Øvre Helledalen

Stor, innholdsrik enebolig med nyere hagestue, parkering i garasje og flott utsikt!

Øvre Helledalen 1 , 6230 Sykkylven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 258 m²
Bruksareal 295 m²
Tomt 1 122 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1977
Gårdsnummer 17
Bruksnummer 197
FINN.no 316810902
Sist endret 20.09.2023 14:33
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 5 133 470,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 143 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 133 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:
Kjelleretasje: Vindfang, hall med trapp, bad, to soverom, kjellerstue og bod/lagerrom.
Hovedetasje: Vindfang, gang, tre soverom, bad, vaskerom, wc-rom, stue og kjøkken.

- Boligen disponerer halvpart av dobbelgarasje som deles med nabo.
- Bod på 22 kvm under garasje.
- Hagestue på 16 kvm fra 2022.
- Takoverbygget uteplass på 14 kvm.

Standard

Velkommen til Øvre Helledalen 1, en meget innholdsrik enebolig med flott beliggenhet i Øvre Helledalen. Boligen går over to plan og har tilhørende garasje. Den sørvendte tomten er pent opparbeidet, har flott utsikt og kort avstand til både barnehage og flotte turmuligheter.

Hovedetasje
Boligens inngangsparti ligger på baksiden av boligen. Ved adkomsten er det tillaget med belegningsstein og overbygg med muligheter for koselig sittegruppe.

I gangen er det flere garderobeløsninger og tilkomst via to ytterdører. Fra gangen går trappen til kjelleretasjen.

Hovedetasjens stue er meget romslig og har god plass til flere sittegrupper. Stue ble forlenget mot vest i 2014 og har store vindusflater mot sør og vest som slipper inn mye naturlig lys. Stuen har oppvarming via vedovn og varmekabler i påbygg mot vest. Terrassen har tilkomst via skyvedør mot vest. Terrassen går over to nivåer og har nyere hagestue i bakkant. Hagestuen ble bygget i 2022. Denne er isolert, har opplegg for strøm og aluminium skyvedører i front.

Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning fra 2004 med malte fronter av eik. Innredningen inneholder laminat benkeplate med flis mot overskap, ventilator og integrerte hvitevarer; stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Hovedetasjens bad ble etablert i 2004 i forbindelse med påbygg av eiendommen. Rommet har flis på vegger og gulv. Rommet inneholder varmekabler i gulv, vegghengt toalett, dusj med dusjvegger, hjørnebadekar og baderomsinnredning med dobbel servant, speil og belysning.

Etasjen inneholder videre separat wc-rom og vaskerom. Vaskerommet er praktisk plassert like ved inngangsdør og består av flislagt gulv, varmekabler i gulv, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, utslagsvask og arbeidsbenk.

Hovedetasjen har tre soverom, alle med tilhørende skyvedørsgarderober.

Kjelleretasje
Kjelleretasjen har romslig stue i front av etasjen. Rommet har oppvarming via vedovn og varmekabler og har alkove i bakkant med montert bar - perfekt for ungdommen i huset.

Etasjens bad er hefliset og ble oppusset i 2003. Rommet er ustyrt med varmekabler i gulv, dusj med dusjvegger, toalett og baderomsinnredning med servant, speil og belysning.

To soverom i etasjen, begge med laminat på gulv og tilhørende garderobeskap. I tillegg har etasjen eget inngangsparti mot øst.

Stort uinnredet areal i bakkant av etasjen, dette blir idag benyttet til oppbevaring/lagring.

Diverse
- Taktekke av shingel, fornyet i 2014.
- Solskjerming på stuevinduer mot sør, montert i 2014.
- Montert vifte på pipe for bedre avtrekk.
- Varmepumpe i trappegang.
- Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2013.
- Alarmsystem i boligen, abonnement kan videreføres av ny eier.
- Oppgradert drenering i 2003.
- Taktekke på garasje fornyet i 2019.
- Vannmåler.
- Sikringsskap med automatsikringer fornyet i 2022.
- Loft med gode oppbevaringsmuligheter.
- Innlagt fibertilknytning for bredbånd.

Beliggenhet

Øvre Helledalen 1 har en tilbaketrukket og flott beliggenhet helt vest i Øvre Helledalen. Fra eiendommen er det flott utsikt mot blant annet Tynesfjellet og omkringliggende fjell. Gode solforhold fra tidlig på dag til sent på kveld. Populære Vikedalen Barnehage ligger i kort gangavstand fra boligen. Et mangfold av turmuligheter finnes like utenfor inngangsdøren med blant annet flotte grusveier til Høyset eller videre til Gimsdalen og Gimsdalstinden. Cirka 2 km til Sykkylven sentrum med de fleste sentrumsfasiliteter.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 13 821,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 6 330,- per år.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 55427852

Boligens areal

Primærrom: 258 kvm, Bruksareal: 295 kvm

Kjelleretasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall med trapp, kjellerstue, bad og to soverom.
Sekundærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/lagerrom.

Hovedetasje:
Bruksareal: 168 m².
Primærrom: 168 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, tre soverom, bad, wc-rom, vaskerom, tre soverom, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 122 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er pent opparbeidet med belegningsstein i innkjørsel, hekker, beplatning i bed, frukttrær, store terrasser, hagestue, overbygget uteplass med peis, natursteinsmurer og store grøntarealer med plen. Fra tomten er det svært gode sol- og utsiktsforhold.

Garasje / Parkering

Boligen disponerer halvpart av dobbelgarasje som deles med nabo. Forøvrig gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 22.12.1977. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligen har elementpipe fra byggeår med pussede og malte flater. Det er tilsluttet nyere vedovn i hovedetasjen og vedovn i kjelleretasjen. Eier har i senere tid montert vifte på pipen utvendig for bedring av avtrekk. Boligen har varmekabler på begge bad, vaskerom, i påbygg fra 2014 og samtlige rom i kjelleretasjen foruten soverom og bod. Varmepumpe i trappegang. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 13 821 pr. år Vann/avløp via måler, renovasjon og feiing

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 706 679 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 544 043 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er ihht. reguleringsplan for Vikedalen 1 regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1975/106387-1/58  Registrering av grunn, 16.10.1975 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1528 Gnr:17 Bnr:9

1991/105892-1/58  Grensejustering, 26.09.1991 
Gjelder denne registerenheten med flere

1991/105892-2/58  Målebrev, 26.09.1991 
Areal: 1122 m2

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp ihht. til informasjon fra Sykkylven kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. På opprinnelige bygningstegninger fra kommunen vises underetasjen me annen planløsning og bruk enn faktisk. Det vises i stor grad som disponible arealer. På tegninger vises tilbygget mot nord med garasje, bod/dsip.rom, dette er idag gang, vaskerom, soverom og bad.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øvre Helledalen 1, 6230, Sykkylven, Gnr. 17 bnr. 197 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-23-0084

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.