Nevlunghavn , Holtet 6

Type Enebolig
Primærrom 184m²
Bruksareal 238m²
Bruttoareal 265m²
Tomt 736m²
31/03/2020 13:55
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1976
Gårdsnummer 4091
Bruksnummer 164
Energimerking F
FINN.no 171103246
Sist endret
Prisantydning 2 990 000,-
Totalpris 3 078 742,-
Ligningsverdi 885 870,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 078 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Holtet 6!

Dette er en innholdsrik enebolig med fin beliggenhet i et rolig og barnevennlig område i Nevlunghavn. Fra boligen er det herlig kort vei til Nevlunghavn og Mølen, samt Helgeroa og flotte badestrender. I Nevlunghavn er det er koselig miljø med fiskeutsalg på brygga, trivelige små restauranter og gjestgiveri. I tillegg ligger populære Nevlunghavn Bakeri & Conditori ikke langt unna - et samlingssted for fastboende og turister. I Helgeroa er det bla. kiosk, restauranter, matbutikk og marina. Helgeroa kan også by på flere sandstrender, svaberg og flott turterreng. Sommerhalvåret fra påske til august er solrikt og folksomt med liv og røre i både Helgeroa og Nevlunghavn. Høst og vinter senker roen seg til området i påvente av solrike dager fra våren av igjen.

Boligen har en god planløsning og egner seg godt til en familie. Det er egen garasje hvor du kan sette bilen, og selger forteller om hyggelige naboer. Boligen går over 2 plan med en hovedetasje og kjeller. 1. etg. er innredet med entré, gang, trappegang, 3 soverom, baderom, spisestue og stue, kjøkken og tilbygget stue. Kjelleren har gang, vaskerom, mellomgang, disponibelt rom innredet til stue, samt et disponibelt rom som er innredet til soverom (disse rommene oppfyller ikke krav til rømningsvei eller lysinnslipp), i tillegg er det også 4 boder slik at du har rikelig med lagringsmuligheter.

På Holtet 6 er det lett å trives. Her er det god plass til hele familien. Stua er stor og med muligheter for flere soner, meget praktisk når hele familien skal slappe av. Boligen er trivelig innredet i lyse farger og har gode lysforhold. Utenfor stua er det en fin sydvendt terrasse med en levegg mot vest. Her er det herlig å sitte lunt og godt til på deilige sommerdager. Hagen er stor og flat noe som inviterer til lek og moro for barna. Tomta har godt med sol fra morgen til kveld, og koselige usjenerte kroker.

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje:
Entré: 4.3 kvm
Gang: 9.5 kvm
Trappegang: 2.4 kvm
Soverom 1: 7.4 kvm
Soverom 2: 12 kvm
Soverom 3: 9.3 kvm
Baderom: 6.3 kvm
Spisestue og stue: 35.6 kvm
Kjøkken: 10.4 kvm
Tilbygget stue: 20 kvm

Kjeller:
Gang: 9.8 kvm
Disp. rom innredet til soverom: 13 kvm - rommet har ikke rømningsvei eller nødvendig lysinnslipp ivaretatt for å brukes til soverom
Vaskerom: 9.4 kvm
Mellomgang: 3.4 kvm
Disp. rom innredet til stue: 25 kvm - rommet har ikke rømningsvei eller tilstrekkelig lysinnslipp til å ivareta krav til stue/rom for varig opphold
Bod 1: 6.6 kvm
Bod 2: 7.7 kvm
Bod 3: 7.5 kvm
Bod 4: 2.7 kvm

Standard

Enebolig over ett plan og innredet kjeller beliggende på Holtet nær Nevlunghavn i Brunlanes. Huset ble tilbygget i ca. 1989. Det er foretatt flere oppgraderinger av boligen de seinere år, men sett over ett trengs ytterligere tiltak som en del av normalt vedlikeholdsbehov. De innvendige overflater består eksempelvis av parkett, vinylbelegg og tepper, vegger av tapetserte plater, samt himlinger av Takess-plater. Boligen bærer preg av å være sist gang oppusset for 10-15 år siden, men framstår med OK brukstilstand. Fuktsvell i himlingsplater i stue - årsak til problemet opplyses å være utbedret
for flere år tilbake.

