Hytte med solrik beliggenhet og fin utsikt - gangavstand til sjø - sykkelavstand til Helgeroa

Hyttesone H 290 , 3295 Helgeroa

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Hytte / Selveier
Primærrom 75 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 86 m²
Tomt 472 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1973
Gårdsnummer 4080
Bruksnummer 3
Energimerking G
FINN.no 175159736
Sist endret 25.05.2020 14:28
Prisantydning 2 190 000
Totalpris 2 252 742
Ligningsverdi 351 275,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 62 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 252 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, sovehems og innredet rom under hytta. Fra stue er det utgang til innglasset terrasse med peis. Bad og toalettrom. Utvendig bod ved inngangsparti samt under hytta.

Standard

Hytta ble bygget i 1974 og har tilbygg fra 1988. I dag fremstår den i god stand og er jevnlig vedlikeholdt av selger. De innvendige overflater består eksempelvis av laminat på gulv, samt trepanel på vegger og i himlinger.
Kjøkken har eldre innredning med hvite fronter skiftet på 1990-tallet. Frittstående hvitevarer.
Badet ble renovert som egeninnsats i 2008. Det er lagt fliser på gulv og våtromsplater på vegg. Det er installert dusjhjørne med pumpedusj og servant med innredning. Det ble ikke påvist membran i sluk. Separat toalettrom med bio-toalett.
Hytta er per i dag ikke tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er installert vanntanker under hytta som gir bruksvann til oppvask og dusj. Drikkevann tas med hjemmefra. Løsningen er ikke frostsikker og brukes derfor kun i sommerhalvåret. Det arbeides for tiden med å få til vann- og avløpsnett for hytteeierne i området.
Følgende oppgraderinger er foretatt
1988 - Tilbygget med utvidet stue og inngangsparti
1990 - Etasjeskiller mot grunn etterisolert
1990 - Nye fronter på kjøkkeninnredning
1990 - Bad bygget
2000-tallet - Skiftet brorparten av hyttas vinduer (tre stk er eldre)
2006 - Utført diverse oppgraderinger på el.anlegg
2008 - Bad oppusset
2010 - Nytt taktekke av plater
2018 - Kledning sist gang beiset/malt
2018 - Montert glass-skyvedør på terrasse
2019 - Ny trapp fra vei til inngangsparti
*Oversikten er ikke nødvendigvis komplett.
Følgende rapportpunkter er gitt TG:2
- ETASJESKILLER: Ca 1 grad planavvik på gulv og soverom i mellomgang øvre del.
- PIPE: Pipestokkens alder utløser TG:2
- TAKKONSTRUKSJON: Elde utløser TG:2 tross OK stand i praksis
- VINDUER: Eldste vinduer har utgått forventet levetid
- FASADE/TAK: Skjevhet i søyle som understøtter takkonstruksjon utenfor terrasseskyvedør.
- FUNDAMENT: Skjevheter / ulikt setningsmønster i søylefundamenter

Beliggenhet

Umiddelbar nærhet til skjærgårdens destinasjoner med båt- og badeliv. Litt lenger ut i sundet finner vi Blokkebukta badestrand, populære Omlidstranda, Helgeroa Marina og Nevlunghavn med Oddane Sand. I tillegg befinner vi oss på grensen til Telemarkskysten, og med båt eller ferje er kystperler som Langesund og Brevik rett over fjorden.
Helgeroa har flere gode spisesteder i en hyggelig og avslappet atmosfære, omgitt av sjarmerende trehusbebyggelse. Sommeridyllen er kjent for sin spektakulære solnedgang, samt en hyggelig og bedagelig stemning. Fra Tveidalen kan du følge kyststien mot Helgeroa og videre til Stavern, og mellom Helgeroa og Nevlunghavn kan Mølen`s mektige kulturlandskap gi storslåtte naturopplevelser.
I fjorden trafikkerer fergene med fast rute mellom Helgeroa og Langesund. Det tilbys ikke bare rekreasjon i form av nydelige badeplasser, her finner du også fantastisk turterreng, og topper med vidstrakt utsikt mot Skagerak og fjelltopper i Telemark. I Helgeroa og Nevlunghavn finnes både dagligvare, bakeri osv.  Fra Helgeroa er det i overkant av et kvarters kjøring til Larvik sentrum med en rekke fasiliteter. Her finner du Farris Bad, golfbane, flere butikker og kjøpesenter.

