Straumgjerde

Flott og innholdsrik eiendom med romslig enebolig og to garasjer. Gode sol- og utsiktsforhold

Bakkane 63 , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

16. august tirsdag kl. 17:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 193 m²
Bruksareal 199 m²
Tomt 954 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1971
Gårdsnummer 22
Bruksnummer 7
Energimerking E
FINN.no 267876202
Sist endret 08.08.2022 09:55
Prisantydning 2 700 000,-
Totalpris 2 781 320,-

Beregnet totalkostnad

2 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 781 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Kj.Etasje: Entrè/gang, trapperom, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom, soverom, bod
1.Etasje:  Vindfang, trapperom, gang, stue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, 2 soverom

I tillegg har boligen en romslig, utvendig bod, og en romslig, solrik terrasse.

Standard

Velkommen til en innholdsrik eiendom med enebolig over to etasjer, samt to frittstående garasjer. Boligen fikk en rekke oppgraderinger på slutten av 80-tallet/starten på 90-tallet, og holder en generelt god standard fra den tid. Boligen ble også tilbygd i 1987 med utebod, og ombygd med utvidelse av bad i 1983. Standard er i hovedsak gulvoverflater med 3-stavs parkett, flis, teppe og vinyl på gulvoverflater, vegger med malte paneler og tapeter, og himlinger kledd med malt panel, himlingsplater og malte flater.

I underetasjen er standarden også fra rundt 1980/90 med 3-stavs parkett, laminat og vinyl på gulvoverflater, vegger med malt panel og tapeter, og himlinger kledd med malt panel og himlingsplater. Denne etasjen er delvis innredet som en sokkelleilighet (ikke matrikkelregistrert).

Entré

Boligen har et overbygd inngangsparti på den østlige siden av bygget. Her er det også inngang til vaskerommet i etasjen, samt inngang til en romslig, utvendig bod. Tradisjonell entrè med skiferbelagt gulv og plassbygd garderobeløsning. Underetasjen har også egen inngang til det som er innredet som en sokkelleilighet.

Stue

Stuen er svært romslig på størrelse, med plass til flere møbelgrupper. Gulvoverflaten er belagt med 3-stavs parkett, vegger med hvitmalte tapeter, og glatte, malte himlinger. Det er montert både vedovn og varmepumpe, og store vindusfelt som gir mye naturlig lys og utnytter utsikten maksimalt. Det er også utgang til en svært romslig terrasse. Terrassen er delvis overbygd, vestvendt og med gode sol- og utsiktsforhold.

Stuen i underetasjen er også god på størrelse, med god plass til både sofagruppe og spisegruppe, samt montert ildsted.

Kjøkken

I hovedetasjen er det montert en stor og innholdsrik kjøkkeninnredning, antatt på 90-tallet. Innredningen består av benkeskap, høyskap, kjøkkenøy, samt takhøye vitrine- og overskap. Heltre utførelse med profilerte eikefronter. Benkeplaten er i laminat med nedfelt, hvit servant. Ellers er det montert fullintegrert kjøleskap, kjøkkenhette med ventilator, samt opplegg for oppvaskmaskin og komfyr. Rommet har også god plass til en spisegruppe, og utgang til overbygd terrasse.

I underetasjen er det montert en enkel, hvit innredning med benkeskap og takhøye overskap med hvite, glatte fronter. Benkeplaten er i laminat, med nedfelt stålservant, og av utstyr er det ventilator, samt opplegg for komfyr og oppvaskmaskin.

Bad

Badet i hovedetasjen er romslig på størrelse, og ble trolig ombygd og pusset opp på midten av 80-tallet. Badet er har flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og tapetserte vegger. Av utstyr er det montert en romslig baderomsinnredning med dobbel servant, toalett, stråleovn, bidè, badekar og dusjkabinett.

Hovedetasjen har også et eget vaskerom av eldre dato, med belegg på gulv og malt panel på vegger. Det er montert vegghengt servant, opplegg for vaskemaskin, samt en praktisk bi-inngang.

I underetasjen er badet fra 1991 med vinylbelegg på gulv, og våtromstapet på vegger. Av utstyr er det montert gulvvarme, dusjkabinett, baderomsinnredning og toalett.

Soverom

Boligen har totalt tre soverom, der to er beliggende i hovedetasjen, og ett er beliggende i det som er innredet som sokkelleilighet. Soverommene er utstyrt med garderobeløsninger.

