Korsbakken

Innholdsrik enebolig med landlig, barnevennlig beliggenhet og utleiedel

Fursetvegen 7 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 201 m²
Bruksareal 219 m²
Tomt 7 268 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1955
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 125
Energimerking F
FINN.no 301512198
Sist endret 09.06.2023 10:51
Prisantydning 2 100 000,-
Totalpris 2 166 320,-

Beregnet totalkostnad

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 166 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

U.etg: Gang/bi-inngang, kjellerstue, soverom, vaskekjeller, 3 boder og garasjerom
1.etg: Entrè/hall, gang, kjøkken, spiskammers, stue, bad/wc, soverom
2.etg: Trapperom, gang, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom, soverom

Boligen har også to verandaer, og i tillegg er det oppført frittstående garasje og uthus på eiendommen.

Standard

Boligen ble påbygd rundt 1975, og har i hovedsak en standard fra 80- og 90-tallet med gulvoverflater av vinyl, laminat og flis. Vegger med malte tapeter, flis og panelplater, og himlinger er i all hovedsak kledd med himlingsplater. Det er også foretatt diverse oppussings-/renoveringsarbeid i 2016-2022, samt flere tekniske oppgraderinger med eksempelvis taktekking, elektrisk, fiber og diverse vinduer i senere år.

Entré

Boligens hovedinngang er beliggende på vestsiden, med skiferbelagt dekke. Inngangspartiet er overbygd, og man kommer inn i en hall med trapperom til loftsleiligheten. Begge enhetene har egen innergang, og i hovedetasjen er det montert skyvedørsgarderobe.

I underetasjen er det også bi-inngang.

Stue

Boligens romslige størrelse gir muligheten til hele 3 stuer - èn i hver etasje! I hovedetasjen er det lyse og lette fargevalg, samt store vindusflater som gir mye naturlig lys og god romfølelse. Rommet er utstyrt med en med vedovn fra 2018, samt varmepumpe (luft/luft). Det er også utgang til en solrik veranda med utsikt mot Stranda og de omkransende fjellene. Denne ble oppgradert rundt 2019 med membranduk, lekter, terrassedekke og rekkverk, samt verandadør i 2018.

Hoveddelen har også en romslig kjellerstue hvor det er montert vedovn, og loftsleiligheten har også en romslig, L-formet stue med vedovn.
I trapperommet i 2.etasje er det også utgang til en overbygd veranda.

Kjøkken

Kjøkkenet i hovedetasjen har laminatfliser på gulv, og dels tapetserte og flisekledde vegger. Det er montert en L-formet innredning med overskap og  glatte fronter. Benkeplate i laminat, samt stålbenk. Montert opplegg for frittstående hvitevarer, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Innredningen har mye av både skap- og benkeplass, og rommet har videre god plass til frokostbord. I tilknytning til kjøkkenet har man også en praktisk, tradisjonell matbod/spiskammers.

I loftsetasjen har kjøkkenet gulvoverflate med vinyl, og tapetserte vegger. Det er også her montert en L-formet innredning med hvitfolierte, glatte fronter og overskap. Benkeplate i laminat med nedfelt stålservant, og opplegg for frittstående hvitevarer.

Bad

I hovedetasjen ble badet pusset opp på 1990-tallet, og har flislagt gulv med nedstøpte varmekabler og fliskledde vegger. Her er det montert dusjnisje med glassvegger, wc, baderomsinnredning med nedfelt servant og skapinnredning med profilerte fronter. I kjelleren er det egen vaskekjeller med vvbereder på 300l fra 2017, sluk, skyllekum og opplegg for vaskemaskin.

I loftsleiligheten er det vinylbelagt gulvoverflate med gulvvarme (og nyere termostat), og fliskledde vegger. Her er det montert dusjkabinett, wc fra 2022, baderomsinnredning med nedfelt servant og opplegg til vaskemaskin.

Soverom

Boligen har totalt tre soverom, der ett  er beliggende i hver etasje. I loftsetasjen ble soverommet pusset opp i 2016, og i hovedetasjen ble soverommet (også innergangen) renovert i 2018. Soverommet i underetasjen ble pusset opp i 2022.