Tomt

Areal: 472 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2034, Festeavgift: 9133
Eiendommen som er etablert i grunnboka via festekontrakt den 28.05.1974, er ikke oppmålt av kommunen. Viser til festekontrakten for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet og form kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.
Grunneier er Sigmund Andersen mfl.
Festeforholdet ble inngått i 1974, for 30 år av gangen. Neste utløp er 2034.
Selger betaler pt. kr. 6.833,- per år i festeavgift. Neste regulering er for 2025 (forfall 20.12.2024). Regulering skjer etter KPI hvert 5. år. Grunneier opplyser at det ikke er gjennomført engangsløft av festeavgiften, dette må påregnes i forbindelse med utløp av kontrakten i 2034.
Fra og med neste år vil festeavgiften øke til kr. 9.133,- per år. Økningen skyldes inngått avtale med grunneier for rettighet til legging av vann- og avløpsledninger. Se mer i pkt. "Vei/Vann/Avløp".
Det er ikke krav til godkjenning av ny fester etter avtalen. Grunneier har forkjøpsrett med mulighet til å tre inn i det høyeste bud. I forbindelse med dette salget har grunneier opplyst at det ikke blir aktuelt å benytte forkjøpsretten. Det er ikke rett til innløsning ifølge grunneier.
Rett til parkering for en bil, ikke fast plass. Mulighet for å leie båtplass av grunneier.

Garasje / Parkering

Rett til parkering for en bil, ikke fast plass.

Forsikring

Sparebank 1 Forsikring Polisenummer: 156371

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1973

Antall soverom

2
I tillegg til to soverom er det sovehems samt innredet rom under hytta som benyttes til soverom. Vi gjør oppmerksom på at hemsen har for lav takhøyde til å være måleverdig og rommet under hytta er ikke byggesøkt - disse er derfor ikke regnet inn som soverom.

Byggemåte

Hytta står fundamentert med murer og søyler direkte til fast fjell. Ingen tradisjonell drenering/fuktsikring foreligger. Vann vil naturlig følte terreng og således vil deler av fundamentene kunne påvirkes av vann fra grunn.
Det registreres planavvik på gulv i hovedsakelig soverom i øvreliggende del av bygget. Det ble registrert enkelte nivåforskjeller i oppleggspunkene som er medvirkende årsak til skjevheter i konstruksjonen. Bruk av ulike opplegg-/søylematerialer vil
gi ulik kompresjon i materialet og dertil ulikt setningsmønster.
Yttervegger av stenderverks med opp mot 10cm isolasjon. Utvendig er fasadene kledd med liggende vestlandskledning som oppleves å være regelmessig og godt vedlikeholdt - sist gang malt/beiset i 2018.
På 2000-tallet er brorparten av hyttas vinduer skiftet. Vinduene har isolerglass og framstår jevnt over i god stand. Ytterligere restlevetid er å forvente, men det skal påminnes at eldste miner er opp mot 15-20år gamle.
Boligens tak er tekket med stålplater som opplyses å være montert nye i 2010. Ingen kjente lekkasjer fra tak.
19kvm stor innglasset terrasse utenfor stue. Oppført stor utepeis av lecakonstruksjoner. Nylig montert brede terrasseskyvedører i forkant mot øvrige del av terrassen. Noe skjevheter i deler av vegger, men jevnt over ok ifølge takstmann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Hytta ble godkjent i 1973. Tilbygg med bad ble godkjent i 1992, og tilbygg ved inngangsparti ble godkjent i 1994.
Megler gjør oppmerksom på at utvidelse og innglassing av terrasse ikke er byggesøkt. Det samme gjelder innredet rom under hytta. Dette er søknadspliktige tiltak etter plan- og bygningsloven. Kjøper overtar hytta som den er, dersom det kommer krav fra det offentlige, er dette selger uvedkommende.
Det er ikke utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for hytta.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 86 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, mellomgang, to soverom, stue, kjøkken, dusjbad og innredet rom under hytta.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod ved inngangsparti.
Hems ikke målbar grunnet lav takhøyde.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

