Sykkylven

Aure Sjøside - kun 4 leiligheter igjen - innflytting juni 2023! Heis, parkering, vestvendt terrasse og super utsikt!

Aure Sjøside , 6230 Sykkylven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Selveier
Primærrom 78-92 m²
Bruksareal 86-95 m²
Tomt 5 600 m² / Fellestomt
Soverom 2 - 3
Byggeår 2023
Gårdsnummer 15
Bruksnummer 233
FINN.no 296744198
Sist endret 07.06.2023 23:46
Prisantydning 4 500 000 - 4 990 000,-
Totalpris 4 505 840 - 4 995 840,-
Fellesutgifter 2 600 - 2 900,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
2-3 2 78 m2 86 m2 4 500 000,-
2-4 3 92 m2 95 m2 4 990 000,-
2-6 2 78 m2 86 m2 4 500 000,-
2-7 2 78 m2 86 m2 4 500 000,-

Beskrivelse av prosjektet

Orkesterplass til Sykkylvsfjorden!

Velkommen til en sjelden mulighet i Sykkylven. I vannkanten i Haugbukta skal det nå bygges 24 selveierleiligheter fordelt på tre etasjer, med ny og moderne Eurospar-butikk i 1.etasje.

Leilighetene leveres nøkkelferdig med høy standard og moderne utseende. Leilighetene vil leveres med vannbåren gulvvarme i flere rom, eikeparkett på gulv, flislagte bad, to eller tre soverom, samt kjøkken fra Norema med hvite, slette fronter og integrerte hvitevarer fra Siemens.

Samtlige leiligheter vil få vestvendt terrasse med nydelig utsikt ut Sykkylvsfjorden. Her vil du kunne nyte kveldssolen til lyden av bølgeskvulp. Bilen parkeres på egen parkeringsplass med overbygg og herfra er det enkel tilkomst til leilighetenes etasje via heis.

Besøk prosjektets hjemmeside for ytterligere informasjon: www.auresjøside.no.

Forventet fremdrift

Prosjektet er ferdigstilt i løpet av juni 2023.

Beliggenhet

Aure Sjøside er flott plassert ved sjøfronten i Sykkylven, et lite steinkast fra sentrum. Samtlige leiligheter har vestvendt terrasse med panoramautsikt ut Sykkylvsfjorden og videre mot Storfjorden hvor cruisebåtene passerer på vei mot neste stoppested. I tillegg til utsikten kan man nyte svært gode solforhold hvor kveldssolen skinner sine siste stråler rundt kl. 22:30 midtsommers.

I byggets 1.etasje vil Eurospar, en av distriktets mest moderne dagligvarebutikker, være lokalisert. Et ferskt brød eller noe fristende fra ferskvaredisken vil med andre ord alltid være lett tilgjengelig. Samme etasje vil også huse nytt apotek.

Sameiets fellesområder blir flott opparbeidet med asfalterte parkeringsarealer, samt lekeplass og grøntområder mot sjøen opparbeidet med beplantning og benker. Gangveien langs sjøfronten vil knytte området til den nye turstien rundt Haugneset som har blitt et populært alternativ for en lett spasertur i flotte omgivelser.

Innen en gangavstand på 2 minutter finner man de øvrige sentrumsfasilitetene Sykkylven kan by på, samt legesenter, barnehage, badestrand og flotte turmuligheter.

Her vil du få "alt" innen rekkevidde!

Adkomst

Eiendommen får enkel adkomst fra offentlig vei.

Areal

Primærrom: 74 kvm - 128 kvm, Bruksareal: 77 kvm - 130 kvm

Leilighetenes arealer:

Bruksareal: Fra 77 - 130 m².
Primærareal: Fra 74 - 128 m².

Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom: Stuer, bad, wc-rom, vaskerom, kjøkken, ganger og soverom.
Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom: Boder.

Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.

Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger, datert 30.06.2021. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal og bod på balkong. Boligens balkong og bodarealer i annen etasje er ikke medberegnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Felles, eiet tomt for sameiet. Tomten for sameiet er per idag estimert til å bli på cirka 5600 kvm. Sameierne vil ha felles ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealene og disponeres av seksjonseierne iht. seksjoneringsbegjæring/sameievedtekter. Eksakt tomteareal vil foreligge etter sammenføying ved endelig oppmåling utført av kommunen.

Tomten opparbeides i henhold utomhusplan som utarbeides av arkitekt, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av gangstier, lekeplass og grøntareal.

Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav kan medføre endringer i utomhusplanen. Mindre endringer i utomhusplanen gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass i carport til hver leilighet. Det vil bli avsatt gjesteparkering på sameiets tomt. Det legges opp Wago strømskinne for eventuell fremtidig montering av elbil-lader i carportene.

