Stranda sentrum

Flott hjørneleilighet i toppetasjen (3.etg) av Sentrumsgården (Øyna) med 2 soverom

Øyna 16 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 73 m²
Bruksareal 78 m²
Tomt 4 827 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1998
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 288
Energimerking D
FINN.no 262108265
Sist endret 17.06.2022 19:56
Prisantydning 2 050 000,-
Totalpris 2 110 070,-
Fellesutgifter 1 500,-

Beregnet totalkostnad

2 050 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 51 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 050 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 60 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 110 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hjørneleilighet i toppetasjen av Sentrumsgården midt i smørøyet av Stranda sentrum. Leiligheten fremstår med god standard fra byggeår, og bygget er godt tilrettelagt for eldre med heis. Videre har seksjonen gulvvarme i flere gulvoverflater, store skyvedørsgarderober, og utgang til en nordvendt, overbygd veranda med flott utsikt mot sentrum. En perfekt leilighet, både for gammel og ung!

Innhold

3.etg: Entrè/gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom

Leiligheten har også veranda, samt utvendig bod like ved leilighetens ytterdør. Det er også tilgang til fellesbod, samt takterrasse på fellesarealet.

Utstyr

Mulighet for fiberoptisk kabel for tv og internett
Mekanisk avtrekk på baderom og kjøkken
Brannvarslere tilknytt felles anlegg
Heis i bygget
Sikringsskap med automatsikringer.
Callinganlegg med døråpner

Standard

Flott sentrumsleilighet, med gode romløsninger. Boligen er beliggende i 3. etasje, mot sentrum, og har standard fra byggeår med i gulvoverflater av vinyl, 3-stavs parkett og flis, vegger med tapeter og flis, og himlinger med malte gipsflater som stedvis er utstyrt med downlights.

Entré

Leiligheten er beliggende i 3.etasje, og har adkomst både via trapp og heis. Like ved leilighetens ytterdør finner man også en utvendig bod tilhørende leiligheten. Entrèen har en flislagt gulvoverflate, og det er montert skyvedørsgarderobe og sikringsskap med automatsikringer. Leiligheten har også  porttelefon.

Stue

Stuen er romslig på størrelse, og med varmekabler i gulv. Rommet har store vindusflater, som gir mye naturlig lys, samt utgang til en nordvendt, overbygd veranda med utsikt mot Stranda sentrum. Det er god plass til både sofakrok og spisebord. På fellesarealet er det også en solrik takterrasse.

Kjøkken

Kjøkkenet har en L-formet innredning med profilerte eikefronter, bestående av over- og underskap fra byggeår. Montert nyere, integrert oppvaskmaskin, komfyr og indusksjonstopp. Kjøkkenet er også fornyet med benkeplate i laminat i 2020 med nedfelt stålservant, samt nytt blandebatteri og vvbereder i 2020.

Bad

Baderommet har en fliskledd gulvoverflate med gulvvarme, og fliskledde vegger. Her er det montert baderomsinnredning, wc, opplegg for vaskemaskin og åpen dusjnisje med glassdør. Nytt blandebatteri i 2022. Det er i tilstandsrapporten gitt en generell TG3 på bad, og TG2 på "sluk, membran og tettesjikt"

Soverom

Leiligheten har 2 soverom. Hovedsoverommet er utstyrt med en romslig skyvedørsgarderobe.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i 3.etasje i Sentrumsgården, sentralt i Stranda sentrum. Fra boligen har man gangavstand til alle sentrumsfasiliteter og barneskole, samt en kort kjøretur unna barnehager, ungdomsskole og videregående skole. Stranda sentrum har et godt servicetilbud med blant annet dagligvare, kaféer, butikker, frisør, og vinmonopol. Kort vei til Stranda Kulturhus med et rikt kulturtilbud, idrettsanlegg på Mona. Strandafjellet Skisenter er bare en 15 minutters kjøretur fra eiendommen. Nærområdet består i hovedsak av kombinasjonsbygg med næring og boenheter.

Felleskostnader

1 500 pr. mnd. (inkluderer regnskap/revisjon, div småkost og styrehonorar, felles byggforsikring, felles renovasjon, strøm fellesareal, felles alarmsystem, brøyting, heis og oppsparing til vedlikehold)

Løpende kostnader

Felleskostnader Kr. 1 500,- / mnd.
(inkluderer regnskap/revisjon, div småkost og styrehonorar, felles byggforsikring, felles renovasjon, strøm fellesareal, felles alarmsystem, brøyting, heis og oppsparing til vedlikehold)

Trappevask kr 300,- / annenhver mnd

Kommunale avgifter kr.5976,- / år.
(inkluderer vann og avløp)

Eiendomsskatt kr 3 021,00,- / år.

