Fantastisk sjønær beliggende selveierleilighet med panoramautsikt - flott planløsning og garasje i fellesanlegg

Floskjærveien 7C , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 143 m²
Bruksareal 156 m²
Bruttoareal 169 m²
Tomt 13 761 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2004
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 401
Energimerking C
FINN.no 178754283
Sist endret 26.05.2020 11:26
Prisantydning 6 090 000
Totalpris 6 251 242
Ligningsverdi 1 047 364,-

Beregnet totalkostnad

6 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 152 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 090 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 161 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 251 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Floskjærveien 7C!
Dette er en flott leilighet med fantastisk beliggenhet tett på sjøen. Her bor du i et rolig boligområde med herlig kort vei til Stavern sentrum og en fantastisk flott sjøutsikt mot Svenner fyr. Stavern er særlig godt kjent for sitt yrende sommerliv med både turister og fastboende, og byr på folkeliv både i gatene og på sjøen. Stavern har et godt utvalg av en rekke butikker (i Stavern er 2 matbutikker søndagsåpne hele året), restauranter, cafeer, strender, svaberg og båthavn. Det er også flere fine turmuligheter i området slik at søndagsturen alltid blir en fin opplevelse.
Leiligheten ligger i frontrekke mot sjøen og har flott utsikt fra flere rom og veranda. Fra leiligheten er det kun 50 meter til bademulighet, så her kan du starte dagen med et deilig morgenbad før du nyter frokosten i solskinn på sjøsiden av leiligheten. Det er 2 fine uteplasser i tilknytning til leiligheten. Midtsommer er det herlig sol fra morgen til ca. kl. 14:30 på balkongen mot sjøsiden. Uteplassen ved inngangspartiet har deilig kveldssol frem til kl. ca. 21:00 midtsommer. Her ligger det meste til rette for å trives og det er lett av å få følelsen av å bo i et lite ferieparadis.
Bilen setter du fra deg i garasjeanlegget der denne leiligheten disponerer en egen plass i tillegg til en bod. Har du behov for ekstra oppbevaring finnes det også en bod på bakkenivå ved leiligheten. Leiligheten går over 2 plan i byggets 2. og 3. etg. og er innredet i delikate farger. Leiligheten har en god atmosfære med fine rom og vinduer som slipper omgivelsene tett på - hele året. Planløsningen er gjennomtenkt og leiligheten inneholder i 2. etg. entré med garderobeskap, stor gang, lys og trivelige stue og kjøkken, ett soverom, bad og praktisk separat toalettrom. Fra stua er det utgang til en 22kvm stor balkong hvor du kan nyte den fantastiske sjøutsikten og båtlivet på fjorden. På denne balkongen er det også montert markiser som skjermer godt hvis det blir for varmt og man har behov for å sitte i skyggen. I overetasjen er det en stor gang, 2 gode soverom, en bod og pent bad. Her har du god plass til å ha besøk av familie eller venner.
Dette er en lekker leilighet med flotte kvaliteter og en beliggenhet av de sjeldne - ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Utebod på terrengnivå: 3.2 kvm
2. etasje:
Entré: 3.3 kvm
Gang: 21.7 kvm
Soverom1 : 12 kvm
Dusjbad: 6 kvm
Toalettrom: 2.2 kvm
Stue: 25 kvm
Kjøkken: 16 kvm
3. etasje:
Gang: 15 kvm
Soverom 1: 16.7 kvm
Soverom 2: 14 kvm
Baderom: 7.5 kvm
Bod: 1.5 kvm

