Stilig hytte med sjøutsikt og flott solgang - fine uteplasser - kort vei til sjøen - egen båtplass

Vestre Såtås 1 , 3280 Tjodalyng

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 104 m²
Bruksareal 107 m²
Bruttoareal 120 m²
Tomt 1 083 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2000
Gårdsnummer 1106
Bruksnummer 1
Energimerking D
FINN.no 144302977
Sist endret 28.05.2020 14:51
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 216 492
Ligningsverdi 319 342,-

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 116 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 216 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Vestre Såtås 1!
Dette er en stilig hytte på høyt beliggende tomt på Såtås ved Ranvika mellom Kjerringvik og Ula. Her kan du nyte herlige sommerdager med kort vei til sjøen og båtlivet. Er du glad i å holde deg i aktivitet så er det flere fine turområder i nærheten - både langs sjøen og i skogen. Ta deg en tur på Kyststien og nyt lukten av saltvann - eller hva med å sette seg på sykkelen og trå av gårde i nærområdet? Her er det alltid noe å finne på, enten du vil invitere venner og kjente til hyggelige kvelder på terrassen, gå tur, sykle, bade eller sole deg. Ta gjerne turen til Ula og nyt en matbit og noe godt i glasset. Eller ta båten over til Stavern - her er det et yrende liv sommerstid med butikker, kafeer og restauranter.
Hytta ligger høyt og fint til på en spennende tomt. Det er bilvei frem til parkering til ca. 4 biler på tomta. Har du gjester på besøk, så er det egen gjesteparkering i bunnen og på toppen av bakken i Vestre Såtås. Eiendommen har privat vannforsyning via helårs borevann som er felles med nabohytta med avløp fra toalett til tett tank. I tillegg er det felles gråvannsrensing og kommunalt sommervann nederst i veien.
Hytta ble bygget i 2000 og har et spennende uttrykk. Hytta er innredet med gang, 3 soverom, bad, toalettrom, hems, kjøkken med spiseplass, stue og bod. Det er flere fine uteplasser slik at man alltid kan finne et lunt sted å sitte. Selve hytta er lys og trivelig - her har man stort sett alt det man måtte trenge. Til hytta medfølger det tinglyst båtplass og en plass i et av båtnaustene nede ved båthavna.
Årstidene på Vestre Såtås er flotte. Våren kommer tidlig og er tiden for blomstring og fuglekvitter. Det er ekstra fint å gå tur i området på denne tiden da blåveisen, hvitveisen og ramsløken blomstrer. Sommeren er helt fantastisk med sol, bading, hyggelige hyttenaboer og båtlivet. Høsten gjør det ekstra koselig å sitte inne med en kopp kaffe mens det stormer på sjøen. Vinteren er også fin - hva med å legge nyttårsfeiringen til hytta?
Velkommen til visning!

Innhold

1. etg.:
Gang: 12 kvm
Soverom 1: 8.3 kvm
Soverom 2: 5.8 kvm
Soverom 3: 6 kvm
Dusjbad: 3.3 kvm
Toalettrom: 1.6 kvm
Kjøkken med spiseplass: ca. 21 kvm - et stort antall vinkler kan medføre avvik
Stue: 18 kvm
Bod: 2.7 kvm
2. etg.:
Stuehems: 26 kvm
Med eiendommen følger også en eierandel i et større naust ved småbåthavnen som disponeres av flere hytter, samt en båtplass i en solid og fin båthavn. Rettigheten til båtplass er omtalt i festekontrakten, mens det kun eksisterer kvitteringer på betaling for andel av naustet.

