Fantastisk leilighet midt i Stavern med egen utleiedel som oppfyller bopliktkravet - din fritidsbolig? - sjøutsikt

Skippergaten 6D , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 140 m²
Bruksareal 142 m²
Bruttoareal 158 m²
Tomt 391 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2014
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 16
Energimerking B
FINN.no 151642281
Sist endret 22.05.2020 17:36
Prisantydning 8 500 000
Totalpris 8 721 320
Ligningsverdi 843 009,-

Beregnet totalkostnad

8 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 221 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 721 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling & Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Skippergaten 6D!
Dette er en stilig og pen leilighet midt i hjertet av Stavern sentrum tegnet av arkitekt Ulrik Hellum. Leiligheten ligger i byggets 2. og 3. etg. og har umiddelbar nærhet til det aller meste som Stavern har å by på. Planløsningen går over to plan der leilighetens hovedetasje inneholder gang, 2 soverom, stue, kjøkken, 2 bad, omkledningsrom og bod. Utenfor leiligheten er det en meget stor terrasse på ca. 100 kvm med gode solforhold og fantastisk fin utsikt mot sjøen og Citadelløya. Her ligger det meste til rette for å nyte varme sommerdager. Leilighetens overetasje er innredet som en hybel med egen inngang fra felles entré. Denne inneholder kjøkken og gang, stue, bad og 1 soverom. Denne leiligheten passer derfor perfekt for deg som ønsker å bo i leilighet med mulighet for utleie i tillegg.
Stavern er særlig kjent for sitt fantastiske sommerliv - da fylles gatene med både turister og fastboende som samles for å nyte herlige solrike dager i Stavern. Sommerstid er det godt med ulike arrangementer og ulike kulturelle tilbud for både store og små. Her bor du tett på dette fantastiske livet.  Rett utenfor døren er det flere koselige butikker, restauranter, bakeri, café og mye mer. Er du glad i livet på sjøen er det båthavn en liten rusletur unna og flere fine sandstrender i området.
Til leiligheten følger en felles garasje på gateplan sammen med seksjon 4 og felles bod.
Velkommen til visning!

Innhold

2. etg.: 100 kvm Bruksareal
Gang: 9.6 kvm
Soverom 1: 14.8 kvm
Soverom 2: 12.3 kvm*
Stue: 37 kvm
Kjøkken: 9.4 kvm
Dusjbad m/ vaskeromsfasiliteter: 6.3 kvm
Dusjbad: 4.7 kvm
Mellomgang/omkledningsrom: 5 kvm
Bod under trapp: 1.6 kvm
*Soverommet har postvindu med midtstolpe som medfører at rømningskrav fra rommet ikke er direkte ivaretatt fra soverommet
3. etg. (hybel): 40 kvm Bruksareal
Kjøkken og gang: 13.5 kvm
Stue: 17.8 kvm
Dusjbad: 3 kvm
Soverom 1: 8.3 kvm