Bad
Boligens baderom ligger i hovedetasjen og ble oppusset av forrige eier på ca. tidlig 1990-tallet. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av Takess-plater. Av installasjoner finnes badekar med ny dusjanretning, servant med skapinnredning, samt toalett. Gulvsluk med støpt fall mot sluk på 2 sider, ukjent fall under badekar. Rommets detaljarbeider bærer preg av ufagmessigheter, og det er registrert sprekkdannelser i to fliser på gulv ved badekar. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.

Kjøkken
Boligens kjøkken ligger i hovedetasjen. Det er vinylbelegg på gulv, vegger av malt tapet, samt himling av Takess-plater. Kjøkkeninnredningen er fra ca. 1990-tallet og har fronter av heltre furu, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er frittstående hvitevarer. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til over tak.

Vaskerom
Boligens vaskerom ligger i kjelleretasjen og er i opprinnelig stand fra byggeår. Det er fliser på gulv med oppkant til vegg, vegger av trepanel og fliser i dusj, samt himling av trepanel. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, innredning, dusjanretning på vegg, samt vaskekum i stål. Gulvsluk av plast ligger på nivå under gulvstøp i motsatt ende av dusj. Det er støpt fall retning sluk, dog ikke konsekvent eller i hele rommet. Det er ikke membranoppkant ved dørterskel. Rommet bør ikke benyttes til dusjing og vannsøl til gulv må begrenses. Flere sprukne fliser og fuger er avdekket, samt råteskader i del av treverk i skap under vaskekum / ved stoppekran. Rommet er ventilert via ventiler med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.

VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett.
Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår.
Innvendige trykkvannsrør av kobber.
Avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av plast finnes tilgjengelig på vaskerom i underetasjen.
200 liter varmtvannstank fra 2014.
Boligen har opplegg til T-We og internett via Telenor, fibernett er i boligen.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1986-Skiftet enkelte kjellervinduer
1988-Tilbygget stue, med tilhørende vinduer
1990-tallet-Bad siste gang oppusset
1990-tallet-Ny kjøkkeninnredning
2000-tallet-Ny, enkeltfløyet terrassedør i stue
2010-Kledning sist gang malt/beiset
2010-tallet-Innvendige oveflateoppusset med maling
2014-Nye pipehatter og beslag over tak
2014-Skiftet ett stk. vindu
2015-Ny 200liter varmtvannstank
2016-Ny innvendig stoppekran på vannledning
2017-Nye takrenner og nedløp
2018-Montert ny ytterdør i kjeller
2018-Ny toalett og dusjarmatur i badekar.
2019-Takstein vasket, impregnert og vedlikehold av fagpersoner
2019-Nye automatsikringer i el. skap

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Tilstandsgrad 2:
Vinduer: Så godt som samtlige vinduer er fra byggeår med dertil utgått forventet
Drenering: Drenering fra byggeår, med utgått forventet levetid
Terrasse: Gulvbord er tørre, sprukne og trenger vedlikeholdsbehov
Pipe og ildsted: Alder utløser forhøyet TG grunnet risiko for avvik
Rom under terreng: Risiko for fuktbelastning utenfra
Taktekke: Det er å forvente ytterligere restlevetid basert den overflatebehandling som er gjort, men taksteinen er allikevel eldre og gis dertil forhøyet TG.
Takkonstruksjon: Eldre fuktskjolder i treverk rundt gjennomføring av luftepiper - dette skal være utbedret utenfra.