Standard

Selveiet leilighet over to plan beliggende i flermannsbolig på Risøya i Stavern. Boligen bærer preg å være kvalitetsmessig oppført. De innvendige overflater består eksempelvis av parkett og keramiske fliser på gulv, samt sparklet og malt gips på vegger og i himlinger. Leiligheten holder normal god standard. Leiligheten er overflatemalt i senere tid frem til 2020 og har således minimal slitasje på malte vegg- og himlingsflater.
Bad 2. etg.
Baderommet er i opprinnelig stand fra byggeår og er bygget av faglærte. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes dusjhjørne, servant med skapinnredning, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, vaskekum, samt toalett.  Rommet er ventilert via ventil tilkoblet avtrekk i himling.
Bad 3. etg.
Også baderommet i 3. etg. er i opprinnelig stand fra byggeår og er bygget av faglærte. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes dusjhjørne med glassdører, badekar, servant med skapinnredning, toalett, samt varmtvannstank. Rommet er ventilert via ventil tilkoblet avtrekk i himling.
Toalettrom
Praktisk separat toalettrom beliggende i 2. etg. er i opprinnelig stand fra byggeår. Rommet har parkett på gulv, samt vegger og himling av malte plater. Av installasjoner finnes toalett og servant, samt koblingsskap for rør-i-rør-system på vegg. Rommet er ventilert via ventil med avtrekk.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i 2. etg. i delvis åpen løsning med stue. Det er parkett på gulv, samt vegger og himling av sparklet og malt gips. Kjøkkeninnredningen er fra byggeår og har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er integrerte hvitevarer i form av nyere platetopp og stekeovn, samt kombinert kjøle- og fryseskap og eldre oppvaskmaskin. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til friluft.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
Rørledninger i grunn er fra byggetiden.
Trykkvannsrør i form av rør-i-rør-system, samt tradisjonelt avløpsanlegg.
Koblingsskap for rør-i-rør-system plassert på vegg i rom med sluk.
200 liters OZO varmtvannstank fra byggeår plassert på baderom i 3. etg.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår.
Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet med panelovner/varmekabel, samt vedfyring i peis tilkoblet byggets pipestokk.
TV og internett via Altibox fra Viken Fiber som inngår i felleskostnadene. I grunnpakken er det 20 TV-kanaler, opptak og 50/50 internett.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2014-Endret planløsning i 2.etg
2017-Montert motorisert markise
2018-Montert markise ved inngangsparti
2020-Innvendige overflatemalt de fleste vegger og himlinger
Det er ett punkt i rapporten som en bør være ekstra oppmerksom på og som er gitt tilstandsgrad 2:
Våtrom: Tilstandsgrad er satt med bakgrunn i at over 50% av den forventede levetid er medgått.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapporten fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært område på Risøya i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Tomt

Areal: 13 761,70 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for sameiet.

Etasje

Leiligheten ligger i byggets 2. og 3. etg.

Garasje / Parkering

Egen parkering i felles garasjeanlegg som følger leiligheten.
Ladeboks tilhørende leiligheten er montert i mars 2020.
Gode parkeringsmuligheter for både beboere og besøkende utendørs på sameiets tomt.

Felleskostnader

2 368 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, styrehonorarer, kabel-tv og bredbånd, felles bygningsforsikring, strøm i fellesarealer, vedlikehold og annen drift.
Det er ikke planlagt økning i felleskostnadene pr. dags dato for perioden 2020/2021, med mindre annet vedtas av sameierne på årsmøte.

Sameie

Risøystranda Boligsameie (Org.nr. 992 278 161) består av 38 boligseksjoner og en seksjon for garasjeanlegg fordelt på 11 bygninger.
Forretningsfører for sameiet er Larvik Boligbyggelag.
Styreleder i sameiet er Arne Dahl.
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har iverksatt vask og maling av alle hus i april 2020, et prosjekt som vil gå over 3 år og ha en total kostnadsramme på ca. 2.2 mill NOK. Prosjektet vil delvis finansieres med egne midler, samt bedriftslån i Larvikbanken. Det er ikke forventet økning av felleskostnadene pga. dette om ikke fremtidige årsmøter vedtar noe annet. Fellesgjelden vil fordeles på sameierne ihht. sameiebrøk.
For ytterligere informasjon om vedlikehold se vedtektenes punkt 5.
Saker som styret har under arbeid og planlegging ref. årsmøtet 2018:
- Vedlikeholdsplanen og gjennomføring av denne for 2019.
- Temporære løsninger for husene nærmest sjøen ifm. storm og høy vannstand.
- Ettersyn og oppfølging av uteområdene, inkl. hekker og beplanting.
- Reparasjon av gjerde og hekk etter skader forårsaket av stormen Knud.
- Høy fokus på økonomisk kontroll og hvordan Labo sin assistanse og sameiets forsikring skal anvendes ifm. skader og hendelser i den enkelte boenhet.
- Hvordan styret skal forholde seg til utleie av boenheter og leieforhold.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Styreleder opplyser til megler at det ikke har vært diskutert IN-ordning mtp. fellesgjelden som vil oppstå i forbindelse med vedlikeholdsprosjektet, men at det kan være en mulig løsning.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

