Original 2-roms endeleilighet med gangavstand til det meste - balkong

Karlsrogata 3C , 3257 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Bruttoareal 55 m²
Tomt 1 155 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1968
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 1082
Energimerking E
FINN.no 178715901
Sist endret 12.05.2020 08:22
Prisantydning 1 190 000
Totalpris 1 384 623
Ligningsverdi 392 277,-

Beregnet totalkostnad

1 190 000,- (Prisantydning) 186 641,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 376 641,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 384 623,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten er en endeleilighet i 2. etasje og inneholder gang, kjøkken, stue med utgang til balkong, soverom med adkomst til bad og toalettrom.

Standard

Original 2-roms leilighet i Larvik sentrum. Blokka er fra 1968 og leiligheten er hovedsakelig fra byggeår. Det ble skiftet vinduer og terrassedør i 2005.
Kjøkkenet har innredning fra byggeår med fronter, skrog og benkeplate av foliert spon. Heldekkende benkebeslag med doble vaskekummer. Frittstående hvitevarer.
Badet er i opprinnelig stand fra byggeår. Vegger av tapetserte plater. Det er installert badekar, vegghengt servant og opplegg til vaskemaskin. Borettslaget vil skifte sluk på bad, dette vil ikke måtte bekostes av kjøper. Som følge av badets tilstand, vil det ikke legges nytt gulvbelegg på badet - og som følge av dette må kjøper påregne å legge nytt gulv, eventuelt renovere badet. Det vil innhentes tilbud fra Aqua VVS på legging av nytt gulvbelegg.
Separat toalettrom med vinylbelegg på gulv og malte plater på vegg. Det er installert gulvstående toalett og vegghengt servant.
Det er benyttet vinylbelegg på gulv og malte plater/tapet på vegg i de fleste rom. Himlinger av malt betong.
Følgende rapportpunkter er gitt TG:2
VVS: Generell elde. Utgått forventet levetid for rørføringer
KJØKKEN: Fungerende, men slitt.
TOALETTROM: Tilstandgrad oppjusteres til TG:2 grunnet alder og slitasjegrad.
BALKONG: Slitasje og ikke godkjent rekkverkshøyde gir forhøyet TG.
Følgende rapportpunkter er gitt TG:3
BAD: Utett gulv. Må renoveres.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Larvik sentrum med kort vei til alle sentrumsfunksjonene med butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Det er også kort vei til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

Tomt

Areal: 1 155 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Larvik kommune opplyser at eiendommen er opprettet via analogt målebrev. Areal og grenser for borettslagets eiendom er derfor svært usikre.

Etasje

2. etasje.

Garasje / Parkering

Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser. Borettslaget har 7 parkeringsplasser, men ingen er for tiden ledig. Ta kontakt med styreleder for å sette deg på venteliste.

Felleskostnader

4 340 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer trappevask, snøbrøyting, forretningsførsel, kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjeld, forsikring på bygningen, kabel-TV og annen drift og vedlikehold.

Borettslag

Borettslagets navn er: Karlsrogt. 3 Borettslag, og består av 19 andeler.
Styreleder er Ruth Elly Hansen. Larvik boligbyggerlag er forretningsfører.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
Borettslaget er i tillegg medlem av sikringsfond.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i den siste tiden arbeidet med følgende saker:
- Maling av søppelboder.
- Reparasjon av skader på bygningen.
- Utskiftning av dør og vinduer for en leilighet.
- Reparasjon etter vannlekkasje i oppgang C.
Det arbeides med følgende saker for fremtiden:
- Flytting av søppel, nye avfallsdunker - nedgravd.
- Utskiftning av bunnledning.
- Utskiftning av hovedtavle elektrisitet.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen.
Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orienter om eventuelle interessenter med ansiennitet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 25107703724, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 28.04.2020: 2.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 14
Saldo per 28.04.2020: 298 191
Andel av saldo: 15 694
Første termin/første avdrag: 27.12.2006 ( siste termin 27.12.2026 )
Lånenummer: 25107703732, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 28.04.2020: 2.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 46
Saldo per 28.04.2020: 3 247 988
Andel av saldo: 170 947
Første termin/første avdrag: 27.12.2011 ( siste termin 27.12.2042 )

