Fjellsætra

Romslig og innholdsrik fritidsbolig med grillhytte, carport og flott utsikt!

Fausavegen , 6230 Sykkylven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 136 m²
Bruksareal 142 m²
Tomt 1 519 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2010
Gårdsnummer 60
Bruksnummer 20
FINN.no 317577714
Sist endret 19.09.2023 21:33
Prisantydning 3 650 000,-
Totalpris 3 754 970,-

Beregnet totalkostnad

3 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 91 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 650 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 550,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 104 970,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 754 970,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Fritidsboligen går over to plan og inneholder følgende:
Hovedetasje: Gang, vindfang, hall med trapp, vaskerom, bod, tre soverom, to bad, stue og kjøkken.
Loftsetasje: Hall med trapp og to soverom.

- Grillhytte på 8 kvm.
- Utebod på 7 kvm.
- Carport.

Standard

Romslig og innholdsrik fritidsbolig med flott beliggenhet i Fausalia på Fjellsætra. Fra carport er det enkel tilkomst til overbygget inngangsparti på baksiden av hytten.

Stue
Romslig stue med gode muligheter for flere sittegrupper. Fra stuevinduene er det flott utsikt mot deler av Nysætervatnet og den omransende fjellheimen. I stue er det stor peis og tilkomst til terrasse via eget vindfang. Den romslige terrassen har overbygget parti i bakkant, grillhytte fra 2014 og god plass til flere sittegrupper. Et perfekt sted å nyte stillheten etter en lang dag i skiløypene!

Kjøkken
Kjøkkenet er meget romslig og har innredning med hvite, profilerte fronter. Innredningen inneholder videre kjøkkenøy, benkeplate av laminat, mdf-plater over benk og opplegg for oppvaskmaskin. Rommet har god plass til spisebord.

Bad / vaskerom
Fritidsboligen har to bad, ett i tilknytning hovedsoverommet og ett med tilkomst fra hallen.

Badet med tilkomst fra hallen har vinylbelegg på gulv og mdf-plater/våtromsplater på vegger. Rommet er utstyrt med toalett, dusjhjørne og baderomsinnredning med servant.

Badet i tilknytning hovedsoverommet har vinylbelegg på gulv og baderomsplater på vegg fra 2021. Rommet inneholder videre spotlight i himling, dusjvegger, vegghengt toalett og baderomsinnredning med speil og belysning.

Ved vindfanget ligger separat vaskerom. Rommet har vinylbelegg på gulv og panel på vegger. Rommet er utstyrt med servant, opplegg for vaskemaskin og to varmtvannsberedere.

Soverom
Hytten har fem soverom, tre i hovedetasjen og to på loftsetasjen. Hovedsoverommet har tilkomst fra stuen og de to øvrige i hovedetasjen har tilkomst fra kjøkkenet.

Bod
Fritidsboligen har en innvendig bod på 6 kvm i tilknytning vindfanget og en utvendig bod på 7 kvm.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i hjertet av Sunnmørsalpene, på en høyde like ved kommunegrensen til Stranda. Stor tomt på 1,5 mål med flott utsikt og gode solforhold. Fausalia ligger i et stille og rolig område i naturskjønne omgivelser.

Alpinanlegget på Fjellsætra har et godt og variert utvalg for den skiglade, med totalt 5 heiser og 14 nedfarter. Anlegget er familievennlig tilrettelagt, med blant annet gratis barneheis og flotte langrennsløyper. Fjellsætra har totalt 35 kilometer med preparerte langrennsløyper, inkludert lysløypen som er belyst frem til kl. 21:30. Langrennsløypene rundt Nysætervatnet ligger like nedenfor veien, så her er det bare å spenne på seg skiene.

Eiendommen er et godt utgangspunkt for for trim- og fjellturer, både sommer som vinter. Det populære toppturfjellet Ausekaret ligger rett bak hytta. Fausateighornet og Roaldshorn ligger i umiddelbar nærhet. Området kan by på jaktmuligheter for rype og hare. Nysætervatnet er for øvrig populært for både bading, padling og fisking på sommerstid, med fangstmuligheter på ørret og røye. Jakt- og fiskekort kjøpes lokalt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr  9 752,- per år. Dette inkluderer fritidsrenovasjon og slamtømming.
Eiendomsskatt: kr. 5 331,- per år.

Boligens areal

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 142 kvm

Hovedetasje:
Bruksareal: 119 m².
Primærrom: 113 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, hall med trapp, to bad, vaskerom, tre soverom, stue og kjøkken. 
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Loftsetasje:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 519 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eiendommen har parkering i carport i tilknytning hytten.

Oppvarming

Hytten har stålpipe med montert vedovn på stue. Montert varmekabler på begge bad, varmepumpe fra 2014 på kjøkken og forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 9 752 pr. år Slamtømming og hytterenovasjon

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er beliggende i område avsatt til fritidsboliger i kommunedelplan for areal kring Nysætervatnet. Sykkylven kommune opplyser at reguleringsplan 15282012002 blir gjeldende for eiendommen, men denne er ikke vedtatt. Planforslaget skal mest sannsynlig på høring høsten 2023.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1981/109177-1/58  Rettighet, 27.11.1981 
Rettighetshaver:SYKKYLVEN KOMMUNE  
Org.nr: 964980365
Rettighetshaver:Sykkylven Vassverk  
Lnr: 1980706
LEIEAVTALE
GJELDER UTTAK AV VANN FRA ÅRSETVATNET
Overført fra: 1528-60/1
Gjelder denne registerenheten med flere

1994/7445-4/58  Erklæring/avtale, 03.06.1994 
Bestemmelse om vederlagsfri rett til tilskjøteing av skogsteig.
Rettighetshaver: Melseth Olav f. 050927
Gjelder denne registerenheten med flere

1999/15915-4/58  Erklæring/avtale, 17.12.1999 
Ved salg av d.e. må andel i gnr. 58, bnr. 102 ikke uteglemmes, dette i h.h.t. målebrev
Overført fra: 1528-60/1
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

TIlkomst fra kommunal vei. Vanntilknytning fra felles, grunnborret vann fra brønnhus. Brønnhuset ligger bak naboeiendommen. Avløp til tett tank med kommunal tømming.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: komfyr, oppvaskmaskin, vaskemaskin og kjøleskap.

Deler av inventar, jacuzzi og båt med påhengsmotor kan medfølge ved handelen, etter nærmere avtale med selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Fausavegen, 6230, Sykkylven, Gnr. 60 bnr. 20 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-23-0072

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.