Hundeidvik

Stor, innholdsrik enebolig med 6 soverom, hage, garasje og nydelig utsikt!

Kursetvegen 43 , 6224 Hundeidvik

VISNINGER

23. mai mandag kl. 16:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

15%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 230 m²
Bruksareal 307 m²
Tomt 1 481 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 2000
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 14
FINN.no 258324988
Sist endret 16.05.2022 11:19
Prisantydning 3 400 000,-
Totalpris 3 500 820,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 500 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over tre plan og inneholder følgende:
Kjelleretasje: Vindfang, hall med trapp, to soverom, flere boder og garasje.
Hovedetasje: Gang, wc-rom, vaskerom, soverom, stue og kjøkken.
Loftsetasje: Loftstue, bad og tre soverom.

Standard

Enebolig over tre plan med flott beliggenhet i Hundeidvik. Boligen holder jevnt over standard  fra byggeår, og enkelte oppgraderinger bør påregnes. Med usjernert og barnevennlig beliggenhet anses dette som et meget flott utgangspunkt for småbarnsfamilien.

Kjelleretasje
Boligens inngangsparti ligger i kjelleretasjen. Romslig hall med flislagt gulvoverflate med tilhørende varmekabler og oppvarming via vedovn og varmepumpe i trappegang. Etasjen inneholder to soverom av god størrelse. Flere boder med svært gode oppbevaringsmuligheter. Bod med tilkomst fra hall har røropplegg til fremtidig bad. Fra gang er det dør direkte ut til boligens garasje.

Hovedetasje
Boligens stue er meget romslig og har god plass til ulike sittegrupper. I stue er det oppvarming fra vedovn og fra stuevinduene kan den flotte utsikten nytes. Fra stuen er det utgang til terrasse med panoramautsikt og svært gode solforhold.

Kjøkkenet har stor innredning med profilerte fronter. Innredningen har laminat benkeplate, ventilator, og opplegg for oppvaskmaskin. På kjøkkenet er det god plass til spisebord.

Etasjen har ett soverom, separat wc-rom og vaskerom. Vaskerommet har flislagt gulvoverflate med varmekabler, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, innredning og egen utgangsdør til terrasse.

Loftsetasje
Fra gangen i hovedetasjen går trappen til loftsetasjen. Loftsetasjen har stue av god størrelse og utgang til balkong. Badet i etasjen har flis på gulv og våtromsplater på veggene. Badet er utstyrt med varmekabler i gulv, toalett, badekar, dusjnisje og baderomsinnredning med servant, speil og belysning.

Videre inneholder etasjen tre romslige soverom med tilhørende garderobeløsninger.

Diverse
- Varmepumpe i trappegang.
- Innlagt fibertilknytning for bredbånd.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet i Hundeidvik med nydelig utsikt som strekker seg fra Hjørundfjorden i sør til Storfjorden i nord - her kan man nyte gode solforhold til langt på kveld.

Hundeidvik kan skilte med nyere, privat barneskole, samt krinsens nye aktivitetshall, Hundeidvik Arena, som inneholder kunstgressbane, klatrevegg og squashbane. I det samme området finner man også grendahus og fotballstadion - alle disse fasilitetene ligger i gangavstand fra boligen og er naturlige samlingspunkter for alle barnefamiliene i bygda. Dagligvarebutikken ligger cika 300 meter unna boligen og Hundeidvik fergekai med forbindelser til Ørsta, Volda eller Ålesund ligger like i nærheten.

Flotte turer til Nyfonnveien eller Kolda er gode alternativer for barnefamilien, og de sprekeste kan måle krefter på topptur til Skopshorn eller Hundatinden. Med bil tar det cirka 15 minutter til kommunesenteret på Aure, her finner man ungdom- og videregående skole, samt alle sentrumsfasiliteter.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 9 826,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 5 933,- per år.
Vannavgift til Hundeidvik Vassverk: kr. 2 200,- per år.
Veilag: kr. 200,- per måned.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Boligens areal

Primærrom: 230 kvm, Bruksareal: 307 kvm

Kjelleretasje:
Bruksareal: 143 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall med trapp og to soverom.
Sekundærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Tre boder og garasje.

Hovedetasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall med trapp, vaskerom, bad, soverom, stue og kjøkken.

Loftsetasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 481 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er opparbeidet med singlet adkomst/biloppstilling, terrasser, fliset inngangsparti, samt store grøntarealer med plen og diverse prydbusker/beplantning.

Garasje / Parkering

Boligen har integrert garasje med utgang direkte fra kjellergang. Garasjen har ikke montert port. Forøvrig biloppstillingsplasser på egen tomt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen datert 10.04.2001. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Det er montert peisovn i hovedetasjens stue og i hall. Det er videre varmekabler i vindfang, hall, vaskerom og bad. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 9 826 pr. år Avløp via måler, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 662 450 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 384 820 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område for boliger ihht. "bebyggelsesplan for 53/2 Myrseth". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1969/100241-5/58  Rettighet, 20.01.1969 
Rettighetshaver:Hundeidvik Vassverk Al  
Lnr: 1980694
LEIEAVTALE
BEST. OM BRUKSRETT OG / ELLER DISPOSISJONSRETT TIL GRUNN
FESTERETT FOR BESTANDIG
Overført fra: 1528-53/2
Gjelder denne registerenheten med flere

1999/464-3/58  Bestemmelse om gjerde, 14.01.1999 

Rettigheter på 1528-53/2
Rettigheter i eiendomsrett
1999/464-2/58  Bestemmelse om veg, 14.01.1999 
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:53 Bnr:14

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat vei. Vanntilførsel tilknyttet Hundeidvik Vassverk. Avløp tilknyttet privat samleledning til offentlig anlegg og kommunal tank ved sjøen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken medfølger ved handel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kursetvegen 43, 6224, Hundeidvik, Gnr. 53 bnr. 14 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-22-0016

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.