Blindheim

Romslig enebolig over fire plan med flott hage og stort potensiale. Kort vei til barnehage og barneskole!

Blindheimsvegen 3 , 6230 Sykkylven

VISNINGER

18. mai onsdag kl. 16:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

69%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 205 m²
Bruksareal 244 m²
Tomt 877 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1954
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 30
FINN.no 257753061
Sist endret 13.05.2022 12:59
Prisantydning 2 450 000,-
Totalpris 2 527 070,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 77 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 527 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen inneholder følgende:
Kjelleretasje: Gang, trapperom, wc-rom, vaskerom, kjellerstue, verksted og boder.
1.etasje: Entre, gang, trapperom, bad, soverom, kjøkken og stue.
2.etasje: Gang, trapperom, tre soverom, bad, stue og kjøkken.

- Loftsetasje med svært gode oppbevaringsmuligheter.
- Garasje på 16 kvm.

Standard

Romslig enebolig beliggende på Blindheim. Boligen har hovedsakelig eldre standard og generelle oppgraderinger/fornyinger må påregnes.

Kjeller
Boligen har kjelleretasje som tidligere har vært benyttet som egen boenhet. Etasjen har eget inngangsparti og inneholder blant annet stue med trebord på gulv, kjøkken med enkel innredning, wc-rom, vaskerom, verksted og flere boder. Utgang til hage fra både vaskekjeller og verksted.

Etasjeskille av betong mellom kjelleretasje og 1.etasje.

1. etasje
Det første en møter er vindfanget med trapp opp til loftet og tilkomst til etasjens gang. Fra gangen kommer en til kjøkkenet. Kjøkkenet inneholder innredning i hvite, profilerte fronter, laminat benkeplate med flis mot overskap, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Komfyr og oppvaskmaskin medfølger ved handel. Kjøkkenet har gode muligheter for spiseplass ved vindu.

Fra kjøkkenet er det tilkomst til etasjens stue. Stuen er romslig og har gode muligheter for flere sittegrupper. Store vindusflater mot vest som slipper inn mye naturlig lys. I stue er det oppvarming via varmepumpe og peisovn.

Hovedetasjen har ett soverom av god størrelse med tilhørende garderobeskap. Fra soverommet er det utgang til sørvendt terrasse.

Badet har belegg på gulv og malte flater på vegger. Rommet er utstyrt med dusjkabinett, stråleovn, toalett, samt baderomsinnredning med servant, speil og belysning.

2. etasje
Boligens loftsetasje har tidligere vært benyttet som egen leilighet. Etasjen inneholder tre soverom, alle av god størrelse og med muligheter for garderobeløsninger. Videre har etasjen loftstue med teppe på gulv, kjøkken med plassbygget innredning og benkebeslag med oppvaskkum, samt bad. Badet i etasjen har belegg på gulv og malte flater på vegger. Rommet er utstyrt med vegghengt servant, badekar og toalett.

Loftsetasje
Fra trappegangen i 2.etasje er det trapp til loftsetasjen. På loftet er det lagt gulv på hele etasjen og har svært gode oppbevaringsmuligheter.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Blindheim, cirka 2 kilometer sør for Sykkylven sentrum. Tomten har vestvendt orientering med gode solforhold og utsikt mot nærområdet og omkringliggende fjell. Nærmeste busstopp ligger like ved, og både barnehage/barneskole ligger i gangavstand fra boligen. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger og landbrukseiendommer, og like utenfor inngangsdøren finnes det et mangfold av turmuligheter.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 4 978,- per år. Inkluderer avløp og vann.
Eiendomsskatt: kr. 5 172,- per år.

Forsikring

IF Skadeforsikring

Boligens areal

Primærrom: 205 kvm, Bruksareal: 244 kvm

Kjelleretasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, wc-rom, vaskerom og kjellerstue.
Sekundærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Verksted og boder. 

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, trapperom, bad, soverom, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, trapperom, tre soverom, bad, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 877 kvm, Eierform: Eiet tomt

Lett skrående tomt med vestvendt orientering. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst/biloppstilling, skjermet terrasse på baksiden av boligen, samt grøntareal med plen, prydbusker, hekker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje på 16 kvm. Garasjen har betongplate som gulv og takkonstruksjon med betongplate. Det er ikke montert garasjeport i garasjen. Forøvrig parkering på egen tomt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen har mursteinspipe fra byggeår, med tilsluttet peis i hovedetasjens stue og vedovn i kjelleretasje. Pipe har ikke vært i bruk den senere tid og det anbefales å sette inn nytt røykløp før videre bruk.

Kommunale avgifter

Kr. 4 978 pr. år Vann og avløp.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 577 471 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 078 894 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som er avsatt til bolig, ihht. kommunedelplan for sentrum-Ikornnes 2019-2029. Eiendommen ligger innenfor område H310_2 "Aktsemdområde for områdeskred". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Fremtidig gang- og sykkelvei langs Kyrkjevegen er inntegnet i reguleringsplan for gang- og sykkelvei Klokkerhaug-Tynes.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1953/100184-1/58  Jordskifte, 24.01.1953 
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/105444-1/58  Erklæring/avtale, 22.12.1960 
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

1980/109523-1/58  Livsvarig borett, 08.12.1980 
RETTIGHETSHAVER: BLINDHEIM SIGFRED OG MARIE J
Borett blir slettet ved salg.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra kommunal vei. Offentlig tilknyttet vann og avløp tilknyttet septiktank med kommunal tømming.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin og komfyr på kjøkken i hovedetasje medfølger. Selger opplyser at oppvaskmaskin ikke har vært i bruk på flere år.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Blindheimsvegen 3, 6230, Sykkylven, Gnr. 18 bnr. 30 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-22-0025

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.