Praktisk og flott eierleilighet sentralt i Stavern med stor balkong, garasje, heis og tre soverom

Larviksveien 19 , 3290 Stavern

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 108 m²
Bruksareal 112 m²
Bruttoareal 122 m²
Tomt 745 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 645
Energimerking B
FINN.no 144865370
Sist endret 26.05.2020 10:04
Prisantydning 4 980 000
Totalpris 4 998 992

Beregnet totalkostnad

4 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 10 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 18 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 998 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Larviksveien 19 - en moderne eierleilighet over ett plan med sentral beliggenhet.
Den moderne leiligheten ligger praktisk til i byggets 2. etasje. I bygget er det felles og romslig trappeoppgang med heis. Leiligheten inneholder gang med garderobeskap, fra gangen er det dør inn til gjesterom, gjestetoalett, bad/vaskerom samt tilkomst til stuen. I stuen er det store vindusflater med skyvedører til veranda, samt adkomst til et gjesterom. I tilknytning til stuen er det en delvis åpen kjøkkenløsning med god plass til spisestue. Hovedsoverommet har egen walk-in garderobe og eget bad. Leiligheten ble bygd i 2017 og har en gjennomgående god standard.
Tomta er pent opparbeidet med gressplen og granittkanter i avslutning mellom gress og asfaltert gårdsplass. Her har du egen parkeringsplass i garasjen med elektrisk port. I tillegg finnes en egen sportsbod på 6 kvm i tilknytning til garasjen.
Leiligheten ligger kun en kort rusletur fra Stavern sentrum, som er kjent for sitt yrende sommerliv. Her bor du sentralt med kort avstand til Staverns fasiliteter.

Innhold

Entré: 10,7 kvm
Soverom 1: 8,6 kvm
Soverom 2: 15 kvm
Soverom 3: 7,4 kvm
Toalettrom: 1,4 kvm
Stue: 38 kvm
Kjøkken: 8,3 kvm
Omkledningsrom: 4,8 kvm
Dusjbad innenfor omkledningsrom: 5,2 kvm
Dusjbad fra gang: 4,2 kvm
Bod/teknisk rom: 3,7 kvm
Garasje: 17 kvm i tillegg til sportsbod på 6 kvm.

Standard

Ny og moderne selveierleilighet. Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer, flislagte bad, lys og luftig stue. Med to soverom, gjesterom og to bad er denne leiligheten ypperlig for overnattingsgjester.
Kjøkken
Kjøkken fra kjøkkenleverandøren Stray og ligger i en åpen løsning mot stue med integrerte hvitevarer. Lys og pen innredning som har god lagringsplass i skuffer og skap. Stekeovn med varmluft og induksjonstopp. Kombikjøleskap med frys og kjøl, samt oppvaskmaskin. Ventilasjon via stålventilator. Kjøkkenet har også komfyrvakt og lekkasjestopper.
Bad
Begge baderommene har flislagte gulv med varmekabler. Installasjoner på hovedbadet er dusjvegger, vegghengt klosett og servant med vegghengt innredning. På gjestebadet er det dusjvegger, samt opplegg for vaskerom.
Soverom
Leiligheten har tre soverom. Hovedsoverommet har eget bad, walk-in garderobe og direkte utgang til boligens veranda. Soverom 2 ligger på hjørnet av leiligheten ved stuen. Gjesterommet ligger ved siden av toalettrommet og gjestebadet.
Overflater
Gulvene er hovedsakelig av enstavs eikeparkett fra Boen.
Vegger og himlinger er av malt gips.
VVS/Teknisk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsledninger.

