Vakkert og påkostet gårdstun - mange spennende bruksområder - en sjelden perle i Brunlanes - få småbruk-følelsen

Berviveien 52 , 3267 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 419 m²
Bruksareal 688 m²
Bruttoareal 762 m²
Tomt 4 808 m² / Eiet tomt
Byggeår 1870
Gårdsnummer 4134
Bruksnummer 16
Energimerking G
FINN.no 179059748
Sist endret 20.05.2020 13:11
Prisantydning 12 990 000
Totalpris 13 330 742
Ligningsverdi 746 530,-

Beregnet totalkostnad

12 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 324 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 990 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 340 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 13 330 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Berviveien 52!
I vakre Brunlanes i Larvik ligger denne perlen av en eiendom. Berviveien 52 er en sjelden eiendom med påkostet gårdstun bestående av Hovedhus, "Bryggerhus", "Smia" og "Fjøset". Her har man blandet gammel og nytt noe som gir en helt spesiell opplevelse av eiendommen.  Alle bygningene er restaurert og innredet til ulike formål - så her kan du både bo og arbeide. Muligheten er mange og tidligere eier har bla. benyttet eiendommen til kurs, seminarer, selskapslokale og galleri. Skulle du ønske å bare bo på dette vakre stedet så egner denne eiendommen seg meget godt som f.eks. generasjonseiendom - her er det plass til alle.
 Eiendommen ligger landlig og fint til rolige og naturskjønne omgivelser. Fra boligen tar det ikke lang tid i bil til vakre Sommerperler som Helgeroa, Nevlunghavn og Stavern. I tillegg har du ikke lang vei til sjøen, strender og svaberg - her ligger det meste til rette for å trives. Er du glad i å gå på tur så finnes det flotte turområder rett utenfor døren. Foretrekker du ferskvann kan du ta turen bort til Hallevannet for et deilig bad eller en fredelig kano-tur. Kysten byr også på flotte turområder og særlig Kyststien er en populær turdestinasjon - den strekker fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa, og her vil du komme tett på mange av de flotte "hytteparadisene" i området.
Eiendommen består av hovedhuset og tre stk. tilleggsbygg. Alle byggene er det lagt betydelige midler i slik at de fremstår med karakter, sjarm og historie. Hovedhuset er en vakker hvitmalt bygning med flott uttrykk. Rommene er store og mange - det er bla. flere stuer og et stort, flott kjøkken med moderne kjøkkeninnredning. Sommerstid kan du gjerne ta matlagingen utendørs - her finnes det nemlig et flott utekjøkken med god plass til sittegrupper. Utekjøkkenet er godt utstyrt og har bla. plassbygget sittebenker av betong og skifer, peisgrue og vaskekum med innlagt vann. Her kan du invitere til hyggelige sommerfester utendørs, eller dekke ett flott langbord inne med plass til alle.
"Bryggerhuset" ligger like ved Hovedhuset og er innredet i en gjennomført stil med mye sjarm. Her kan du virkelig kombinere muligheten med å bo og jobbe på samme sted - hva med å innrede til kontor her? Bryggerhuset har alt du trenger med  to hemser, kjøkken, stue, bad og soveplasser. Hva er ditt behov? Bygget er omsøkt og godkjent som bryggerhus med kjøkken, bad og soverom i henhold til vedlagte tegninger.  Det er ikke søkt om en egen boenhet da eiendommen har vært i bruk av eier. Den er registrert i matrikkelen som "Annen landbruksbygning(garasjeuthus, anneks til bolig)".
Midt på gårdstunet ligger også "Fjøset". Dette bygget er perfekt for festlige lag, kurs, konferanser og mye mer da det har ett flott lokale med stor peis, eget rustikk kjøkken og bad. Fra lokalet går det også en trapp opp til en koselig hems med god plass. Her har du i tillegg rikelig med lagringsplass til det du måtte trenge av stort og smått. Bygningen er i matrikkelen registrert som "Hus for dyr/landbr.lager/silo" og det gjøres oppmerksom på at nåværende eier har innredet denne til annet formål uten at det er søkt bruksendring i kommunen.
Rusler du nordover på eiendommen kommer du til et romantisk og litt tilbaketrukket bygg som er best kjent som "Smia". Bygget er fint innredet og har stue, kjøkken, lekkert baderom og hems. Smia har tidligere vært en populært sted for brudepar som har feiret kjærligheten der. Bygningen er i matrikkelen registrert som "Annen landbruksbygning", men er av nåværende eier renovert og innredet. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt bruksendring til boligareal.
Med en så praktfull eiendom som denne så er det vanskelig å ikke trives. Her kan du nyte alle de fire årstidene fra grønne vårdager, herlige sommerdager i sola, vakre høstfarger på åkrene rundt og glitrende snø på tunet vinterstid. Tomta byr på veldig mange fine uteplasser i tillegg til å være et eldorado av en lekeplass for barna. Her har du muligheten til å bo i ditt eget lille paradis - et lite "smykke" midt i Brunlanes.
På tide å oppfylle drømmen?

