Sløgstadmarka

Romslig og innholdsrik enebolig. 6 soverom, 4 bad, 2 kjøkken og tilknytt garasje

Dalevegen 92 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 244 m²
Bruksareal 291 m²
Tomt 1 057 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1965
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 394
Energimerking F
FINN.no 269357926
Sist endret 08.05.2023 13:31
Prisantydning 2 650 000,-
Totalpris 2 732 070,-

Beregnet totalkostnad

2 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 732 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Kj. Etg: Bi-inngang/gang, Vaskerom, Bad, Kjøkken, 2 Soverom, 2 boder og verksted
1. Etg: Vindfang, Hall, Stue, Kjøkken, 2 Bad, soverom, kontor og tilknyttet garasje
2. Etg: Trapperom/gang, Bad, 3 Soverom og 2 boder

Boligen har også romslige raftekott i 2.etg, samt en svært romslig veranda i 1.etg, dels med overbygg.

Standard

Velkommen til en svært romslig og innholdsrik enebolig over tre etasjer med tilknytt garasje. Boligen ble tilbygd rundt 1992, og ble samtidig oppgradert med flere bad og overflater. Boligen er også oppgradert med nyere sikringsskap, diverse vinduer og varmepumpe. Boligen har i hovedsak en standard fra rundt 90-tallet, med gulvoverflater av vinyl og tregulv, vegger med malt panel, malte plater og tapeter, og himlinger kledd med malte, strekte flater, malt panel og himlingsplater.

Entré

Boligen har et overbygd inngangsparti på den nordvestlige siden. Her er det pent tillaget med hageareal, og romslig parkeringsareal og innkjørsel med belegningsstein. Boligen har også bi-inngang på den nordøstlige siden, samt tilkomst til veranda fra garasjen. Tradisjonell entrè med trapp til loftsetasjen.

Stue

Stuen er svært romslig på størrelse, med flere store vindusflater som gir mye naturlig lys. Det er montert både varmepumpe (luft/luft) og vedovn. Tilbygget utgjør spisestuedelen i rommet, og har utgang til en svært romslig veranda som delvis er overbygd med gode sol- og utsiktsforhold.

Kjøkken

Kjøkkenet i hovedetasjen har montert en fler-seksjonsinnredning med over- og underskap medd profilerte eikefronter og vitrinefronter. Benkeplate i laminat med nedfelt stålservant, samt montert komfyrvakt, ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og frittstående hvitevarer. Skyvedør mot stuen.
I underetasjen er det også montert en eldre, enkel kjøkkeninnredning med overskap. Her er benkeplaten i stål med servant, samt ventilator og opplegg for komfyr.

Bad

Boligen har totalt fire bad. I hovedetasjen er det ene badet med gulvoverflate av vinyl, og vegger med våtromstapet. Her er det montert badekar, ventil, stråleovn og baderomsinnredning med nedfelt servant. I tilknytning til soverommet er det et bad fra 1992 med gulvoverflate av vinyl med gulvvarme, og vegger med våtromstapet. Her er det montert åpen dusjnisje med glassdør, toalett, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin. I 2.etg ble badet etablert rundt 1992, og har gulvoverflate med vinyl, og vegger med våtromstapet. Her er det montert dusj på vegg med forheng, wc og enkel servant. I kjelleretasjen har badet montert wc, enkel servant og dusj på vegg.

Soverom

Boligen har totalt seks soverom, men med potensiale for hele ni soverom! Det er per i dag to i underetasjen, ett i hovedetasjen, og tre i loftsetasjen. Hovedsoverommet, beliggende i hovedetasjen, er svært romslig på størrelse, og har en veggdekkende skyvedørsgarderobe  med speildører, samt uttak for sentralstøvsuger og utgang til verandaen. I loftsetasjen har soverommene tilgang til raftekott.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i Dalevegen (Sløgstadmarka), cirka 2 km fra Stranda sentrum med alle sentrumsfunksjoner. Dalevegen er et etablert boligstrøk, der det i senere år har blitt tillaget gangfelt langs riksveien. Innenfor en gåavstand på cirka 800m har man både ungdomsskole og videregående skole, samt 2 barnehager. Det er også gåavstand til barneskolen på Stranda. Til Stranda Skisenter er det kun 5-10 minutters kjøring.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 11 258,- / år
(inkluderer Vann (forbruk), slamtømming, feiing og (redusert) renovasjon)

Eiendomsskatt kr 2 912,- / år

I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og forsikring, samt noe høyere kommunale avgifter ved normal bruk.