Beliggenhet

Eiendommen har en rolig, landlig beliggenhet på Indre Tandstad i Straumgjerde. Boligen er beliggende på en høyde med gode sol- og utsiktsforhold. Kort vei til Bunnpris, frisør og barnehage. Velledalen Naturbarnehage ligger innen en kjøreavstand på cirka 5 minutter. Elven Straumen er en populær lakseelv som ivrige laksefiskere strømmer til når sesongen starter. I det samme området har det de senere år blitt tillaget lekeapparater og sandvolleyballbane - perfekt for barnefamilien. Lillesanden ved Fetvatnet har blitt et populært tumål for hele Sykkylvens befolkning, her finnes det både gapahuk, utedo, brygge og badestrand. Slettegjerde med et av Sykkylvens flotteste garderobeanlegg er vertskap for diverse fotballarrangementer og her samles også krinsen til jonsokfeiring hvert år.

Sykkylven sentrum ligger innen en kjøreavstand på cirka 8 minutter og her finner man de fleste servicetilbud/fasiliteter, samt ungdomsskole og videregående skole. Gode bussforbindelser med busstopp like nede i veien. For de ski- og turglade er det kort avstand til Fjellsetra og Strandafjellet.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 9776,- / år
(inkluderer avløp via måler, renovasjon og feiing)

Eiendomsskatt kr 3418,- / år

Straumgjerde Vassverk SA kr 2400,- / år.

I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Se beskrivelsen "Byggemåte"

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Vannskade vannledning ute: Polygon rep. Inntaksledning vann høsten 2021
- Enkelte parti utvendig kledning må nok repareres.

Ellers presiseres det at eiendommen er et dødsbo, og selger har derfor svært begrenset kunnskap om eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 193 kvm, Bruksareal: 199 kvm

Kj.Etg: P-rom: 129m², BRA: 129m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Vindfang, Trapperom, Gang, Stue, Kjøkken, Soverom, Bad, Vaskerom

1.Etg: P-rom: 129m², BRA: 129m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Vindfang, Trapperom, Gang, Stue, Kjøkken, 2 Soverom, Bad, Vaskerom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 954 kvm, Eierform: Eiet tomt
Arealet er opplyst ihht. tinglyst målebrev for eiendommen, datert 21.05.70.

Tomten er opparbeidet, og pent tillaget med singlet areal og asfalterte veier, diverse trapper og hellebelegninger. Det er også pent hageareal, terrasser, blomsterbed, hekk og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

På eiendommen er det oppført en frittstående dobbelgarasje, og en frittstående enkelgarasje.
Forøvrig gode parkeringsforhold i innkjørsel.

Dobbelgarasjen er på ca. 46m², og er oppført i 1986. Garasjen er oppført i lecakonstruksjon, og har to porter, der èn er elektrisk. Innlagt strøm og enkelt, åpent opplegg med vann og vegghengt skyllekar. Omtalt i tilstandsrapport som at det påhviler normalt vedlikehold og oppgraderinger. 
Enkelgarasjen er på ca. 18m², og er oppført i enkel trekonstruksjon. Garasjen er omtalt i tilstandsrapport som eldre og enkel i konstruksjon, og står forran betydelig renovering/oppgradering.

Byggemåte

Det er ukjent om det er drenering eller hvilke type drenering det er rundt boligen. Utifra byggeår er det trolig med steinsatte veiter og systemer med drensrør av plast eller betong. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det vises til utslag på fukt ved hulltakning i innforet vegg i gangen i underetasjen. TG3.

Grunnmur i betongstein el. med utvendig pusset og malte flater på de deler av grunnmuren som er synlig. Innvendig er det en del vegger som er innforede og kledde samt en del vegger med fri mur. Fundamenter betong under grunnmur. Det er registrert løs puss på muroverflater. TG2

Tomten er beliggende i sydvendte helling, tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst og biloppstillingsplass. Det er etablert plen og det er beplantet med trær og med prydbusker. Det er plassert en dobbel garasje og et uthus på eiendommen i tillegg til selve boligen. Asfaltert vei opp til boligen på sydsiden av boligen. Det er en del sprekkdannelser i asfalten. Det er single til grunnmur på baksiden av boligen. TG1.

Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Begrenset tilgang, og kun foretatt kontroll av en mindre del av krypareal under deler av boligen. Kontrollert fra luke i trappeoppgang. Det er montert durgoventil på luftingen på en kloakkledning fra badet. Slike ventiler/ luftinger kan medføre økt fuktighet i denne type arealer. Ut ifra tilstanden i de besiktigede områdene er det ikke påvist unormale forhold, men det vil være usikkerhet rundt de mindre tilgjengelige områdene. TG2.

Gulv mot grunn med betongplate i underetasje, og ellers er det etasjeskille av trebjelkelag. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. TG2.

I underetasjen er det betongplate, yttervegger er innforede og platekledde, himlinger med hvite himlingsplater. Hulltaking er foretatt I bakre hjørne i gangen ved trappen. Det er påvist avvik i konstruksjonen.  Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Målingene viser 27 % fukt, noe som tilsier fibermetning i tre og fare for råtskade. Årsak er ikke avdekket, det kan skyldes taknedløp, dreneringssvikt eller kapillære opptrekk av fukt. TG2.

Yttervegger i trekonstruksjon fra byggeår med liggende bordkledning. Stedvise råteskader. TG2. To vegger på kjøkkenet har ny bordkledning i 2020, TG1.

Vinduer i kjeller med koblede glass. Noen karmer er slitte og sprekker i trevirket. TG2.
Vinduer i 1.etasje i forskjellige typer og alder. En del vinduer skiftet på 80-tallet. Hovedsak 2-lags isolerglass. Noe slitasje og sprekker i trevirket, TG2.

Saltak med takkonstruksjon av sperretak. Ukjent utførelse på undertak. Ikke funnet adkomst til selve konstruksjonen. Store deler underkledd skråhimlinger. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Det viser til følgeskader etter lekkasje i overgang taktekket på tilbygget og hovedtaket. Det er ikke undertak på sperrer i tilbygg. Det vises til omtale av
følgeskader fra lekkasje og mulig kondens forårsaket skade i himlinger og tak i tilbygget del. Det er registrert en del råtskader på vindskier, loddbord og kassekledninger. TG3.
Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og taket er besiktiget fra takfot i stige. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
Takvinkelen er for liten til denne typen tekking. Det er noe ujevnheter i enkelte beslagsløsninger.  TG2.
Taktekkingen på tilbygget del, er av  stål/aluminiumsplater og taket er besiktiget fra bakkenivå. Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. TG3.

Det er registrert flatt/ til motfall på takplatene på tilbygget. TG3.

Det er observert renner og beslag av metall. Renner og beslag er fra byggeår. Manglende snøfangere. TG2.

Pipe fra byggeår - TG2. Antas å være av lettklinker eller betongmurstein med puss. Pipen er plassert utvendig. Det er tilsluttet elementpeis i stuen, denne trolig fra tidlig 90 tallet eller slutten 80 tallet. I kjellerstuen er det tilkoblet en eldre vedovn. Påvist sprekker og/eller riss i pipe. Det er videre registrert noe "blæring" og avflassing av maling på pipen.

Elektrisk anlegg med skjult og noe utenpåliggende el-opplegg med sikringsskap med skrusikringer i hovedskapet. Det er et sikringsskap i kjelleren, dette med automatsikringer. Det elektriske anlegget i boligen er med forskjellig alder, men i hovedsak fra byggeår. TG2

Vannrør i boligen er med rør med kobber på observerte steder. Det kan være innslag av rør i andre materialer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. TG2.
Avløpsrør med observert røropplegg med plastrør. Røropplegget er med forskjellig alder, men i hovedsak fra byggeår. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. TG2.
Utvendige vann og avløpsledninger er fra byggeår med oppgraderinger. Det opplyses at det er foretatt utskiftning av en del av den utvendige avløpsledningen i senere tid. Avløpsrør er av plast og vannledninger er trolig av plast (PEL). Vanntilførselen er fra felles privat vannverk. Mer enn  halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid oppbrukt på deler av kloakk som ikke er fornyet og bunnledninger. TG2

VVbereder 200liter, fra 2016. TG1. Varmepumpe (luft/luft) TG1. Ventilasjon fra byggeår bestående av naturlig ventilasjon i form av ventiler. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. TG2.

Radon TG2: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Utfra geo kart er det ingen kjente forekomster av Radon i området.

Kjøkken i kjelleretasje med generell TG3: Innredningen har en del slitasje og oppgradering/ fornying av innredning må påregnes. Det har vært dryppskade fra blandebatteriet i innredningen. Blandebatteriet er koblet ut.
På kjøkken i kjelleretasjen er det kjøkkenventilator med avtrekk ut. Registrert avvik med avtrekk, ventilator må skiftes. TG3.