Standard

Fritidsbolig oppført på høyt beliggende festetomt på Vestre Såtås mellom Kjerringvik og Ula i Larvik. Hytta ble oppført i 2000 og bærer et påkostet uttrykk i form av både konstruksjonsmetoder og materialvalg. Bilvei med parkering på eiendommen. Det opplyses å følge tinglyst båtplass, samt bruksrett til sjøbod ved brygga.
Hytta er innredet med gang, 3 soverom, bad, toalettrom, kjøkken med spiseplass og stue, samt bod. Innredet stuehems på høyereliggende etasjeplan. De innvendige overflater består eksempelvis av heltrebord og skiferstein på gulv, vegger av trepanel og pussede isoblokker, samt himling av trepanel. Hytta besitter normalt god innvendig standard.
Bad
Hyttas baderom er i opprinnelig stand fra byggeår. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av trepanel med innfelte downlights. Av installasjoner finnes dusjkabinett, samt servant med skapinnredning. Rommet mangler ventilasjon, men har mulighet til å lufte via vindu. Varmekabler i gulv.
Toalettrom
Praktisk separat toalettrom i opprinnelig stand fra byggeår. Rommet har gulv av skifterstein, vegger og himling av trepanel. Av installasjoner finnes toalett og servant. Rommet er ikke ventilert, men har mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med spiseplassen og stue. Rommet har gulv av bruddskifer, vegger av malt murpuss, samt himling av trepanel. Kjøkkeninnredningen er fra HTH og er fra byggeår. Innredningen har fronter av Respatex, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er integrerte platetopp og stekeovn, samt løs oppvaskmaskin og kjøleskap. Rommet er ventilert via ventilator over platetopp med utblåsning til over tak.
VVS/Teknisk
Hytta er tilkoblet privat vann- og avløpsanlegg.
Helårs borevann felles med nabo - vannledning opplyses å ligge tilstrekkelig dypt til å ikke være utsatt for frostproblematikk.
Kloakk ført til lukket septiktank på eiendommen som opplyses å være tømt ca. hvert andre år.
Gråvann (fra servanter etc.) føres til lokalt renseanlegg ifølge selger.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning(av plast) finnes tilgjengelig i kott under trapp.
I hytta finnes koblingsskap for rør-i-rør-system (koblingsskapet er drenert til rom med sluk som hindrer lekkasjer ved brudd på vannrør).
Avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.
120 liter varmtvannstank fra byggeår plassert i kott under trapp med sluk.
El. anlegg registreres å være i opprinnelig stand fra byggeår.
Det opplyses å ligge varmekabel i gulv på kjøkken, stue og bad.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2014-Vinduer utvendig malt
2015-Kledning beiset
2018-Takbord vedlikeholdt med beis og vedlikeholdstiltak av fagpersoner
Det er få punkter i rapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Tilstandsgrad 2 (Middels kraftige symptomer):
Deler av terrassedekket - skade og fuktbelastning
Vedovn i stue - alder
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Ranvika mellom Ula og Kjerringvik med kort vei til både Larvik og Sandefjord sentrum. Nærområdet byr på gode turmuligheter og mange bademuligheter. Det er kort vei til fine badestrender i Ranvika, Kjerringvik og Ula. I Ula er det et yrende liv sommerstid med sommeråpent dagligvareforretning, uteservering og marina. Her kan du nyte båtlivet, svaberg, bølgeskvulp og måkeskrik på varme sommerdager.
Larvik sentrum er en liten kjøretur unna og har butikker, kafeer og restauranter, samt et mangfold av andre tilbud og tjenester.
En varm sommerdag er det ekstra fint å ta båten over til populære Stavern. Stavern er en perle langs kysten og er særlig kjent for sitt fantastiske pulserende sommerliv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier.

Tomt

Areal: 1 118 kvm, Eierform: Festet tomt
Tomten er i våres grensejustert og kartene i prospektet vil derfor avvike noe fra de faktiske forhold etter grensejusteringen.
Festeavgift: For 2018 kr. 15 000,- som reguleres hvert år de neste 60 år i henhold til endringene i konsumprisindeksen.
Festeavgift forfaller til betaling 01.07 hvert år.
Festekontrakten ble inngått 01.07.1997 med en festetid på 80 år. Festekontrakten utløper derfor i 2077.
Grunneier opplyser at hun er positiv til innløsing av tomta for kr. 800 000,-.
Grunneier Inger Lovise Hovland har forkjøpsrett.
Ny fester skal godkjennes av grunneier.
Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler Knut H. Leinæs.

Garasje / Parkering

Parkering til ca. 4 biler på tomta. Ellers er det gjesteparkering i bunnen og på toppen av bakken i Vestre Såtås.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2000

