Fjellsætra

Frittstående laftehytte med fire soverom, hems og anneks. Nederste rekke

Fjellsætra , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Eierseksjon
Primærrom 99 m²
Bruksareal 105 m²
Tomt 11 893 m² / Fellestomt
Soverom 4
Byggeår 2004
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 122
Energimerking G
FINN.no 327636936
Sist endret 27.11.2023 11:31
Prisantydning 4 500 000,-
Totalpris 4 622 920,-
Fellesutgifter 14 000,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 122 920,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 622 920,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytte: Entrè/hall, gang, stue, spisestue, kjøkken, bad/wc, 4 soverom, utv.bod/vaskerom, utv. bod, samt en romslig terrasse og hems.

Anneks: Entrè/stue, bad/wc, badstue

Standard

Fritidsboligen holder en generelt god standard med gulvoverflater av skifer, lakkert og beiset furuplank og flis. Vegger med i hovedsak tømmer og beiset tømmer, og himlinger kledd med panel og beiset panel, som stedvis er utført som mønt himling, og stedvis er utstyrt med downlights.

Hytten er innholdsrik og med gode romløsninger. Det er også oppført et praktisk anneks fra 2005 på ca. 15 kvm.

Entré

Hytten har enkel tilkomst med alt på ett plan, og parkering like ved ytterdøren Inngangspartiet (og ellers rundt hytten) er skiferbelagt, og det er inngang til en romslig entrè/hall med gulvvarme. Det er også to utvendige boder like ved ytterdøren.

Stue

Stuen har delvis åpen løsning mot kjøkken og spisestue, mønt himling og flere vindusfelt som gir en svært god romfølelse. Det er også montert en lukket peisinnsats med skiferomramming. Spisestuen er også romslig på størrelse og med flere vindusfelt. Her er det også utgang til en romslig markterrasse belagt med skifer. Terrassen har gode sol- og utsiktsforhold, og det er også oppført et nyere takutstikk/overbygg. Det er videre skiferbelagt gangareal rundt hytten.

Det er også stue i annekset.

Kjøkken

Kjøkkenet har montert en romslig, U-formet kjøkkeninnredning bestående av benkeskap, høyskap og overskap med hvite, profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat, med nedfelt stålservant. Det er montert integrert micro, komfyr og platetopp, samt fullintegrert oppvaskmaskin og kjøleskap. Mye av både skap- og benkeplass.

Bad

Hyttens bad har flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og tømmervegger. Det er montert gulvvarme, dusjkabinett, wc og baderomsinnredning med helstøpt servantplate. Den ene ytterboden er også utstyrt med toalett, vvbereder, skyllekum og sluk.

Annekset har eget bad med dusjkabinett, vvbereder og servantinnredning, samt badstue.

Soverom

Hytten har totalt fire soverom, der hovedsoverommet har mønt himling og garderobeløsning. Hytten har også hems.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i hjertet av Sunnmørsalpene, i umiddelbar avstand til både skianlegget på Fjellsætra og langrennsløype. Eiendommen er beliggende i det etablert hyttefeltet, med avkjøring rett etter parkeringsplassen ved skianlegget.

Alpinanlegget på Fjellsætra har godt og variert utvalg for den skiglade, med totalt 5 heiser og 14 alpintrasèer. Anlegget er familievennlig tilrettelagt, med blant annet gratis barneheis og flotte langrennsløyper. Like ved hytten går også skisporet, som har et rikt utvalg med muligheter. Meglers anbefaling er runden i skisporet rundt Nysætervatnet, men totalt har man 35km med preparerte langrennsløyper å velge mellom.

Eiendommen ligger videre som et godt utgangspunkt for for trim- og fjellturer, både sommer som vinter, og terrenget innbyr alle aldersgrupper til en aktiv og sunn fritid. Området kan også by på jaktmuligheter for rype og hare ved eksempelvis Ausekaret, Roalden og Ramstadfjella. Man finner også anlegg for leirdueskyting på Strandafjellet, like ved. Nysætervatnet er for øvrig populært for både padling og fisking på sommerstid, med fangstmuligheter på ørret og røye. Jakt- og fiskekort kjøpes lokalt.

