Sjøparken ved Stavern - toppleilighet i vannkanten med stor takterrasse - mulighet for stor båtplass(6m) - UTEN BOPLIKT

Agnes Brygge 65 , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 97 m²
Bruksareal 99 m²
Tomt 19 385 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 2017
Gårdsnummer 4046
Bruksnummer 324
FINN.no 172332974
Sist endret 15.05.2020 09:00
Prisantydning 6 990 000
Totalpris 7 173 742
Ligningsverdi 888 210,-

Beregnet totalkostnad

6 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 183 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 173 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Knut Leinæs har gleden av å presentere Agnes Brygge 65 - en herlig toppleilighet i vannkanten uten boplikt!
Her bor du med havet som nærmeste nabo med fin utsikt over Larviksfjorden. Leiligheten ligger på en halvøy i Sjøparken - et flott anlegg med tøff arkitektur. Anlegget har et yrende kanalliv på sommeren med mulighet for kjøp av stor båtplass. Området byr på en herlig kombinasjon av sjøliv, skog og kystnatur. Flotte friluftsmuligheter for den aktive med blant annet Kyststien.
Komplekset er fra 2017 og holder en gjennomgående god standard. Boligen går over to plan, men du har alt du trenger på hovedplanet. Leiligheten inneholder stue og kjøkken i delvis åpen løsning, 2 soverom, bad, solrom, balkong, entré, loftstue, lun og stor terrasse med tilstøtende bod.
I tillegg disponerer leiligheten biloppstillingsplass, klesbod og en sportsbod i garasjekjelleren. Fra garasjekjelleren går det heis opp til leiligheten.
Med bil ligger leiligheten 3 min fra Stavern, 9 min fra Larvik, 13 min fra Helgeroa og 1 t og 40 min fra Oslo.
Offentlig transport ligger 200 meter fra leiligheten og tar deg til blant annet Stavern og Larvik.

Innhold

Leiligheten går over to plan og har en fin planløsning med alt du trenger på hovedplanet.
Leiligheten inneholder stue og kjøkken i åpen løsning, 2 soverom, bad, solrom, balkong, entré, loftstue, lun og stor terrasse samt bod. I tillegg disponerer leiligheten en sportsbod og en klesbod i garasjekjelleren i tillegg til biloppstillingsplass. Fra garasjekjelleren går det heis opp til leiligheten.
Dagens eier disponerer en stor båtplass på 6 meter i felles anlegg. Båtplassen kan overdras til kjøper etter nærmere avtale.

Standard

Kjøkken
Påkostet kjøkken fra Sigdal med oppgradert hvitevarepakke med integrerte hvitevarer i form av side-by-side skap, stekeovn, dampovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin m/ waterguard, kaffemaskin og vinskap. Under vinskapet er det en praktisk fryser. Det er lagt en pen og praktisk steinplate på kjøkkenbenken.
Kjøkkenet er utvidet og himlet ned med downlights. Flislagt vegg mellom over- og underskap.
Bad
Flislagt og praktisk bad med dusjhjørne, vegghengt klosett og skapinnredning. Badet har opplegg til vaskemaskin, samt varmekabler i gulv. Inngang fra entrèen og hovedsoverommet
Takterrasse
Takterrassen har en fin utsikt til Larviksfjorden, samtidig som den lun og skjermet. Terrassen er på ca. 26 kvm og har plass til både sittegruppe og jacuzzi.
Solrom
Deilig, vestvendt solrom hvor du er skjermet mot vær og vind. Rommet er delvis inntrukket og er tilrettelagt for helårsbruk. Foldedørene kombinerer balkong på utsiden og stue, noe som gir en fleksibel mulighet for utvidelse av stuearealet.
Overflater
Det er lagt enstavs eikeparkett på gulv. Vegger av malte gipsvegger, himling av hvitmalt betong/gips.
VVS/Teknisk
Felles varmtvannsbereder med sirkulasjonspumpe i teknisk rom i kjeller med energitilskudd fra brønnpark, noe som gir en energieffektiv varmeløsning av både tappevann og som oppvarmingskilde i leiligheten.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i flat og behagelig sykkelavstand til Stavern. Sommerbyen Stavern byr på kaféer, bakerier, strender og gallerier. Her finner du også Meny, Vinmonopolet, Vitus apotek, Jernia og postkontoret.
I Stavern finner du masse historie og sjarm, og tar du sykkelen fatt kan du se blant annet marinaen, Kronprinstomta, Stavern kirke og Fredriksvern verft.
For den aktive er det flotte turmuligheter i nærområdet. Kyststien strekker seg flere mil fra Stavern til Helgeroa, via Naverfjorden Nevlunghavn. Turstien byr på svaberg, sandstrender, skog og mark. Kyststien passer til hele familien, og deler av strekningen er fremkommelig med rullestol. Stien kan startes ved Fredriksvern festning.
Om du er en erfaren golfspiller, nybegynner, eller bare kunne tenkt deg å prøve, så ligger Larvik Golfklubb en kort kjøretur unna eiendommen. Golfanlegget holder internasjonal standard og er en av banene i landet med lengst spillesesong.
Ønsker du å spille tennis så ligger et av Norges beste tennisanlegg drøye 1,5 km unna leiligheten. Tennisanlegget har fire innendørsbaner og fire utendørsbaner, og passer til både sommer og vinter.
Larvik sentrum ligger 6 km unna eiendommen og byr på alt av bymessige fasiliteter. Her finner du blant annet Farris Bad, Bølgen Kulturhus, restauranter og mye mer.