Beliggenhet

Boligen er beliggende på Korsbakken, cirka 3 km fra Stranda sentrum. Sentrum kan by på fasiliteter som kino, dagligvare, frisører, kafèer, vinmonopol, restaurant, kollektivtransport og diverse butikker. Stranda kan videre by på flotte turmuligheter, og et stort skianlegg på Strandafjellet.  Eiendommens nærområde er et etablert boligområde, i kort avstand fra både barnehager og skoler. Til Trollhaugen Barnehage er det ca. 500m, og til Ringstad Barnehage, ungdomsskolen og videregående er det i underkant av 2km.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 15 575,- pr. år.
(inkluderer vann- og kloakkavgift, redusert renovasjon og feiing)

Eiendomsskatt kr. 2 119,- / år.

Brøyting og sanding, ca kr 8 000,- pr år (varierer med behov)

I tillegg kommer utgifter til strøm og forsikring.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 81672073

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Se beskrivelsen "Byggemåte".

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Utført arbeid på bad/våtrom? Ja, faglært. "Møre rør / Br rør (dagens slogen rør). Byttet vannkloset i 2 etg. Ny varmtvannstank i 2017"
- Utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, faglært. "Sykkylven rør /br rør (dagens slogen bygg). Nyttavløp og stakeluke til kjøkken/vaskerom (2018). Nytt avløpsrør mellom bad og soverom i 1. etg"
- Problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? "Ja, Veggtapet i 1 etg og vedovn i 2 etg kvalifiserer ikke dagens krav"
- Har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? "Har observert og fjernet maur ved uthus om våren 2019" og mus/maur i uthus 2021".
- Utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? "HT-Bygg. Nytt tak (taktro, duk, lekter, plater, pipehatt og takrenner. La ny "sveiseduk på balkongen over garasjen 2018 samt nytt rekkverk. Byttet selv kjellervindu (2lags pvc) høsten 2022 samtidig som vi pusset opp gjesterommet i kjellern"
- Utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? "EL24. Nytt sikkringskap i begge etg, nytt elektrisk i gang 1 etg og alle termostatene i hele huset over noen år. Elkontroll utført feb 2023 uten noen anmerkninger. Se vedlegg"

Boligens areal

Primærrom: 201 kvm, Bruksareal: 219 kvm

U. etasje: Bruksareal: 68 m², Primærrom: 50 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, Kjellerstue, Soverom.

1. etasje: Bruksareal: 85 m², Primærrom: 85 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, Gang, Bad, Soverom, Kjøkken, Stue.

2. etasje: Bruksareal: 66 m², Primærrom: 66 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, Bad, Kjøkken, Stue, Soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 7 268 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er totalt på ca. 7,2 mål, hvorav 2 mål er hageareal rundt boligen, og ca. 5,2 mål er skogsareal.
Rundt boligen og uthuset er tomten opparbeidet, med tillaget asfaltert biloppstillingsplass, samt trapper og forstøningsmurer i betong og betongstein. Hagearealet er romslig og flatt - perfekt til lek og ballspill.

Uthuset er oppført rundt 1960, og er to etasjer med totalt ca. 72m².

Garasje / Parkering

Boligen har en tilknyttet garasje under verandaen, samt en frittstående enkelgarasje fra 1985 på ca. 14m². Denne garasjen er oppført med ringmur av betong, og vegger av bindingsverk med liggende bordkledning. Tak med sperrer, og tekking av metallplater. Montert vippeport.

Det er ellers gode parkeringsforhold ved boligen på tillaget biloppstillingsplass.

Byggemåte

Tomteforhold - Området består av hovedsakelig løsmasser, samt antatt eventuelt fjell.
Terrengforhold - TG3 . Terrengfall inn mot bygning, men ellers ikke nærmere vurdert pga. snødekt.
Forstøtningsmurer - TG1. Mur med betongblokker mot vei.
Forstøtningsmurer - Mur mot uthus - TG3. Litt skjev og har sprekker.

