Hel tomannsbolig med attraktiv beliggenhet på stor og fin tomt med gode solforhold og utsikt mot Viksfjord

Østbyveien 21 , 3280 Tjodalyng

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 163 m²
Bruksareal 238 m²
Bruttoareal 261 m²
Tomt 872 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1956
Gårdsnummer 1036
Bruksnummer 58
Energimerking G
FINN.no 178834522
Sist endret 25.05.2020 13:07
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 2 976 242
Ligningsverdi 1 077 535,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 976 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Horisontaldelt, hel tomannsbolig over to plan og kjeller.
I 1. etasje er det vindfang, gang, kjøkken, stue med utgang til veranda, samt 3 soverom og bad.
I 2. etasje er det gang, kjøkken, stue med utgang til balkong, samt 2 soverom og bad.
Kjeller med vaskerom og gode lagringsmuligheter i boder.

Standard

Boligen ble opprinnelig oppført i 1956, tilbygd i ca. 1970 og igjen på begynnelsen av 1980-tallet.
Utvendig er taktekking og kledning fra byggeåret. Det er utført noe oppgradering av drenening på to vegger. Det ble registrert fuktgjennomslag i kjelleren. De fleste vinduer ble skiftet på begynnelsen av 1980-tallet.
Innvendig er hovedsakelig overflater fra byggeår, med blant annet to eldre kjøkken og to eldre bad. Noen overflater i 2. etasje er pusset opp det siste året.
De fleste bygningsdeler og innredninger er fra byggeåret og det må påregnes påkostninger/renovering. Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 og 3, bla.a. grunnet alder og bruksslitasje. Interessentene oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse. Vi gjør samtidig oppmerksomt på at tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven er fra tidligere salg i 2017.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig område i Tjølling i Larvik kommune. Tjølling er en mangfoldig bygd med vakker natur, fantastiske turområder, historisk sus, flotte oldtidsminner fra vikingetiden, moderne boligfelt, skjærgård og strender. Kort sagt alt man kan ønske seg. Området har nærhet til barnehage, skoler, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.
I hjertet av Tjølling ligger Tjodalyng barne- og ungdomsskole med svømmebasseng. I nærheten finner du også Tjøllinghallen og Tjølling IF. Klubben har et bredt tilbud innen håndball, fotball og allidrett. I 2016 åpnet klubben ny beachbane. Turområdene i nærområdet er mange, og vinterstid byr marka på oppkjørte skiløyper.
Sommerstid er Bjønnesstranda et populært utfartsmål. Badeplassen er en idyllisk fjordperle med langgrunn barnevennlig strand - kjent for gode badetemperaturer. Skjærgården innbyr til sommerhygge med utallige holmer og skjær. Kyststrekningen på Eftang kan gi spektakulære naturopplevelser. Her finner du idylliske Kjerringvik, kyststi, uberørt natur, fjell og badeplasser.
Tjøllingvollen ligger ca. 10 min fra Larvik sentrum og ca. 14 min fra bykjernen i Sandefjord, noe som gir nærhet til alt av bymessige fasiliteter.

Tomt

Areal: 872 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor og fin tomt opparbeidet med diverse beplantning og plen. Solrikt og usjenert med fine uteplasser.
Eiendommen er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning, og senere oppmålt med analogt målebrev. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal er tilsvarende usikkert.

Garasje / Parkering

God plass til parkering i egen innkjørsel.

Barnehage / skole i området

Tjølling barnehage og Tjodalyng barne- og ungdomsskole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1956

Antall soverom

5

Byggeår

1956

Byggemåte

Enebolig oppført i trekonstruksjoner på grunnmur.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen. Dette var ikke uvanlig på oppføringstidspunktet.
Godkjente tegninger av boligen følger vedlagt i salgsoppgaven.
Larvik kommune har registrert at boligen endret bygningstype fra enebolig til tomannsbolig i 2017.

Boligens areal

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 238 kvm, Bruttoareal: 261 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom:90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom, gang, bad, kjøkken, stue, to soverom og kontor.
2. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt somo primærrom: Trappegang, gang, bad, kjøkken, stue og to soverom.
Kjeller:
Bruksareal: 71 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er kun innhentet fra takstmann fra tidligere salg i 2017 og er ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann fra tidligere salg i 2017, samt offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyring.
Larvik kommune har registrert to ildsteder og ett røykløp for boligen. Kommunen opplyser om at siste feiing ble utført 13.01.2017 og at siste tilsyn var 03.07.2003 hvor det ikke var avvik.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 690 pr. år
Det betales kommunale avgifter for to bruksenheter pt. Den kommunale avgiften dekker vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 077 535 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 879 125 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tjøllingveien kjører du ned Østbyveien ved Coop Extra. Følg veien i drøye 160 meter og ta til venstre. Eiendommen ligger i enden av den private veien.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i reguleringsplanen Tjøllingvollen. Ifølge Larvik kommune er det er ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen. Reguleringskart med bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen. Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2018/1561169-2/200  Bestemmelse om veg
16.11.2018 21:00  rettighetshaver: Knr:3805 Gnr:1036 Bnr:42
Rettigheten gir Magnus Tvedtens vei 6 adkomstrett over Østbyveien 21. Kopi av tinglyst rettighet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Privat vei fra offentlig vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring ihht. vilkår.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt provisjon 1,5 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,- og tilrettelegging kr. 5.000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra tidligere salg i 2017. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.