Enebolig med attraktiv beliggenhet i barnevennlig område - Umiddelbar nærhet til sjø og båtliv - Ingen boplikt!

Sukkersletta 2 , 3260 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 171 m²
Bruksareal 231 m²
Bruttoareal 253 m²
Tomt 894 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1963
Gårdsnummer 1005
Bruksnummer 61
Energimerking F
FINN.no 172900344
Sist endret 25.05.2020 10:49
Prisantydning 4 200 000
Totalpris 4 321 992
Ligningsverdi 1 012 208,-

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-)) 3 000,- (Eierskiftegebyr til grunneier) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 321 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Når du kommer inn inngangsdøren kommer du inn til en flislagt entre med stor skyvedørsgarderobe. Videre kommer du til to stuer med adskilte nivåer og peis. Fra stuen er det utgang til romslig terrasse med fin sjøutsikt. Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning til stuen. Fra kjøkkenet kommer du til en gang med inngang til to soverom og bad. Her er det også en kjellernedgang som tar deg til underetasjen.
Når du kommer ned til underetasjen får du soverommet til venstre. Videre finner du toalettrommet, vaskerommet, bod/hobbyrom og disponibelt rom. Fra underetasjen er det også utgang til en av boligens to garasjeplasser.

Standard

Eneboligen ble oppført i 1963 og utvidet i 1988.
Dette er en eldre enebolig som bærer preg av lite vedlikehold og hvor det må påregnes oppussing/renovering. Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 og 3 bl.a. grunnet alder og fuktskader som bør utbedres. Interessentene oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse om boligens tilstand.

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på populære Steinsnes, snaue 50 meter fra vannkanten. Eiendommen har gode solforhold og ligger med kort avstand til flotte badeplasser, friluftsområder og båthavn, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Fra terrassen er det utsikt mot Hølen. Her kan du sitte en varm sommerdag og nyte noe godt i glasset mens småbåtene går inn og ut av båthavnen. Deilige badeplasser i området er blant annet Rekkeviksbukta, Gonstranda og Hvittensand. Sistnevnte er en av Larviks vakreste strender og ligger i kort gangavstand fra eiendommen.
For den aktive er det fantastiske turmuligheter i området. Kyststien mellom Østre Halsen og Gon byr på flere populære destinasjoner og går forbi eiendommen. En tur til Hvittensand, Sukkersletta og Oterøya kan anbefales. Ønsker du en lenger tur kan du ta ferden til Gonsbukta eller Revstien. Legg også gjerne turen til Seilerhytta.
Gangavstand til barnehage, skoler, idrettsanlegg og dagligvarebutikk. Området har lite gjennomgangstrafikk som skaper en tryggere ferdsel for barna.
På Bergeskogen holder Halsen IF til med idrettsplass, hall, baner og klubbhus. Klubben har over 700 medlemmer, og et svært godt tilbud innen håndball og fotball.
En liten kjøretur unna finner du Larvik Golfklubb.  Her kan du spille golf i vakre omgivelser på Fritzøe gård. Banen holder internasjonal standard og er en av banene i landet med lengst spillesesong.
Larvik sentrum ligger i behagelig sykkelavstand fra eiendommen, og byr på blant annet Bølgen kulturhus, Farris Bad, samt alt av bymessige fasiliteter.

Tomt

Areal: 894 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 6922
Tomten festes av Ken Aarsten.
Festekontrakten er opprinnelig inngått i 1964 med 40 år med rett til fornyelse hvert 40. år. Årlig festeavgift utgjør kr 6 922,- og betales forskuddsvis hvert år. Festeforholdet ble sist fornyet i 2004 og neste fornyelse er i 2044.
Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år etter konsumprisindeksen.
Det er rett til innløsning av tomten. Vi har innhentet en uavhengig vurdering av advokat Kjersti Klaastad Svendsen som mener vederlaget for innløsning skal settes til 25 x festeavgift. Dette vil utgjøre en innløsningssum på ca. kr. 175 000,-.
Grunneier har på sin side tilbudt tomten for kr. 450 000,-.
Festekontrakten beskriver en tomt på 874 kvm, men beskriver ikke noen grensepunkter.
Larvik kommune opplyser om mindre nøyaktige grenser. Kjøper må derfor påregne noe avvik i tomtestørrelsen ved en nærmere grensegang/oppmåling.
Festekontrakten er lagt ved i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106. Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler.