Innhold

Hovedhus:
1. etg:
Gang: 11kvm
Teknisk rom: 2.2kvm
Toalettrom: 1.2kvm
Peisestue: 25.5kvm
Hall med glassveranda: 15.4kvm - rommet omtales som «glassveranda» men er helt og holdent et fullisolert rom
TV-stue: 20.5kvm
Kjøkken og spisestue: 86kvm
2. etg.:
Gang: 13vm
Stue: 11.5kvm (over underliggende «glassveranda»)
Soverom 1: 13kvm
Soverom 2: 10kvm - inkl. areal av skyvedørsgarderobe
Soverom 3: 31kvm
Mellomgang til soverom 3: 12kvm
Omkledningsrom : 3kvm
Baderom: 16kvm
Bod: 4.5kvm
Bryggerhus:
1. etg.:
Stue og kjøkken: 30 kvm
Toalettrom: 3.3 kvm
Kontor/soverom: 19 kvm
2. etg.:
Soverom: 17kvm
Bibliotek: 13kvm
Smie:
1. etg.:
Kjøkken og soveplass: 18.3kvm
Dusjbad: 10.4kvm
Badstue: 2.8kvm
2. etg.:
Soverom: 12.7kvm - gulvareal ikke målbart grunnet lav takhøyde
Låven og fjøset:
2x garasje: 90kvm
Lagringsareal forhøyet plan: 83kvm
Oppvarmet, innredet rom: 43.3kvm
Lavereliggende del av låve:
Grovrom: 23kvm
Utebod med støpt dekke: 8kvm
Fjøset:
Innredet rom: 65kvm
Mellomgang: 7kvm
Dusjbad: 3.7kvm
2. etg.:
Stue: 15kvm

