Storgjerde

Romslig familiebolig på romslig utsiktstomt. Bad fra 2018

Hevsdalsvegen 109 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

51%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 172 m²
Bruksareal 219 m²
Tomt 1 320 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1965
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 163
Energimerking G
FINN.no 319236353
Sist endret 25.09.2023 18:10
Prisantydning 1 600 000,-
Totalpris 1 656 220,-

Beregnet totalkostnad

1 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 220,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 656 220,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

U.Etg: Bi-inngang/gang, Gang/trapperom, Vaskekjeller, Wc-rom, Kjellerstue, 2 soverom, 2 boder

1.Etg: Entrè/Trapperom, Innergang/Spisestue, Kjøkken, Stue, Bad/Vaskerom, 2 Soverom

2.Etg: Trapperom/Gang, 2 Soverom, Rom m/ vask, Bod, Raftekott.

Boligen har også en romslig terrasse på 20kvm, samt tilknytt garasje.

Standard

Velkommen til Hevsdalsvegen 109 - en romslig familiebolig med rolig, usjenert beliggenhet. Boligen har flere oppgraderinger i senere år med blant annet fiber, automatsikringer, diverse overflater i hovedetasjen, vedovn rundt 2010, flere vinduer fra blant annet 2008, 2011 og 2016, (noe) rør-i-rør fra rundt 2018, samt totalrenovert bad.

I underetasjen er det i hovedsak en eldre, enkel standard med gulvoverflater av betong, vinyl, terraflex, flis og teppegulv, vegger med malte tapeter, malt puss, diverse paneler, og himlinger kledd med plater og malt himlingspapp.

I hovedetasjen er det foretatt stedvise oppgraderinger i senere år, og gulvoverflater er belagt med 2-stavs parkett, furugulv og flis, vegger med malte paneler, tapeter og baderomsplater. Himlinger er kledd med i all hovedsak himlingsplater.

I loftsetasjen er det standard med gulvoverflater av i hovedask teppegulv og tregulv, vegger med paneler og tapeter, og himlinger kledd med panel og himlingsplater.

Entré

Boligen har et tilbaketrukkent, overbygd inngangsparti på mot nord, der du kommer inn til et tradisjonelt vindfang med trapp til loftsetasjen. Videre i innergangen har man også trapp til kjelleretasjen. I kjelleren er det også bi-inngang ved vaskekjelleren.

Stue

Stuen er romslig på størrelse, med flere møbleringsmuligheter for både sofagrupper og spisegruppe. Det er store vindusfelt som gir mye naturlig lys, samt utnytter utsikten mot Storfjorden maksimalt. Det er montert vedovn fra rundt 2005 samt utgang til en veranda på ca. 20kvm med gode solforhold, og fantastisk utsikt utover Stranda og Storfjorden. Verandaen har også en praktisk trapp til hagearealet i fremkant av boligen. Vegg-i-vegg med stuen er det også spisestue, samt trapp ned til kjellerstuen.

Kjellerstuen har teppebelagt gulvoverflate med gulvvarme, og tømmerpanelte vegger. Det er montert åpen peis, og ellers tilkomst til bakkjelleren.

Kjøkken

Kjøkkenet har en U-formet innredning med glatte fronter bestående av benkeskap, overskap og vitrineskap. Benkeplate i laminat med nedfelt stålservant. Montert ventilator, samt opplegg for komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Bad

I hovedetasjen ble badet totalrenovert rundt 2018, med gulvoverflate av flis med gulvvarme, og vegger kledd med baderomsplater. Av utstyr er det montert elektrisk vifte, opplegg for vaskemaskin, baderomsinnredning og veggholdt wc. I underetasjen er det også en eldre vaskekjeller ved bi-inngangen hvor det er montert sluk, og vvbereder fra 2004. Underetassjen har også et praktisk toalettrom med enkel servant og wc.

Soverom

Boligen har hele seks soverom, med to soverom på hvert plan. I underetasjen har rommene noe eldre standard. I hovedetasjen har soverommene montert plassbygde garderobeløsninger, og hovedsoverommet har også utgang til verandaen. I loftsetasjen er det også montert plassbygde garderobeløsninger, samt tilgang på romslige raftekott.

Beliggenhet

Eiendommen er pent, tilbaketrukkent beliggende, mellom Hevsdalsvegen og boligfeltet i Storgjerde. Området er etablert, med flere barnefailier i nær omkrets. Fra eiendommen er det kort gangavstand til barnehager, skoler og lekeplasser, samt kort vei til både frisør og butikk.

Til Stranda sentrum er det ca. 2 km, med godt servicetilbud som eksempelvis dagligvarebutikker, kaféer, fritidsbutikker, frisør, og vinmonopol. I nærområdet er det også gode turmuligheter til blant annet Ystehola og Meraftahornet. Stranda Skisenter ligger også innenfor en kort kjøreavstand. Offentlig kommunikasjon like ved.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr  16 927,- / år
(inkluderer vann, avløp, renovasjon og feiing)

Eiendomsskatt kr 2 861- / år.

