Herskapelig enebolig i flott sveitser-stil på stort gårdstun med nærhet til Viksfjord

Kaupangveien 149 , 3261 Larvik

VISNINGER

26. mai tirsdag kl. 17:30-18:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 265 m²
Bruksareal 308 m²
Bruttoareal 326 m²
Tomt 5 000 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1905
Gårdsnummer 1010
Bruksnummer 4
Energimerking G
FINN.no 159522596
Sist endret 24.05.2020 11:08
Prisantydning 6 800 000
Totalpris 6 985 992
Ligningsverdi 1 065 255,-

Beregnet totalkostnad

6 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 170 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 800 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 185 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 985 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Herskapelig og innholdsrik enebolig opprinnelig bygget i 1905 i flott sveitser-stil. Boligen har flotte detaljer og kvaliteter som bl.a. god takhøyde og store vindusflater. Boligen har en innholdsrik planløsning med store rom og flere stuer, samt vinterhage.
I 1. etasje er det entre, romslig hall, kjøkken, spisestue, 3 stuer og vinterhage, samt soverom med tilhørende bad. Fra hallen er det trapp til 2. etasje som inneholder stor loftstue, bad, tre soverom, sovealkove/kontor, bad og boder. Det er også uinnredet kjeller med tilkomst fra utvendig kjellerhals. På eiendommen er det også oppført et enkelt uthus.
Det må påregnes vedlikehold og påkostninger på boligen. Tomten skal fradeles og ca. 5 mål medfølger i salget.
Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde ved Drengsåsen. Området har nærhet til skoler, barnehager, idrettsanlegg, offentlig kommunikasjon, dagligvare, frisør, optiker, lege samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Området kan også skilte med variert natur, strender og svaberg, fine turområder, åker, eng og Viksfjord.
Velkommen til visning!

Innhold

Boligen har en innholdsrik planløsning over to plan. I 1. etasje er det entre, romslig hall, kjøkken, spisestue, 3 stuer og vinterhage, samt soverom med tilhørende bad.
Fra hallen er det trapp til 2. etasje som inneholder stor loftstue, bad, tre soverom, sovealkove/kontor, bad og boder.
Det er også uinnredet kjeller som ikke med i arealberegningen grunnet takhøyden (186-188 cm til bjelker). Kjelleren har tilkomst fra utvendig kjellerhals.
På eiendommen er det også oppført et enkelt uthus.

Standard

Herskapelig og innholdsrik enebolig opprinnelig bygget i 1905 i flott sveitser-stil. Boligen har flotte detaljer og kvaliteter som god takhøyde og store vindusflater. Boligen har en innholdsrik planløsning med store rom og blant annet flere stuer og vinterhage.
Kjøkken og stuer
I boligens 1. etasje er det romslig kjøkken med tilhørende spisestue, samt ytterligere 3 stuer og vinterhage. Her får du mye plass og muligheten til å innrede til mange forskjellige bruksområder. Stuene er malt i tidsriktige farger, med herlig takhøyde og store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys. Stor spisestue i tilknytning til kjøkkenet med flott belistning, vedovn og takrosett.
Romslig kjøkken med åpen peis og plass til sittegruppe hvor du kan nyte frokosten med fyr i peisen. Lyst og trivelig kjøkken med store vindusflater og god skap- og benkeplass. Kjøkkenet ble pusset opp i 2013 med lys innredning og benkeplate i heltre. Innredningen har integrerte hvitevarer i form av keramisk topp, stekeovn og oppvaskmaskin. Plassbygd nisje til 2 frittstående kjøle/fryseskap. Det er montert komfyrvakt over keramisk topp og waterguard vannlås i benkskap.
Det er i tillegg en stor loftstue i 2. etasje - perfekt for storfamilien.
Bad
Badet i 1. etasje har tilkomst fra hovedsoverommet, og ble pusset opp i 2009. Baderommet har flislagte gulv og vegger og inneholder vegghengt toalett, dusjnisje og søyleservant. Varmekabler i gulvet.
Badet i 2. etasje har flislagt gulv og vegger med himling av panel. Badet inneholder toalett, dusjkabinett, plassbygd badekar og servant i innredning. Det er montert naturlig avtrekk samt varmekabler i gulv. Selger opplyser at det er utettheter v/sluk og at membran er defekt rundt sluk under dusjkabinettet. Det ble av takstmann ikke funnet tegn til råte og det var ingen utslag på fuktmåler. Det bør påregnes utbedringer.
Det er opplegg til vaskemaskin i både 1. og 2. etasje i rom som ikke oppfyller kravene til våtrom.
Soverom
Boligen inneholder fire gode soverom, hvorav et er i 1. etasje og de resterende 3 er i 2. etasje. Soverommene er lyse og romslige med plass til garderobeskap.
Uthus
Det er oppført et uthus på tomta med støpt plate og jord som dekke. Uthuset er i enkel stand.
VVS/Teknisk
Boligen er tilknyttet kommunalt vann og har septiktank på eiendommen. Hovedkran i kjeller. Det er montert waterguard i benkeskap på kjøkken, samt vannlås til oppvaskmaskin. Varmtvannstank på 198 liter fra 2010 i kjeller. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i boden i 2. etasje.
Dette er en enebolig opprinnelig fra 1905 hvor det må påregnes vedlikehold og påkostninger. Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 og 3, bl.a. grunnet alder og bruksslitasje, noe som er vanlig for en bolig med denne alderen. Interessentene oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde ved Drengsåsen i Larvik kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, dagligvare, frisør, optiker, lege samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Området kan også skilte med variert natur, strender og svaberg, fine turområder, åker, eng og Viksfjord.
Eiendommen ligger med kort vei til bl.a. Seilerhytta, samt Gon og Rekkeviksbukta - noen av de beste badestedene langs østsiden av Larviksfjorden. Gonsbukta er en populær badeplass med flott sandstrand, friområde/lekeplass, stupebrett og glattskurte svaberg. Hummerberget ved Gon er et yndet turområde hvor du kan følge kyststien nesten helt til Kaupang. Det finnes også gode turområder rundt Frenvik og Dreng.
På Bergeskogen holder Halsen IF til med idrettsplass, hall, baner og klubbhus. Klubben har 700 medlemmer, og et svært godt tilbud innen håndball og fotball.
I Larvik sentrum finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad, der sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Norges største bøkeskog på ca. 300 mål og flotte turområder innover i Vestmarka. Golf kan spilles i vakre omgivelser ved Larvik Golfklubb, på Fritzøe gård.