Standard

Stor, unik kombinasjonseiendom beliggende ved Berviveien mellom Halle og Dolven i Brunlanes, Larvik kommune. Eiendommen har en idyllisk, skjermet beliggenhet i landlige omgivelser av skog og landbruksarealer. Eiendommens hovedhus/våningshus har en opprinnelig del fra 1870, men ble i 2011 vesentlig tilbygget og renovert av forrige eier. De innvendige overflater består av blant annet massiv heltreplank av eik, samt fliser på gulv. Vegger av plater, trepanel og tømmer, samt himlinger av trepanel. De fleste rom er overflateoppusset i forbindelse med det store renoveringsarbeidet i 2011. På eiendommen finnes tre stk. tilleggsbygg som det er lagt betydelige midler i.
Eldre låve bestående av flere nivåer og byggetrinn. Låven med innredet «Fjøs» i laveste del er vesentlig nytt i 2016. Eldste og enkleste del består av garasje og lagerrom i stor grad av eldre, enkel «låvestandard». Det nye «Fjøset» har nytt, støpt betongdekke oppvarmet fra eiendommens borehull/varmepumpe. Det nye «Fjøset» har også en stor, plassbygget peis av stein og eikedetaljer bygget av fagpersoner i nyere tid. Ny IKEA-kjøkkeninnredning bygget inn i tidligere kalvebinge gir rommet karakter, samt at de eldre elementer er spart. I forbindelse med den renoverte delen finnes loftstue tilgjengelig via flott trapp, samt dusjbad med flislagte gulv og vegger, samt dusj, toalett og servant.
På eiendommen finnes et frittliggende bolighus, definert som «Bryggerhuset» som ble nybygget i sin helhet i år 2002. Bryggerhuset inneholder i 1. etg. kjøkken og stue, toalettrom med gulvsluk, samt lydisolert kontor/soverom. I tillegg finnes det et soverom i 2. etg. Kjøkkenet har heltre eikefronter og integrerte hvitevarer. Stor peis i både stue/kjøkken, samt på innenforliggende kontor i 1. etg. I åpen løsning i 1. etg. finnes baderomsdel med åpent, eksponert badekar, samt kjøkkeninnredning. Innvendige overflater bestående av fliser på gulv, samt trepanel på vegger og i himlinger.
Eldre, frittliggende trebygg definert som «Smia». Bygget er vesentlig innvendig oppgradert de senere år, men besitter fortsatt et etterslep av vedlikehold utvendig. Bygget har peis med innsats. Vannledning med fordeling via moderne rør-i-rør-system tilgjengelig under kjøkkenbenk. Bygget har bad med fliser på gulv, vegger av trepanel og natursteinsforblending, flisbygget badekar, opplegg til vaskemaskin og badstue, samt flisbygget dusjnisje. Badstue er bygget. Badet framstår som et flott rom med karakter og det er nyere kjøkkeninnredning.
Under følger beskrivelser vedrørende rom i Hovedhuset:
Bad
Baderom i boligens 2. etg. opplyses å være totalrenovert av Gustavsen VVS i 2006. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malt trepanel med innfelte downlights. Av installasjoner finnes flisinnbygget hjørnebadekar, nytt dusjkabinett montert i 2019, servant med skapinnredning, opplegg til vaskemaskin, samt toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft, samt mulighet til å lufte via vindu. Det er flere sluk i rommet, men sluk ved vaskemaskin har ikke tilstøpt fall. Koblingsskap for rør-i-rør-system montert på vegg og drenert til rom med sluk.
Toalettrom
Separat toalettrom beliggende i boligens 1. etg. opplyses å være oppusset i 2011. Rommet har fliser på gulv og malt panel på vegger og i himling. Av installasjoner finnes toalett og servant. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i boligens 1. etg.  og har innredning fra 2011. Rommet har gulv av heltre eikeplank, vegger og himling av malt panel. Innredningen er fra IKEA og har fronter av mal MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av heltre eik. Innredningen har integrerte hvitevarer av samme alder som innredning og deler av hvitevarene er levert av Miele. Rommet er ventilert via ventilatorhette over platetopp med utblåsning til friluft.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet brønnvann, men selger planlegger å koble eiendommen til det kommunale nettet i 2020. Spillvannsavrenning til infiltrasjonsgrøft nytt i 2002. I 1. etg. finnes koblingsskap for rør-i-rør-system. Skapet er drenert til rom med sluk.
