Ohlselia/Stavern

Flott og lettstelt leilighet med attraktiv beliggenhet - 2 soverom - solrik terrasse med panoramautsikt - garasje

Signalveien 42 , 3292 Stavern

VISNINGER

2. mars tirsdag kl. 18:00-18:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 90 m²
Bruksareal 96 m²
Bruttoareal 102 m²
Tomt 5 015 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1989
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 982
Energimerking E
FINN.no 208995943
Sist endret 01.03.2021 16:21
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 431 123
Ligningsverdi 676 488,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) 133 141,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 423 141,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 431 123,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Signalveien 42!
Leiligheten ligger i et etablert borettslag i populære Ohlselia i Stavern. Her bor du i et rolig område med herlig rusleavstand til det aller meste Stavern har å by på. Borettslaget har bla. blitt hedret med bomiljøprisen som deles ut til et boligselskap som har utmerket seg med godt sosialt miljø, godt vedlikeholdte bygg og hyggelige uteområder. Det er bla. en flott felles uteplass på oversiden av bygget hvor man kan samles og nyte den fantastiske utsikten.
Leiligheten ligger i 2. etg. og det er inngang fra både over- og undersiden av bygget. Leiligheten er gjennomgående lys og trivelig - her er det lett å trives. Planløsningen er gjennomtenkt og inneholder: Entré med plass til yttertøy og sko, gang, 2 gode soverom, omkledningsrom, fint bad, bod innredet til vaskerom, fin stue og kjøkken i åpen løsning. Fra stua er det utgang til en trivelig terrasse med god plass til utemøbler. Her er det bred panoramautsikt i retning Larviksfjorden og til Svenner. Terrassen har gode solforhold slik at du kan få mest ut av Staverns mange soldager. Leiligheten disponerer også en egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg i byggets nedre plan, samt en bod til oppbevaring.
Fra leiligheten er det kort vei til butikker, kafeer, restauranter, vinmonopol, apotek, lege, tannlege og mye mer. Det er flust av strender, svaberg, båthavn og flotte bademuligheter i Stavern. Mange fine turmuligheter i området som kan brukes hele året.
Dette er en super leilighet for deg som ønsker å bo sentralt, men likevel tilbaketrukket i Stavern. Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etg. og inneholder:
Entré: 3.4 kvm
Gang: 7.2 kvm
Soverom 1: 10.2 kvm
Soverom 2: 11.8 kvm
Omkledningsrom: 2.7 kvm
Dusjbad: 3.7 kvm
Stue og kjøkken: 50 kvm
Bod/vaskerom: 6.2 kvm

Standard

Treroms andelsleilighet over ett plan beliggende i midte boligplan i veletablert borettslag i øvre del av Ohlselia i Stavern. Bygget har siden byggeår hatt flere vedlikeholdstiltak både inn- og utvendig. Leiligheten har en god standard og fremstår å være oppusset innvendig i løpet av de siste 10 årene.
Overflater:
De innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv av parkett og laminat.
Vegger av tapetserte flater.
Himling av malt betong.
Bad:
Badet har fliser på gulv med oppkantflis til vegg, vegger av våtromsplater, samt himling av malt betong. Av installasjoner finnes stort Porsgrund Showerama dusjkabinett, servant med skapinnredning og toalett. Terskelhøyde ved dør en god, dog. er fall mot sluk manglende. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via byggets avtrekksanlegg.
Vaskerom:
Leilighetens vaskerom pr. definisjon en bod innredet med vaskeromsfasiliteter. Rommet er i opprinnelig stand fra byggeår og har vinylbelegg med oppkant til vegg, vegger av tapetserte plater, samt himling av malt betong. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, innredning, varmtvannstank, samt vaskekum i stål. Det er sluk i rommet og ventilasjon via byggets avtrekksanlegg.
Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua.  Det er parkett på gulv, vegger av tapetserte plater, samt himling av malt betong. Kjøkkeninnredningen har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av heltre eik. Det er både frittstående og integrerte hvitevarer på kjøkkenet. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til friluft.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
Innvendig rørføringer av kobber og PVC fra byggeår.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av kobber finnes tilgjengelig i våtrom.
115 liter varmtvannstank fra 2004 plassert i bod/vaskerom - det er sluk i rommet.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår.
Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i entré.
Oppvarming av leiligheten skjer via elektrisitet med panelovner og varmekabel.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2004-Ny varmtvannstank
2010-tallet-Oppusset bad (anslått år)
2010-tallet-Oppusset kjøkken (anslått år)
2018-Nye vinduer og terrassedør
Det er noen punkter i tilstandsrapporten man bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Vaskerom: Som våtrom er den forventede levetid utgått, men det skal presiseres at som vaskerom er det lite som tilsier at rommet ikke ivaretar sin funksjon og ikke vil gjøre dette i ytterligere tid.
Bad: Mangel av fall til sluk.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært område i Ohlselia i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Felleskostnader