Garasje / Parkering

To garasjeplasser hvor den ene befinner seg under stuen og den andre under terrassen. Garasjeplassen under terrassen er romslig og kan blant annet benyttes som ekstra lagringsplass.

Barnehage / skole i området

Bergeskogen barnehage, Østre Halsen skole, Mellomhagen ungdomsskole og Thor Heyerdahl videregående skole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1963

Antall soverom

3

Byggeår

1963

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av steinmasser over fjell.
Yttervegger med 10cm isolasjon. Vegger er utvendig kledd med tradisjonell, liggende vestlandskledning.
Flere vinduer fra byggeår med koblede rammer og enkelglass. Tofløyet terrassedør med rammeverk av PVC og tolags isolerglass fra 2006.
Eldre takkonstruksjon av plassbyggede sperrekonstruksjoner med begrenset ventilering ved takfot, samt minimal isolasjon i form av eldre glassvatt.
Takrenner er en kombinasjon av eldre renner i sink, samt nyere av plastisert stål.
Stor terrasse på 33 kvm utenfor stue. Gulvdekke av impregnerte terrassebord som opplyses å være lagt over underliggende
foliemembran i ca. 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Eiendommen er vesentlig ombygd innvendig uten at kommunen har mottatt reviderte plantegninger. I tillegg er rom i underetasjen benyttet til soverom mv uten at det er søkt bruksendring. Bruken av underetasjen som rom til varig opphold krever derfor søknad og kanskje ombyggingskostnader for å komme i overensstemmelse med kravene til rom med varig opphold.
Det foreligger godkjente tegninger fra 1962 som følger vedlagt i salgsoppgaven.
Larvik kommune kan ikke se at det ikke foreligger dokumentasjon på at lysthus, bod samt utvidelse av terrasse og underliggende garasje er omsøkt eller godkjent.
Garasjerommet er ikke brannsikret inn mot boligdel.

Boligens areal

Primærrom: 171 kvm, Bruksareal: 231 kvm, Bruttoareal: 253 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: soverom, vaskerom, toalettrom, gang og innredet rom.
1. etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stuer, entrè, kjøkken, mellomgang, kjellernedgang, dusjbad og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet med panelovner samt luft-til-luft varmepumpe og vedfyring i peis. Varmekabler i tilbygget stue og på bad.
Larvik kommune har registrert to ildsteder og ett røykløp på eiendommen. Røykløpet hadde tilsyn i 2002 ifølge kommunen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 058 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 012 208 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 643 948 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Følg Tjøllingveien mot Tjølling/Østre Halsen. Her kjører du på en bro over Lågen og tar til høyre i første rundkjøring. Kjør forbi Meny Blinken og følg veien. Ta til høyre i første rundkjøring og følg Halsegata. På venstre side ser du Østre Halsen barneskole. Følg veien videre i ca. 150 meter og ta til venstre på Oterøyveien. Følg veien forbi Hølen og sving til høyre i enden av veien. Boligen ligger til venstre i krysset rett etter fotball-løkka.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelse til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen  er regulert til konsentrert småhusbebyggelse med delareal kjørevei i reguleringsplanen for Østre Halsen Steinsnes ikrft. 14.02.1980. Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger vedlagt salgsoppgaven. Syd for eiendommen pågår det reguleringsarbeid for Steinsnes småbåthavn. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse og vei i Kommunedelplan for Larvik by 2015-2027 og underlagt bestemmelsesområde Variert bebyggelsesstruktur (VAR_1). Utdrag av relevante bestemmelser fra kommuneplanen ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel for Larvik. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon/odel på eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1964/791-2/30  Festekontrakt - vilkår  
24.02.1964  festetid: 40 år
Årlig avgift NOK 240
Bestemmelser om forlengelse
Pant for forfalt festeavgift
Kontrakten kan ikke overdras/utleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste
Kopi av festekontrakten følger vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og vann. Boligen har egen septiktank som er med i en kommunal tømmeordning. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Boligen ble nylig overtatt på skifte, og arvingene har derfor begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de ikke har bebodd eiendommen de senere år. Kjøper oppfordres derfor til å undersøke eiendommen grundig.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,- og tilrettelegging. kr. 9.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.