Øvre Kongshaugen

Nyoppført laftethytte med god standard og ski-in/ski-out. Hems, gode sol- og utsiktsforhold

Øvre Kongshaugen , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

26. mars søndag kl. 12:00-12:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 66 m²
Bruksareal 70 m²
Tomt 1 057 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2023
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 216
Energimerking C
FINN.no 295094237
Sist endret 16.03.2023 15:37
Prisantydning 4 350 000,-
Totalpris 4 469 820,-

Beregnet totalkostnad

4 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 108 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 350 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 119 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 469 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1.Etg: Entrè/hall, stue/kjøkken, bad/wc, 2 soverom, vaskerom/bod, utv. bod.

Hytten har også hems, og en solrik terrasse i front med fantastisk utsikt utover fjellheimen og Nysætertvatnet.

Standard

Hytten har en generelt god og moderne standard i tradisjonell laftet stil. Gulvoverflater er belagt med bred, beiset furuplank og 60x60 flis, vegger med beiset laft, og himlinger med beiset panel som i all hovedsak er utstyrt med downlights. Hytten er videre gjennomført med tidsriktige, mørke stildetaljer, og har generelt store vindusflater med sorte rammer, samt sort kjøkken og mørke inner-/ytterdører.

Entré

Hytten har et overbygd inngangsparti med downlights.Her har man en en både dør til hyttens hall, samt en praktisk, utvendig bod med god størrelse. Boden har innlagt strøm. Entrèen/hallen er flislagt med moderne 60x60-flis, og har gulvvarme. Hallen har også downlights i himling, og trappstige til hemsen.

Stue

Stuen er romslig på størrelse, og ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Her har man flere, store vindusfelt som utnytter den flotte utsikten maksimalt. I tillegg har man også mønt himling som gir en svært god romfølelse. Rommet har flere møbleringsmuligheter for både sofakrok og spisegruppe, og er utstyrt med downlights på skinner, og har utgang til en overbygd terrasse med downlights. Det er også utgang til en overbygd terrasse med fantastisk utsikt og gode solforhold. Fra terrassen har man ski-in/ski-out til trekket på Fjellsætra.

Kjøkken

Kjøkkenet har montert en L-formet innredning fra Sigdal bestående av benkeskap og overskap med mørke, glatte fronter. Innredningen har en kombinasjon av skuffe- og skapseksjoner med soft-close, og en praktisk hjørnekarusell. Benkeplaten er i laminat med nedfelt, sort servant. Videre er innredningen utstyrt med integrert komfyr og induksjonstopp med overhengende sort, Røroshetta-ventilator, og fullintegrert kjøl/frys og oppvaskmaskin.

Bad

Badet har gulvvarme, og er belagt med samme tidløse og moderne 60x60-fliser som i hellen. Av utstyr er det montert veggholdt toalett, baderomsinnredning og dusjkabinett, downlights og ventil.

Hyttens innvendige bod er innredet som vaskerom og er utstyrt med gulvvarme, vvbereder, rørfordeling for rør-i-rør, sluk, sikringsskap og opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Hytten har to soverom av god størrelse, der begge er utstyrt med downlights. Fra hallen er det også oppgang til en hems med takhøyde på litt over 1,30m (til mønebjelke).

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på vestre side av Kongshaugen, med en helt fantastisk beliggenhet i hjertet av Sunnmørsalpene - like bortenfor skitrassèen. Ekte ski-in/ski-out! Fra eiendommen har man ikke bare en fantastisk utsikt utover Nysætervatnet, men også svært gode solforhold.

Alpinanlegget på Fjellsætra har godt og variert utvalg for den skiglade, med totalt 5 heiser og 14 alpintrasèer. Anlegget er familievennlig tilrettelagt, med blant annet gratis barneheis og flotte langrennsløyper. Like ved hytten går også skisporet, som har et rikt utvalg med muligheter. Meglers anbefaling er runden i skisporet rundt Nysætervatnet, men totalt har man 35km med preparerte langrennsløyper å velge mellom.

Eiendommen ligger videre som et godt utgangspunkt for for trim- og fjellturer, både sommer som vinter, og terrenget innbyr alle aldersgrupper til en aktiv og sunn fritid. Området kan også by på jaktmuligheter for rype og hare ved eksempelvis Ausekaret, Roalden og Ramstadfjella. Man finner også anlegg for leirdueskyting på Strandafjellet, like ved. Nysætervatnet er for øvrig populært for både padling og fisking på sommerstid, med fangstmuligheter på ørret og røye. Jakt- og fiskekort kjøpes lokalt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter er ikke fastsatt pt.
(De kommunale avgiftene for eiendommen vil utgjøre renovasjon og eiendomsskatt)

Privat vann og avløp kr 4.000 / år.

Vei/brøyting ca. 12.000,- / år. (faktureres halvårlig)

I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret av selger frem til overtagelse.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Hytten er nyoppført av Miljøhus, og med garanti. Selger har derfor ikke fått utført tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-"Nytt byggverk som ikke har vært i bruk" ellers er det opplyst hvem som har utført hva.

Boligens areal

1. etasje: P-rom: ca. 66m², BRA: ca. 70m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall/trapperom/gang, bad/wc, vaskerom, 2 soverom, stue/kjøkken.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Utvendig bod

Hems utgjør iflg. tegning ca. 32m². (ikke måleverdig areal). Det påpekes forøvrig at innvendig bod på bygningstegningene er her definert som vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er hentet fra bygningstegningene, og kan avvike noe.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 057 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt på tillagde biloppstillingsplasser.

Byggemåte

Støpt fundament. Støpt ringmur i betong. Støpt, isolert plate på grunn.
Yttervegger av laftet tømmer.
Vindu med isolerglass.
Tak i sperrekonstruksjon, med dragere av rundtømmer.
Taktekking med takpapp, dimensjonert for torv.
Vannrør som rør-i-rør. Vvbereder 200l. Avløpsrør i plast.
Elektrisk anlegg med automatsikringer.

