Straumgjerde

Enebolig med garasje, carport, uthus, stor terrasse og flott utsikt!

Gylsvegen 8 , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 174 m²
Bruksareal 183 m²
Tomt 950 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1975
Gårdsnummer 23
Bruksnummer 102
FINN.no 263720749
Sist endret 20.01.2023 09:31
Prisantydning 2 100 000,-
Totalpris 2 166 320,-

Beregnet totalkostnad

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 166 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende: 
Kjelleretasje: Vindfang, hall med trapp, vaskerom, wc-rom, to soverom, kjellerstue og bod.
Hovedetasje: Gang, bad, to soverom, kjøkken og stue.

- Garasjerom og carport.

Standard

Enebolig med fin beliggenhet i Straumgjerde. Store arealer rundt boligen som er opparbeidet med plener, uteplasser og diverse prydbusker/beplantning. Fra tomten har man flott utsikt mot blant annet Sykkylvsfjorden og omkringliggende fjell. Boligen har garasjerom og carport like utenfor inngangsdøren. Boligen har hovedsaklig normal standard og generelle oppgraderinger må påregnes.

Kjelleretasje
Fra garasje og carport er det enkel adkomst til boligens inngangsparti. Vindfanget og hallen har flislaminat på gulv og muligheter for klesoppbevaring.

Kjelleretasjen har koselig kjellerstue med belegg på gulv og panel på vegger.

Videre inneholder etasjen to soverom, wc-rom med toalett og servantskap, samt separat vaskerom som er utstyrt med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, varmtvannsbereder og skyllekar. Fra vaskerom er det tilkomst til boden med gode oppbevaringsmuligheter.

Hovedetasje
Fra hallen går trappen til hovedetasjen. Hovedetasjens stue er meget romslig med god plass til flere sittegrupper og vindusflater mot vest hvor utsikten kan nytes fra sofakroken. Stuen har oppvarming via vedovn og varmepumpe, samt utgang til terrassen. Terrassen ble utvidet i 2010 og herfra kan man nyte flott utsikt og gode solforhold.

Kjøkkenet har tilkomst fra stuen og har god plass til spisebord hvor morgenkaffen kan nytes. Kjøkkeninnredning fra cirka 1990 med profilerte eikefronter, laminat benkeplate med flis mot overskapene, ventilator og komfyr og oppvaskmaskin.

Hovedetasjens bad ble oppusset og delvis utvidet i 2009. Rommet har flis på gulv og våtromsplater på vegger. Rommet er utstyrt med varmekabler i gulv, dusj i dusjnisje, vegghengt toalett og baderomsinnredning med servant og speil.

Etasjen har to soverom, hvor hovedsoverommet har tilhørende skyvedørsgarderobe og utgang til den vestvendte terrassen.

Uthus / redskapsbygg
På eiendommen ble det oppført stort uthus i 2000. Bygget har støpt dekke og loft med svært gode oppbevaringsmuligheter. Det er også oppført enkelt redskapsbygg i hagen.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet i Straumgjerde med utsikt mot blant annet Sykkylvsfjorden og fjellene rundt. Kort vei til Bunnpris, frisør og Tandstad barnehage. Velledalen Naturbarnehage ligger innen en kjøreavstand på cirka 5 minutter. Elven Straumen er en populær lakseelv som ivrige laksefiskere strømmer til når sesongen starter. I det samme området har det de senere år blitt tillaget lekeapparater og sandvolleyballbane - perfekt for barnefamilien. Lillesanden ved Fetvatnet har blitt et populært tumål for hele Sykkylvens befolkning, her finnes det både gapahuk, utedo, brygge og badestrand. Slettegjerde med et av Sykkylvens flotteste garderobeanlegg er vertskap for diverse fotballarrangementer og her samles også krinsen til jonsokfeiring hvert år.

Like bak boligen er det en ny, stor lekeplass under utvikling i regi av Straumgjerde Vel. Mer informasjon om de mange prosjektene i krinsen finnes på Facebook-siden til Straumgjerde Vel: https://www.facebook.com/groups/446883555361848

Sykkylven sentrum ligger innen en kjøreavstand på cirka 8 minutter og her finner man de fleste servicetilbud/fasiliteter, samt ungdomsskole og videregående skole. Gode bussforbindelser med busstopp like nede i veien. For de ski- og turglade er det kort avstand til Fjellsetra og Strandafjellet.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 8 638,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 4 285,- per år.
Vannavgift til Straumgjerde Vassverk: kr. 2 400,- per år.

Forsikring

Gjensidige

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 183 kvm

Kjelleretasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall med trapp, wc-rom, vaskerom, to soverom og kjellerstue.
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Hovedetasje:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, to soverom, kjøkken og stue.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 950 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 950 kvm. Tomten er opparbeidet med gruset innkjørsel, uthus, vedbod, uteplasser og grøntarealer rundt boligen med plen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Parkering i garasjerom eller carport like foran boligen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for boligen datert 28.02.1975. Dokumenteet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen har pipe fra byggeår med tilsluttet nyere vedovn i stue og kjellerstue, samt vedovn i hallen. Det er montert varmepumpe i hall, samt varmekabler på badet. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 8 638 pr. år Avløp, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 478 369 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 722 127 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som er avsatt til bolig, ihht. reguleringsplan for nordre del av Straumsreiten. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 1528-23/22
Rettigheter i eiendomsrett
1974/101658-2/58  Bestemmelse om veg, 29.03.1974 
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:23 Bnr:102  

Rettigheter på 1528-23/187
Rettigheter i eiendomsrett
2018/1724537-1/200  Bestemmelse om veg, 21.12.2018 21:00 
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:23 Bnr:102  
Bestemmelse om vedlikehold

Vei/vann/avløp

Eiendommen har tilkomst fra offentlig vei, via privat vei med tinglyst veirett. Vantilførsel tilknyttet Straumgjerde Vassverk. Avløp til septiktank med kommunal tømming.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Gylsvegen 8, 6220, Straumgjerde, Gnr. 23 bnr. 102 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-22-0034

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.