

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 190 kvm

Kjelleretasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, ett soverom, bad, vaskerom, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og utebod.

Hovedetasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, to soverom, bad og vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 189 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på cirka 1200 kvm. Tomten er opparbeidet med belegningsstein i innkjørsel, natursteinsmurer, støpte arealer og grøntareal med plen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

På eiendommen er det oppført dobbelgarasje fra 1998. Garasjen er 46 kvm og har støpt grovplate som gulv og to isolerte boder i bakkant. Forøvrig biloppstillingsplasser på egen tomt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som enebolig med godkjent sokkelleilighet.

Oppvarming

Boligen har ettløps elementpipe med tilsluttet nyere vedovn i hovedetasjens stue. Varmekabler i gulv på begge bad, leilighetens stue og forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 10 374 pr. år Avløp, renovasjon og feiing

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 428 765 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 154 555 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område regulert til boliger, ihht. reguleringsplan for Kursethagen. Reguleringsplan og plankart følger som vedlegg til salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1981/109932-1/58  Best. om vann/kloakkledning, 28.12.1981 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat vei. Vanntilførsel tilknyttet Hundeidvik Vassverk. Avløp tilknyttet privat samleledning til offentlig anlegg og kommunal tank ved sjøen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kursethagen 2, 6224, Hundeidvik, Gnr. 50 bnr. 38 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-21-0107

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.