Det elektriske anlegget opplyses å være vesentlig renovert og skiftet ute i perioden fra 1995-frem til i dag. Arbeidene er i hovedsak utført av TT Elektro AS.
Eiendommen har varmefordeling via vannbåren gulvvarme. Denne gulvvarmen oppvarmes av væske-til-vann (bergvarmepumpe) tilkoblet borehull i grunn. Anlegget var nytt i 2011.
Varmepumpe er levert av CTC og er montert i teknisk rom. Fordelingsstokker med Uponor styringssystem. Anlegget var komplett nytt i 2011.
I tillegg finnes det 200liter CTC varmtvannstank for tappevann.
Oppvarming av bygget skjer via nevnte gulvvarme og varmepumpe, samt vedfyring i flere nyere og eldre ildsteder tilkoblet byggets pipestokker. En eldre teglpipe, samt en nyere lecapipe i tilbygget del. Det foreligger pålegg om montasje av innvendig varerør i eldste pipe grunnet begrenset avstand til brennbart materiale. Selger opplyser at dette arbeidet vil bli utført før overtagelse.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2002-Oppgradert drenering og utvendig fuktsikring opprinnelig, samt ny septik- og infiltrasjonstank
2002-Nybygget «Bryggerhus»
2003-Skiftet vinduer i deler av eldste boligdel
2006-Baderom i boligens 2. etg. totalrenovert av Gustavsen VVS
2006-Totaloppusset peisestue
2010-Montert klebersteinspeis i stue 1. etg.
2011-Tilbygget kjøkken og spisestue
2011-Skiftet taktekke inkl. undertak, papp, sløyfer, lekter og takstein
2011-Rehabilitert glassveranda
2011-Murt nye pipestokk fra loft til over tak på opprinnelige skorstein
2011-Lagt vannbårent gulvvarme i så godt som hele 1. etg., samt montert væske-vann-varmepumpe tilkoblet borehull
2011-Komplett renovering og gjennomgang av el.anlegg
2011-Skiftet alle kledning
2011-Nye vinder (enkelte unntak da noen ble skiftet i 2003)
2011-Ført varme fra varmepumpe i boligen fram til «Fjøset»
2011-Peisovninnsats montert i spisestue/kjøkken
2011-Lagt heltre gulvbord av eik, nylig oljet
2011-Ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
2014-Vesentlig renovert og ombygget lavereliggende del av låven, omtalt som «Fjøset».
2015-2018-Malt all kledning hovedhus
2018-Malt alle vinduer
2018-Ny skifertrapp til «Bryggerhus» levert av Minera Skifer
2018-Malt «Bryggerhus» utvendig
2019-Overflatebehandlet deler av kledning hovedhus
2019-Skiftet deler av kledning på låve
2019-Malt deler av kledning på sør- og østfasade
2019-Nytt dusjkabinett på bad i 2. etg.
2019-Overflateoppuset minste stue i 1. etg.
2019-Montert to stk. nye vinduer på låve
2019-Oppført frittstående drivhus hvor omfattende grunnarbeider for fjerning av tidligere vegetasjon
2019-Flislagt deler av utekjøkken
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på, dette er:
Tilstandsgrad 2:
Grunnmur - alder
Drenering - alder
Kjernekonstruksjon - alder
Vindu på soverom i 2. etg. - slitasje
Etasjeskillere - alder/en bjelke delvis spist av innsekter
Rom under terreng - risikokonstruksjon
Bad 2. etg. - alder
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av eiendommens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i landlige omgivelser mellom Halle og Dolven i Brunlanes. Her bor du i naturskjønne omgivelser med kort vei til fantastiske Hallevannet som byr på flotte turområder, gode fiskemuligheter, badeplasser og padlemuligheter! Det er ca. 3 km til Helgeroa. Helgeroa er et idyllisk lite tettsted midt i sørøstlandets mest populære ferieområde med et yrende sommerliv. Her er det en rekke fasiliteter å by på, bl.a. butikker, bryggeområde, småbåthavn, badestrand, restauranter, barneskole, barnehage og idrettshall.
Litt lengre unna finner du vakre Stavern. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Larvik sentrum ligger heller ikke langt unna med bil. Her har du bla. populære Amfi kjøpesenter og ellers mange gode servicetilbud og fasiliteter. Fra sentrum er det ikke langt til Nordbyen kjøpesenter, Bølgen kultursenter, samt flotte tur og rekreasjonsområder med Bøkeskogen, Farris-vannet og Vestmarka, samt kort vei til Fritzøe Brygge, Indre Havn og bystranda.
Torp Flyplass ligger ca. 30 min kjøring fra eiendommen.