Andre utgifter vil være innboforsikring og strøm.

Sameie

Sameiet Sentrumsgården Øyna, org.nr. 981 118 529, består av 25 seksjoner - fordelt over 3 etasjer.
Styreleder i sameiet er Nils Erik Espelund
Forretningsfører i sameiet er Regnskapsbyrået Økonsult AS.

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.
Det er i ikke tillatt med dyrehold i sameiet.

Bygget er forsikret med fellesforsikring i Gjensidige med polisenr/avtalenr 79326074.
Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr 127 734,-. I årsmeldingen omtales økonomien til sameiet som "god", og det legges til grunn at alle de store investeringene nå er foretatt, med unntak av ny taktekking.  Budsjett for inneværende år er ikke fremlagt.
Angående skifting av taktekking har styreleder opplyst at dette muligens vil skje i løpet av 2 år. Det kan medføre økte felleskostnader, men hvordan det skal finansieres er ikke fastslått.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne trappevask og dugnadsplikt.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet. Det er ikke fellesgjeld i sameiet pt.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79326074

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter ligger vedlagt prospektet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Det er observert skjeggkre/sølvkre på bad i andre leiligheter i sameiet.

Det kan defor ikke utelukkes at det er/vil forekomme på denne leiligheten også.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 78 kvm

3. etasje: P-rom: 73 m², BRA: 78 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entrè/gang, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom, 2 soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 4 827 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Ja, på sameiets felles parkeringsområde. Noe er utleid til VY for bussparkering, se vedlagte årsregnskap mm.

Byggemåte

Byggegrunn av morene.
Bygget er oppført med konstruksjon i betong og spennbetong, TG1.
Etasjeskillere i betong, TG1.
Vinduer med 2-lags isolerglass fra byggeår, TG1.
Tak med flat konstruksjon, tekket med takpapp eller lignende. TG1. (Det opplyses at det tidvis er og har vært lekkasjer) Mønt himling over artium med glasstak.
Takrenner og nedløpsrør i metall til offentlig nett. TG1.
Sentralt ventilasjonsanlegg med balansert ventilasjon, TG1.
Vannrør TG1. Avløpsrør TG1. Ny vvbereder 2020, TG1.
Elektrisk anlegg med automatsikringer, TG1.
Bad fra 1998, uten dokumentasjon, Generell TG3. Fall med 20mm fra dørterskel til sluk med TG1. Sluk, membran og tettesjikt er gitt TG2 pga manglende dokumentasjon. Hulltaking ikke gjennomført.

Beskrivelsen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet leies ut etter sameiets reglement.

Oppvarming

Elekrisk oppvarming via varmekabler og eventuelle panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og feil kan derfor forekomme.
Megler har kun brukt en enkel energimerking, og brukt vedlagte takstdokument til bakgrunnsinformasjon. Hverken megler eller selger tar ansvar for eventuelle feil som måtte følge av attesten.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 361 019 pr. 2020.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 299 668 pr. 2020.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i området B/F/K4, og er regulert til Bustad/forretning/kontor ifl. reguleringsplan datert 10.03.11, med "Planomtale med føresegner, områderegulering Stranda sentrum". Området ligger også i følge reguleringsplanen innenfor faresonen for ras- og skredfare/flodbølge.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

22.08.1997 9798  Rettigheter iflg. skjøte
Overført fra: 1525 / 53 / 288 / /
Bestemmelse om benyttelse
Gjelder inntil 100 m2 areal.
Rettighetshaver: Mørebil AS.
Gjelder denne matrikkelenheten med flere.

16.09.1998 11290 Erklæring/avtale
 Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
 Gjelder denne matrikkelenheten med flere.

16.09.1998 11290 Seksjonering
 Opprettet seksjoner:
 Seksjon: 1525 / 53 / 288 / / 16
 Formål: Bolig
 Sameiebrøk: 85 / 3100
 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
 Gjelder seksjon nr. 1, 4-13, 16-25

Vei/vann/avløp

Eiendommen ligger i tilknytning til offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett i sameiet.

Adresse og matrikkel

Øyna 16, 6200, Stranda, Gnr. 53 bnr. 288 snr. 16 orgnr. 981118529 i Stranda kommune
Ideell andel av sameiet: 85/3100

Oppdragsnummer

21-22-0031

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.