Felleskostnader

14 000 pr. år. (inkluderer brøyting og drift av V/A-anlegg. Summen kan variere ift. variasjon i brøytekostnad)

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 3668,- / år.
(inkluderer slamtømming og hytterenovasjon)

Eiendomsskatt kr 4076,- / år

Felleskostnader ca. kr 12 000 - 15 000,- / år
(inkluderer brøyting og drift av V/A-anlegg. Summen kan variere ift. variasjon i brøytekostnad)

I tillegg må det påregnes utgifter til forsikring og strøm.

Sameie

Sameiet Fjellsæter Alpingrend er bebygd med 10 frittstående hytter (seksjoner).
Det er utarbeidet vedtekter for sameiet, men det foreligger ikke regnskap eller budsjett.
Sameiet er ikke i stor grad praktisert, da det består av frittstående hytter.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Granne

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Se beskrivelsen "Byggemåte".

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? "Ja, det er sannsynligvis et fuktinnsig på stue fra vest."
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? "Ja, skaderapport om fuktinnsig stue utarbeidet av Polygon."

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 105 kvm

1. etasje: P-rom: 99 m² / BRA: 105 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, Gang, Stue, Spisestue, 4 Soverom, Bad

I tillegg er det:
Anneks: P-rom: 15 m² / BRA: 15 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom , Bad , Badstue

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 11 893 kvm, Eierform: Tomten er fellesareal.
I følgen seksjoneringen har hver hytte tillegsdel i grunn rundt sin hytte, som fungerer som egen tomt.
Tomtene er ikke oppmålt.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt, samt at sameiet i følge seksjoneringen har 20 parkeringsplasser på fellesarealet.

Byggemåte

Byggrunn - Det er byggegrunn av løsmasser.

Terrengforhold - TG0. Tilnærmet flat tomt opparbeidet med gruset adkomst og biloppstillingsplass ved adkomsten til hytten. Platter med skiferdekke.

Drenering - TG1. Drenering fra byggeår, utifra byggeår er det trolig perforerte plastrør lagt rundt hytta. Denne hytten står oppå terreng og det vil ikke være en direkte fuktbelastning direkte mot boligrom.

Grunnmur og fundamenter - TG1. Det er fundamenter som ringmur av betong. Det anmerkes at det har kommet inn fukt ved sole i midten av hytta. Det
er utført tiltak for stanse intrekket. Beskrevet under yttervegger.

Etasjeskille/gulv mot grunn - TG1. Hytten har gulv som plate på mark, betongplate på isolasjon mot grunn.

Veggkonstruksjon - TG2. Laftet tømmerkonstruksjon. Det har vært inntrekk av fukt som har kommet til syne ved gulvet i innvendig bærevegg. Forholdet ble meldt til forsikringsselskapet og det er utarbeidet egen skaderapport for dette. Endelig årsak er ikke konkludert. Ved befaring ble det registrert gliper mellom ringmur og nederste laftestokk. Eier har foretatt fuging mellom ringmur og laftestokk med polyuretan masse, dette gjelder for vestveggen.

Vinduer - TG2. Hytta har stilvinduer som trevinduer med koblet glass. Det er registrert aldring og værslitasje på overflater på karmer/klemlister og på sprosser som medfører vedlikehold.

Dører - TG1. Det er malt tredør med glassfelt som ytterdør i hytten. Boddører som malte tredører. Balkongdører som tredører med glass.

Takkonstruksjon/Loft - TG1. Takkonstruksjonen er med sperrekonstruksjon. Denne er med opplagring på åser av rundtømmer. Selve konstruksjonen er underkledd med innvendige himlinger.

Taktekking - TG1. Tekket med torv fra byggeår.

Nedløp og beslag - TG2. Observert renner og beslag av metall/ kobber. Renner og beslag er fra byggeår. Det er registrert frostspreng på taknedløp. Noe drypp fra endelokk.

Pipe og ildsted - TG1. Elementpipe fra byggeår med innmuret elementpeis. Pipen, brannmur og peisen er kledd med skifer.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger - TG1. Terrasseplatter med skifer.

Innvendige trapper - TG1. Stige av tre til hemsareal.