Tomt

Areal: 4 808 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor tomt på nærmere 5 mål. Tomten ligger idyllisk til i landlige omgivelser og består av et flott gårdstun med flere bygninger. Tomten er pent opparbeidet med frodig plen, busker, trær, blomsterbed og vakker hestehage. Det er også flere fine og solrike uteplasser på eiendommen.

Garasje / Parkering

Meget gode parkeringsmuligheter på egen tomt til mange biler.

Boligtype, eierform og byggeår

Gårdstun (Selveier), byggeår: 1870

Antall soverom

Hovedhuset har 3 soverom. Se beskrivelse og registrert bruk av de øvrige bygningene.

Byggeår

1870, tilbygget og modernisert 2011 og til dags dato.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning med grunnmursvegger av gråsteinsblokker i eldste del, samt støpt betongplate på mark i tilbygget del. I kjelleren finner man flere bekreftelser på at deler av trekonstruksjonen er av betydelig alder og med en dertil høy slitasjegrad. Vegger av laftetømmer i deler av byggets opprinnelige del, samt nyere, isolert stenderverk i tilbygget del. Utvendig er veggen kledd med trepanel fra 2011. Forrige eier opplyste at all kledning er malt i perioden 2015-2018, samt at vinduer er malt i 2018. Skiftet taktekke inkludert undertak, papp, sløyfer, lekter og takstein i 2011. Isolert bod innenfor balkong i 2. etg. Utenfor kjøkken og stue er det anlagt uteplasser med gulvdekke av betongstein. Ved kjøkken er det plassbygget sittebenker av betong og skifer, peisgrue uten pipe, samt vaskekum med innlagt vann. 14 kvm balkong utenfor soverom i 2. etg. Skjermet og lun uteplass med gulvdekke av Kebony terrassebord over underliggende foliemembran.
Eldre låve bestående av flere nivåer og byggetrinn. Låvens med innredet med «Fjøs» og i laveste del er vesentlig nytt i 2016. Eldste og enkleste del består av garasje og lagerrom i stor grad av eldre, enkel «låvestandard». Det nye «Fjøset» har nytt, støpt betongdekke oppvarmet fra eiendommens borehull/varmepumpe. Stor, plassbygget peis av stein og eikedetaljer bygget av fagpersoner i nyere tid.
På eiendommen finnes et frittliggende bolighus, definert som «Bryggerhuset» som ble nybygget i sin helhet i år 2002. Bygget er oppført på tradisjonelt vis med isolerte ringmurselementer fra Jackon og innenforliggende støpt betongplate. Yttervegger av isolert stenderverk med kledning som boligen. Kledningen er nymalt. Takkonstruksjon av sperrer med taktekke som boligen.
Eldre, frittliggende trebygg definert som «Smia». Bygget er vesentlig innvendig oppgradert seinere år, men besitter fortsatt et etterslep av vedlikehold utvendig. Det registreres noe råte i del av den stående trekledning på yttervegg. Del av bunnstokk er skiftet mot sørøst. Sperretakkonstruksjon utvendig tekket med nyere betongstakstein. Bygget har peis med innsats.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Larvik kommune opplyser at tilbygg våningshus ble godkjent i 2010 og fikk ferdigattest i 2013. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Larvik kommune opplyser også at rivning og gjenoppføring av bryggerhus/gjestehus ble godkjent i 2002.
Interessenter gjøres oppmerksomme på eiendommens bebyggelse kun er byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen. Kjøper overtar eiendommen som den er, dersom det kommer krav fra det offentlige, er dette selger uvedkommende.

