Sentrum

Toppleilighet over to plan med vannbåren varme, garasjeplass, heis og vestvendt terrasse!

Auregata 17 , 6230 Sykkylven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 123 m²
Bruksareal 123 m²
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2007
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 377
FINN.no 256145344
Sist endret 26.04.2022 11:51
Prisantydning 4 000 000,-
Totalpris 4 108 820,-
Fellesutgifter 5 000,-

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 108 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder følgende:
Hovedetasje: Entre, bad, vaskerom, trapperom og stue/kjøkken.
Loftsetasje: Stue, bad og to soverom.

- Tilhørende bod på 7 kvm i fellesareal.

Standard

Velkommen til en flott 3-roms toppleilighet med attraktiv beliggenhet midt i sentrum. Leiligheten ble oppført i 2007 og holder standard fra byggeår. Oppvarming via vannbåren gulvvarme i de fleste rom sørger for jevn og behagelig varme i leiligheten. Bygget har heisadkomst og pene fellesarealer.

Entre
Det første en møter er gangen med tilhørende skyvedørsgarderobe med muligheter for å henge fra seg yttertøyet.

Stue/kjøkken
Lys og trivelig stue med eikeparkett på gulv, lysmalte vegger og store vindusflater mot vest. Fra stue er det utgang til balkong via skyvedør - herfra er det flott utsikt mot blant annet Sykkylvsfjorden og omkringliggende fjell.

Fra stuen er det åpen løsning mot kjøkkenet. Kjøkkeninnredning med hvite, profilerte fronter, laminat benkeplate, ventilator over platetopp og integrerte hvitevarer; stekeovn, platetopp og mikrobølgeovn. Kjøkkenet har praktisk barløsning mot stue med muligheter for spiseplasser.

Soverom
Leiligheten har to soverom, begge beliggende i loftsetasjen. Begge soverommene har tilhørende skyvedørsgarderobe.

Bad / vaskerom
Begge badene i leiligheten er helfliset. Badet i hovedetasjen inneholder varme i gulv, dusjkabinett, vegghengt toalett, mekanisk avtrekk og baderomsinnredning med servant, og inneholder baderomsinnredning med servant, speilskap og belysning.

Badet på loftet er utstyrt med varme i gulv, dusjkabinett, vegghengt toalett og baderomsinnredning med speilskap og belysning.

Fra badet i hovedetasjen er det tilkomst til separat vaskerom. Rommet har flis på gulv og malte flater på veggene. Rommet er utstyrt med skyllekar, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.

Diverse
- Parkering i garasje.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Rør-i-rør system.
- Innlagt fibertilknytning for bredbånd.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral beliggenhet, midt i Aure sentrum. Like utenfor inngangsdøren finnes de fleste servicetilbud/fasiliteter, blant annet dagligvarebutikker, post, banker, kafeer, bibliotek, klær, sko, etc. Innen en kjøreavstand på under 5 minutter finner man flere barnehager, barneskoler, ungdom- og videregående skole, idrettshall, svømmehall, Sykkylven Regionale kunstgressbane og kulturhus med kino. Sykkylven kan også skilte med et mangfold av turmuligheter. Vassetra, Storevarden, Aurenakken og Fagrefjellet er bare noen av de mange alternativene.

Felleskostnader

5 000 pr. mnd. Inkluderer forbruk vann/renovasjon, vannbåren gulvvarme, strømforbruk, brøyting, trappevask, byggforsikring og service på heis. Enkelte av kostnadene vil variere noe fra år til år.

Løpende kostnader

Eiendomsskatt: kr. 5 149,- per år.
Kommunale avgifter: 6 902,- per år. Årsabonnement vann/avløp.
Felleskostnader kr. 5 000,- per mnd. Inkluderer forbruk vann/avløp, vannbåren gulvvarme, strømforbruk, brøyting, trappevask, byggforsikring og service på heis. Enkelte av kostnadene vil variere noe fra år til år.

Sameie

Sameiet Urigården. Sameiet består av totalt 11 enheter.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 123 kvm

Hovedetasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, vaskerom, trapperom og stue/kjøkken.

Loftsetasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Felles, eiet tomt på ca. 1 700 kvm. Foruten bygningsmassen er tomten opparbeidet med asfaltert adkomst/parkeringsplass.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en fast garasjeplass i felles garasjeanlegg i kjelleren på bygget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Urigården datert 09.01.2012. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Oppvarming

Leiligheten har oppvarming via vannbåren gulvvarme. Koblingsskap er plassert i garderobeskap i gang.

Kommunale avgifter

Kr. 6 902 pr. år Årsabonnement vann/avløp. Forbruk er inkludert i felleskostnader.

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 574 781 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 069 211 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/næring/kontor. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1987/101726-2/58  Rettigheter iflg. skjøte  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: Knr: 1528 Gnr: 14 Bnr: 377
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/600769-1/200  Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 16
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning
Sameiebrøk: 88/2941

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Auregata 17, 6230, Sykkylven, Gnr. 14 bnr. 377 snr. 14 i Sykkylven kommune
Ideell andel av sameiet: 126/2941

Oppdragsnummer

21-22-0012

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.