Andel fellesgjeld

186 641

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP0000562066

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et underskudd på kr. 1.177.095,-.
I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 163.000,- i overskudd.
Underskuddet i 2018 skyldtes i hovedsak vedlikehold av bygninger og ble totalt sett mindre enn budsjettert.
Regnskap for 2019 er foreløpig ikke vedtatt, men skal vedtas på generalforsamling i mai.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt salgsoppgaven.

Husdyrhold

Evt. dyrehold må søkes styret.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1968

Antall soverom

1

Byggemåte

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er oppført i betong og har dette materialet i både deler av yttervegg og etasjeskillere - dette har meget god brannbegrensende funksjon. Utvendig goveflater og konstruksjoner tilfaller borettslagets vedlikeholdsansvar og er ikke ytterligere omtalt i rapporten.
Leiligheten har flere husmorvinduer med isolerglass fra 2006. Vinduene og terrassedøra fremstår hele og i god stand. God restlevetid.
Fra stue er det utgang til balkong med areal lik 4.5kvm. Lavt rekkverk og gjennomgående høy slitasje bør gis oppmerksomhet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble i 1969 gitt ferdigattest for blokka. På tidspunktet gjenstod diverse puss- og malerflikk utvendig, samt delvis utvendig planering av tomta.
Senere er det i 2004 gitt ferdigattest for bruksendring boligbygning og i 2007 er det gitt ferdigattest i forbindelse med installasjon av trappeheis.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, soverom, bad og toalettrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisitet. Dersom rom mangler fast oppvarmingskilde på visning, medfølger ikke dette ved overtagelse.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 392 277 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 412 197 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst fra Karlsrogata. Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I kommunedelplan for Larvik by er eiendommen hovedsakelig avsatt til boligbebyggelse, og inngår i bestemmelsesområde ENH_1: Enhetlig bebyggelsesstruktur.
I forbindelse med ny jernbane i Larvik er eiendommen båndlagt og inngår i hensysnssone H710_1.
Utredningskorridor for InterCity jernbane mellom Tønsberg og Larvik
Da eiendommen ligger innenfor båndleggingskorridor for kommunedelplan InterCity er det begrenset handlingsrom for eiendommen. Områdene er båndlagt i påvente av vedtatt reguleringsplan for InterCity gjennom Larvik. Båndleggingen skal sikre at det ikke gjennomføres tiltak som vanskeliggjør planarbeidet og gjennomføringen av jernbanetiltaket.
Eiendommen ligger i H710_1 (Dagsone) innebærer at tiltak utover enkle byggesaker som mindre påbygg, fasadeendringer osv. ikke tillates.
Hvorvidt et tiltak kan tillates, eller om det bidrar til å vanskeliggjøre planarbeid og gjennomføring av jernbanetiltaket, vurderes av Larvik kommune i hver enkelt sak.
Når reguleringsarbeidet for InterCity-trasé gjennom Larvik kommune er igangsatt og nøyaktig plassering av dobbeltsporet er avklart vil båndlegging oppheves for de områder som ikke berøres av jernbanetraseen.
Se kart over båndleggingssone for jernbane i vedlagte link:
http://asplanviak.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=76880ca5ab664db480caacfffb1656a5
Mer informasjon om prosessen med jernbanen kan finnes på hjemmesiden til Larvik kommune.
Vedlagt salgsoppgaven følger utdrag fra kommunedelplan med aktuelle bestemmelser og kart. Komplett kommunedelplan kan fås ved henvendelse til megler eller på Larvik kommune sine nettsider.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges fra et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.
Leiligheten leveres uten ytterligere rengjøring ved overtagelse.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 45.000,- ved salg. I tillegg betaler selger honorar for oppgjør kr. 4.900,- For visninger er det avtalt 3 stk. inkludert, deretter kr. 2.250,- per visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.