Strandeiendom med sjelden flott beliggenhet - ca. 90 meter strandlinje med brygge og svaberg - flott utsikt - båtplass

Ødegårdsveien 24 , 3261 Larvik

VISNINGER

1. juni mandag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 97 m²
Bruksareal 100 m²
Bruttoareal 108 m²
Tomt 1 677 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1947
Gårdsnummer 1010
Bruksnummer 2
Energimerking G
FINN.no 179512716
Sist endret 25.05.2020 14:10
Prisantydning 10 000 000
Totalpris 10 263 992
Ligningsverdi 308 698,-

Beregnet totalkostnad

10 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 250 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 263 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 263 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Ødegårdsveien 24!
Dette er en sjelden mulighet i fantastiske Viksfjord - en av Larviks flotteste skjærgårder. Hytta ligger fint til rett ved den populære "Seilerhytta" i Viksfjord. Seilerhytta er et populært samlingssted sommerstid - her er det bla. en koselig kro hvor du kan nyte et bedre måltid sammen med familien. Området byr på det meste man ønsker av aktiviteter om sommeren - et aktivt seilermiljø, flere flotte turstier og herlige badeplasser.
Hytta har en meget attraktiv beliggenhet helt ved vannkanten, så her kan du ta på badetøyet og gå å bade i sjøen på varme sommerdager. Eiendommen har ca. 90 meter med strandlinje bestående av flott svaberg. Ytterst på berget rett ved hytta er det en Tønsbergbrygge som er boltet i svaberg med solid syrefast vaieroppheng. Det er badetrapp ytterst og brygga har adkomst til ca. 1 meter dybde ned til sjøbunnen som jevnt skråner utover mot marbakken. Det er også flere fortøyningsbolter for joller og småbåter i svaberget. Med hytta følger det egen båtplass på 3,5 m ved moloen, samt p-plass v/Larvk Seilbåtforening og garasje ved Seilerhytta.
Hytta er sammenbygget av en "hoveddel" og en "sidedel". I hoveddelen er det stue, kjøkken, dusjrom, ett dobbelt soverom og ett enkelt soverom. I sidedelen er det gang, stue, kjøkken og et soverom. Planløsningen egner seg godt for en familie, eller for deg som liker å ha gjester på besøk.
Utenfor hytta er det også en fin terrasse med plass til både utemøbler, grill og parasoll. Her kan du slappe av i de vakre omgivelsene med flott utsikt mot sjøen - her ligger det meste til rette for å skape gode sommerminner.
Velkommen til visning!

Innhold

Hytta inneholder stue, kjøkken, dusjrom, ett dobbelt soverom, samt ett enkelt soverom i opprinnelig del, samt gang, stue, kjøkken og ett soverom i tilbygget sidedel. Hytta er sammenbygget med takkonstruksjon slik at "opprinnelig del" og "sidedel" er én bygning.

Standard

Hytta holder en grei standard, alder tatt i betraktning. Opprinnelig hytte ble i 1934 revet og erstattet med ny hyttebygning i 1947. Hytta ble ytterligere tilbygget mot sør i 1968, samt stuedel i 1971. Det er foretatt enkelte oppgraderinger, men det må likevel påregnes ytterligere vedlikehold og oppgraderinger. De innvendige overflater består av heltrebord på gulv, trepanel på vegger, samt Takess-plater i himlinger. Stedvis en del overflateslitasje og observert eldre lekkasjeskader under noen vinduer, terrassedør, trepanel under lufteventil og rundt pipe i tilbygget del - se tilstandsrapport fra takstmann for mer info.
Hytta har et kjøkken i hoveddelen og et enkelt kjøkken i sidebygget. Kjøkkenet i hoveddelen har gulv av heltrebord, vegger av trepanel, samt himling av Takess-plater. I sidebygget finnes et mindre, enkelt kjøkken med eldre innredning. Rommet har nytt gulv og ny benkeplate av foliert spon. Gulvet i sidebygget er av hel eikeparkett som evnt. kan slipes dersom man skulle ønske det. Hyttas bad ligger i et enkelt tilbygg som fungerer som en forlengelse av hytta. I rommet er det montert et dusjkabinett. Frittstående, enkelt trebygg har en eldre, tradisjonell utedo, samt ettermontert Incinolet forbrenningstoalett. Utedo/bod er restaurert fra opprinnelig utedo/bod.
Det er få punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Grunn og fundamenter (TG2)
Veggkonstruksjoner og utvendige fasader (TG2, dog enkelte partier med råte (TG3))
Enkelte vinduer (TG2)
Takkonstruksjon (TG2)
Eldste taktekke (TG3)
Pipe med eldre lekkasjeskjolde (TG2)
Etasjeskillere (TG2)
Rom under terreng/krypareal (TG2)
Bad (TG2)
Kjøkken (TG2)
Enkelte innvendige overflater (TG2)
VVS (TG2)
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.
Interessenter må være oppmerksomme på at halve eiendommen eies av et dødsbo hvor testamentsfullbyrder og arving ikke har kjennskap til bygningsmassen, som for øvrig er av eldre dato. interessenter oppfordres derfor å gå nøye gjennom bygningsmassen.

Beliggenhet

Hytta ligger fint til rett ved den populære "Seilerhytta" i Viksfjord. Viksfjord er en av Larviks flotte skjærgårder med et stort antall holmer og skjær. Alt fra de innerste og rolige farvannene, til de blankskurte skjærene på «Volmerane» og helt ut til øygruppen Svenner. Seilerhytta er et populært samlingssted sommerstid - her er det bla. en koselig kro hvor du kan nyte et bedre måltid sammen med familien.
Området byr på det meste man ønsker av aktiviteter om sommeren. Et aktivt seilermiljø, flere flotte turstier, en av Norges beste golfbaner - eller ta med familien på Foldvik Familiepark eller klatreparken Høyt&Lavt. Mulighetene er nærmest uendelige og noe av det som vil gi sikre og gode sommerminner for store og små!
Populære Stavern er kun en kort båttur unna. Stavern er en perle langs kysten og er særlig kjent for sitt fantastiske pulserende sommerliv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. Ula og Kjerringvik er også populære sommerdestinasjoner og ligger ikke langt unna. Her kan du nyte båtlivet, svaberg, bølgeskvulp og måkeskrik på varme sommerdager.