Tilstandsgrad 3:
Vinduer: Minst ett vindu med punktert glass
Vaskerom: Råteskader i del av treverk, samt flere sprukne fliser avdekket. Påregn oppgradering.
Kledning: Råteskader i nedkant av flere bordganger på sørvendt fasade mot hagen, samt råte registrert på gavelvegg.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapporten fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig og barnevennlig område mellom Nevlunghavn og Helgeroa. Nevlunghavn er en liten tidligere fiskerlandsby, som står på UNESCOs liste over verneverdige tettsteder, med trange smågater med eldre trehusbebyggelse omkranset av vakker naturskjønn skjærgård. I Nevlunghavn er det et koselig miljø med fiskeutsalg på brygga, trivelige små restauranter og gjestgiveri. Du bør også ta turen innom  populære Nevlunghavn Bakeri & Conditori - et samlingssted for fastboende og turister.

Fra Nevlunghavn er det kort avstand til fine badestrender, bl.a. Oddane Sand og svabergene på Saltstein. Flotte turområder i nærheten med fine naturopplevelser, med bl.a. Kyststien som strekker seg fra Stavern til Helgeroa og Mølen.

Idylliske Helgeroa ligger ikke langt unna, og er en perfekt destinasjon for en sykkeltur. I Helgeroa er det bla. kiosk, restauranter, matbutikk og marina. Helgeroa kan også by på flere sandstrender, svaberg og flott turterreng.

En kort kjøretur unna finner du populære Stavern som er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.

Larvik sentrum er kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

Tomt

Areal: 736 kvm, Eierform: Festet tomt

Festeavgift: kr. 2 342,- for 2019.
Beløpet fordeler seg slik: Festeavgift kr. 2 307,- + fakturagebyr kr. 35,-.

Festeavgift forfaller til betaling forskuddsvis for ett år av gangen.

Festeavgiften kan reguleres i henhold til endringer i konsumprisindeksen hvert 10. år, første gang pr. 01.01.1982. Neste regulering av festeavgiften er derfor i  2022.

Grunneier har ikke forkjøpsrett, men overdragelsen av festeretten må godkjennes av grunneier.

Festeavtalen har en varighet på 80 år regnet fra 01.01.1975, festekontrakten utløper derfor i 2055.

Den 08.07.1975 ble det signert et tillegg til festekontrakten.

Opplysningsskjema fra grunneier er rekvirert, men ikke mottatt.

Festekontrakten og tillegget er inntatt i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106.

Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler Kristin Sundling.

Garasje / Parkering

Parkering i egen garasje.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), festet tomt, byggeår: 1976

Antall soverom

3

Byggeår

1976

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Murer av pussede lecablokker med utvendig fuktsikring og drenering fra byggeår -
den forventet levetid for dreneringen er utgått. Yttervegger med 10 cm isolasjon fra byggeår. Kledning av type stående tømmermannspanel som opplyses å være sist gang malt for ca. 10år tilbake. Generell utvendig slitasje som forventet i et eldre bygg. Råteskader i nedkant av flere bordganger på sørvendt fasade mot hagen. Gavlvegg mot øst har også flere kledningsbord med råteskader. Alt råteskadet trepanel bør byttes. Brorparten av boligens vinduer er fra byggeår med dertil utgått forventet levetid - påregn utskiftning innen rimelig tid. Ett nytt vindu i 2014, ny ytterdør i kjeller i 2018, samt ny terrassedør på 2000-tallet. Boligens tak er tekket med betongtakstein fra byggeår. I 2016-2018 ble taksteinen renset, impregnert og malt. 30 kvm stor terrasse utenfor stue. Gulvdekke av impregnerte terrassebord med beiset overflater - forholdsvis mye overflateslitasje og sprekkdannelser. Betongtrapp med skiferdekke og smijernsrekkverk ligger not treverk/asfaltplate - dette er en risikosone hvor fuktbelastning av veggliv og bunnsvill kan oppstå.