Antall soverom

3

Byggeår

2000

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av hovedsakelig fast fjell. Ytterveggene er oppført av isolerte lettklinkeblokker, samt tradisjonelt stenderverk med isolasjon. Vegger av tre er utvendig kledd med Royal-impregnert trekledning som er kjent for begrenset vedlikeholdsbehov i forhold til tradisjonell, uimpregnert kledning. Del av yttervegger med pusset overflate. Blokkene har isolert kjerne og besitter således vesentlig bedre isolasjonsevne enn mer tradisjonelle, homogene blokker. Se eget rapportpunkt for ytterligere omtale av veggkonstruksjonene. Ved hyttas inngangsparti er blokkmuren forblendet med naturstein. Hytta vinduer er i opprinnelig stand fra byggeår. Det er benyttet tradisjonelle trevinduer med tolags isolerglass. Slitasjegrad som forventet hensyntatt alder. Taket er tekket med royal-impregnerte bord med kvalitet og utforming for taktekking. Selger opplyser at taket i 2018 ble betydelig overflatevedlikehold av fagpersoner. Ca. 36kvm stor terrasse over flere halvplan utenfor stue mot sørvest. Oppført i trekonstruksjoner med beisede overflater. Del av terrasse mot fjell er over tid fuktbelastet og delvis skadet - påregn utskiftning av flere bordganger.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse med tre mangler. Disse tre manglene(innsending av oppdaterte tegninger, ferdigstillelse av loftstue og montering av slokkeutstyr) er utført, men det vil ikke bli gitt ferdigattest som følge av at hytta er byggesøkt før 1998, jf plan og bygningsloven § 21-10.
Kommunen har mottatt dokumentasjon på ferdigstillelse av loftet og har ingen merknader til dette.

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 107 kvm, Bruttoareal: 120 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, dusjbad, toalettrom, kjøkken med spiseplass og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stuehems.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Fremleie er som utgangspunkt ikke tillatt uten grunneiers samtykke. Grunneier har skriftlig bekreftet at hun ikke kommer til å nekte fremleie av hytta med mindre det foreligger særlige grunner til det. Særlige grunner vil f.eks kunne være leietakere som skaper uro i området og er til sjenanse for andre hytteeiere, eller manglende betaling av festeavgift.
Flere av festekontraktene mine har samme ordlyd, men grunneier har aldri hatt noen grunn for å nekte fremleie av hyttene.

Oppvarming

Elektrisitet og ved.
Larvik kommune opplyser at siste branntilsyn på eiendommen ble utført 21.03.2018. Det er ikke registrert at det er utført feiing på eiendommen.
Opplysningene er basert på innsendt informasjon fra eier.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 932 pr. år
Det betales avgift for: Renovasjon, slam og kontrollgebyr avløp.

Løpende kostnader

Festeavgift, kommunale avgifter, velavgift, strøm og forsikring.
Velavgift er i underkant av 2500 kr som går til forsikring av brygger og anlegg, samt vedlikehold av naust, vedlikehold/brøyting av hovedvei, samt øvrig drift av velforeningen.

Formuesverdi

Formuesverdi som fritidsbolig kr. 319 342 pr. 31.12.2017.

Adkomst

Adkomst direkte fra Vestre Såtås.
Hytta er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsformål både i reguleringsplanen og i kommuneplanen. Deler av den vestre delen av tomten har en hensynsone: Båndlegging etter lov om kulturminner - H730_1. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Etter kommuneplanen er det tillatt å utvide eksisterende hytter til totalt 130 kvm.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1998/4237-2/30  Festekontrakt - vilkår tinglyst 09.07.1998 
Festetid: 80 år
Årlig festeavgift: NOK 4.000
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelser om forlengelse
Pant for forfalt festeavgift
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat borevann som deles med nabohytta med avløp til tett tank. Felles gråvannsrensing i nederst i veien. Kommunalt sommervann i veien. Eier opplevde sommeren 2018 at det private borehullet ble tomt. Dette har kun skjedd et par ganger tidligere.
Privat vei.
Larvik kommune kontrollerer alle eiendommer som ikke er tilknyttet kommunalt avløpsnett. Dersom avløpsanlegget ikke tilfredsstiller dagens krav vil det bli gitt pålegg om utbedring. Larvik kommune opplyser videre at det ikke foreligger pålegg om endring av tilknytningsforholdene til eiendommen eller utbyggingsplaner som kan utløse pålegg om tilknytningsforhold til eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Selger opplyser at alt som er fastmontert i hytta medfølger, samt at ting utover dette kan diskuteres.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Meglers vederlag betales av selger og utgjør 1,5% beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.125,- og tilrettelegging inkludert. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (3 stk. inkludert). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Selger opplyser at det ved mye regn og vind har kommet vann ned i feierluken.
Selger opplyser også at det i 2013 var stokkmaur i mur ved soverom, men at dette er bekjempet og ikke sett forekomst av dette siden.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.