Standard

Stor leilighet over to plan midt i hjertet av Stavern sentrum. Leiligheten ligger i byggets 2. og 3. etg. Leiligheten holder god standard og har en begrenset slitasjegrad og håndverksmessig solid kvalitet. De innvendige overflater består eksempelvis av laminat og fliser på gulv, samt sparklet og malt gips på vegger og i himlinger.
Bad ved soverom nr. 1
Baderommet er i opprinnelig stand fra byggeår og fremstår med minimal slitasjegrad. Rommer er bygget av fagpersoner og har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes dusjanretning med forheng, servant med skapinnredning, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, samt vegghengt toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft.
Bad ved soverom nr. 2
Baderommet er i opprinnelig stand fra byggeår og fremstår med minimal slitasjegrad. Rommer er bygget av fagpersoner og har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes dusjanretning med glassdører, servant med skapinnredning, samt vegghengt toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft.
Bad i hybel
Baderommet i leilighetens overetasje er i opprinnelig stand fra byggeår. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes dusjanretning med forheng, servant med skapinnredning, opplegg til vaskemaskin, samt vegghengt toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft og via ventil med naturlig avtrekk.
Kjøkken hoveddel
Leilighetens kjøkken ligger i åpen løsning med stue. Rommet har laminat på gulv, samt malte plater på vegger og i himling. Innredningen er fra byggeår og har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Innredningen fremstår som nesten nytt og har meget begrenset slitasjegrad. Det er integrerte hvitevarer av samme alder som innredning. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg.
Kjøkken hybel
I leilighetens overetasje ligger kjøkkenet i åpen løsning med gang/spiseareal. Rommet har laminat på gulv, samt vegger og himling av sparklet og malt gips. Innredningen har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt heltre benkeplate. Integrert platetopp og frittstående stekeovn. Ventilator med utblåsning til yttervegg, over platetopp.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett.
Innvendig trykkvannsrør i form av rør-i-rør-system.
Avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av plast finnes tilgjengelig i skap for røranlegg.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår.
Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet med varmekabel i stue, gang og bad, samt luft-til-luft varmepumper.
Det opplyses å også ligge varmekabel i flislagt terrassegulv utenfor kjøkken.
Boligen er ventilert via naturlig avtrekk.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i hjertet av Stavern - en perle langs kysten. Stavern er særlig kjent for sitt fantastiske pulserende sommerliv med et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker, gallerier. Restauranter som Skipperstua, Det Gule Galleriet og SMAK ligger rett i nærheten og er verdt et besøk. Her bor du sentralt til med rusleavstand til båthavna, butikker og spisesteder.
I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Larvik er kun er liten kjøretur unna og det er gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Tomt

Areal: 391 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

Leiligheten ligger i byggets 2. og 3. etg.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Denne seksjonen eier en andel i garasje sammen med seksjon nr. 4.

Felleskostnader

512 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer: Forsikring på bygningsmassen og brannalarm.
Andre poster som forretningsførsel og vedlikehold dekkes ikke av felleskostnadene.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2014

Antall soverom

3

Byggeår

2014

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Byggets 1. etg. på gateplan er av eldre dato, mens trekonstruksjonen som utgjør leiligheten ble nybygget i 2014. Selger opplyser at tilbygget er søkt etter TEK07 og således er dette regelverket gjeldende for utførelsen.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune opplyser at påbygg av 2. etg. og 2 leiligheter ble godkjent i 2010 og tiltaket fikk ferdigattest i 2014. Bruksendringer av loft fra tilleggsdel til hoveddel ble godkjent i 2016 og tiltaket fikk ferdigattest i 2017.

Boligens areal

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 142 kvm, Bruttoareal: 158 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom, stue, kjøkken, 2 bad og mellomgang/omkledningsrom.
I tillegg finnes en bod som s-rom.
3. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken og gang, bad, stue og 1 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Leiligheten har 1 boenhet, men har innredet hybel i 2. etg. som gjør at man kan leie ut denne delen som del av egen bolig. Dette muliggjør at du kan la andre(feks studenter på Politihøyskolen) oppfylle boplikten, mens du bruker resten av leilighet uten å flytte hit.

Oppvarming

Elektrisitet og luft-til-luft varmepumper.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 329 pr. år Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, felleskostnader, forsikring og strøm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 843 009 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 034 832 pr. 31.12.17
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Skippergaten.
Eiendommen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til sentrumsformål i kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av hensynssone H570_2 med formål bevaring kulturmiljø og H710_2 med formål båndlegging for regulering etter pbl. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.
Leiligheten har 1 boenhet, men har innredet hybel i 2. etg. som gjør at man kan leie ut denne delen som del av egen bolig. Dette muliggjør at du kan la andre(feks studenter på Politihøyskolen) oppfylle boplikten, mens du bruker resten av leilighet uten å flytte hit.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1975/1715-2/30 Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 07.04.1975 
Rettighetshaver: Knr: 0712 Gnr: 5001 Bnr: 15  
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven
Overført fra: 0712-5001/16
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/764101-1/200 Seksjonering tinglyst 24.08.2016 
Opprettet seksjoner:
Snr: 5
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 142/425

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens øvrige tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.125,-, tilrettelegging. kr. 4.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (1 stk. inkludert). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at en student som leide leiligheten ved siden av har observert enten skjeggkre eller sølvkre på vaskerommet i naboleiligheten. Selger opplyser videre at de har bestilt sjekk for å se om dette er tilfelle.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.