Innvendige dører - TG2. Innvendig har boligen furu fyllingsdører. Noen tregheter i enkelte dører. Det er ikke uvanlig med tregheter på trefyllingsdører i tømmerhytter. Justeringer er påregnelig.

Andre innvendige forhold - TG1. I bod med utvendig adkomst, boden mot vest er det montert toalett. Dette er samme boden med opplegg rør i rør, med varmtvannsbereder etc. Det er en hems for lagring i denne boden.

Innvendige overflater - TG1.

Bad - Generell: Bad/ wc er fra byggeår og er med fliser på gulvet og med tømmer og paneler på veggene. Det er varme i gulvet på rommet. Rommet er
utstyrt med baderomsinnredning med servant, dusjkabinett og med wc. Det er avtrekk via elektrisk vifte fra rommet.

Bad - Overflater gulv - TG2. Flislagt, og med varmekabler. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Bad - Sluk, membran og tettesjikt - TG2. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Bad - Tømmervegg - TG3. I våtsonen er det panel på vegger. Badet har en våtsone hvor vegger er dekket med panel/tømmer, dette gir ingen form for tettesjikt, og får TG ut i fra NS 3600 sitt krav til tett våtsone. TG3 er satt med bakgrunn i standarden krav.
Løsningen på våtrommet er en relativt vanlig løsning på fritidsboliger av denne type/alder. Det er NS 3600 som krever tett våtsone som utløser TG 3. Panel/tømmervegger er ikke definert som en "tett" løsning med tanke på fuktbelastning. Dusjkabinettet er heller IKKE endel av våtrommets  konstruksjonsmessige tettesjikt. Løsningen betinger imidlertid bruk av tett dusjkabinett, annen dusjløsning vil kreve tiltak. Kostnadsestimat er basert på at dagens løsning fungerer og settes derfor til 0.

Bad - Overflater vegger og himling - TG1. Det er tømmer og paneler på veggene, det er paneler i taket. Det er montert spotter i himlingen.

Bad - Sanitærutstyr og innredning - TG1. Badet er utstyrt med baderomsinnredning med heldekkende servant, dusjkabinett og med wc.

Bad - Ventilasjon - TG1. Badet har avtrekk via elektrisk styrt vifte.

Bad - Tilliggende konstruksjoner våtrom - TG1. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Dusjsonen er beliggende mot tømmervegger. Det er ved visuell kontroll og fuktsøk ikke registrert unormale forhold. Det vises til at rommet må ha en løsning med dusjkabinett.

Kjøkken - Overflater og innredning - TG1. Kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter. Laminat benkeplate. Innredningen er utstyrt med integrert komfyr og med platetopp i benkeplaten, det er integrert oppvaskmaskin og det er ventilator over platetoppen. Integrert kjøleskap, mikrobølgeovn.

Kjøkken - Avtrekk - TG1.

Varmtvannstank - TG1. Varmtvannstanken er på ca 200 liter fra byggeår.

Vannledninger - TG2. Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) fra byggeår. Røranlegget er beliggende åpent på veggen i boden. Det er sluk i gulvet og det er mulig avrenning til denne.Rør i rør opplegget er montert på trevegg i boden, dette ligger åpent. Det anbefales at det sikres rundt opplegget med rørkoblinger, dette for å skjerme tømmervegger etc. ved en eventuell lekkasje.

Avløpsrør - TG1. Det er observert avløpsrør av plast i hytten. Røropplegget er fra byggeår.

Utvendige vann- og avløpsledninger - TG1. Utvendige avløpsrør er av plast Utvendige avløpsledninger er fra 2004. Avløp er tilkoblet felles renseanlegg/ bioanlegg med tanker. Det er utvendige vannledninger er av plast (PEL). Utvendige vannledninger er fra 2004. Hytten og annekset er tilkoblet vann og dette er via felles privat anlegg/ borehull med pumpehus.

Ventilasjon - TG1. Hytta har periodisk avtrekk fra bad/kjøkken, tilluft gjennom vegg/vindusventiler, en vanlig løsning på denne bygg.