Beliggenhet

Leiligheten har flott utsyn, samtidig som den er tilbaketrukken fra veien.
Boligen ligger sentralt i Stavern med det meste like utenfor døren - offentlig transport, kaféer, bakerier, strender og gallerier. Meny med sitt rike utvalg ligger kun 150 meter unna leiligheten. Samtidig finner du Vinmonopolet, Vitus apotek, Jernia og postkontoret innen 200 meter fra leiligheten.
Sommerbyen Stavern er innholdsrik med masse historie og sjarm. Her bor du med gangavstand til blant annet marinaen, Kronprinstomta, Stavern kirke og Fredriksvern verft.
For den aktive er det flotte turmuligheter i nærområdet. Kyststien strekker seg 35 km fra Stavern - Naverfjorden - Nevlunghavn til Helgeroa. Turstien byr på svaberg, sandstrender, skog og mark. Kyststien passer til hele familien, og deler av strekningen er fremkommelig med rullestol. Stien ligger en spasertur unna og kan startes ved Fredriksvern festning som ligger 800 meter unna boligen.
Om du er en erfaren golfspiller, nybegynner, eller bare kunne tenkt deg å prøve, så ligger Larvik Golfklubb en kort kjøretur på 4 km unna eiendommen.
Ønsker du å spille tennis så ligger et av Norges beste tennisanlegg en drøy km unna leiligheten. Tennisanlegget har fire innendørsbaner og fire utendørsbaner, og passer til både sommer og vinter.
Larvik sentrum ligger 7 km unna eiendommen og byr på et mangfold av fasiliteter. Her finner du blant annet Farris Bad, Bølgen Kulturhus, restauranter og mye mer.

Tomt

Areal: 745 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er pent opparbeidet med gressplen, granittkanter og asfaltert gårdsplass.
Tomten er fellesareal for sameiet.

Etasje

2. etasje.

Garasje / Parkering

Parkering i egen garasje med elektrisk port og tilhørende sportsbod. Det er også mulighet til å kjøpe en ekstra parkeringsplass.

Barnehage / skole i området

Flere barnehager og skoler i nærområdet.

Felleskostnader

Felleskostnader på kr. 2 000,- pr. mnd. som blant annet dekker bygningsforsikring, trappevask, heiskontroll, grunnabonnement Altibox, brøyting mv.

Sameie

Sameiet Larviksveien 19, org.nr. 921 047 452, består av 4 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner - fordelt over 2 etasjer.
Styreleder og forretningsfører i sameiet er Bjørn Atle Hanssen.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Vedtekter / husordensregler

To av garasjene i sameiet er seksjonert som næringsseksjoner for at disse kan omsettes fritt. I følge vedtektene har likevel sameierne av boligseksjonene forkjøpsrett.
Sameiets vedtekter følger inntatt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

3

Byggeår

2017

Byggemåte

Fundamentering med pæler og støpte dragere med dobbeltarmert støpt dekke. Bygget er hovedsakelig oppført i trekonstruksjon med pussede fasadeplater kombinert med trekledning. Taket er tekket med betongtakstein der helling tillater det og folietekking på tak med slak takvinkel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 06.05.2019 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Larviksveien 17 har pr. 11.02.2020 sendt inn søknad om å flytte omsøkt garasje.

Boligens areal

Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 112 kvm, Bruttoareal: 122 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, tre soverom, toalettrom, stue, kjøkken, omkledningsrom, dusjbad innenfor omkledning og dusjbad fra gang.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Varmekabler på badene og toalettrommet.
Panelovn i gang.
Det medfølger en panelovn til hvert oppholdsrom. Disse er ikke montert og vil bli montert etter kjøpers anvisning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 198 pr. år
Det må betales kommunale avgifter for: Vann, avløp og renovasjon.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnadene vil det komme kostnader til kommunale avgifter, forsikring og strøm.

Formuesverdi

Fastsettes i etterkant av at man har overtatt leilighetene.

Adkomst

Kjører man på fylkesvei 301 fra Larvik mot Stavern, ligger leiligheten på høyre side etter Stagbanen. Kommer du fra motsatt retning ligger leiligheten på venstre side etter Meny.
Leiligheten vil være merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplanen er eiendommen avsatt til bolig og grønnstruktur.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1972/1687-1/30 Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 19.04.1972 
Rettighetshaver: Knr: 0712 Gnr: 4044 Bnr: 7  
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven
Overført fra: 0712-5001/645
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1391422-1/200 Bestemmelse om veg tinglyst 12.12.2017 21:00 
Rettighetshaver: Knr: 0712 Gnr: 5001 Bnr: 146  
Gjensidig veirett
Overført fra: 0712-5001/645
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1440216-1/200 Seksjonering tinglyst 22.12.2017 21:00 
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 23/100
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring ref. vilkår.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,875 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.

Diverse

Det vil bli satt opp en dobbelgarasje i utkanten av eiendommen der det i dag står en støttemur. Garasjen skal tilhøre eiendommen som ligger i fremkant og som deler innkjøring med dette bygget. Garasjebygget er ifølge selger søkt og godkjent av Larvik kommune.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.