Beskrivelsen er gitt av selger og utbygger.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Dette skal ihht. plan- og bygningsloven foreligge.
Det pt. innsendt til kommunen og avventer behandling. Dette skal foreligge før overtagelse.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via varmekabler på entrè/hall, bad/wc og vaskerom/bod.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og har kun brukt takstrapporten som grunnlag for å utarbeide en enkel attest. Feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Selger har ikke opplyst om energiforbruk. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand, spesielt på fritidsbolig mtp. bruk.

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 640 000,- pr. 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til Fritidsformål, og er beliggende i området BFF2B (Område "Fritidsbustader 1-8 Fritidsbueiningar) i reguleringsplan Områderegulering F26A, datert 07.11.2016. Tilhørende reguleringsføresegner, datert 08.09.16.
Det nevnes for ordens skyld at tilstøtende tomten mot vest er det regulert til BST (skiløypetrasè), og mot nord er det regulert til GN (Naturområde - grønnstruktur) Reguleringsplan med føresegner ligger vedlagt salgsoppgaven. Kontakt megler eller kommunen ved spørsmål.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

11.04.1910 800112-1/58  Bestemmelse om veg  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

19.01.1914 800160-1/58  Utskifting   
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.1914 800161-1/58  Utskifting   
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

23.02.1916 800340-1/58  Elektriske kraftlinjer  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

30.04.1930 800296-1/58  Elektriske kraftlinjer  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

19.03.1934 800338-1/58  Utskifting   
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

21.06.1937 100916-1/58  Erklæring/avtale  
Grensegangssak
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

24.01.1939 100092-1/58  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om regulering av innsjø/vann/elv.
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

28.08.1941 100263-1/58  Skjønn  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

15.01.1949 100111-1/58  Erklæring/avtale  
Grensegangssak
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

10.10.1951 102256-2/58  Bestemmelse om vannrett   
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:20  
Bestemmelse om veg
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere
 
27.08.1952 101953-2/58  Bestemmelse om vannledn.  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:21  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

27.08.1952 101955-2/58  Bruksrett  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:22  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

03.09.1954 102773-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:28  
Bestemmelse om vannledning
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

03.09.1954 102775-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:29  
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om naustplass.
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

19.10.1954 103271-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:30  
Bestemmelse om vannledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere
 
16.12.1954 104003-1/58  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om regulering av innsjø/vann/elv.
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

16.12.1954 104004-1/58  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om regulering av innsjø/vann/elv.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

06.10.1961 104105-1/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:34  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

01.11.1962 104794-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:36  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere
 
29.10.1964 105251-2/58  Jordskifte  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:39  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

18.01.1979 100453-2/58  Bestemmelse om vannrett  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:77  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

07.11.1988 108319-3/58  Rettigheter iflg. skjøte  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:105  
Bestemmelse om vannrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere
 
23.03.1990 102511-2/58  Bestemmelse om vannrett  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:110  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere
 
22.09.1994 12807-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:125  
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om vannledning
Bestemmelse om garasje/parkering
Rett til kjøp av nausttomt til kr. 6.000,-.
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere
 
01.12.1995 17344-2/58  Bestemmelse om veg   
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:128  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

17.06.1996 7863-2/58  Bestemmelse om vannrett  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:126  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

10.07.2000 8837-1/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:133  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:134  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om vannrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

21.11.2000 15360-1/58  Elektriske kraftlinjer  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

18.09.2001 12183-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:136  
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

23.11.2001 15875-1/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:22  
Vegretten kan gjeras gjeldande slik at den også kan omfatte frådelte hyttetomter i teigen.
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

28.12.2001 17654-1/58  Erklæring/avtale  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:134  
Bestemmelse om garasje/parkering
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

13.03.2002 3196-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:138  
Bestemmelse om garasje/parkering (2 parkeringsplasser)
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om vannledning og strømforsyning
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

24.06.2003 8254-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:91  
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om garasje/parkering
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

09.06.2004 8554-1/58  Erklæring/avtale  
Gjelder fremføring av grøftetrase
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver: Sykkylven Energi AS.
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

27.08.2007 676337-2/200  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:161  
Overført fra: 1528-29/3
Gjelder denne registerenheten med flere

24.11.2021 1483147-1/200  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:238  
Bestemmelse om vedlikehold

Grunndata
21.11.2018 1580815-1/200  Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:3

13.07.2021 866887-1/200  Registrering av grunn  
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:236

13.07.2021 866972-1/200  Registrering av grunn  
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:237

13.07.2021 867003-1/200  Registrering av grunn  
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:238

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 1528-29/25
Rettigheter i eiendomsrett
15.03.2022 288494-1/200  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr: 216
Med flere rettighetshavere

Dokumenter frem tilbake til år 2000 er vedlagt prospektet.

Vei/vann/avløp

Privat, felles vei v/ Ladalen Velforening V7 (organisasjonsnr. 925 167 452) og Kongshaugen Veilag. Begge med egne vedtekter.
Privat, felles vann og avløp v/ Kongshaugen Vann- og Avløpslag (Møre Tekniske AS, Org nr 922 859 736), med egne vedtekter.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen. Det medfølger fastmonterte innredninger, og integrerte hvitevarer på kjøkken. Panelovner (også fastmonterte) medfølger ikke. Hyttens løsører/tilbehør kan eventuelt kjøpes etter avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det er avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente, der innvendig bod på bygningstegningene er benyttet som vaskerom.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øvre Kongshaugen, 6220, Straumgjerde, Gnr. 29 bnr. 216 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-23-0008

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.