Sjønær hytte med gode solforhold og utsikt beliggende på en høyde - kjøkken og bad fra 2009 - båtplass

Hyttesone I 473 , 3295 Helgeroa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Camilla Bjaaland
Camilla Bjaaland Eiendomsmeglerfullmektig
Type Hytte / Selveier
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 71 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1962
Gårdsnummer 4084
Bruksnummer 5
Energimerking G
FINN.no 176418653
Sist endret 26.05.2020 08:25
Prisantydning 2 390 000
Totalpris 2 463 742
Ligningsverdi 383 214,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 463 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta inneholder gang, stue, kjøkken, tre soverom, sovealkove og bad. Innebygget terrasse med kjøkken.
Stor terrasse med gode solforhold.
Selger leier to båtplasser av grunneier, leieforholdet kan følge om ønskelig.

Standard

Hytta ble bygget i ca. 1962, og har tilbygg fra ca. 1986. Selger har i løpet av sin eiertid foretatt flere oppgraderinger av hytta.
Kjøkkenet ble pusset opp av selger i 2009. Det er innredning fra IKEA, med frittstående komfyr. På innglasset del av terrasse er det installert kjøkken med vask og koketopp.
Badet har adkomst fra terrasse og ble pusset opp av selger i 2009. Det er flislagt gulv med varmekabel og panel og våtromsplater på vegg. Dusjnisje ble pusset opp i 2019. Toalettløsning med biotoalett, type Separett. Innredning med vask og opplegg for vaskemaskin.
Det elektriske anlegget ble oppgradert i 2009.
På innvendige overflater er det benyttet:
Gulv: Teppe, heltre plank og laminat.
Vegger: Panel.
Himling: Panel.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a.:
2000-tallet - Montert noen vinduer/dører
2009 - Renovert bad
2009 - Pusset opp kjøkken
2009 - Pusset opp noen innvendige overflater
2009 - Nytt el-opplegg og el-skap
2010 - Lagt nye takplater som taktekking
2011 - Bygget øvre del av trapp
2012 - Bygget terrasse
2012 - Nytt ildsted
2012 - Malt utvendige fasader
2014 - Montert "utekjøkken"
2015 - Montert skyvedører på "utekjøkken"
2019 - Ny dusjnisje på bad
*Oversikten er nødvendigvis ikke komplett.
Det er noen punkter i rapport som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Tilstandsgrad 2:
- Veggkonstruksjoner/fasader - Noe slitasje og elde
- Vinduer og dører - Noe eldre vinduer og dører med slitasje
- Taktekking - Stedvis manglende utførelse v/takrenner osv.
- Renner, deler og beslag - Stedvis manglende utførelse
- Terrasse, balkong og utv. trapp - Stedvis slitasje og elde
- Etasjeskillere - Noe skjevheter
- Bad - Ikke observert membran, egeninnsats
- Kjøkken - Manglende avtrekksvifte
- "Utekjøkken" - Noe slitasje
- VVS - Enkle løsninger
Tilstandsgrad 3:
- Veggkonstruksjoner/fasader - Noe råte på vest og øst fasader
- Terrasse, balkong og utv. trapp - Noe råte på rekkverk
Noe etterfølgende vedlikehold, oppgradering og påkostninger i.h.h.t dagens standard og kvalitet må påregnes på sikt (gjelder TG:2 og TG:3). Takstmannens kommentarer i rapporten må ses i sammenheng med forventet bruk, alder, konstruksjon, byggemetode og levetider. Det må sies at de fleste konstruksjoner/byggevarer som har oppbrukt levetid på minimum 50% av anbefalt levetid, settes automatisk til TG:2.