Tomt

Areal: 1 677 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: pt. kr. 12 290,- pr. år.
Festeforholdet ble inngått i 1999. Festeforholdet blir automatisk videreført etter dagens regler.
Festeavgiften reguleres hvert 10. år i henhold til endringer i konsumprisindeksen. Neste tidspunkt for regulering er i 2029.
Grunneier, Elin Ødegaarden Henriksen, har ikke forkjøpsrett. Det er ikke krav til godkjenning av ny fester etter avtalen.
Festekontrakten er inntatt i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106.
Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler Knut Leinæs.

Garasje / Parkering

Tinglyst rett til biloppstillingsplass for en bil på grunneiers grunn.
Det medfølger garasje ved Seilerhytta og p-plass v/Larvk Seilbåtforening, samt båtplass på 3,5 m ved moloen.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1947

Antall soverom

4

Byggeår

1947. Sidedelen ble oppført i 1968. Hoveddelen ble rehabilitert/ombygget tidlig på 70-tallet.

Byggemåte

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Hytta er fundamentert mot grunn med blokker, tresøyler og stripemurer fra bygge- og tilbyggingsår. Tilbygget dusj/toalettrom er fundamentert med impregnerte materialer og stolpesko på stein/berggrunn i følge selger. Yttervegger av enkle stenderverkskonstruksjoner med minimal isolasjonsmengde. Kledningen er av type liggende vestlandskledning. Taktekke av banelagt papp av eldre dato. Registret lekkasje rundt pipe i tilbygget del. Utenfor sidebygget er det en velbygget terrasseplatting av kraftige trekonstruksjoner. Ubehandlede materialoverflater. Enkelte, mindre skjevheter som resultat av sig i fundamenter. Selger opplyser at den største terrassen er bygget av solide impregnerte gjenbruksmaterialer fra Aker Brygge og som selvbærende konstruksjon fundamentert på steingrunn.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan kommunen ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Tilbygg godkjent 1967 og 1970.
Larvik kommune opplyser at det ikke foreligger dokumentasjon på at bod/uthus er omsøkt eller godkjent i deres arkiv.

Boligens areal

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 108 kvm
1. etasje hoveddel:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, dusjrom, ett dobbelt soverom, samt ett enkelt soverom.
1. etasje sidedel:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken og ett soverom.
I tillegg finnes et toalettbygg på 3 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og ved.
Larvik kommune opplyser at det ikke har vært branntilsyn/feiing på eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 4 529 pr. år
Det betales avgift for: Vann, renovasjon, slam og kontrollgebyr avløp.

Løpende kostnader

Festeavgift, kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som kr. 308 698 pr. 31.12.2017
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Hytta er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til grønnstruktur i kommuneplanens arealdel. En liten del av eiendommen (ca. 19 kvm) er avsatt til friluftsområde. Denne delen av eiendommen ligger i vannkanten da eiendomsgrensa går ut i vannet og det er vannet som er friluftsområde. Eiendommen omfattes av hensynssone H560_1 med formål bevaring naturmiljø som sier at naturmiljø, landbruk, landskap og friluftsliv skal ivaretas i størst mulig grad. Se utdrag av den relevante bestemmelsen som er inntatt i salgsoppgaven for mer informasjon.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1999/5004-2/30  Festekontrakt - vilkår tinglyst 20.08.1999 
Festetid: 80 år
Årlig festeavgift: NOK 8.000
Bestemmelser om regulering av leien
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
- Festerne har rett til å ha den bestående gangvei, vannledning og elektrisitetsledning over eiendommen gnr. 1010, bnr. 129.
- Festeren har rett til å beholde bestående garasjeskur på bortfesterens eiendom og rett til brygge for eget bruk fra sin festetomt.
- Festeren har rett til biloppstillingsplass for en bil på eierens grunn nordøst for porten til gnr. 1010, bnr. 129.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Hytta har "sommervann" som normalt skrus på i mai og av i september/oktober (avhengig av frost).
Larvik kommune har ikke registret noe utslippstillatelse for denne eiendommen og ingen godkjent avløpsløsning. Den 06.06.2019 har kommunal rørleggerkontrollør sjekket anlegg og fant kun en synkekum for gråvann og en utedo med et utløp til terrenget. Larvik kommune pleier ikke å utstede pålegg om tilknytning av hytter, men det må i hvert fall etableres et godkjent avløpsanlegg. Alternativt til tilknytning kan det søkes om ny utslippstillatelse. Dette medfører erfaringsmessig til behov for oppgradering av dagens private avløpsanlegg, noe som i f.m. driftskostnader vanligvis er langt dyrere enn tilkobling til kommunalt avløp. Derfor anbefales det å koble seg til det nybyggete kommunale avløpsnettet via å engasjere godkjent rørlegger / entreprenør.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Nesten alt av hyttas inventar medfølger handelen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon rundt dette.
TV følger ikke med.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (2 stk. inkludert).
Ved avslutning av oppdraget har megler krav på et rimelig vederlag for utført arbeid. Ved fast pris har megler krav på kr. 10.000,- inkl. mva. for medgått arbeid, i tillegg til tilrettelegging, visninger, avtale utlegg og markedsføring.
Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.