Drenering - TG3. Drenering av ukjend utføring og kvalitet. Drenering frå byggeår. Avrenning til terreng. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt.
Grunnmur i betong/betongstein - TG2. Grunnmur har mindre sprekkdannelser.
Gulv mot grunn - TG3. Gulv mot grunn av betong. Målt fukt i bakkant av kjeller, samt påvist delvis oppsmuldret betong på enkelte steder.
Rom under terreng - TG3. Påvist indikasjoner på fuktgjennomtrening i kjellergulv, samt påvist fuktighet på mur/gulv i kjeller.
Veggkonstruksjon - TG1. Bindingsverk  fra byggeår med utvendig eternittplater, samt noe liggende bordkledning, isolasjon og innvendige plater. Eternitt/asbest er spesialavfall.
Vinduer - TG2. Ulik årgang, i hovedsak vinduer med 2-lags isolerglass. Noe punkterte, samt noe fornyinger.
Etasjeskille - TG1. Etasjeskillere av trebjelkelag.
Takkonstruksjon - TG1. Konstruksjon med sperrer av tre.
Taktekking - TG 1. Opplyst å være fra 2018 med Decra stålplater ihht. egenerklæring, samt ny taktro, undertak, lekter og plater. Takstige.
Nedløp og beslag - TG1. Av metall
Ytterdører - TG1.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger - TG 1. Terrasse på tak av tilknyttet garasje. Betongdekke med terrassebord.
Balkong i 2.etg - TG1. Bygd i trekonstruksjon med dekke av asfaltpapp og rekkverk av tre, samt overbygg.
Innvendige trapper - TG2. Lukka tretrapp fra 1.etg til 2.etg, og åpen trapp fra 1.etg til u.etg. Mangler håndløper på trapp til underetasje.
Utvendige trapper - TG 1. Betongtrapp fra terreng til nivå i underetasje.
Andre utvendige forhold - TG 1. Opparbeidet uteareal. Mur med betongblokker, diverse beplantning. Delvis asfalt/oljegrus ved inngangsparti.
Radon - TG2. Ikke utført radonmålinger. Bygget er ikke utført med radonsperre, men dette var ikke et krav på byggetidspunktet.
Pipe og ildsted - TG 2. Mursteinspipe fra byggeår. Sotrender på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Overflater, innvendig - TG 1. Gulv generelt med laminat og belegg, samt flis. Vegger med i hovedsak malte plater og malte tapeter.
Overflater, 2.etg - TG1. Hovedsak gulv med laminat og vinyl, og vegger med tapeter. Bad med flis.
Innvendige dører - TG1. Malte, glatte dører.
Innvendige dører, U.etg - TG1. Flere nyere dører. Hvite og profilerte. Dør til vaskekjeller er noe treg.

Vaskekjeller, Generell - TG3. Vaskekjeller fra byggeår. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, men fungerer som det står.
Vaskekjeller, Hulltaking - TG IU. Tilliggende konstruksjoner mot yttervegg under terreng.

Bad, Generell - TG3. Flis på gulv med gulvvarme, og flis på vegger. Montert dusj på vegg med dører, vask m/ innredning og wc. Badet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, men fungerer som det står.
Bad, Hulltaking - TG IU. Vannførende ledninger ligger delvis mot yttervegg.

Bad 2.etg, Generell - TG3. Vinyl på gulv med gulvvarme, og flis på vegger. Montert dusjkabinett, baderomsinnredning, opplegg vaskemaskin og wc. Badet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, men fungerer som det står.
Bad 2.etg, Hulltaking - TG IU. Vannførende ledninger ligger delvis mot yttervegg.

Kjøkken, Overflater og innredning - TG1. Kjøkken med glatte, hvite frontert, med håndtak av metall. Over- og underskap. Stålbenk m/dobbel kum.
Kjøkken, Avtrekk - TG 2. Kjøkkenventilator montert over komfyr. Manglar dekkplate for motor, men fungerer som den står.