Beliggenhet

Hytta ligger i Tveidalen. Tomten har gode solforhold med sol hele dagen. Flott utsikt!
Vi gjør oppmerksom på at eiendommen ligger like ved Svartebukt havn, og at det må påregnes støy i forbindelse med lasting og lossing i havna.
Umiddelbar nærhet til skjærgårdens destinasjoner med båt- og badeliv. Litt lenger ut i sundet finner vi Blokkebukta badestrand, populære Omlidstranda, Helgeroa Marina og Nevlunghavn med Oddane Sand. I tillegg befinner vi oss på grensen til Telemarkskysten.
Helgeroa har flere gode spisesteder i en hyggelig og avslappet atmosfære, omgitt av sjarmerende trehusbebyggelse. Sommeridyllen er kjent for sin spektakulære solnedgang, samt en hyggelig og bedagelig stemning. Fra Tveidalen kan du følge kyststien mot Helgeroa og videre til Stavern, og mellom Helgeroa og Nevlunghavn kan Mølen`s mektige kulturlandskap gi storslåtte naturopplevelser.
I Helgeroa og Nevlunghavn finnes både dagligvare, bakeri osv.  Fra Helgeroa er det i overkant av et kvarters kjøring til Larvik sentrum med en rekke fasiliteter. Her finner du Farris Bad, golfbane, flere butikker og kjøpesenter.

Tomt

Eiendommen er etablert i grunnboka via festekontrakt, og er ikke oppmålt av kommunen. Det vises til festekontrakten for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering/form i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Festekontrakten inneholder beskrivelse av grensene, men disse er usikre da det ikke er inntatt areal på tomta eller lengde på grensestrekkene.
Grunneier er Sigmund Andersen. Festeavgiften utgjør pt. 6.728,- per år. Avgiften justeres hvert 5. år ihht. endringer i konsumprisindeksen.
I tillegg til festeavgiften betales det kr. 300,- per år for vedlikehold av vei, og kr. 1.498,- + 1.227,- for båtplassene. Båtplassene kan overtas av ny fester, hvis ønskelig.
Festekontrakten ble inngått i 1969 og gjelder for 30 år av gangen. Siste fornyelse ble gjort i 1993 for 30 år. Kontrakten utløper 23.12.2023.
Det er ikke gjennomført engangsløfte, kjøper må påregne økning i festeavgiften ved forlengelse av avtalen i 2023.
Grunneier har forkjøpsrett, men har opplyst at det ikke blir aktuelt å benytte denne ved dette salget. Ny fester skal godkjennes av grunneier.
Festekontrakten er lagt ved i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106. Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler.

Garasje / Parkering

Det er tinglyst rett til parkering for 1 stk. bil på grunneiers eiendom.

Forsikring

Codan Polisenummer: 751509119

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier).
Det er ved tidligere salg benyttet 1962 som byggeår. Da det ikke finnes dokumenter på original hytte i kommunens arkiver kan ikke dette med sikkerhet sies å være byggeår. Hytta ble tilbygget i ca. 1986.

Antall soverom

4

Byggemåte

Hytta er oppført punktvis fundamenter (bjelker, støpt betong osv.) og delvis teglmur. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er stående kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er takplater som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune opplyser at de ikke har papirer som tilsier at original del av hytta er byggesøkt. Det ble i 1987 godkjent et større tilbygg på hytta. Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for tiltakene på eiendommen. Da tilbygget ble byggesøkt i 1987 inngikk original hytte på tegningene. I og med at tilbygget er godkjent, må det antas at kommunen i forbindelse med søknad for tilbygg anerkjente original hytte, uten at det kan sies å være gitt byggetillatelse for denne. 
Terrasse ble utvidet med trapp i 2014 og det ble installert skyvedører til utekjøkken. Dette er ikke byggesøkt. Vi gjør oppmerksom på at byggegrense mot sjøen går i hytteveggen, det meste av terrassen er bygget utenfor byggegrensen.
Kjøper overtar risiko for det som ikke er byggesøkt. Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger som følge at kommunen gir pålegg om endring/riving/tilbakeføring eller lignende.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 4 soverom, stue/spisestue, gang, kjøkken, bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ifølge festekontrakten ikke tillatt med utleie, næringsdrift eller støyende virksomhet.

Oppvarming

Ved og elektrisitet.
Det er installert vedovn i stue. Det er ikke registrert ildsted på eiendommen ifølge Larvik kommune. Dette betyr at det ikke har vært gjennomført feiing og branntilsyn. Ny eier bør registrere ildstedet hos kommunen. Kjøper aksepterer at eventuelle pålegg som måtte komme etter tilsyn er selger uvedkommende. Det tilkommer gebyr fra Larvik kommune for gjennomføring av branntilsyn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 366 pr. år
Det betales kommunale avgifter for renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 383 214,- for 2018.