Boligens areal

Primærrom: 419 kvm, Bruksareal: 688 kvm, Bruttoareal: 762 kvm
Hovedhus
1. etasje:
Bruksareal: 165 m².
Primærrom: 165 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, teknisk rom, toalettrom, peisestue, hall med glassveranda, TV-stue, kjøkken og spisestue.
2. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, 3 soverom, mellomgang til soverom3, omkledningsrom og baderom.
I tillegg finnes det en bod på 5 kvm som s-rom.
Bryggerhus
1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken, toalettrom og kontor/soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom og bibliotek.
Låve
Forhøyet plan:
Bruksareal: 218 m².
Primærrom: 0 m².
2 stk. garasjer, lagringsareal, oppvarmet, innredet rom som s-rom.
Lavereliggende plan:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Innredet stue med kjøkken, samt mellomgang.
I tillegg finnes ett grovrom og en utebod med støpt dekke som s-rom.
2. etg. over innredet del:
Bruksareal: 15 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue.
Smia
1. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken og soveplass, dusjbad og badstue.
2. etasje:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².
12,7 m² soverom - ikke målbart grunnet lav takhøyde.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Eiendommen har varmefordeling via vannbåren gulvvarme. Denne gulvvarmen oppvarmes av væske-til-vann (bergvarmepumpe) tilkoblet borehull i grunn. Øvrig oppvarming skjer via vedfyring, varmepumpe og elektrisitet.
Larvik kommune opplyser at siste feiing ble utført 31.07.2017.
Det ble utført branntilsyn på eiendommen den 16.01.2020.
På tilsynet ble det anmerket følgende avvik:
- Panel som ligger foran pipe må fjernes slik at man får innsyn (gjelder pipe nord).
- Sotluke i kjeller (pipe nord) er defekt (mangler slåe) og bør utbedres.
Avviket for den innekledde pipa rettes ved å montere innvendig varerør i pipa, og selger opplyser at reparasjon av pipa gjøres før overtagelse. Selger opplyser at arbeidet skal utføres av fagpersoner for selgers regning.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 5 839 pr. år
Det betales avgift for: Renovasjon, feie- og tilsynsgebyr, slam og kontrollgebyr avløp.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring og strøm.
I tillegg betales det en årlig avgift for vedlikehold og brøyting av privat vei. Megler har ikke mottatt informasjon om hvilket beløp som gjelder for 2020, men avgiften var i 2017 på kr. 2 400,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 746 530 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 687 507 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via privat vei.
Eiendommen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.
"Smia" er SEFRAK-registrert som meldepliktig etter Kulturminneloven §25 rød, det vil si objekt som er eldre enn 1850 og som er meldepliktig etter kulturminneloven §25. «Kommunen plikter å sende søknad om rivning eller vesentlig endring av ikke fredet byggverk eller anlegg oppført før 1850 til vedkommende myndighet senest fire uker før søknaden avgjøres. Vedtak om rivning eller vesentlig endring av slike byggverk og anlegg skal umiddelbart sendes vedkommende myndighet, dersom denne myndigheten har uttalt seg mot rivning eller vesentlig endring.»

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til landbruk-, natur- og friluftsformål samt reindrift (LNFR) i kommuneplanens arealdel. Eiendommen omfattes av hensynssone H570_1_KK som sier at i områder avsatt med hensyn landskap - kulturlandskap, skal et helhetlig landskapsbilde, flora og fauna og kultur- og fornminner ivaretas. Eventuelle tiltak innenfor sonene forelegges kommunen for godkjenning.
Eiendommen omfattes av hensynssone H570_2 som sier at hensikten med hensynssonen er å bevare regionalt, nasjonalt og internationalt viktige historiske områder hvor kulturminner og landskapsrom smalet danner et særegent, helhetlig kulturmiljø.
Se de relevante bestemmelsene fra kommuneplanens arealdel for ytterligere informasjon, dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Da tomten er over 2 mål må kjøper undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune.
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via privat septiktank. Det er inkludert 1 årlig tømming.
Adkomst til eiendommen via privat vei der det betales en årlig avgift for vedlikehold og brøyting.
Eiendommen har i dag vann fra egen brønn, men det er lagt nye rør til kommunalt vann like utenfor eiendommens hekk i veien. Selger skal koble seg til det kommunale vannet (arbeidet er planlagt utført i uke 26) og selger dekker kostnader og arbeider tilknyttet dette.

Offentligrettslig pålegg

Se punkt om oppvarming.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Boligkjøperpakken omfatter kun forsikring knyttet til Hovedhuset.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,3% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-, elektronisk spørring i grunnboken kr. 518,-, inneståelse til kjøpers bank kr. 2.800,- og henvendelse til kreditorer for sletting av pant kr. 400,- pr. heftelse. For visninger/overtagelse er det avtalt at selger betaler kr. 2.250,- pr. stk. (2 visninger inkludert).
Ved avslutning av oppdraget har megler krav på et rimelig vederlag for utført arbeid. Ved provisjonsbasert avlønning har megler krav på kr. 10.000,- inkl. mva. for medgått arbeid, i tillegg til tilrettelegging, visninger, avtale utlegg og markedsføring.
Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Forrige eier opplyser at det har vært mus på loft og i kjeller tidligere. Det har ikke vært sett mus inne etter renovering og utbygging i 2012. Fast avtale med Pelias for dette samt maurbekjempelse.
Selger opplyser at det sammen med flere naboer er bestilt fiber fra Telenor. Kjøper må selv besørge graving fra Berviveien og inn til bolig.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.