Drabløsmarka

Tradisjonell og koselig hytte med tre soverom, nydelig utsikt, båtplass og kort vei til langrennsløyper!

Drabløsmarka , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Tomt 902 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1975
Gårdsnummer 25
Bruksnummer 134
FINN.no 275209598
Sist endret 20.08.2023 20:07
Prisantydning 2 650 000,-
Totalpris 2 727 320,-

Beregnet totalkostnad

2 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 77 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 727 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta går over ett plan og inneholder følgende:
Entre/gang, bad, tre soverom, stue og kjøkken.

- Krypkjeller.
- Hems på deler av bygget.
- Vedbod.

Standard

Flott, tradisjonell hytte med furubord på gulv og tømmervegger. Hytten har en flott beliggenhet med gode sol- og utsiktsforhold.

Stue
Romslig stue med gode muligheter for både sofagruppe og spisebord. Fra stue er det utgang til terrassen i front - her er det nydelig utsikt over Nysætervatnet. I stue er det god takhøyde og montert peisovn. Et perfekt sted å nyte stillheten etter en lang dag i skiløypene!

Kjøkken
Kjøkkenet har innredning med profilerte furufronter. Innredningen inneholder videre laminat benkeplate, utslagsvask/oppvaskkum og komfyr. Kjøkkenet har gode muligheter for spiseplass og i tillegg er det montert vedovn i rommet.

Bad
Badet har furubord på gulv og tømmervegger. Rommet er utstyrt med dusjkabinett med direkte kobling til avløp, toalett, elektrisk avtrekksvifte og baderomsinnredning med servant og speilskap.

Soverom
Hytten har tre soverom. Hovedsoverommet har tilkomst via stue og har tilhørende garderobeskap. De to øvrige rommene er idag innredet med køyesenger. Ett av rommene har egen utgangsdør.

Diverse
- Det ble innlagt strøm i hytta i 2003.
- Septiktank i glassfiber fra 2000. Egen tank for gråvann.
- Privat vann fra borehull fra 2015.
- Varmtvannsbereder fra 2003.
- Nye bunnledninger fra badet i 2000.
- Ny pipekledning/pipetopp i 2019.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i hjertet av Sunnmørsalpene, i et stille og rolig område innenfor Drabløsstølen. Fra hytten har man flott utsikt mot Nysætervatnet og gode solforhold.

Alpinanlegget på Fjellsætra har et godt og variert utvalg for den skiglade, med totalt 5 heiser og 14 nedfarter. Anlegget er familievennlig tilrettelagt, med blant annet gratis barneheis og flotte langrennsløyper. Fjellsætra har totalt 35 kilometer med preparerte langrennsløyper, inkludert lysløypen som er belyst frem til kl. 21:30. Lysløypen ligger like nedenfor hytten, så her er det bare å spenne på seg skiene.

Eiendommen er et godt utgangspunkt for for trim- og fjellturer, både sommer som vinter. Området kan by på jaktmuligheter for rype og hare ved eksempelvis Ausekaret, Roalden og Ramstadfjella. Nysætervatnet er for øvrig populært for både bading, padling og fisking på sommerstid, med fangstmuligheter på ørret og røye. Jakt- og fiskekort kjøpes lokalt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: 9 372,- per år.
Eiendomsskatt: 1 646,- per år.

Pliktig medlemsskap i veilaget, med årlig avgift på kr. 800,-. Valgfritt medlemsskap i hytteforeningen med årlig avgift på kr. 300,-. Snøbrøyting av Sætreveien med fastpris for 2022/2023 på kr. 10 000,- per hytte ved minimum 50 stk. påmeldte eiendommer.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm

Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, tre soverom, bad, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 902 kvm, Eierform: Eiet tomt

Flott tomt som er opparbeidet med gruset adkomst/biloppstilling, terrasse, skiferbelagt inngangsparti og grøntarealer rundt hytta.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen.

Oppvarming

Oppvarming via vedovn i stue og kjøkken. Forøvrig elektrisk oppvarming via panelovner.

Kommunale avgifter

Kr. 9 372 pr. år Slamtømming og hytterenovasjon

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi er rekvirert, men ikke mottatt.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsboliger ihht. gjeldende reguleringsplan. Det er mottatt varsel for oppstart av detaljregulering for F25 ved Nysætervatnet. Det skal ihht. til mottatt varsel planlegges for enkelthytter med høyde og utnyttingsgrad ihht. kommunedelplanen. Dokumenter knyttet til oppstartsvarselet følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Offentlige planer

Det er mottatt oppstartsvarsel for detaljregulering av felt F25. Dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Sætreveien er en felles, privat vei, hvor det er pliktig medlemsskap i veilaget for å benytte denne. Avgiften er kr. 800,- per år, denne kan bli justert.

"Fet og Drablaus velforening" har hatt som hovedformål å drifte veien ift. vedlikehold og vinterbrøyting, og er også "enheten" i forhandlinger og samarbeid med grunneiere, samt informasjonsflyt til hytteeierne i området. Medlemsskap i hytteforeningen/velforeningen er frivillig, og koster kr. 300,- per år. Snøbrøyting er frivillig, denne har en årlig kostnad på cirka 6000,- - 8000 per hytte. Sætreveien og alle sideveier inkl. parkeringsplasser blir brøytet gjennom hele ukene.

Privat vann med vann fra borehull som er felles med to andre eiendommer. Borringen ble utført i 2015. Vedlikeholdskostnader blir fordelt på brukerne. Avløp til septiktank som ble satt ned i 2000, gråvann til egen tank. Kommunal tømming.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Feier opplyser følgende: 2 stk gråsteins skorsteiner hvor den ene ikke er i bruk. Dårlig tilstand på skorsteinene. Sist feiet 09.06.2021, beksot (energirik sot som kan føre til sotbrann) i skorsteinen.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Drabløsmarka, 6220, Straumgjerde, Gnr. 25 bnr. 134 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-22-0068

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.