Stavern

Flott utsiktsleilighet i Signalen - tiltalende oppusset - god planløsning - stor stue - garasje - tildelt BOMILJØPRIS

Signalveien 38 , 3292 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 96 m²
Bruksareal 99 m²
Bruttoareal 112 m²
Tomt 1 815 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1989
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 982
Energimerking D
FINN.no 155774513
Sist endret 18.06.2020 11:49
Prisantydning 3 315 000
Totalpris 3 464 091
Ligningsverdi 588 089,-

Beregnet totalkostnad

3 315 000,- (Prisantydning) 141 109,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 456 109,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 464 091,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Signalveien 38!
Dette er en flott leilighet i øvre del av Ohlselia i Stavern. Ohlselia er et rolig og attraktivt boligområde med kort gangavstand til Stavern sentrum. Dette borettslaget er nylig hedret med bomiljøpris og her er fokus på innemiljø, utemiljø og bomiljø. Her trives man!
Stavern sentrum har et variert og godt tilbud av butikker, kafeer, restauranter, og er særlig kjent for sitt yrende sommerliv. Det er flere fine turmuligheter i området, samt kort vei til både båthavn og badeplasser.
Leiligheten ligger i et veldrevet borettslag og går over ett plan i første boligplan. Planløsningen en gjennomtenkt og inneholder entré, gang, spisestue, stue, kjøkken, 2 soverom, vaskerom og dusjbad, samt én bod i leiligheten. Skulle du trenge ett ekstra soverom, er det mulig å dele av noe av stuen.  Utenfor stua er det en trivelig terrasse hvor du kan nyte deilige dager i sola. Sommerstid blir denne terrassen som en forlengelse av stua takket være den store skyvedøren. Her er det gode solforhold og bred panoramautsikt i retning Larviksfjorden og til Svenner.
Leiligheten fremstår som pen, lys og romslig med fine løsninger. Leiligheten ligger høyt og fritt, og har fått en større innvendig oppussing de senere årene. Til leiligheten medfølger det også en egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg, samt bod. Det er inngang både fra oversiden av bygningen og direkte fra nederste plan ved garasjeanlegget. En trivelig felles uteplass er etablert på oversiden av bygget.
Velkommen til visning!

Innhold

1. etg.:
Entré: 3.2 kvm
Gang: 7.4 kvm
Spisestue: 15 kvm
Stue: 27 kvm
Kjøkken: 10 kvm
Soverom 1: 10.4 kvm
Soverom 2: 11.7 kvm
Vaskerom: 6.3 kvm
Dusjbad: 3.7 kvm
Bod: 2.7 kvm

Standard

Andelsleilighet over ett plan beliggende i veletablert borettslag i øvre del av Ohlselia i Stavern. Bygget har hatt vedlikeholdstiltak både inn- og utvendig opp i gjennom tidene. De siste to årene har selger foretatt en større innvendig oppussing av leiligheten med bla. overflateoppussing og ny parkett i 2000. De innvendige overflater består eksempelvis av parkett på gulv, vegger av tapetserte plater, samt malt betong og plater i himlinger.
Det er inngang til leilighetene både fra oversiden av bygningen og eget inngangsparti nede ved siden av garasjene. Trivelig felles uteplass på oversiden. Praktisk bod på terrassen til oppbevaring.
Bad
Leilighetens baderom ble i 2019 oppgradert med maling av vegger, montasje av våtromsplate på vegg bak servant, samt montert ny innredning. Rommet har fliser på gulv med oppkant til vegg, vegger av malt tapet, samt våtromsplate, og himling av malt betong. Av installasjoner finnes Porsgrund Showerama dusjkabinett, servant med skapinnredning, samt toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft og det er varmekabler i gulv.
Vaskerom
Leilighetens vaskerom fikk enkel overflateoppussing i 2019 og ny innredning. Rommet har vinylbelegg på gulv med oppkant til vegg, vegger av tapetserte plater og betong, samt himling av malt betong. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, innredning, samt vaskekum i stål. Varmtvannstank plassert i underskap. Rommet er ventilert via avtrekksvifte. Det er ikke støpt fall mot sluk.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stue og har parkett på gulv, vegger av tapetserte plater, himling av malte plater, samt malt trepanel i skråhimling. Kjøkkeninnredningen er i hovedsak fra 2018, med unntak av enkelte underskap med fronter. Innredningen har fronter malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Innredningen har integrerte hvitevarer av samme alder som innredning. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til friluft. Det er egen glassdør direkte fra kjøkkenet ut på den deilige terrassen.
Stue/spisestue
Leilighetens stue og spisestue ligger i åpen løsning sammen med kjøkken. Rommet har flere vinduer som følger solas gang, noe som gjør det lyst og trivelig. Det er god plass slik at flere kan samles rundt bordet til middager eller selskaper, samt at den åpne løsningen mot kjøkkenet gjør rommet enda lysere og luftigere. Terrassen utenfor har utgang både fra kjøkkenet, samt at det er satt inn en stor skyvedør fra stua. På sommertid blir terrassen et tilleggsareal til stua og trekker inn de flotte omgivelsene og utsikten.
Soverom
Leiligheten har 2 soverom av god størrelse. Soverommene har god plass til dobbelseng og er lyse og trivelige i fine farger.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
Innvendig rørføringer av kobber og PVC fra byggeår.
Innvendig stoppekran finnes tilgjengelig i våtrom.
115 liter varmtvannstank fra 2016.
El. anlegg er i opprinnelig stand med automatsikringer fra byggeår.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2000-Ny parkett
2014-Nytt terrassegulv av komposittbord
2016-Ny varmtvannstank
2018-Samtlige vinduer og terrassedører skiftet
2018-Ny gulvparkett på innerste soverom
2019-Ny kjøkkeninnredning med hvitevarer
2019-Bad enklere oppusset med ny maling på vegger, samt ny innredning
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært område i Ohlselia i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Tomt