Elektrisk anlegg - TG2. Automatsikringer. Utifra at anlegget i stor grad er fra byggeår, og det ikke foreligger eltilsyns-rapport de siste 5 årene så  anbefales det en generell gjennomgang av el- anlegget av el- fagmann.

Branntekniske forhold - TG0.

Beskrivelsen er et utdrag fra vedlagte tilstandsrapport, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 skal søknadspliktige tiltak avsluttes med ferdigattest. Dette innebærer at byggverkene ikke lovlig kan benyttes.

Sykkylven kommune opplyser at:
Det ser ut til å stemme at det ikkje ligg føre bruksløyve/ferdigattest på gnr./bnr. 29/122. Alle hyttene vart søkt om i ein søknad, og vart godkjent oppført 15. september 2003. Uthus/anneks vart søkt om nokre år seinare (godkjent 07. mars 2013). Men heller ikkje for desse ligg det føre bruksløyve/ferdigattest. Annekset er registrert i kart, og har bygningsnummer 300357821.

Bakgrunnen for at bruksløyve/ferdigattest aldri har blitt gjeve er at det aldri er søkt om.

For å få dette på plass må det søkast om ferdigattest (for hyttene samla og for uthus/anneks samla). Det kan i utgangspunktet gjerast når føretaka som har ansvarsrett har utstedt sluttdokumentasjon/erklæring om ferdigstilling, jf. plan- og bygningslova § 21-10. Dette heite kontrollerklæring den gong hyttene vart søkt om. I dag heiter det samsvarserklæring. Vi ser at det kan by på utfordringar å skaffe til vege, då eit eller fleire føretak i dag ikkje eksisterer lenger, og truleg ikkje har utstedt slik dokumentasjon før det opphørte. I slike høve må ein i utgangspunktet engasjere andre føretak som er kvalifisert til å påta seg ansvaret for det arbeidet som er gjort.

Det er forøvrig ikke omsøkt takutstikket/overbygget på nedsiden av hytten.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via varmekabler i entrè/hall, bad i hytten og bad i annekset, samt eventuelle panelovner.
Vedovn på stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Se forøvrig forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand, spesielt på fritidsboliger.

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 232 516 pr. 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er beliggende i uregulert område - som i Kommunedelplan er avsatt til "Fritids og turistformål" (FT2). Tilhørende føresegner i fremgår det at "Innanfor områda kan det førast opp næringsbygningar for reiseliv med overnatting og servering. Bygningane kan også nyttast til utleige, kurs- og leirverksemd. Det kan tillatast høgare utnytting enn i områda som er sett av til fritidsbusetnad. Dette må avklarast gjennom detaljregulering" Eiendommen er beliggende i merkantilt område, som er område med formål om næringsmessig utleie enten via bookingfirma eller privat.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

27.08.2004 2989-1/58  Seksjonering  
Opprettet seksjoner: Snr: 6, Formål: Bolig, Sameiebrøk: 1/10
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 10

27.02.2004 2989-2/58  Erklæring/avtale  
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat, felles vei innad i sameiet.
Privat, felles vann i sameiet.
Privat, felles renseanlegg/ bioanlegg med tanker som kommunalt tømmes.

Hver sameier plikter til å ta del i innskudd ved eventuelle oppgraderinger og vedlikehold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det foreligger en skaderapport fra Per Mulvik A/S datert 20.11.2020 ifbm fuktopptrekk/fuktinnsig i èn av lafteveggene mot vest. Skaden ble på det tidspunktet utbedret. Ved takstmanns befaring ble det "registrert gliper mellom ringmur og nederste laftestokk. Eier har foretatt fuging mellom ringmur og laftestokk med polyuretan masse, dette gjelder for vestveggen." Det ble her målt en fuktighet på 20,7 v% som er over normalt fuktighet for treverk og kan tilsvare sopp-/råteskader.  Skaderapporten kan sendes ved forespørsel.

Feier opplyser at de ikke har opplysninger om pipe/ildsted på eiendommen.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Fjellsætra, 6220, Straumgjerde, Gnr. 29 bnr. 122 snr. 6 i Sykkylven kommune
Ideell andel av sameiet: 1/10

Oppdragsnummer

21-23-0107

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.