Velholdt fritidsbolig med flott utsikt ut Mørjefjorden - 3 soverom - stor terrasse - 2 båtplasser

Buavegen 73 , 3295 Helgeroa

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Hytte / Selveier
Primærrom 74 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 766 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1983
Gårdsnummer 4088
Bruksnummer 12
Energimerking G
FINN.no 178869014
Sist endret 25.05.2020 14:34
Prisantydning 3 250 000
Totalpris 3 346 492
Ligningsverdi 439 098,-

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 96 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 346 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta har en god planløsning med tre soverom, stor stue med åpen løsning mot kjøkken og spisestue, gang med praktisk garderobeløsning og bad. Under hytta er det en praktisk lagringsbod, med plass til hageredskaper, f fiskeutstyr m.m.
Fra stue er det utgang til stor og solrik terrasse med flott utsikt mot fjorden og til Helgeroa. Med hytta følger to store båtplasser på felles bryggeanlegg. Det er kun to minutters gange ned til båt og barnevennlig badestrand.

Standard

Hytta ble bygget i 1983 og fremstår godt vedlikeholdt. Stue ble utvidet i 2004 og inngangsparti ble bygget inn i 2012.
Kjøkken
Kjøkkenet fremstår som lyst og vennlig og ble pusset opp i 2004. Det er minimalt med slitasje på innredningen og den innehar en praktisk planløsning.
Det følger med frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Bad
Badet har panel på gulv og delvis flislagte vegger. Det er stort vindu mot vest på badet, som gjør det lyst og trivelig. Det er montert servant med innredning, toalett og dusjkabinett i rommet.
Det er installert vaskemaskin i bod under hytta.
VVS/Teknisk
- Offentlig vann og avløp via privat nett
- Varmtvannstank fra 2009
- Nyere sikringsskap med automatsikringer
- Utvendige markiser
Overflater
I de fleste rom er det benyttet heltre plan på gulv. Fliser på gulv i entré. Vegger og himling av panel.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2012 - Noen nye vinduer og dører
2012 - Bygget ny entre
ca. 2010 - Nytt vann/avløp
2009 - Ny VV-tank
2004/2005 - Ny taktekking
2004 - Utvidet stuedel (sør)
2004 - Pusset opp kjøkken
Det er noen punkter i rapport som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Tilstandsgrad 2:
Vinduer og dører - For det meste eldre vinduer og dører fra perioden 1980 til 2012
Renner, deler og beslag - Noe eldre takrenner/deler m/slitasje - normal slitasje og elde
Etasjeskillere - Noe skjevheter
Kjøkken - Noe skjevheter på gulv
Tilstandsgrad 3:
Veggkonstruksjoner/fasader - Råte i søyle v/levegg på terrasse
Bad - Manglende utførelse på gulv ihht. våtrom

Beliggenhet

Hytta ligger flott til ved Bua i Tveidalen, med kort vei til Helgeroa og Langesund. En hytte hvor du klarer deg uten bil en hel sommer, om du ønsker. Nærområdet byr på fine turmuligheter, og merket kyststi til Håøya går rett utenfor døren. Noen få minutter nedenfor hytta ligger områdets egen badestrandstrand, her kan store og små boltre seg. Det er et felles solid bryggeanlegg, ved siden av stranden, som innehar god dybde for større båter.
Umiddelbar nærhet til skjærgårdens destinasjoner med båt- og badeliv. Litt lenger ut i sundet finner vi Blokkebukta badestrand, populære Omlidstranda, Helgeroa Marina og Nevlunghavn med Oddane Sand. I tillegg befinner vi oss på grensen til Telemarkskysten, og med båt eller ferje er kystperler som Langesund og Brevik rett over fjorden.
Helgeroa har flere gode spisesteder i en hyggelig og avslappet atmosfære, omgitt av sjarmerende trehusbebyggelse. Sommeridyllen er kjent for sin spektakulære solnedgang, samt en hyggelig og bedagelig stemning. Fra Tveidalen kan du følge kyststien mot Helgeroa og videre til Stavern, og mellom Helgeroa og Nevlunghavn kan Mølen`s mektige kulturlandskap gi storslåtte naturopplevelser.

