Grebstadhagen

Stor og innholdsrik enebolig med sokkelleilighet, dobbelgarasje, stor hage og meget barnevennlig beliggenhet!

Grebstadvegen 73 , 6230 Sykkylven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

67%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 235 m²
Bruksareal 249 m²
Tomt 1 285 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1990
Gårdsnummer 7
Bruksnummer 231
FINN.no 319744488
Sist endret 25.09.2023 13:36
Prisantydning 5 300 000,-
Totalpris 5 451 220,-

Beregnet totalkostnad

5 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 151 220,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 451 220,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over tre plan og inneholder følgende:
Kjelleretasje: Vindfang, stue/kjøkken, to soverom, bad/vaskerom, vaskerom og to boder.
Hovedetasje: Vindfang, gang, tre soverom, bad, stue og kjøkken.
Loftsetasje: Gang, stue, to soverom og wc-rom.

- Dobbelgarasje på 47 kvm.

Standard

Velkommen til Grebstadvegen 73, en stor og pen enebolig med meget attraktiv beliggenhet i Grebstadhagen. Boligen går over tre plan og er innredet med godkjent utleieleilighet i sokkeletasjen. Utearealene rundt boligen er pent opparbeidet med gruset adkomst, natursteinsmurer, terrasser og store grøntarealer med beplantning og plen. Fra eiendommen er det kort vei til blant annet lekeplasser, fotballbane og den nye sentrumsskolen.

Kjelleretasje
Store deler av kjelleretasjen er innredet med godkjent utleieleilighet. Leiligheten er per idag utleid for kr. 6600,- eks. strøm. Leiligheten inneholder to soverom med nyere laminat på gulv og gode muligheter for både seng- og garderobeløsninger. Stue har laminat på gulv og delvis åpen løsning mot kjøkken. Kjøkkeninnredning fra byggeår med hvite, slette fronter, laminat benkeplate med flis mot overskap, ventilator, komfyr og opplegg for oppvaskmaskin.

Badet i leiligheten er fra byggeår og har belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Rommet er utstyrt med toalett fra 2021, badekar, baderomsinnredning, vegghengt skyllekar og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Fra badet er det tilkomst til stor innvendig bod på cirka 14 kvm med gode oppbevaringsmuligheter.

Leiligheten har varmekabler i samtlige gulv foruten bod.

Hoveddelen disponerer vaskerom og bod i kjelleretasjen. Vaskerommet har belegg på gulv og malte flater på vegger. Rommet er videre utstyrt med vegghengt skyllekar, varmtvannsbereder, badekar og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Rommet har egen inngang og tilkomst til stor, innvendig bod på cirka 13 kvm.

Hovedetasje
Inngangspartiet til boligens hoveddel ligger på baksiden av boligen, her er det tillaget terrasse hvor morgensolen kan nytes. I vindfanget er det god plass til klesoppbevaring, både på vegg og i garderobeskap.

Romslig stue med parkett på gulv og god plass til flere sittegrupper. Hovedetasjen har Eswa takvarme i himlinger, i tillegg til vedovnen på stuen. Fra stue er det utgang til sørvendt terrasse. Her er det tillaget levegger og utestue, samt enkel tilkomst til hagen som strekker seg rundt boligen.

Ved stue ligger ett av etasjens tre soverom. De to øvrige soverommene ligger mot nord og har tilhørende garderobeløsninger.

Kjøkkenet ligger i tilknytning til stuen har har heltre innredning fra byggeår med hvite, profilerte fronter. Innredningen inneholder laminat benkeplate med flis mot overskap, ventilator, komfyr og opplegg for oppvaskmaskin.

Hovedetasjens bad har vinylbelegg på gulv og tapet på vegger. Rommet er utstyrt med varmekabler i gulv, dusj med dusjvegger, nyere toalett og baderomsinnredning med servant, speil og belysning.

Loftsetasje
Fra stuen går trappen til loftet. Her ligger loftstuen som har laminat på gulv og panel på vegger. Gode oppbevaringsmuligheter i praktiske kneloft. Etasjen har separat wc-rom (toalett fra 2021) og to soverom, ett i hver ende av etasjen. Soverommene er romslige og ett av rommene har tilhørende skyvedørsgarderobe. Soverom 2 har tilkomst til kneloft.