Forsikring

Gjensidige - Polisenummer: 90020949

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Se under "Byggemåte"

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- "Vannlekkasje i kjeller i vinter. Forsikringssak. Utbedret. Men er fortsatt litt fuktig. Sak er under handsaming."
- Arbeid på våtrom dels gjort på egeninnsats.
- "Bekk under garasje"
- "Tilbygget seig noen cm. Blei rettet opp"
- "Kommer litt mus inn av og til"
- Bruksendret loft/kjeller/andre deler: " Bygd soverom" (ikke omsøkt/godkjent)

Boligens areal

Primærrom: 244 kvm, Bruksareal: 291 kvm

Kj. Etg: P-rom: 69 m², BRA: 82 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, Vaskerom, Bad, Kjøkken, 3 Soverom

1. Etg: P-rom: 129 m², BRA: 163 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, Hall, Stue, Kjøkken, 2 Bad, Soverom

2. Etg: P-rom: 46 m², BRA: 46 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, Bad, 3 Soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 1 057 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Romslig enkelgarasje på 34kvm, med gode lagringsmuligheter. Montert vippeport og innlagt strøm, samt luke ut mot veranda.
Ellers gode parkeringsmuligheter i den romslige innkjørselen som er belagt med belegningsstein.

Byggemåte

Drenering til terreng, TG3. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring, og mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er
overskredet. Bakgrunn for beskrivelse er p.g.a. bekk under garasje, og det er ikke kontrollert for lekkasjer eller andre forhold knytt til bekk.
Byggrunn av løsmasser, TG2. Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
Grunnmur med riss av eldre dato, ikek ovbservert nye riss, TG2. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
Yttervegger av bindingsverk fra byggeår, TG1.  Kledning antatt å være fra byggeår og tilbyggingsår.
Vinduer av ulik årgang, TG2. Vindu av 2- og 3-lags glass i 2.etg. Koblavindu i underetasje. Kondens mellom ruter på noen av glassene. Generelt fra rundt 1981.
Taktekking med glasert pannestein, TG1. Stigtrinn til pipe og snøfangere. Betongtakstein på ark.
Nedløp og takrenner av metall, TG1.
Etasjeskille av trebjelgelag, samt gulv mot grunn av betong i underetasje, med oppforing av lekter av tre og tregulv i boligrom. TG2.  Målt høydeforskjell mellom 10-20mm innenfor lengde på 2m, og tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Inngangsparti frå off. veg til eigedom med beleggingsstein, samt plen med beplantning, TG2.
Veranda med dekke og rekkverk av tre, TG1.
Radon er målt under grenseverdi, TG0.
Pipe av murstein med pipekledning over tak, og vedovn på stue i 1.etg - TG1.
Innvendige trapper med større åpninger enn dagerns forskriftskrav, TG2.
Overflater med belegg på de fleste gulv i etasjene, vegger i hovedsak med malt panel, plater og tapet, og himlinger med malt panel og malte himlingsplater, generelt TG1.
Bad på loft fra 1992 med generell TG3. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, men fungerer slik det er i dag. Hulltaking er ikkje gjennomført p.g.a. manglande tilkomst på bakside.
Bad i 1.etg med generell TG3. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, men fungerer slik det er i dag. Våtrommet må totalrenoveres, og alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Foretatt hulltaking mellom bad og kontor, ikke registrert fukt, TG1.
Bad i 1.etg fra 1992 med generell TG3. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, men fungerer slik det er i dag. Våtrommet må totalrenoveres, og alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Ikke foretatt hulltaking, vegger med vann ligger mot yttervegg.
Vaskerom i kjeller fra byggeår med generell TG3. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, men fungerer slik det er i dag. Våtrommet må totalrenoveres, og alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Ikke foretatt hulltaking, vegger med vann ligger mot yttervegg.
Bad i kjeller fra byggeår, TG3. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, men fungerer slik det er i dag. Våtrommet må totalrenoveres, og alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kjøkken i 1.etg med generell TG1, samt avtrekk med TG1. Kjøkken i kjelleretasje med eldre innredning og generell TG1, samt avtrekk med TG1.
Varmepumpe (luft/luft) TG1. Vvbereder fra 2021 med TG1. Sentralstøvsuger med TG2. Elektrisk anlegg med automatsikringer, TG1.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger og avløpsledninger, TG2
Septiktank gra byggeår av ukjent type og utføring, TG2. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktanken.
Rom under terreng med TG3. Det har vært vannlekkasje i u.etg, sak opprettet, og ansvaret for dette avklart. Det er målt fukt i lister/nedre del av vegg på 18%H2O. Gulv med overflate av furugulv er ikke tatt opp (kun avfuktet), og det er uklart om det har gått vatn inn under gulv. Ikke mulig å foreta hulltaking i uetg på utsatte konstruksjoner. Påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrening inn i kjellermur. Påvist fuktighet i oppforet tregulv i uetg/kjeller, og det er derfor ikke foretatt hulltaking.