Tomt

Areal: 766 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2061, Festeavgift: 7529
Naturtomt i vestvendt skråning med kort gangvei ned til sjøen.
Grunneier er Berit Bua.
Festeavtalen ble inngått i 1970. I 1983 ble det laget et tillegg til festekontrakten som sier at festetiden skal være 80 år beregnet fra 1981. Festekontrakten utløper således i 2061. Det må i forbindelse med utløpet av festekontrakten påregnes et engangsløfte ved fornyelse av avtalen.
Det betales totalt pt. kr. 7.529,- per år. Innbetalingen fordeler seg slik:
Festeavgift: kr. 5.486,- og avgift vei kr. 2.043,-
Festeavgiften reguleres hvert 5. år etter endringene i konsumprisindeksen, neste gang i 2021.
Grunneier skal samtykke til overdragelsen.
Grunneier har forkjøpsrett til markedspris.

Garasje / Parkering

Selger opplyser at det medfølger to egne parkeringsplasser på fellesparkeringsområde like ved hytta.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1983

Antall soverom

3
Takstmann opplyser at det er noe lite areal på det minste soverommet ifht. dagens krav til soverom.

Byggemåte

Hytta er oppført på striper/punkter av lettklinker blokker og tresøyler. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er shingel som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Hytta er byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven. Det er utstedt ferdigattest i 1983. Tilbygg med stue og innbygging av inngangsparti ble godkjent i 2004.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, 3 x soverom og stue/spisestue/kjøkken.
Det er i tillegg bod på ca. 13 kvm som ikke er med i arealberegningen over.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Ifølge festekontrakten kan fremleie kun skje til en husstand hvert år. Ellers ingen kjente hindringer mot utleie av hele hytta.

Oppvarming

Ved og elektrisitet.
Det er installert nyere vedovn i stue. Vi gjør oppmerksom på at denne ikke er registrert hos Larvik brann og redning. Vi anbefaler på generelt grunnlag at ny eier tar kontakt med kommunen for å få registrert ildstedet. Da vil eiendommen komme innunder den kommunale feie- og tilsynsordningen. Det tilkommer gebyr som faktureres fra kommunen i forbindelse med feiing og tilsyn. Eventuelle avvik som måtte fremkomme ved et fremtidig tilsyn er selger uvedkommende.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 919 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 439 098 pr. 31.12.2018

Adkomst

Fra Larvik/Oslo:
Følg E-18 sydgående og ta av ved Langangen. Hold venstre i første rundkjøring og rett frem i neste. Følg skilting mot Langangen/Tveidalen. Ta så til venstre i rundkjøringen i rundkjøringen inn på Larviksvegen. Videre ta første vei til høyre inn på Mørjevegen. Etter ca. 3,5km ta av til høyre, og sving så til venstre i neste kryss. Følg veien gjennom bruddet og ta av til venstre etter en lang slette, inn på Buavegen (NB: Bom).
Felles parkeringsplass ved hytta.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbolig i reguleringsplan og kommuneplanens arealdel. Basert på kommunens karter ligger mesteparten av eiendommen utenfor 100-meters sonen, del av eiendommen mot syd ligger innenfor 100-meters sonen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Interessenter gjøres oppmerksomme på at det lastes stein fra steinindustrien i Svartebukt. Det er vedtatt reguleringsbestemmelser som gir begrensninger for bruk av Svartebukt. Se mer informasjon på www.svartebukt.no

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke tinglyst heftelser på eiendommen utover festekontrakten. Med festekontrakten følger tinglyst rettighet til parkering og båtplass. Festekontrakten følger vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp gjennom privat VA-lag. Det betales for tiden kr. 5.875,- i driftsutgifter per år til Mørjefjorden Nord Vann og Avløp.
Adkomst via privat vei.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Møbler på soverommene, garderobeskap og hvitevarer medfølger. Møbler i stue kan medfølge etter nærmere avtale med selger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Eiendommen er klar for overtagelse fra 15. august 2020.
Det gjøres oppmerksom på at grunneier skal godkjenne overdragelsen før overtagelse kan finne sted. Megler vil etter kontraktsmøte sende grunneier brev med forespørsel om godkjenning av overdragelsen. Grunneier kan ikke nekte overdragelsen uten saklig grunn.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 55.000,- ved salg. I tillegg betaler selger honorar for oppgjør kr. 6.900,- og tilrettelegging kr. 9.900,- For visninger er det avtalt 2 stk. inkludert, deretter kr. 2.250,- per visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.