Tomt

Areal: 5 000 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stort og flott gårdstun bestående av plen, diverse beplantning, eneboligen og et uthus. Salget skjer under forutsetning av at Larvik kommune godkjenner fradeling av landbruks jord og skog. Gårdstunet anslås å få en tomt på ca 5000. Noe avvik i tomtestørrelsen må påregnes uten at dette gir krav på prisavslag. Se kartskisse vedlagt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

God plass til parkering på eiendommen.

Barnehage / skole i området

Maurtua barnehage, Østre Halsen barneskole og Mellomhagen ungdomsskole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1905
Det er også oppført et uthus på eiendommen.

Antall soverom

4

Byggeår

1905

Byggemåte

Det er grunnmur av steinblokker. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk (trolig stående plank/tømmer), det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon med kaldt loft, det er takstein som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det foreligger ikke opprinnelige bygningstegninger fra byggeåret. Tegninger av boligens 1. etasje ifbm. innredning av bad fra 1965 følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 265 kvm, Bruksareal: 308 kvm, Bruttoareal: 326 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 151 m².
Primærrom: 151 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, vaskerom, kjøkken, spisestue, soverom, bad, 3 stuer og vinterhage
2. etasje:
Bruksareal: 117 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad, 3 soverom, sovealkove, vaskerom
Uthus:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, vedfyring og varmekabler i gulv.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 058 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, renovasjon og feie- og tilsynsgebyr, slam, kontrollgebyr avløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 065 255 pr. 31.12.18.
Tallene over er beregnet ved hjelp fra Skatteetatens boligkalkulator, basert på enebolig i Larvik, bygget i 1905 beliggende i tett bebyggelse med areal på 265 kvm P-ROM.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Gloppeskogen tar du til venstre inn på Kaupangveien mot Kaupang. Etter ca. 1,5 km. ligger eiendommen på venstre side av veien.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til landbruk-, natur- og friluftsformål samt reindrift (LNFR) i kommuneplanens arealdel 2015-2027, ikraft 16.09.2015. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt arbeid med detaljert reguleringsplan/-endring for Kaupangområdet (Kaupang fornminneområde) med plan ID 201502. Formålet med planen er å legge til rette for bevaring av kulturminner for området på Kaupang. Kontakt megler for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen. Siden eiendommen har over 2 mål tomt må kjøper undertegne på egenerklæringsskjema vedr. konsesjonsfrihet (grønt skjema).

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Da eiendommen i dag er en landbrukseiendom er det tinglyst en rekke heftelser. Disse vil fortsatt være tinglyst på eiendommen, men selger opplyser at de ikke kjenner til at disse har betydning for gårdstunet, men gjelder andre deler av eiendommen som nå fradeles. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og vil ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vei inn fra kommunal vei. Eiendommen har innlagt kommunalt vann og har privat septikanlegg i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank. Per dags dato foreligger det ingen konkrete planer om separering i dette området, men utgifter til dette må påregnes.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25% provisjon av salgssum, samt tilrettelegging kr. 9 900,- og oppgjør kr. 4 900,-. For visninger er det avtalt kr. 2 250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.