Brøyting rundt 6500,- / sesong. (Kan variere etter behov)

Det må også påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 16851620

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Se beskrivelsen "Byggemåte".

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene? "Ja, Vannskade (oversvømmelse) på bad i 2018. Badet ble så renovert."
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? "Ja, Kun faglært. Stranda Rørservice (VVS), Terje Riise (Snekker), Glomset (Flisarbeid), EL24 (EL). Totalrenovering og utskifting av vann-/avløpsrør til rommet.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? "Ja. Stranda Rørservice eller Glomset. Totalrenovert etter gjeldende krav og normer."
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? "Ja, kun av faglært. Stranda Rørservice. Nytt V/A til bad ifbm. totalrenovering"
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? "Ja, Utetthet i verandadekke (tak i bakkant av garasje).
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? "Ja, kun av faglært. Flydal Bygg byttet taktekking for 20+år siden.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner? "Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Iversen Montering. El24. Iversen: Dagtank (olje fjernet), og satt inn ny vedovn, rundt 2005. El24: Skiftet sikringsskap for rundt 20 år siden.

Det er ellers krysset av flere ganger for "Vet ikke". Det presiseres at selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 219 kvm

U.Etg: BRA: 99 m² / P-rom: 52 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  2 Gang, Kjellerstue, Toalettrom, 2 Soverom

1.Etg: BRA: 82 m² / P-rom: 82 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, Entrè, Kjøkken, Stue, Bad, 2 Soverom

2.Etg: BRA: 38 m² / P-rom: 38 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, 2 Soverom

Boligen har også flere boder i underetasjen, og romslige boder i loftsetasjen, samt tilknyttet garasje og veranda.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 1 320 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er pent opparbeidet, og har diverse bed og beplantning med frukttrær. Romslig hageareal.

Garasje / Parkering

Det er oppført en tilknytt garasje fra 1965. Det er ellers gode parkeringsforhold i innkjøresel og på asfaltert parkeringsareal ved innkjørselen.

Byggemåte

Byggrunn - Området inneholder hovedsakelig løsmasser og evnt. fjell.

Terrengforhold - TG3. Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for  vann inn mot muren. Fungerer som det er.

Andre tomteforhold - TG1. Opparbeiodet tomt med i hovedsak plen.

Drenering - TG3. Drenering av ukjent utføring og kvalitet. Drenering frå byggeår. Avrenning til off. nett. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.  Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Forøvrig fukt i kjeller.

Grunnmurer og fundamenter - TG2. Grunnmur og fundament av betong. Vegger i garasje av betongstein. Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekk under vindu ser ut for å være stabil.

Etasjeskille / Gulv mot grunn - TG3. Trebjelkelag som etasjeskille mellom hovedetasje og underetasje. Betonggulv mot grunn. Antatt utført etter regelverk på oppføringstidspunkt. Fukt på gulv i vaskekjeller.

Vinduer - TG2. Vindu frå 2011, 2016, samt 1965 og 90-tallet. 2. etg har vindu frå 2008. Loftsvindu, 2 stk er punktert. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne, samt noe utvendig vedlikeholdsbehov.

Vinduer - U. etg - TG2. Koblede glass i trekarm fra byggeår. Bør skiftes ut på litt sikt.

Ytterdører - TG2. Malt dør til kjeller og verandadør. Bør vedlikeholdes/skiftes.

Yttedør - Hoveddør- TG1.

Veggkonstruksjon - TG2. Bindingsverkkonstruksjon fra byggeår. Kombinasjon av stående og liggende bordkledning. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.

Takkonstruksjon/Loft - TG1. Det er sperre konstruksjon med knevegger.

Taktekking - TG2. Tekking med metallplater på hovedbygning,, samt noe betongtakstein på utstikk over inngangsparti. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Iflg. egenerklæring er tekkingen opplyst å være fornyet, men at det er minst 20 år siden.

Nedløp og beslag - TG2. Takrenner og nedløp av metall. Ikke synlige skader. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved
grunnmur.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Terrasse over garasje på 20 m2. Betong dekke og rekkverk av tre. Trapp til terreng. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Utvendige trapper - TG2. Utvendig inngangstrapp i betong. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendige trapper - TG2. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Overflater - TG2. Gulv i bygning av ulik kvalitet. Kjellergulv, gang og soverom må skifttes. Ellers betonggulv. Kjellerstue har belegg, sprekk i skjøt. Loft har tepper på soverom og gang. Hovedetasje har lakket furugulv og laminatgulv. Bad har flis. Himling av tak-ess plater og panel. Vegger med noe panel, strie og malte plater.

Innvendige dører - TG1. Dører av ulik utføring. Glatte dører, noe finèrt og noe lakkede dører (Kvit).