Adkomst

Fra Larvik/E18: Følg Brunlanesveien 302 mot Helgeroa. Etter ca. 10 km ta av til høyre inn på Tveidalsveien.
Etter ca. 5,5 km ta av til venstre inn på Hyttesone I (merket med skilt).
Følg veien et stykke, ved Y-kryss hold høyre. Hold vestre/rett frem ved neste Y-kryss og følg veien frem til parkeringen på venstre hånd.
Herfra følges sti til hytta.
Vei og sti er merket med Leinæs & Partners skilt, se også kart vedlagt salgsoppgaven/nettannonsen.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplan og kommuneplanens arealdel. Eiendommen ligger innenfor 100-meters sonen.
Vedlagt salgsoppgaven følger kart og bestemmelser for reguleringsplan, samt kart og utdrag fra kommuneplanens arealdel. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Interessenter gjøres oppmerksomme på at det tidvis oppleves støy fra Svartebukt i forbindelse med lasting fra steinindustrien.
Det er vedtatt reguleringsbestemmelser som gir begrensninger for bruk av Svartebukt. I perioden 15.05. til 15.09. tillates normalt drift kun til følgende tider: man-tors. fra kl. 06:00-22:00, fredag 06:00-18:00 og lørdag 06:00-14:00.
Av hensyn til kontinuitet i utskipningen tillates drift også til følgende tider: Fredag: kl. 18.00 - 22.00 i inntil 5 dager, lørdag kl. 14:00-22:00 i inntil 5 dager, søndag etter kl. 18:00 i inntil 3 dager, man-fre. kl. 22:00-06:00 neste dag i inntil 5 dager.
Drift fredag, lørdag eller søndag til nevnte tider kan kun skje slik at maks 5 helger berøres. Det tillates ikke drift i fellesferien (3 uker) eller på helligdager. For mer informasjon, se: www.svartebukt.no
---
Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er i festekontrakten inntatt forbud mot næringsvirksomhet. Se festekontrakt vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.
Hytta har vann fra cisterne-løsning under hytta, med trykkvannspumpe. Vi gjør oppmerksom på at dagens løsning med trykkvann fra stor cisterne inn i bygget ikke er omsøkt, og at det ikke vil kunne gis godkjenning for dette uten utslippstillatelse basert på en tilfredsstillende renseløsning for gråvann (vann fra dusj og oppvask).
Toalettløsning med komposteringstoalett.
Det pågår samtaler rundt utbygging av felles-privat vann- og avløpsnett i området. Anlegget er tenkt koblet videre til kommunalt nett. Det er oversendt avtaleforslag til grunneier. Videre fremdrift avventer inngått avtale mellom hytteeierne og grunneier. Kostnader i forbindelse med en slik utbygging må betales av kjøper.
Adkomst via privat vei, siste del avlegges til fots. Se kart vedlagt salgsoppgaven og siste bilde i nettannonsen.
Det er i tillegg adkomst til hytta via Svartebukt havn, avkjøring inn til bruddet i Tveidalen (bomvei). Denne adkomsten gir noe kortere gangvei frem til hytta. Adkomsten er gitt av Norsk Stein AS og kan ikke tinglyses, det kan derfor ikke garanteres hvor lenge kjøper gis anledning til å benytte denne adkomsten. Denne veien kan benyttes hele året.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven. Det kan komme pålegg som følge av manglende byggemelding, branntilsyn eller manglende gråvannsavløp. Dersom det kommer slikt pålegg etter budaksept vil dette være selger uvedkommende.

Tilbehør

Tilbehør og løsøre som er på hytta ved visning vil medfølge ved overtagelse. Dersom kjøper ønsker annen løsning, bør dete avklares ved budgivning.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 50.000,- ved salg. I tillegg betaler selger honorar for oppgjør kr. 4.900,- og tilrettelegging kr. 9.900,- For visninger er det avtalt 1 stk. inkludert, deretter kr. 2.250,- per visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.