Boder

Hver enkelt leilighet har tilhørende bod på balkong for oppbevaring av puter, e.l. I tillegg vil hver leilighet få en bod i halvplan over carportene. Carporter som er plassert i hovedbygningen vil ha bod i bakkant av biloppstillingsplassen. De fleste leilighetene vil også få bod i svalgang utenfor inngangspartiet til leilighetene.

Internett / TV

Det vil bli tilrettelagt for fiber/TV fra NextGentel eller tilsvarende. Det må påregnes tilknytningsgebyr til fiberleverandør.

Ventilasjon

Leilighetene vil få balansert ventilasjon med varmegjenvinning iht. tekniske forskrifter. Leilighetene leveres med aggregat plassert synlig på vegg i innvendig bod/vaskerom. I øvrige rom vil ventilasjonskanaler legges skjult/innkasset. Det vil være avtrekk på kjøkken, bad, wc-rom og vaskerom, og tilluft i soverom og stue/kjøkken.

Tilvalg

Kjøper bes kontakte eiendomsmegler vedr. muligheter for endringer nå som byggearbeidene er godt i gang. Det må videre undersøkes med selger/utbygger for mulighetene vedr. endringer.

Kjøper har mulighet til å få utført enkelte endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale direkte med entreprenør/leverandører. Kjøpers rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger, etc. Alle tilvalg- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.

Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsestidspunkt. Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Utenomhusarealer

Tomten opparbeides i henhold utomhusplan som utarbeides av arkitekt, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av gangstier, lekeplass og grøntareal. Ihht. reguleringsplan skal lekeplass, friområde og gang-/sykkylvei langs sjøen være ferdig opparbeidet før det blir gitt brukstillatelse på første boenhet. Øvrige utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av leiligheten. Når sameiet er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for sameiets fellesarealer.

Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav kan medføre endringer i utomhusplanen. Mindre endringer i utomhusplanen gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Sameiet / Forretningsfører

Det vil bli opprettet ett sameie på eiendommen, og ved kjøp av leilighet medfølger rett og plikt til å være medlem av felles sameie. Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet. Disse er bindende for kjøper, men Selger kan grunnet forestående reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og inneholder viktige opplysninger om organiseringen/eierformen. Det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjsonssameiet og driften av dette. Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Velforening

Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Adgang til utleie

Leilighetene kan etter ferdigstillelse leies ut i sin helhet. Leietaker må følge sameiets vedtekter og eventuelle husordensregler på lik linje som seksjonseier.

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/Vann/Avløp

Eiendommen vil få adkomst fra offentlig vei. Eiendommen skal tilknyttes kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet vil etter konstituering være ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon..
Formuesverdien er ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er ihht. detaljregulering Haugbukta, planID 15282019002 regulert til sentrumsformål, parkeringsareal, friområde og lekeplass. Reguleringsplan med tilhørende plankart og føresegner medfølger som vedlegg til salgsoppgaven, og interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Estimerte felleskostnader

2 000 pr. mnd. Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av sameiets felleskostnader. Felleskostnadene skal dekke blant annet forretningsførsel, renhold/trappevask, evt. vaktmestertjenester, bygningsforsikring og andre driftskostnader..

Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av sameiets felleskostnader. Per overtakelsesdato skal det betales kr. 10 000,- som settes av til startkapital til sameiet.

Felleskostnader blir fastsatt av sameiets styre. Felleskostnader vil normalt dekke blant annet felles bygningsforsikring, forretningsførsel, renhold/trappevask, strøm i fellesarealer, brøyting, evt. vaktmestertjenester, samt avsetning til diverse vedlikehold.

Fordeling av felleskostnader beregnes ut ifra sameiets seksjonsbrøk. Fra lignende ferdigstilte prosjekter har felleskostnader vært i underkant av kr. 30,- per kvm BRA. Dette kan benyttes som et estimat, men endelig kostnad vil avhenge av avtalene som inngås og vedtas av styret i sameiet.

Kommunale avgifter er ikke fastsatt ennå da boligene ikke er bygget og seksjonert. Sykkylven kommune fastsetter endelige kommunale avgifter og eiendomsskatt og det tas derfor forbehold om dette.

Oppgjør

1) Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet. Megler fakturerer kjøper for beløpet.

2) Resterende del av kjøpesum inkl. omkostninger og eventuelle tilvalg-/endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen før selger har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven §12.

Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt til selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan da velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr. 30.000,-. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme person.

