Ullavika

Pen tomannsbolig over to plan med fire soverom, to bad, nyere kjøkken, garasje og flott utsikt!

Teigane 2B , 6230 Sykkylven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

38%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 146 m²
Bruksareal 146 m²
Soverom 4
Etasje 1
Byggeår 1950
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 158
FINN.no 254155590
Sist endret 21.04.2022 15:14
Prisantydning 2 790 000,-
Totalpris 2 868 570,-
Fellesutgifter 500,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 868 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:
Underetasje: Kjellerstue, bad, soverom, samt bod med utvendig adkomst.
Hovedetasje: Entrè, gang, bad, vaskerom, tre soverom, alkove, stue og kjøkken.

- En garasjeplass.

Standard

Innholdsrik halvpart av tomannsbolig med garasje. Boligen er romslig på størrelse, og har blitt vesentlig oppgradert i perioden 2009 til dags dato. Her kan det blant annet nevnes nyinnredet underetasje rundt 2009, nyere sikringsskap, oppussing av overflater, samt nyere vedlikeholdsfrie vinduer i hele boligen. Taktekket på bygget ble lagt nytt i 2012. Boligen har felles uteplass på taket til dobbelgarasjen.

Inngangsparti/entrè
Boligen har et eget, separat inngangsparti på byggets nordlige side. Entrèen er flislagt med gulvvarme og har muligheter for klesoppheng. I gangen er det stor skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Stue
Stuen er romslig på størrelse, og har som resten av boligen lyse og tidsriktige fargevalg. I stue er det montert både vedovn og varmepumpe. Rommet har store vindusflater mot sør som gir flott utsikt mot blant annet Sykkylvsfjorden og omkringliggende fjell. Fra stuen er det trapp ned til kjellerstuen. Stuen i underetasjen har parkett på gulv og utgang til gate.

Kjøkken
Kjøkkenet har innredning fra Kvik som ble satt inn i 2019. Innredningen har hvite slette fronter, keramisk benkeplate med plater mot overskap, ventilator og integrerte hvitevarer fra Siemens. Himlinger med spotlights.

Bad/vaskerom
Badet i hovedetasjen ble oppusset i 2009 og har flis på gulv og vegger. Rommet er utstyrt med varmekabler i gulv, spotlights i himling, dusjkabinett, vegghengt toalett, samt baderomsinnredning med servant. Fra badet er det direkte tilkomst til etasjens vaskerom. Vaskerommet har flislagt gulv, våtromsplater på vegger, innredning og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Badet i kjelleretasjen ble innredet i cirka 2009 og har flis på gulv/vegger. Rommet har varmekabler i gulv, vegghengt toalett, dusjkabinett og baderomsinnredning med servant.

Soverom
Boligen har totalt fire soverom, hvorav tre er beliggende i hovedetasjen og ett i underetasjen. I tillegg er det alkove med skyvedørsgarderobe i tilknytning det ene soverommet i hovedetasjen.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i Ullavika, som er et solrikt område med kort avstand til Sykkylven sentrum. Boligen ligger i en lite trafikkert sidegate, og har en flott utsikt mot Sykkylvsfjorden.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til både Ullavik barnehage og Ullavik barneskole, så her er det flere lekeplasser for de minste i umiddelbar nærhet. Til sentrum med de fleste servicetilbud/fasiliteter er det knapt 1,5 km. Innenfor en kjøreavstand på cirka 5 minutter finner man blant annet flere barnehager, barneskoler, ungdom- og videregående skole, idrettshall, svømmehall, Sykkylven Regionale kunstgressbane og kulturhus med kino.

Like utenfor inngangsdøren finnes et mangfold av turmuligheter. Vassetra, Storevarden, Raudeberga og Kambane er bare noen av de mange alternativene.

Felleskostnader

500 pr. mnd. Felles byggforsikring

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: 15 463,-. Vann/avløp, renovasjon og feiing.
Eiendomsskatt: 4 287,- per år.
Felleskostnader  kr 500,- per måned (inkluderer felles byggforsikring).

Sameie

Sameiet består av to boligenheter, og det er derfor ikke praktisert sameiemøter eller lignende.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Eksisterer ikke i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 146 kvm

Kjelleretasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, bad og soverom.

Hovedetasje:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 112 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad, vaskerom, tre soverom, alkove, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst, forstøtningsmurer, noe beplantning og dobbelgarasje med takterrasse/uteplass.

Garasje / Parkering

Boligen disponerer halvpart av dobbelgarasje.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver. Det er oppført garasje og påbygg av denne etter 1998, og dette medfører i utgangspunktet krav om ferdigattest. Dette foreligger ikke på de nevnte tiltakene, men ihht. e-post har kommunen vurdert mangelen som bagatellmessig og ser derfor ikke grunn til å følge saken videre opp.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Boligen har montert vedovn og varmepumpe i hovedetasjens stue. Varmekabler i entrè, begge bad, kjellerstue og soverom i underetasjen. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 15 463 pr. år Vann/avløp, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 478 721,- pr. 31.12.2020.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 723 394,- pr. 31.12.2020.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål, ifl. Reguleringsplan Ullavik - Fauske I, sist revidert 10.11.78. Medfølgende reguleringsføresegner datert 07.04.79. For ytterligere opplysninger om regulering, se prospekt.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Teigane 2B, 6230, Sykkylven, Gnr. 14 bnr. 158 snr. 1 i Sykkylven kommune
Ideell andel av sameiet: 55/100

Oppdragsnummer

21-22-0013

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.