Bad i kjeller med generell TG3: Ikke avtrekk fra rommet, og skade på dusjkabinett. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke registrert skade på rommet under befaringen, men med bakgrunn i standard og forskriftens strenge vurdering av våtrom kommer rommet ut med TG 3. Videre bruk med forsiktighet. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det er tatt hull i kjøkkenveggen mot kabinettet, det er ikke registrert fukt i veggen under befaringen. TG0. Det er ikke avtrekk i rommet.

Kjøkken i 1.etasje med generell TG1. Kjøkkenventilator med avtrekk ut, TG1.

Bad i 1.etasje med generell TG3:  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke registrert skade på rommet under befaringen, men noe slitasje som åpne tapetskjøter, slitt innredning og skade på dusjkab. Det er ikke tilstrekkelig avtrekk fra rommet, og ikke fremlagt dokumentasjon, så med bakgrunn i standard og forskriftens strenge vurdering av våtrom kommer rommet ut med TG 3. Videre bruk med forsiktighet. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det er en luke i ytterveggen på utsiden av badet, det er foretatt i fuktmåling her, uten at det er registrert unormale forhold under befaringen. TG0. Det er ikke registrert fall på gulv iht krav.

Vaskerom i 1.etasje med generell TG3: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke registrert skade på rommet under befaringen, men med bakgrunn i standard og forskriftens strenge vurdering av våtrom kommer rommet ut med TG 3. Videre bruk med forsiktighet.

Innvendige trapper med TG2 pga av manglende rekkverk.

Overflater generelt med TG2 pga bruksslitasje og mindre skader, sår og rifter.

Beskrivelsen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse, datert 06.05.71 for boligen med merknader om "Pussing av murer. Fylling rundt murer. Litt innredning i kjeller".
Det er ellers foretatt diverse ombygginger og bruksendringer av rom, og det er ukjent hvorvidt dette var omsøkt i sin tid. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på slike tiltak.I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Byggeløyve for den nyeste garasjen, godkjent 14.05.86.

Adgang til utleie

Boligen er innredet med sokkelleilighet, men denne er ikke omsøkt eller godkjent (matrikkelregistrert). Boligen kan derfor lovlig kun leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Elektrisk via gulvvarme på baderommene og kjøkken i underetasjen, samt eventuelle panelovner.
Varmepumpe (luft/luft)
Ildsted på begge stuer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og har kun brukt tilstandsrapporten som grunnlag for å utarbeide en enkel energiattest. Feil kan derfor forekomme, og hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten. Attesten ligger vedlagt.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 194 pr. år (inkluderer avløp via måler, renovasjon, feiing og eiendomsskatt)

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 381 537,- pr. 2020.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 373 533,- pr. 2020.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er beliggende i uregulert område, avsatt til LNFR i Kommunedelplan for Straumgjerde 2017 - 2028, datert 03.09.2017. Tilhørende føresegner er datert 03.09.2017, og det fremgår blant annet at "Innafor LNF-område skal det ikkje tillatast ny eller vesentleg utviding av bustad-, nærings- eller fritidsutbygging eller frådeling til slike formål. Forbodet gjeld ikkje utbygging som har direkte tilknyting til stadbunden næring."

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

15.12.1970 104914-3/58  Bestemmelse om gjerde  

15.12.1970 104914-4/58  Bestemmelse om gjerde  

20.04.1971 101575-3/58  Best. om vann/kloakkledn.  

15.12.1970 104914-1/58  Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1528 Gnr:22 Bnr:1
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 1528-22/1
15.12.1970 104914-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:22 Bnr:7  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
 
Rettigheter på 1528-22/1
20.04.1971 101575-1/58  Best. om vann/kloakkledn.  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:22 Bnr:2  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:22 Bnr:7  

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Tilknyttet privat vannverk, Straumgjerde Vassverk SA.
Tilknytt privat, felles vei med tinglyst veirett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det er avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Flere rom er bruksendret, eksempelvis fra "bod" til kjøkken.

Feier opplyser at: "Teglskorstein, sist kontrollert den 01.10.2020. Ingen sot i skorsteinen.
Tidlegare merknad: Røykrøret i 1. etg stikk minst 100 mm inn i skorsteinen. Usikker om dette er retta."

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bakkane 63, 6220, Straumgjerde, Gnr. 22 bnr. 7 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-22-0042

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.