Oppvarming

Leilighetene har oppvarming via vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og entre. Elektriske varmekabler på bad, gjestebad, wc-rom og vaskerom. Leilighetene vil få balansert ventilasjon med varmegjenvinning og panelovner på soverom.

Standard

Kjøkken
Gulv med 1-stavs eikeparkett fra Bo Andren. Vegger og himlinger med sparklede og malte gipsplater. Rommet har vannbåren gulvvarme. Kjøkkeninnredning leveres komplett med integrerte hvitevarer fra Siemens. Kjøkkeninnredning fra Norema med hvite, slette fronter og med benkeplate i hvit kompaktlaminat, kjøkkentegninger kan fås ved henvendelse til megler. Endelig kjøkkentegning blir utarbeidet direkte med kjøkkenleverandør. Eventuelle tilvalg og endringer avtales direkte med leverandør.

Stue
Gulv med 1-stavs eikeparkett fra Bo Andren. Vegger og himlinger med sparklede og malte gipsplater. Rommet har vannbåren gulvvarme og utgang til terrasse via skyvedør.

Bad
Badet leveres med flislagte gulv- og veggoverflater med grå eller hvite fliser i 20cm x 20 cm. Baderomsinnredning leveres fra kjøkkenleverandør. Badet vil bli utstyrt med spotlights i himling, varmekabler i gulv, nedfelt vask, armatur fra Hans Grohe, badekar inkl. badekarvegg og vegghengt toalett med soft close.

Gjestebad
Gjestebadet leveres med flislagte gulv- og veggoverflater med grå eller hvite fliser i 20cm x 20cm. Badet har spotlights i himling, varmekabler i gulv, nedfelt vask i hvitt servantskap, dusjnisje og vegghengt toalett med soft close.

Wc-rom
Wc-rommet leveres med flislagte gulv- og veggoverflater med grå eller hvite fliser i 20cm x 20cm. Rommet inneholder varmekabler i gulv, vegghengt toalett med soft close og servant.

Vaskerom
Rommet leveres med flis på gulv og våtromsmaling på vegger. Rommet inneholder innredning med ett skap og benkeplate med nedfelt vask. Avsatt plass under benk til vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom
Samtlige soverom har gulv med 1-stavs eikeparkett fra Bo Andren. Vegger og himlinger med sparklede og malte gipsplater. På hovedsoverom blir det levert 1 meter skyvedørsgarderobe per sengeplass (totalt 2 meter), hvor den ene døren skal ha speilfront.

Soverom 2 har garderobeskap (1 meter per sengeplass).

Garderober
Hovedsoverom får 2 meters skyvedørsgarderobe med en speilfront. Skapet blir utstyrt med en stk hylleseksjon, hattehylle og stang. Det vil være muligheter for å utvide innredningen i skapet, dette er tilvalg og må gjøres etter avtale med leverandør.
Soverom 2 vil ha garderobeskap med 1 meter per sengeplass.
I entre leveres det skyvedørsgarderobe av samme type som på hovedsoverom. Denne innredes med hattehylle og stang.

Diverse
- Innvendige dører leveres i NCS S0500 klassisk hvit.
- Listefri utførelse i overgang vegg/himling og rundt vinduer. Listverk rundt dører.
- Fargetilpassede gulvlister.
- Stikkontakter, brytere og dimmere leveres som Elko Plus hvit.
- Det kan velges en av fire hovedfarger i leiligheten; Eggehvit, Klassisk Hvit, Skumring, Letthet.
- Tv-uttak både på stue og hovedsoverom.
- Royalimpregnert terrassedekke.
- Både etasjeskillere og vegger mellom leilighetene er betongvegger med påforet gips. Dette gir muligheter for skjulte installasjoner og bedre lyddemping mellom boenhetene.

Se vedlagte leveringsbeskrivelse og romskjema for utfyllende informasjon.

Reguleringsplan / reguleringsbestemmelser

Eiendommen er ihht. detaljregulering Haugbukta, planID 15282019002 regulert til sentrumsformål, parkeringsareal, friområde og lekeplass. Reguleringsplan med tilhørende plankart og føresegner medfølger som vedlegg til salgsoppgaven.Regu

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper.

Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.

Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustadoppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Kjøper bes kontakte eiendomsmegler vedr. muligheter for endringer nå som byggearbeidene er godt i gang. Det må videre undersøkes med selger/utbygger for mulighetene vedr. endringer.

Kjøper har mulighet til å få utført enkelte endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale direkte med entreprenør/leverandører. Kjøpers rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger, etc. Alle tilvalg- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.

Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsestidspunkt. Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Aure Sjøside, 6230, Sykkylven, Gnr. 15 bnr. 233 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-21-9000

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.