3 546 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, styrehonorarer, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjeld, forsikring på bygningen, strøm i fellesarealer, vedlikehold og annen drift.
Felleskostnadene fordeler seg slik:
Felleskostnader kr. 3 177,-
Tilleggsytelser: Kabel-tv/Bredbånd kr. 219,-
Vask av fellesarealer kr. 150,-

Borettslag

Borettslaget Signalen Borettslag org.nr. 952 799 738 består av 28 andeler.
Styreleder i borettslaget er: Tor Gunnar Eikrem.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget arrangerer 2 dugnader i året som gjerne avsluttes med ett hyggelig treff blant beboerne der det serveres noe godt å bite i.
Saker som styret har under arbeid og planlegging (fremtidig vedlikehold) ref. generalforsamlingen avholdt 29.04.2020:
-El-biloppkobling.
-Støttemur ved Blokk 4 "kroken".
-Oppgradering av uteplass, ref. bomiljøprisen.
Se vedtektenes punkt 5. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet er inntatt i salgsoppgaven.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen.
Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orienter om eventuelle interessenter med ansiennitet.
Kjøperen må styregodkjennes av borettslaget. Borettslaget kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.
Borettslaget har avtale om IN (individuell nedbetaling av fellesgjeld). Ved fastrente vil det ikke være anledning til å nedbetale individuelt. Har borettslaget flere lån kan det være at ikke alle lånene er omfattet av IN-avtalen. Ta kontakt med LABO for nærmere informasjon.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25107708726, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 05.02.2021: 1.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38
Saldo per 05.02.2021: 1 821 428
Andel av saldo: 66 131
Første termin/første avdrag: 27.12.2014 ( siste termin 27.12.2039 )
Lånenummer: 25107708734, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 05.02.2021: 1.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 46
Saldo per 05.02.2021: 1 845 673
Andel av saldo: 67 011
Første termin/første avdrag: 27.12.2018 ( siste termin 27.12.2043 )

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 133 141,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0000562111) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2019. Regnskapet viste et overskudd på kr. 271 561,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 214 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge ordensreglene ikke tillatt.
Styreleder har opplyst til megler at borettslaget ikke tillater hunder, men at husdyr som kun holdes inne f.eks. innekatt og gullfisk etc. kan tillates.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Fundamenter, deler av yttervegger og etasjeskiller av betongkonstruksjoner. Leiligheten fikk i 2018 nye vinduer og terrassedør i stue. 18 kvm stor, delvis takoverbygget utsiktsbalkong utenfor stue hvor overflatevedlikehold vil falle naturlig.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.08.1989 for eiendommen, samt ferdigattest for fasaderehabilitering av eksisterende blokker datert 22.02.2005.
Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 96 kvm, Bruttoareal: 102 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 2 soverom, omkledningsrom, bad, stue og kjøkken.
I tillegg finnes en bod på 6 kvm som i dag brukes som vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst direkte fra Signalveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 5 015 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for borettslaget.
Tomten er pent opparbeidet med asfalt på veier og beplantning. Borettslaget har også en flott opparbeidet felles uteplass med nydelig utsikt.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i felles garasjeanlegg som følger leiligheten. Det er tilrettelagt for el-billader i garasjeanlegget. Dersom kjøper ønsker dette må det påregnes ca. kr. 20.000,- for ferdig installert ladeboks.
Gjesteparkering like ved leiligheten.

Adgang til utleie

Man kan ihht. Lov om borettslag §5-4 leie ut boligen i opptil 30 døgn i løpet av året dersom man selv bor i boligen.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 676 488 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 435 358 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av:
Bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området.
Hensysnssone H540_1 som sier at topografi, enkelttrær og stiforbindelser skal være førende for hvordan bebyggelsen plasseres i terrenget.
En liten del av eiendommen omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det kan fortettes, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse.
En del av området er avsatt til grønnstruktur.
Eiendommen ligger i et område som omfattes av reguleringsplan for Ohlselia felt A og Ohlselia, samt bebyggelsesplan for Ohlselia felt B. Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei inn på borettslagets tomt hvor det er privat vei. Offentlig vann og avløp iflg. tilstandsrapporten. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Bo-Ørjan Eriksen Vibe

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.