Tomt

Areal: 19 385 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en egen biloppstillingsplass i garasjekjelleren.

Felleskostnader

Felleskostnadene dekker vaktmestertjenester, oppvarming av fellesarealer, brøyting, varmtvann, TV og internett, regnskapsførsel og styrehonorar. Dersom ny eier kjøper båtplass vil vedlikehold og drift av denne koste ca. kr. 300,- pr. måned.

Sameie

Styreleder i sameiet er Per Heyerdahl.
Forretningsfører i sameiet er LABO.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har/har hatt under arbeid:
Installasjon av nytt system for ladestasjoner for elbiler.
Endring av vedtektene vedrørende fordeling av varmtvannskostnader. Det har også vært arbeidet med innbygging av takterrasser.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: 1650308
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert og eier må besørge forsikring til dette selv.

Regnskap

Regnskapet for 2018 viser et overskudd på kr. 757 571,-.
Budsjett for 2019 er godkjent med overskudd kr.100 000,-.
Regnskapet for 2019 antas å foreligge i løpet av våren 2020.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter for Eierseksjonssameiet Sjøparken Øy 4, samt Sjøparken Bryggesameie følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

2

Byggeår

2017

Byggemåte

Parkeringskjelleren er delvis bygget på utsprengt fjell og perlefundamentert til fjell. Parkeringskjelleren og molo danner fundamentet for boligen. Bærende konstruksjoner oppført i plasstøpt betong og stål.
Leilighetsskiller oppført i hovedvekt av plasstøpt betong, med noen få steder i dobbelt stenderverk i stål og gips.
Yttervegger oppføres med bindingsverk av tre, 250 mm mineralull isolasjon og utvendig luftet kledning med hovedsakelig gjennomfarget puss med forskjellige kulører.
Overflate på takhager og inntrukne partier utført med luftet dobbelfalset royalimpregnert kledning.
Tak av eksentrisk saltak/skråtak. Tak isolert med 300 mm mineralull isolasjon

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.07.2019 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 99 kvm
1. plan:
Bruksareal: 66,6 m².
Primærrom: 66,6 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue/kjøkken, soverom, solrom, bad og entré.
2. plan:
Bruksareal: 32,5 m².
Primærrom: 32,5 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: soverom og loftstue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er kun innhentet fra tidligere salgsoppgave, og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra tidligere salgsoppgave og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via termostatstyrt varmlufts konvektor som er koblet til en brønnpark på eiendommen. Dette gir en meget energieffektiv, og dermed kostnadsbesparende, oppvarming av boligen. Varmekabler på bad.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er kr 11633 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Løpende kostnader

Pliktig medlemskap i Sjøparken driftsforening. Medlemskap inngår i månedlige felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 888 210 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 197 556 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst til Sjøparken fra Larviksveien.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse og blokkbebyggelse. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Stavern.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Store deler av eiendommen er under utvikling. Endelige planer er ikke lagt for hele området.
Det er igangsatt rullering av kommunedelplan for Larvik by og Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2015/1205183-5/200  Erklæring/avtale  
23.12.2015  Midlertidig dispensasjon fra krav om opparbeiding av vei, vann og avløp ihht. plan- og bygningsloven § 18-1 på d.e.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Registrert ved retting etter tinglysingsloven § 18, jf vedtak av 07.11.2016. US.
Overført fra: 3805-4046/324
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1112484-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
10.10.2017 21:00  Kan ikke slettes uten samtykke fra:LARVIK KOMMUNE  
Org.nr: 918082956 rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:4046 Bnr:323  
Adkomstrett med motorisert kjøretøy
Overført fra: 3805-4046/324
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1323854-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
27.11.2017 21:00  Rettighetshaver:SJØPARKEN DRIFTSFORENING  
Org.nr: 819890382 Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1323870-1/200  Erklæring/avtale  
27.11.2017 21:00  Rettighetshaver:AGNES BOLIGUTVIKLING AS  
Org.nr: 991051570 Rett til utbygging og salg av båtplasser
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1323870-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
27.11.2017 21:00  Rettighetshaver:AGNES BOLIGUTVIKLING AS  
Org.nr: 991051570 Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1323951-1/200  Bestemmelse om brygge/flytebrygge  
27.11.2017 21:00  Rettighetshaver:SJØPARKEN BRYGGESAMEIE  
Org.nr: 919838477 Adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1323951-2/200  Erklæring/avtale  
27.11.2017 21:00  Rettighetshaver:SJØPARKEN BRYGGESAMEIE  
Org.nr: 919838477 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Nedsenkede avfallskontainere plassert på øyene.

Tilbehør

Taklamper medfølger handelen. Jacuzzi og hvitevarer kan medfølge etter nærmere avtale.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % beregnet av salgssummen. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.