Leiligheten har ingen andel fellesgjeld pr. i dag, men i forbindelse med vedlikeholdsprosjektet vil denne leiligheten sannsynligvis få en andel fellesgjeld på ca. kr. 45 000,-. Det tas forbehold om endring i beløpet avhengig av hvordan lånet tas ut.
Det er pr. dags dato ikke kjent når denne fellesgjelden vil inntreffe og det presiseres at dette ennå ikke er behandlet på årsmøtet.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: 3511617) via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2019. Regnskapet viser et overskudd på kr. 38 019,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr. 166 000,- i overskudd.
På grunn av situasjonen med korona-viruset er ikke årsmøte av holdt og årsrapporten heller ikke klar.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Hund og katt er ifølge opplysninger fra forretningsfører tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2004

Antall soverom

3

Byggeår

2004

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av tilkjørte steinmasser og overliggende løsmasser. Støpt betongdekke mot mark, yttervegger og øvrige bærekonstruksjoner i tre. Kledning av tradisjonell type som opplyses å være regelmessig vedlikehold. Vinduer, takvinduer og terrassedører i OK stand. Det registreres planavvik på gulv i begge etasjer - dette gjelder hovedsakelig mot pipe og mot bærevegger.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29.01.2007 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 156 kvm, Bruttoareal: 169 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, gang, soverom, dusjbad, toalettrom, stue og kjøkken.
3. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, baderom og 2 soverom.
I tillegg finnes en bod på 2 kvm som s-rom.
I tillegg finnes en utebod på 3 kvm på bakkenivå, samt en bod i felles garasjeanlegg på 8 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Ved utleie må styret informeres.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og ved.
Larvik kommune opplyser at siste feiing ble utført 02.11.2017. Siste branntilsyn 22.05.2014 ble ikke utført da ingen var hjemme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk i 2019 på 11463 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 043 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.

Løpende kostnader

Felleskostnader, kommunale avgifter, innboforsikring og strøm/oppvarmning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 047 364 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 770 510 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Floskjærveien og inn på sameiets tomt.
Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlig bebyggelsesstrukturen i området. Se den relevante bestemmelsen i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen ligger i et område som omfattes av reguleringsplan for Risøya, Risøytoppen og Floskjærveien, samt reguleringsplan for Risøya - Stavern Havn. Eiendommen omfattes også av bebyggelsesplan for Risøya, felt FO8. Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.
Det foregår reguleringsarbeid i nærheten for Risøybukta. Det planlegges arbeid med detaljert reguleringsplan for å legge til rette for etablering av syv seksmannsboliger, videreføre gang- og sykkelvei langs sjøen, opparbeide grønnstruktur og utarbeide tiltak for å ivareta forurensning i grunnen. Se http://tema.webatlas.no/larvik/planinnsyn og søk opp ID 201806 for ytterligere informasjon eller kontakt megler.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1961/517-4/30 Rettigheter iflg. skjøte tinglyst 24.02.1961 
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt
Overført fra: 3805-5001/401
Gjelder denne registerenheten med flere
- Bestemmelser om benyttelse, sikring av avfall og støy, samt bestemmelse om gjerdeplikt og kraftledning.
2005/3437-1/30 Seksjonering tinglyst 24.05.2005 
Opprettet seksjoner:
Snr: 32
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 97/5107
Bestemmelser om tilleggsdel, for seksjon nr. 1 til 24

Vei/vann/avløp

Offentlig adkomst frem til sameiets tomt. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kombiskap (kjøl/frys).
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Lysekrone over spisebord, grå taklampe på soverom i 2. etg. nærmest badet, samt hvitevarer plassert i kott i 2 etg. (kjøleskap, fryseboks og fryseskap).
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25% beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. For visninger/overtagelse betaler selger kr. 2.250,- pr. visning (2 stk. er inkludert).
Ved avslutning av oppdraget har megler krav på vederlag for visninger, avtalte utlegg og markedsføring.
Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.