Diverse
- Innlagt fiber med eget anlegg for leilighet.
- Dobbel gips med lydbøyler mellom kjelleretasje og hovedetasje.
- Dobbelgarasje med loftsetasje med svært gode oppbevaringsmuligheter.
- Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2007 i hoveddel.
- Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2010 i leilighet.

Beliggenhet

Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet i Grebstadhagen. Populære Grebstadhagen kan by på barnevennlige omgivelser med blant annet to lekeplasser og ballplass i umiddelbar nærhet - perfekt for de yngste i nabolaget. Fra boligen er det gangavstand til Sykkylven sentrum med de fleste servicetilbud/fasiliteter. Innenfor en kjøreavstand på cirka 5 minutter finner man flere barnehager, nye Aure barneskole, ungdom- og videregående skole, idrettshall, svømmehall, Sykkylven Regionale kunstgressbane og kulturhus med kino.

Like utenfor inngangsdøren finnes et utall av turmuligheter, hvor populære turmål som Vassetra, Aurenakken og Kambane bare er noen av alternativene.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 15 673,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 8 671,- per år.
Brøyting: cirka kr. 2 000,- per år.

Forsikring

Tryg Forsikring

Boligens areal

Primærrom: 235 kvm, Bruksareal: 249 kvm

Kjelleretasje:
Bruksareal: 99 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, to soverom, bad/vaskerom og vaskerom.
Sekundærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To boder.

Hovedetasje:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, tre soverom, bad, stue og kjøkken.

Loftsetasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, wc-rom og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 285 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er foruten bygningsmassen pent opparbeidet med gruset adkomst/biloppstillingsplass, forstøtningsmurer, hekker, mye beplantning og plen.

Garasje / Parkering

Det er oppført dobbelgarasje på eiendommen. Garasjen er 47 kvm og har betongplate som gulv. Det er montert garasjeport med motoråpner. Det er klargjort for vann i garasjen. På baksiden av garasjen er det inngang til loftsetasjen, denne har svært gode oppbevaringsmuligheter. Forøvrig gode parkeringsmuligheter på tomten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for boligen datert 23.04.90. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som enebolig med hybel/sokkelleilighet.

Leiligheten er per idag utleid for kr. 6600,- eks. strøm. Leieboer ønsker å fortsette leieforholdet, men leieforholdet har to måneders gjensidig oppsigelsesfrist. Oppsigelsesfrist må hensyntas ved budgivning/overtakelse. Kopi av leiekontrakt kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.

Oppvarming

Boligen har elementpipe fra byggeår med pussede og malte flater. Det er tilsluttet vedovn i hovedetasjens stue. Varmekabler i gulv på begge bad og samtlige rom i leilighet (foruten bod), samt Eswa takvarme i hovedetasjens himlinger. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 15 673 pr. år Vann/avløp etter måler, renovasjon og feiing

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 967 806 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 484 102 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område regulert til bolig, ihht. reguleringsplan for Grebstad 1/Myra, datert 22.04.1998. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 1528-7/8, 1528-7/392, 1528-7/393
Rettigheter i eiendomsrett
2001/835-1/58  Erklæring/avtale, 23.01.2001 
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:7 Bnr:231  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Sykkylven kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Adkomst fra offentlig vei, via privat vei med tinglyst veirett. Det må påregnes vedlikeholdskostnader på vei som er felles med øvrige beboere i gaten.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken i hovedetasje og oppvaskmaskin(fra 2022) i leilighet.

Det kan være fastmontert utstyr i leilighet som tilhører leietaker som av den grunn ikke medfølger ved handel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.

Det er avvik fra godkjente tegninger til faktisk rombruk. På tegninger vises loftet som disponibelt, dette er idag innredet med loftstue, to soverom, gang og wc-rom. Takstmann bemerker at vinduet på ett av soverommene i leiligheten ikke tilfredsstiller krav om dagslysflate.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Grebstadvegen 73, 6230, Sykkylven, Gnr. 7 bnr. 231 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-23-0047

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.