Beskrivelsen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut. Det er delvis innredet med hybler i underetasjen, og disse var tidligere utleid.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via gulvvarme på bad i hovedetasje, samt eventuelle panelovner.
Varmepumpe (luft/luft)
Vedovner

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og har kun brukt tilstandsrapporten som grunnlag for å utarbeide en enkel energiattest. Feil kan derfor forekomme, og hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten. Attesten ligger vedlagt.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 458 481 pr. 2020.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 650 531 pr. 2020.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er beliggende i uregulert område, som er avsatt til nåværende boligbebyggelse i kommuneplanen sin Arealdel 2021-2033. Nedre del av tomten er avsatt til LNFR, og det er forøvrig markert med diverse faresoner. Tilhørende føresegner er datert 23.06.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

25.02.1954 100690-1/58  Rettighet  
Rettighetshaver: Stranda Kommune  
Leieavtale
Kontrakt til Stranda Vassverk, Trspt. Stranda Kommune
V/ Db.nr. 5794/65, om tillatelse til anlegg av vassverk med damm og rørledning etter nerm. best. i 40 år med rett til forlengelse, over bl. A. D. E
Overført fra: 1525-52/5
Gjelder denne registerenheten med flere
 
23.01.2017 68575-1/200   ** Delvis sletting ved arealoverføring  
Gjelder: Rettihet 1954/100690-1/58
Pant frafalt i overført areal av 137,7 m2 fra gnr. 49 bnr. 18 til gnr. 49 bnr. 251

20.03.1964 101393-3/58  Bestemmelse om gjerde  
Overført fra: 1525-52/5/2
 
10.03.2006 159825-2/200  Bestemmelse om gjerde  
   Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:5  
   Overført fra: 1525-52/394
 
07.12.2005 190210-4/200  Festenummer gitt bruksnummer  
   Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:5
 
07.12.2005 190210-5/200  Overføring fra tidligere festenummer  
   Utgått festenummer:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:5 Fnr:2
 
07.12.2005 190210-6/200  Grensejustering  
   Gjelder riksvegsareal som har gnr 52 bnr 348.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vei og vann. Privat avløp til septiktank med kommunal tømming.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Gjenstående tilbehør kan medfølge etter avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det er avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente, eksempelvis er det endret bruk av "boder" i kjeller til soverom, uten at det er omsøkt/godkjent. Det foreligger ikke formell godkjennelse av loftet og tilbygg, men det er registrert med boligareal i kommunens papirer.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
 
Feier opplyser at sist feiing ble utført 23.04.2020, og siste tilsyn ble utført 19.03.2015. På tilsynet ble det registrert følgende avvik: "Pipa skal være synlig på alle 4 sider for kontroll. Er dekt til med tapet. Kjøkkenskapet er ok, trenger ikkje og gjøre noe med det." Rapporten er vedlagt prospektet.

Stranda Energi opplyser at eiendommen hadde sist tilsyn på elanlegget 05.02.2003, status som godkjent.

Det opplyses på generelt grunnlag at det ikke er oljetank på eiendommen.

Huset er ferdig nedvasket, og blir ikke ytterligere nedvasket før overtagelse.

Det ble tidligere i innmeldt vannskade til forsikringsselskap. Dette var lekkasje på trykksatt vannrør inn til toalett i underetasjen. Etter utbedring ble det innmeldt ny forsikringssak på arbeidet, da det oppstod lekkasje. Ansvarlig utfører tok på seg jobben med retting, og etasjen ble avfuktet i lengre tid. I sluttrapporten vises det til målinger fra 8,1% fuktighet til 9,8% fuktighet. I tilstandsrapport tatt noen måneder senere vises det til vesentlig høyrere fuktprosent, men det påstås da at dette kommer av konstruksjonsmessige årsaker. (ikke fuktsperre, treverk mot betong etc). Rapportene fra forsikringsselskapet ligger vedlagt prospektet.

I desember 2022 ble det en ny vannskade på loftet. Dette var også en forsikringssak. Trykksatt vannrør på raftekott i loftsetasjen frøs og sprakk. Det ble i den forbindelse gjort utbedringer her, i hovedetasjen (kontor og gang) og vaskekjelleren i underetasjen. Rapporter ligger vedlagt prospekt.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Dalevegen 92, 6200, Stranda, Gnr. 52 bnr. 394 i Stranda kommune

Oppdragsnummer

21-22-0028

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.