Vaskekjeller - Generell - TG3. Fra byggeår. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Fungerer som det står.
Vaskekjeller - Tilliggende konstruksjoner våtrom - TG3. Fukt i rom i hjørnet. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Bad - Generell. Fra 2018 iflg. egenerklæring.
Bad - Overflater vegger og himling - TG1. Våtromsplater på vegg. Himlingsplater i himling. Fra 2018 iflg. egenerklæring.
Bad - Overflater gulv - TG2. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Fungerer som det står. Fra 2018 iflg. egenerklæring.
Bad - Sluk, membran og tettesjikt - TG1. Fra 2018 iflg egenerklæring.
Bad - Sanitærutstyr og innredning - TG1. Fra 2018 iflg. egenerklæring.
Bad - Ventilasjon - TG1. Vifte i vegg. Fra 2018 iflg. egenerklæring.
Bad - Tilliggende konstruksjoner våtrom - TG1. Hulltaking frå soverom i vegg mot bad, målt med 5% vektprosent. (Tørt).

Kjøkken - Overflater og innredning - TG1.
Kjøkken - Avtrekk - TG1. Ventilator over platetopp.

Toalettrom (kjeller) - Overflater og konstruksjon - TG2. Toalettrom med toalett og vask. Terraflex på gulv. Tapet på vegg. Det er påvist riss/sprekker/skader på toalett. TG2 p.g.a. alder

Vannledninger - TG1. Røropplegg av ulike materialer. Noe jernrør, noe kobberrør og noe rør-i-rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger (de eldre). Noe utskifting av rør må påregnes.

Vannledninger - Eldre vannledninger - TG2. Jernrør fra byggeår. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tidspunkt for utskifting kan vere forestående.

Utvendige vann- og avløpsledninger - TG3. Tilknytning til off. ledningsnett fra byggeår. Ukjent materiale på ledninger. Kombinasjonen av alder og materiale på utvendige vann- og avløpssystemet tilsier at man må regne med utskiftinger.

Varmtvannstank - TG1. Fra 2004.

Avløpsrør - TG2. Avløpsrør delvis frå byggeår. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tilknytning til off. ledningsnett frå byggeår. Ukjend materiale på ledninger

Ventilasjon - TG1. Naturlig ventilasjon med ventiler i vegg.

Andre installasjoner - TG2. Grue montert i vaskekjeller. Bør kontrolleres av brann-/feievesen.

Pipe - TG2. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Ildsted - TG1.  Åpen peis i underetasje, samt vedovn på stue i hovedetasje.

Radon - TG2. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke et krav på oppføringstidspunkt.

Elektrisk anlegg - TG1. Sikringsskap med automatsikringer.

Branntekniske forhold - TG3.  Eiendommen har normalt opplegg med røykvarslere på alle plan og brannslukkeapparat. Utstyret er over 10 år.

Forstøtningsmurer - TG3. Mindre, lave murer uten fundament. Oppmurt av naturstein og lecastein. Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren.

Beskrivelsen er et utdrag fra tilstandsrapporten, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via gulvvarme i bad og kjellerstue, samt eventuelle panelovner.
Montert ildsted på stue, og åpen peis i kjellerstue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og har kun brukt tilstandsrapporten som grunnlag for å utarbeide en enkel energiattest. Feil kan derfor forekomme, og hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten. Attesten ligger vedlagt.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 420 306,- pr. 2021.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 513 101,- pr. 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig iflg. Reguleringsplan for Storgjerde M.V., datert 06.09.1968. Tilhørende føresegner er ikke datert, samt en mindre reguleringsendring på 90-tallet. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

14.07.1962 102936-2/58  Bestemmelse om veg  
Bestemmelse om gjerde

27.02.1964 101012-2/58  Bestemmelse om gjerde  
Overført fra: 1525-52/174

14.07.1962 102936-1/58  Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:16

16.04.2007 324153-1/200  Sammenslåing  
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:174

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Stranda kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Privat, felles vei med de tilstøtende naboene, ned til hovedveien.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg i voksen alder. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er en relasjon mellom oppdragsgiver og oppdragstaker, men relasjonen er ikke lovstridig ihht. eiendomsmeglingsloven. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Platene i vaskekjelleren kan være asbestholdige, uten at dette er nærmere undersøkt. Asbest er spesialavfall og må saneres.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Boligen er ferdig ryddet og vasket, og vil ikke bli ytterligere nedvasket før overtagelse.

Tindra Nett opplyser at det elektriske anlegget hadde sist tilsyn og ble godkjent 08.09.2006.

Feier opplyser at eiendommen hadde sist feiing 29.05.2020, og sist tilsyn 14.11.2017. Det ble registrert følgende avvik: "Teppene under platene som ligger foran peisen og feieluka må da fjernast. Se ark. 15.02.2023: Lukket i forbindelse med overgang til nytt fagsystem."

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Hevsdalsvegen 109, 6200, Stranda, Gnr. 52 bnr. 163 i Stranda kommune

Oppdragsnummer

21-23-0087

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.