Kjøkken 2.etg, Overflater og innredning - TG1. Kjøkken med glatte, hvite frontert. Over- og underskap.
Kjøkken 2.etg, Avtrekk - TG 1.

Vvbereder - TG1. 300 liters tank fra 2017.
Utvendige vannledninger - TG 2. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Vannledninger - TG2. Vannledninger av kobber. Delvis rør med plastkappe, delvis uten. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Utvendige avløpsledninger - TG2. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
Avløpsrør - TG2. Avløpsrør av plast og støpejern. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Ventilasjon - TG1. Bygning med naturleg ventilasjon. Avtrekk frå ventilator på kjøkken.
Andre installasjoner - TG1. Vedovn på alle plan.
Andre VVS-installasjoner - TG1. Varmepumpe er montert med innblåsing på stue i 1. etg.
Elektrisk anlegg - TG1. To sikringsskap med automatsikringer.
Branntekniske forhold - TG3. Manglende brannslukningsapperat.

Beskrivelsen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Eiendommen er registret med 2 bruksenheter i matrikkelen, H0101 og U0101.
Det er derimot loftsetasjen er innredet som en egen leilighet, og leies per i dag ut til kr. 5000,- + strøm. (egen måler). Oppsigelsestid på 1 mnd, og dersom det er ønskelig at boligen overleveres uten leieforhold, må dette tas med som forbehold i budskjemaet.

Oppvarming

Montert ny vedovn i 2018 i h.etg, samt varmepumpe (luft/luft). Det er også vedovn i u.etg og 2.etg.
Gulvvarme på bad i 1.etg og 2.etg. samt kjellerstue og soverommet i underetasjen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som fremgår av attesten, da det kun er benyttet en enkel merking, og takstdokumentet er brukt som bakgrunnsinformasjon. Attesten ligger vedlagt prospektet

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 694 pr. år (inkluderer vann- og kloakkavgift, redusert renovasjon, feiing og eiendomsskatt)

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 551 249 pr. 2021.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 984 496 pr. 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert, men avsatt til ifl. boligformål, samt LNF-området mot vest, i kommunedeplan, datert 23.06.2021. Tilhørende føresegner "Kommuneplan sin arealdel 2021-2033" datert 24.06.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen. På grunn av eiendommens størrelse må det sendes inn egenerklæring om konsesjonsfrihet av kjøper(ne). Dette bistår megler med ifbm. kontraktsskriving.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

13.01.1954 100197-3/58  Bestemmelse om veg  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om gjerde

09.01.1958 100091-1/58  Bestemmelse om veg  
Vegvesenets betingelser vedtatt

20.10.1994 14198-1/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:53 Bnr:205  
Gjelder denne registerenheten med flere

13.01.1954 100197-1/58  Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1525 Gnr:53 Bnr:71

Rettigheter på andre eiendommer:

Rettigheter på 1525-53/71
Rettigheter i eiendomsrett
13.01.1954 100197-2/58  Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:53 Bnr:124  
Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:53 Bnr:125  
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om vannledning
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.

Rettigheter på 1525-53/124
Rettigheter i eiendomsrett
21.06.1971 102606-1/58  Bestemmelse om bebyggelse  
Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:53 Bnr:125

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknytt vann og avløp.
Privat, felles vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Det foreligger kun tegninger (ikke datert) fra tilbygget (som viser 1.etg og 2.etg) - og her fremgår det i hovedsak kun bad. Veggplasseringer stemmer dog ikke helt med dagens bruk, men rommene er udefinerte.

Det nevnes for ordens skyld at det ikke er noen nedgravd oljetank på eiendommen. 

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Tindra Nett opplyser at begge anleggene (hele boligen) hadde el-tilsyn og ble godkjent 17.02.2023

Feier opplyser at siste feiing var 19.05.2022, og siste tilsyn på pipe/ildsted var 08.12.2022. Det var avdekket fire avvik i rapporten, og denne ligger vedlagt prospektet.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Fursetvegen 7, 6200, Stranda, Gnr. 53 bnr. 125 i Stranda kommune

Oppdragsnummer

21-23-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.