I følge festekontrakten er framfeste, utlån og utleie av lengre varighet kun tillat med grunneiers samtykke.

Oppvarming

Det er ikke registrert ildsted på eiendommen ifølge Larvik kommune. Dette betyr at det ikke har vært gjennomført feiing og branntilsyn. Ny eier bør registrere ildstedene hos kommunen. Kjøper aksepterer at eventuelle pålegg som måtte komme etter tilsyn er selger uvedkommende.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 366 pr. år
Det betales kommunale avgifter for renovasjon.
Kommunale avgifter forventes å øke til ca. kr. 8.000,- per år ved tilknytning til vann- og avløpsanlegget.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 351 275 for 2018.

Adkomst

Fra Larvik/E18:
Følg Brunlanesveien 302 mot Helgeroa. Etter ca. 10 km ta av til høyre inn på Tveidalsveien. Etter ca. 5,5 km ta av til venstre inn på Hyttesone I (merket med skilt). Ta til høyre ved første avkjørsel. Resten av veien frem til hytta er skiltet med Leinæs & Partners skilt.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanens arealdel. Kart og utdrag fra bestemmelsene følger vedlagt salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet vann- og avløpsnett.
I dag har hytta toalettløsning med bio-toalett. Det er installert vanntanker under hytta som gir bruksvann til oppvask og dusj. Drikkevann tas med hjemmefra. Løsningen er ikke frostsikker og brukes derfor kun i sommerhalvåret.
Det er per i dag ikke registrert gråvannsavløp på eiendommen. Det er krav om at alle eiendommer med innlagt vann - også fra cisterne, skal ha godkjent gråvannsavløp. Dagens løsning vil trolig ikke bli godkjent pga. manglende gråvannsavløp.
Det pågår arbeider med vann- og avløpsnett i området. Det er inngått avtale med grunneier, målet er at anlegget stå klart våren 2021. Selger har avgitt bindende påmelding for eiendommen, og det tilkommer i denne forbindelse tilknyttingsavgift på ca. kr. 237.000,- inkl. mva. Dette gjelder legging av vann- og avløpsledning til hyttevegg. Eventuelt arbeid som må utføres av rørlegger innvendig i hytta må bestilles og bekostes av kjøper. Det kan tilkomme en årlig serviceavgift til leverandør for service på anlegget. Kommunale avgifter forventes å øke til ca. kr. 8.000,- per år ved tilknytning.
Adkomst via privat vei, tinglyst rett i festekontrakten.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven. Det kan komme pålegg som følge av manglende byggemelding, branntilsyn eller manglende gråvannsavløp. Dersom det kommer slikt pålegg etter budaksept vil dette være selger uvedkommende.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer medfølger. Noen møbler kan medfølge etter avtale, interessenter oppfordres til å avklare møbler som kan medfølge i forbindelse med budgivning.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Vi oppfordrer budgivere til å påføre ønsket overtagelsestidspunkt på budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2% provisjon beregnet av salgssummen, minimum kr. 45.000,-. I tillegg er det avtalt kr. 9.900,- for tilrettelegging og kr. 4.900,- for oppgjør. For visninger er det avtalt 2 stk. inkludert, deretter kr. 2.250,- per visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.