På eiendommen står oppført frittliggende garasje fra ca. 1990. Jevnt over godt fungerende med støpt betongdekke på mark, ringmur av leca, samt uisolert stenderverk med trepanel. Plassbyggede takstoler med taktekke av stein. Enkel leddport med forholdsvis høy slitasje.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 01.02.1978 for eiendommen.
Den midlertidige brukstillatelsen er gitt med følgende utestående arbeider:
- Plate foran peis, 30 cm ut.
- Luftspalte i dør til bad mangler.
- Kjeller: Innpussing av vinduer og innredning mangler.

Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Larvik kommune opplyser at innbygging carport til stue ble godkjent i 1986.

Nåværende bruk av areal i kjelleretasjen for kjellerstue og soverom er ikke overensstemmende med opprinnelige byggetegninger. Det er ikke kjent at evnt. bruksendring er gitt. Rommene har ikke rømningsvei eller tilstrekkelig lysinnslipp til å ivareta krav til rom for varig opphold og vil derfor ikke kunne bli godkjent til slikt formål slik rommene er i dag.

Det er også avvik fra opprinnelige tegninger mtp. plassering av enkelte vinduer samt kjellertrapp på østsiden av bygget. Det er ikke kjent at det er søkt evnt. fasadeendring hos kommunen.

Boligens areal

Primærrom: 184 kvm, Bruksareal: 238 kvm, Bruttoareal: 265 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 1 soverom (se kommentar rom rømnings og lys*) vaskerom, mellomgang, samt stue (se kommentar og rømning og lys*).

I tillegg finnes 4 boder som s-rom på totalt 26 kvm.

1. etasje:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 120 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, trappegang, 3 soverom, baderom, spisestue og stue, kjøkken og tilbygget stue.

I tillegg finnes en garasje på 28 kvm som s-rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

*Rommene har ikke rømningsvei eller tilstrekkelig lysinnslipp til å ivareta krav til rom for varig opphold.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.

Larvik kommune opplyser at siste branntilsyn ble utført 12.09.2007 og siste feiing utført 25.04.2017.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et strømforbruk på ca. 20 000 kwh i året (selger never at de har et lavt strømforbruk).

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 058 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.

Løpende kostnader

Festeavgift, kommunale avgifter, forsikring og strøm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 885 870 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 189 133 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra Holtet.

Benytt kartløsning i nettannonsen for å lage kjørebeskrivelse fra din avreisedestinasjon. Boligen er merket med til salgs plakat fra Leinæs & Partners.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er avsatt til bolig i kommuneplanens arealdel. Eiendommen ligger i et område som omfattes av reguleringsplan for Gubba - Holtet. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1976/7343-3/30  Festekontrakt - vilkår tinglyst 15.11.1976 
Festetid: 80 år
Årlig avgift NOK 442
Leien kan reguleres
Husbankens standardklausul vedtatt
Gjelder feste
- Se punkt om tomt for informasjon om festekontrakten, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: Fryser i kjeller, komfyr og kjøleskapet medfølger. Vaskemaskin kan medfølge etter avtale.
Tiffanylampe på kjøkkenet medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 4.900,-, elektronisk spørring i grunnboken kr. 518,-, inneståelse til kjøpers bank kr. 2.800,-, henvendelse til kreditorer for sletting av pant kr. 400,- pr. stk. For visninger/overtagelse er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (2 fellesvisninger inkl.). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Selger opplyser at denne eiendommen har ansvar for hekk og gjerde sammen med tilstøtende nabo.

Varmekablene i gulvet på baderom i hovedetasjen er i følge selger defekte.

Selger har ikke brukt peis i hovedetasjen pga. beskjed fra forrige eier.

Selger opplyser å ha sett en mus på loft iløpet av 18 år, samt maur i kjellernedgang som er utbedret av Pelias.

Selger har opplyst at det etter kraftig regn og vind ble oppdaget at det trakk vann inn på gulvet i garasjen, tilsynelatende kun på vestlig side.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
Finn ut mer
Kristin Sundling
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Kristin Sundling

959 20 952

kristin@leinaes.no

VERDIVURDERING