Areal: 1 815 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for borettslaget.

Etasje

Leiligheten ligger i 1. etg. (første boligplan over garasje).

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i felles garasjeanlegg som følger leiligheten.
Gjesteparkering like ved leiligheten.

Felleskostnader

Kr. 3 369,- pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, styrehonorarer, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjeld, forsikring på bygningen, strøm i fellesarealer, vedlikehold og annen drift.
Fordeling av felleskostnader fra 01.09.2019:
Felleskostnader kr. 2 980,-
Tilleggsytelser: Kabel-tv/Bredbånd kr. 199,-
Vask av fellesarealer kr. 150,-
Miljøgebyr for papirfaktura kr. 40,-

Borettslag

Borettslaget Signalen Borettslag org.nr. 952 799 738.
Styreleder i borettslaget er: Tor Gunnar Eikrem.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.
Borettslaget er i tillegg medlem av sikringsfond mot tap av felleskostnader.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget arrangerer fellesdugnad 1-2 ganger pr. år.
Se vedtektenes punkt 5. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet er inntatt i salgsoppgaven.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen.
Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orienter om eventuelle interessenter med ansiennitet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.
Borettslaget har avtale om IN (individuell nedbetaling av fellesgjeld). Ved fastrente vil det ikke være anledning til å nedbetale individuelt. Har borettslaget flere lån kan det være at ikke alle lånene er omfattet av IN-avtalen. Ta kontakt med LABO for nærmere informasjon.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25107708726, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.08.2019: 2.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 41
Saldo per 12.08.2019: 1 927 965
Andel av saldo: 69 999
Første termin/første avdrag: 27.12.2014 ( siste termin 27.12.2039 )
Lånenummer: 25107708734, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.08.2019: 2.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 49
Saldo per 12.08.2019: 1 958 606
Andel av saldo: 71 111
Første termin/første avdrag: 27.12.2018 ( siste termin 27.12.2043 )

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 141 109,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0000562111) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskap for 2018 viste et underskudd på kr. 1 058 629,-. Underskuddet skyldtes i hovedsak vedlikehold. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 209 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge ordensreglene ikke tillatt.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1989

Antall soverom

2

Byggeår

1989

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Fundamenter, deler av yttervegger og etasjeskiller av betongkonstruksjoner. Utvendige overflater og konstruksjoner vedlikeholdes og ivaretas av borettslaget. Leiligheten fikk i 2018 nye vinduer, ny terrasseskyvedør i stue, samt ny enkeltfløyet terrassedør på kjøkken. Det er benyttet kvalitetsvinduer med betydelig forventet restlevetid. 17,4 kvm stor terrasse utenfor stue har gulvdekke av terrassebord i komposittmateriale, samt montert terrassemarkise.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.08.1989 for eiendommen, samt ferdigattest for fasaderehabilitering av eksisterende blokker datert 22.02.2005.
Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 99 kvm, Bruttoareal: 112 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 99 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, spisestue, stue, kjøkken, 2 soverom, vaskerom og bad.
I tillegg finnes en bod på 3 m² som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Utleie må godkjennes av styret.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbuk på ca. 15000kwt.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnadene kommer det utgifter til strøm og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 588 089 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 117 121 pr. 31.12.17
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Signalveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 med formål byggegrenser og hensynssone H540_1 med formål hensyn grønnstruktur. En liten del av området omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 med formål fysisk utforming av anlegg, samt at en del av området er avsatt til grønnstruktur. Se Kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon.
Eiendommen ligger i et område som omfattes av reguleringsplan for Ohlselia felt A og Ohlselia, samt bebyggelsesplan for Ohlselia felt B. Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5% beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (3 stk. fellesvisninger + privatvisninger inkl.). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.